IRAN

Post Reply
jeza u ledja

#16751 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Ako ne mogu dokazati potpisanim ugovorom s bankom, potkrijepiti to screenshotom mobilnog bankarstva, na kojem stoji isti iznos kao i na ugovoru, pretpostavljam da ti nista ne bi znacilo ni da odem na bankomat, uslikam iznos stanja racuna, onda isprintam taj isti iznos, te na tom izvodu napisem "sta ima jezu?", jer to moze biti i robot, ili Bakir Izetbegovic, ili bilo ko drugi... A ko god ne dijeli tvoje misljenje je neciji placenik, bot, ili budala. Od Vivaldija, preko Chellija, do mene.

Zasto me to ne cudi od nekoga ko je na jaslama onih ciji je moto: "Ili ste s nama, ili protiv nas! "? :oops:
Sad mi treba da udjemo u diskusiju o tome koliko postoji mogucih nacina "dokazivanja" i koliko mogucih uglova "pobijanja" tih "dokaza", ko djeca kad pricaju o slijetanju na mjesec. :-) Jebote zivimo u vremenu gdje postoji fejk video/audio tehnologija, mi se oko ovog raspravljamo? :-)

U najboljem slucaju ti se moze povjerovati da imas pristup velikoj kolicini novca (koji i ne mora biti nuzno tvoj), no to tada povlaci za sobom cijeli niz drugih pitanja ciji odgovori opet u najboljem slucaju mogu samo pobiti moju tezu da ovo sto radis za Irance nije unosan biznis. A ono, nevezano za nas, ja ne bih bas tako nesto radio na forumu. Meni ne smeta, ali mnogima smeta.

Sve i da se uslikas ono kako se kupas u trezoru u parama i zlatu ko Baja Patak sa sve banerom na kom pise "samo za jeza i raju s foruma" to opet ne dokazuje da nisi ovdje po zadatku da pises iransku propagandu. :wink: Ne moras ti bukvalno ni biti placen za pisanje po forumu, moze ti biti posao promocija Irana u BiH i na Balkanu. Mozda si kakav uposlenik njihovih kulturnih centara, kuraca palaca. A mozda ti je jednostavno u interesu sirenje njihove propagande iz boga pitaj kojih licnih razloga. U svakom slucaju, niko iz cisto emocionalnih, duhovnih, patriotskih ili altruistickih pobuda ne bi o jednoj stranoj zemlji pisao na nacin na koji ti pises. Znaci bez i jedne jasne kritike, bez i jedne diskusije o problemima u toj zemlji, bez i jednog slova protiv bilo cega sto radi ta zemlja, a sve samo u superlativima, u velikom obimu, i to na tako jednom apsurdnom nivou da bi ti urednici sjevernokorejske drzavne televizije pozavidili.

Bezveze proguglah nabrzaka :D :
http://salesreceiptstore.com/novelty_atm_receipts/
https://www.technonutty.com/2018/01/rec ... eipts.html
http://www.makereceipts.com/index.html
https://samahope.org/
http://www.crunchytricks.com/2015/08/on ... tools.html
Krokodajl

#16752 Re: IRAN

Post by Krokodajl »

Ustat pa spomenut Iran !
salik79

#16753 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Ako ne mogu dokazati potpisanim ugovorom s bankom, potkrijepiti to screenshotom mobilnog bankarstva, na kojem stoji isti iznos kao i na ugovoru, pretpostavljam da ti nista ne bi znacilo ni da odem na bankomat, uslikam iznos stanja racuna, onda isprintam taj isti iznos, te na tom izvodu napisem "sta ima jezu?", jer to moze biti i robot, ili Bakir Izetbegovic, ili bilo ko drugi... A ko god ne dijeli tvoje misljenje je neciji placenik, bot, ili budala. Od Vivaldija, preko Chellija, do mene.

Zasto me to ne cudi od nekoga ko je na jaslama onih ciji je moto: "Ili ste s nama, ili protiv nas! "? :oops:
Sad mi treba da udjemo u diskusiju o tome koliko postoji mogucih nacina "dokazivanja" i koliko mogucih uglova "pobijanja" tih "dokaza", ko djeca kad pricaju o slijetanju na mjesec. :-) Jebote zivimo u vremenu gdje postoji fejk video/audio tehnologija, mi se oko ovog raspravljamo? :-)

U najboljem slucaju ti se moze povjerovati da imas pristup velikoj kolicini novca (koji i ne mora biti nuzno tvoj), no to tada povlaci za sobom cijeli niz drugih pitanja ciji odgovori opet u najboljem slucaju mogu samo pobiti moju tezu da ovo sto radis za Irance nije unosan biznis. A ono, nevezano za nas, ja ne bih bas tako nesto radio na forumu. Meni ne smeta, ali mnogima smeta.

Sve i da se uslikas ono kako se kupas u trezoru u parama i zlatu ko Baja Patak sa sve banerom na kom pise "samo za jeza i raju s foruma" to opet ne dokazuje da nisi ovdje po zadatku da pises iransku propagandu. :wink: Ne moras ti bukvalno ni biti placen za pisanje po forumu, moze ti biti posao promocija Irana u BiH i na Balkanu. Mozda si kakav uposlenik njihovih kulturnih centara, kuraca palaca. A mozda ti je jednostavno u interesu sirenje njihove propagande iz boga pitaj kojih licnih razloga. U svakom slucaju, niko iz cisto emocionalnih, duhovnih, patriotskih ili altruistickih pobuda ne bi o jednoj stranoj zemlji pisao na nacin na koji ti pises. Znaci bez i jedne jasne kritike, bez i jedne diskusije o problemima u toj zemlji, bez i jednog slova protiv bilo cega sto radi ta zemlja, a sve samo u superlativima, u velikom obimu, i to na tako jednom apsurdnom nivou da bi ti urednici sjevernokorejske drzavne televizije pozavidili.

Bezveze proguglah nabrzaka :D :
http://salesreceiptstore.com/novelty_atm_receipts/
https://www.technonutty.com/2018/01/rec ... eipts.html
http://www.makereceipts.com/index.html
https://samahope.org/
http://www.crunchytricks.com/2015/08/on ... tools.html
Momcino, ne mogu ja krivotvoriti ugovor s bankom, mobilnu bankarsku aplikaciju, bankovnu karticu, bankovni automat i ekran na njemu, ispis koji taj bankovni automat izbaci, a da se taj iznos podudara i na ekranu i na ispisu (sve zajedno mogu fotografirati) i krivotvoriti broj kartice i isti takav broj na ispisu na kojem pise i broj kartice i iznos, koji se, opet podudara sa onim na ekranu. A, sve i da mogu, okoja mi je to?! Da bi tebi nesto dokazao? Suvise si se umislio...

Tako da ti ostane samo jos jedino ta mogucnost koju si spomenuo, da mi neko dozvoljava 24/7 pristup tom iznosu. To mi, cak, nekako zvuci i prihvatljivo i primamljivo. :mrgreen: Samo, zasto bi to neko cinio? Opet, da tebi mogu nesto dokazati? :mrgreen:

Jos jednom, koliko god vi i vasi patroni lagali, izmisljali i pljuvali po Iranu, ja cu ga jos zustrije braniti. I znas sta, apsolutno me zaboli sta ti i tvoja "raja" mislili o tome. ;-)

Ustati i spomenuti IRAN! :bih:
Kikibombona

#16754 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Prijatelji iranskih naroda ovih dana ce imati sastanak u Varsavi gdje ce glavna tema biti Iran i tamosnji despotski rezim. Ameriku ce na sastanku predstavljati Majki Pompeo i Majki Pens.

Iranska sirotinja ocekuje puno od ovog sastanka.

Za to vrijeme, u Bihacu je sve vise bijede iz Irana. Eto u kakvom je stanju narod. Afganistanci masovno napustaju Iran. Kazu da se vise u Iranu nista ne moze zaraditi. Tesko siromastvo i totalna besperspektivnost.
salik79

#16755 Re: IRAN

Post by salik79 »

:lol: :lol: :lol:

Koliko si ih prebrojao u Bihacu? :mrgreen:

Dok ti ovdje bombas, reklamirajuci MEK party, koji cionisti planiraju u Poljskoj, a s kojeg svaka normalna delegacija pokusava da eskivira (Amerika vrsi pritisak), Kurdi u Iraku docekuju i vodaju Zarifa, ko Titu rahmetli. 8-)
Saul Alvarez

#16756 Re: IRAN

Post by Saul Alvarez »

Prijatelji iranskog naroda

:lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#16757 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Svi smo mogli vidjeti nekoliko potresnih prica o iranskim izbjeglicama u BiH. Situacija u Iranu je takva da njima BiH dodje kao obecana zemlja, kao Svicarska u odnosu na Iran. Mnogi Iranci zele ostati u BiH i ja to podrzavam jer se radi o civilizovanom narodu koji se moze uklopiti u nase drustvo.
rajv0sa

#16758 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Joj kakve ti gluposti pišeš čovječe, svjedoci smo mi nedostatka elementarne inteligencije. Zvučiš ko HTV mostar 1994, isto neki lešinar vidi aktivirala se tema eto i mene da spamam. Pa poznavaoče kurdske povijesti, znaš li da su ti prijatelji iranskog naroda MEK indirektno sudjelovali u genocidu nad Kurdima ? Fali samo još da počneš pisat da iranci bježe u kurdistan u tamošnje blagostanje i bogatsvo :lol: :lol:
salik79

#16759 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Svi smo mogli vidjeti nekoliko potresnih prica o iranskim izbjeglicama u BiH. Situacija u Iranu je takva da njima BiH dodje kao obecana zemlja, kao Svicarska u odnosu na Iran. Mnogi Iranci zele ostati u BiH i ja to podrzavam jer se radi o civilizovanom narodu koji se moze uklopiti u nase drustvo.
Koliko ih je to? Necu pitati za procenat u poredjenju sa ukupnom populacijom. Ne budi smijesan, zelis li da ti postavim podatke Savezne statisticke sluzbe Njemacke, da vidis prave podatke, koliko ih je doslo iz Irana, a koliko iz ostalih zemalja svijeta, ukljucujuci i SAD?

Daj nam malo prokomentarisi onakav docek iranske delegacije od strane Kurda u Iraku, te cestitke povodom 40 godisnjice revolucije? Kako izvoz robe iz Irana u Irak dosegnu cifru od skoro 9 milijardi dolara, kada si nas ubjedjivao da je Irak zatvorio svoje granice prema Iranu? :mrgreen:
Last edited by salik79 on 13/02/2019 19:15, edited 1 time in total.
salik79

#16760 Re: IRAN

Post by salik79 »

rajv0sa wrote:Joj kakve ti gluposti pišeš čovječe, svjedoci smo mi nedostatka elementarne inteligencije. Zvučiš ko HTV mostar 1994, isto neki lešinar vidi aktivirala se tema eto i mene da spamam. Pa poznavaoče kurdske povijesti, znaš li da su ti prijatelji iranskog naroda MEK indirektno sudjelovali u genocidu nad Kurdima ? Fali samo još da počneš pisat da iranci bježe u kurdistan u tamošnje blagostanje i bogatsvo :lol: :lol:
Ne samo indirektno, nego bili i direktni suizvrsioci genocida nad Kurdima. Postavljo sam slike.
mirsek

#16761 Re: IRAN

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:Prijatelji iranskih naroda ovih dana ce imati sastanak u Varsavi gdje ce glavna tema biti Iran i tamosnji despotski rezim. Ameriku ce na sastanku predstavljati Majki Pompeo i Majki Pens.

Za to vrijeme, u Bihacu je sve vise bijede iz Irana. Eto u kakvom je stanju narod. Afganistanci masovno napustaju Iran. Kazu da se vise u Iranu nista ne moze zaraditi. Tesko siromastvo i totalna besperspektivnost.
Da nije zbog nekih sankcija koje traju 40 godina ?
Iran je prvi u svijetu po ukupnim zalihama nafte/plina, kako to da oni nemaju, ko im to zabranjuje trgovinu ?
jeza u ledja

#16762 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Momcino, ne mogu ja krivotvoriti ugovor s bankom, mobilnu bankarsku aplikaciju, bankovnu karticu, bankovni automat i ekran na njemu, ispis koji taj bankovni automat izbaci, a da se taj iznos podudara i na ekranu i na ispisu (sve zajedno mogu fotografirati) i krivotvoriti broj kartice i isti takav broj na ispisu na kojem pise i broj kartice i iznos, koji se, opet podudara sa onim na ekranu. A, sve i da mogu, okoja mi je to?! Da bi tebi nesto dokazao? Suvise si se umislio...

Tako da ti ostane samo jos jedino ta mogucnost koju si spomenuo, da mi neko dozvoljava 24/7 pristup tom iznosu. To mi, cak, nekako zvuci i prihvatljivo i primamljivo. :mrgreen: Samo, zasto bi to neko cinio? Opet, da tebi mogu nesto dokazati? :mrgreen:

Jos jednom, koliko god vi i vasi patroni lagali, izmisljali i pljuvali po Iranu, ja cu ga jos zustrije braniti. I znas sta, apsolutno me zaboli sta ti i tvoja "raja" mislili o tome. ;-)

Ustati i spomenuti IRAN! :bih:
1) Mozes ti samo za mene momak biti. Nikako obratno.
2) Plaho se trudis vec dvije stranice da mi nesto dokazes, tako da je nejasno sto sam sebe ovako komicno pobijas u ovom postu?
3) Mozes krivotvoriti sve to redom, vjerovatno mozes, eto ti iznad razna pomagala za to. Ne ulazim u detaljisanje oko tih gluposti.
4) Sve i da imas pristup X iznosu to ne mijenja apsolutno nista. Sve i da su tvoje licno pare to ne mijenja nista.
5) Iskreno, to bi otvorilo samo jos cijeli niz novih pitanja i sumnji.

Razocaraces se, ali debitne kartice za uposlenike su sasvim normalna stvar na Zapadu. Znaci kes kartica, sa sve tvojim imenom i prezimenom, s kojom mozes otic na bankomat. Zao mi sto nemam jednu da sad odem na bankomat da se pohvalim :lol: (imam samo kreditnu od firme).
I jos nesto, ozbiljni ljudi ne drze ogroman kes na tekucim racunima. Al dobro, to priznajem, vjerovatno nemas puno opcija, pogotovo ako pare leze u iranskim bankama. :D

Ah da, jos nesto, ti si taj koji svakodnevno laze o Iranu, ne ja. :wink:

Priznaj bolan ljudima zbog cega si tu, da zavrsimo jednom za svagda tu pricu.
jeza u ledja

#16763 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

mirsek wrote: Da nije zbog nekih sankcija koje traju 40 godina ?
Iran je prvi u svijetu po ukupnim zalihama nafte/plina, kako to da oni nemaju, ko im to zabranjuje trgovinu ?
Zasto im zabranjuju trgovinu?
mirsek

#16764 Re: IRAN

Post by mirsek »

jeza u ledja wrote:
Zasto ? Ameri prekrsili ugovor i tjeraju druge ucjenama da ih sankcionisu, sto to rade ?
GandalfSivi

#16765 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

mirsek wrote:
jeza u ledja wrote:
Zasto ? Ameri prekrsili ugovor i tjeraju druge ucjenama da ih sankcionisu, sto to rade ?
Proci ce i to jos malo, dvije godine se strpiti i promjena politike...
Kikibombona

#16766 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

rajv0sa wrote:Joj kakve ti gluposti pišeš čovječe, svjedoci smo mi nedostatka elementarne inteligencije. Zvučiš ko HTV mostar 1994, isto neki lešinar vidi aktivirala se tema eto i mene da spamam. Pa poznavaoče kurdske povijesti, znaš li da su ti prijatelji iranskog naroda MEK indirektno sudjelovali u genocidu nad Kurdima ? Fali samo još da počneš pisat da iranci bježe u kurdistan u tamošnje blagostanje i bogatsvo :lol: :lol:
Influx of Iranian migrant workers worries Kurdish labor union

http://www.rudaw.net/mobile/english/business/14112018

U Kurdistanu su plate neuporedivo vece nego u Iranu. Malo je rat sjebao stvar, ali je opet Kurdistan obecana zemlja za iransku sirotinju.

Prijatelj iranskih naroda nije nikakav MEK vec pro-iranska alijansa na celu sa Amerikom.

...

A ovaj dolazak Zarifa Barzaniju na noge je dokaz koliko im ocajno treba pomoc. Kurdistanske vlasti ce pomoci pod uslovom da siitski ekstremisti napuste Kirkuk. Trenutno se oko toga pregovara.
jeza u ledja

#16767 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

mirsek wrote:
jeza u ledja wrote:
Zato sto je Trump supak.
No Iran je pod raznim sankcijama vec decenijama ako se ne varam. Zasto?

Odlucis jednog dana da neces da igras kako glavni baja kaze. Neces po njegovim pravilima, neces nista da imas s njim. Proglasis ga uz to i smrtnim neprijateljom, pohvatas njegove ljude ko taoce i drzis ih tako godinu i po, prijetis njegovim saveznicima totalnim unistenjem i tako to... I onda kmee zasto sankcije? Nek Iran slobodno nagovori svoju raju da ne trguju sa Amerikom i njihovom rajom i rijesen problem. :oops:

Cuj kad se mali kurce onda je to borba za ljudska prava, a kad se veliki kurce onda je to krsenje ljudskih prava. Jebiga, sta da se radi. :( :-) :roll:
Kikibombona

#16768 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

mirsek wrote:
Kikibombona wrote:Prijatelji iranskih naroda ovih dana ce imati sastanak u Varsavi gdje ce glavna tema biti Iran i tamosnji despotski rezim. Ameriku ce na sastanku predstavljati Majki Pompeo i Majki Pens.

Da nije zbog nekih sankcija koje traju 40 godina ?
Zamisli da na celo Bugarske dodje pravoslavno svestenstvo. Odmah proglase Izrael zlocinackom tvorevinom koja mora biti unistena. Pocnu finansirati para-drzavne skupine u Rumuniji, Srbiji, Grckoj, Crnoj Gori i drugim balkanskim zemljama. Pokazu teznju za regionalnom dominacijom. Militarizuju drzavu. Zapocnu proizvodnju dalekometnih raketa koje mogu pogoditi Berlin, Pariz i London. Ideoloski se postave kao protivnik zapada i zapadnih vrijednosti. Zapocnu saradnju sa Rusijom i Kinom.

Kako bi na ovakav razvoj dogadjaja gledala Amerika i Evropa?

Srbija je dokaz kako bi gledali. Imas u komsiluku primjer.
jeza u ledja

#16769 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

I nOrod Bugarske onda vise puta izadje na ulice da u velicanstvenom zanosu proslavi revoluciju. :oops:

Sha ima veze? NOrod hoce tako. :oops:
sarajevoxxxx

#16770 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

SVIJET
prije 4h
Iran: U samoubilačkom napadu ubijeno 27 pripadnika Revolucionarne garde
Lokalni mediji navode da je meta napada na jugoistoku zemlje bio autobus koji je vozio vojnike.
Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad na Iransku revolucionarnu garduArhiva
Dvadesetsedam pripadnika Iranske republikanske garde ubijeno je u samoubilačkom napadu na jugoistoku Irana, objavila je novinska agencija Fars, prenosi Reuters.

Agencija je navela da je u napadu, koji se dogodio u pokrajini Sistan i Beludžistan, tačnije, na cesti između Zahedana i Khasha u blizini pakistanske granice, povrijeđeno još deset vojnikaž.

Fars je naveo da je meta napada bio autobus koji je vozio vojnike.

Sistan i Beludžistan leži na glavnoj ruti krijumčara opijuma i poprište je povremenih sukoba između iranskih snaga i separatista, kao i trgovaca narkoticima.

Grupa Jaish al-Adl preuzela odgovornost
Prema Farsu, odgovornost za napad preuzela je grupa Jaish al-Adl.

Revolucionarna garda najjača je ekononomska i vojna snaga u Iranu i odgovara jedino vrhovnom vjerskom vođi, ajatolahu Aliju Khameneiju.

Prije deset godina više od 40 osoba, uključujući i četiri zapovjednika Garde, ubijeno je u samoubilačkom napadu u Sistanu i Beludžistanu.

A u septembru 2018. u napadu na vojnu paradu na jugozapadu zemlje poginulo je 20, a ranjeno 60 vojnika.

Izvor: Agencije
walk_M-A-N

#16771 Re: IRAN

Post by walk_M-A-N »

https://kurtnimmo.blog/2019/02/14/war-s ... -iranians/
Bibi Netanyahu misspoke. During a “pace conference” in Warsaw, Poland he said Israel wants war with Iran, then he turned around and said that’s not what he meant and “war” in Hebrew has a different meaning.
Israel has pushed the idea of a “war” against Iran for decades. Iran sits atop a list of countries Bibi and the Likudniks want to take out. It was “mission accomplished” in Iraq and Libya, but a failure in Syria. Iran is a tough nut to crack and not a pushover like Iraq (where twelve years of brutal sanctions worked to soften the country up prior to the Bush dynasty’s second round of “creative destruction”).
Here’s Bibi calling for mass murder in the lead-up to his destruction of Iraq. I say “his” because the “war” was orchestrated by a coterie of Likudnik operatives in the Bush administration.
If you believe there are multiple meanings of the word “war” in Hebrew and Bibi misspoke or his true meaning was lost in translation, you’re not paying attention. The Israeli state is eager to kill Iranians and flatten Tehran in similar fashion to Aleppo or Fallujah.
Bibi will need Sunni Arabs—in particular the vicious Wahhabi brand—Europe, and of course the United States, for his master plan to be a success. That’s what’s going on right now in Poland—a sort of pre-war powwow, getting all the ducks lined up in a row.
But if you listen to the wife of a former Federal Reserve chairman, Netanyahu and VP Pence are in Poland to honor Jews who died in the Warsaw Ghetto uprising. Andrea Mitchell managed to implicate the Polish government in that sad historical event. Did she forget the Nazis invaded Poland?
Mike Pompeo was a bit more circumspect in his language. He declared “pushing back”—economic warfare eventually followed up with bombing raids—will solve the region’s problems.
The former tank commander said Israel has the “right” to defend itself, but didn’t bother to enlighten on the particular threat the Jewish state—flush with billions of US dollars and military hardware—faces.
Certainly not nuclear bombs. It is well-known, despite the fantasies of Likudniks and converts like Pompeo, Iran doesn’t have a nuclear weapons program. Israel, on the other hand, has a long secret nuclear program and steadfastly refuses to declare its nukes. Iran understands there is no shortage of homicidal lunatics in Israel, most prominently Bibi who would like you to believe “war” means something entirely different in Hebrew.
The Warsaw confab is dedicated to a singular purpose—organizing the destruction of Iran with the blessing of Iran’s Arab neighbors. Bibi hopes to put together an Arab force for an invasion, thus making sure Arabs and Americans—the latter will undoubtedly be sucked into this quagmire—die to make Israel safe for apartheid and rabid settler serial murder of Palestinians.
Meanwhile, the Christian Zionist Mike Pence demands Europe withdraw from the Iran nuclear deal.
If we can believe the Islamophobe Pamela Geller, Pence has warned the evil mullahs want to perpetuate a “new Holocaust” that will “erase Israel from the map.”
Obviously, Ms. Geller lacks imagination, preferring instead to fall back on a discredited fantasy that Iran wants to kill every last Jew in the Middle East, never mind that any attempt to do so would result in it becoming an irradiated parking lot.
There is a little propaganda sideshow coinciding with the war summit in Poland. Monica Witt, a former US counterintelligence officer, was charged this week with spying for the Iranian government. The indictment followed on the heels of Iranian President Hassan Rouhani’s promise to resist economic and psychological attacks by the United States.
Finally, the charade in Warsaw allowed the cult of personality around Maryam Rajavi and her terroristic MEK (People’s Mojahedin Organization of Iran) to gain media attention. Rudy Giuliani was on hand to give a speech urging violence, murder, and social and political chaos in Iran.
Ambassador Daniel Benjamin, Director of the John Sloan Dickey Center for International Understanding at Dartmouth College and former Coordinator for Counterterrorism at the State Department, hit the bull’s eye when he said, “[Giuliani] seems wholly addicted to the group’s honorarium checks, and he refuses to let it bother him that the MEK has American blood on its hands. He is the picture of a man without principle.”
I believe that’s too kind. Giuliani is sociopath dedicated to Israel’s hegemonic drive in the Middle East and its willingness to kill thousands and possibly millions of Iranians, so long as the killing is done by Arabs and, of course, stupid Americans brainwashed into the belief that mass murder and the starvation of children are characteristics of the neoliberal form ofdemocracy.
jeza u ledja

#16772 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Da li Iran zeli unistenje Izraela? Da ili ne? Ako je da, a jeste, onda sta je cudno u tome sto Izrael vidi Iran kao neprijatelja? Ali ne, hajmo se napraviti ludi pa nastaviti sa kmecanjem. Isto vazi i za ostale.

Mada je smijesno konstruisati pricu kako je Izrael glavni i odgovorni za americko unistenje Saddamovog Iraka ili pad Gaddafija. Tipicna glupava "cionisti vladaju svijetom" teorija zavjere. Pretpostavljam cionisti su krivi sto je Saddam odlucio da okupira Kuvajt ili sto je Gaddafi odlucio da skida americke putnicke avione s neba. :oops:
ja71

#16773 Re: IRAN

Post by ja71 »

jeza u ledja wrote:Da li Iran zeli unistenje Izraela? Da ili ne? Ako je da, a jeste, onda sta je cudno u tome sto Izrael vidi Iran kao neprijatelja? Ali ne, hajmo se napraviti ludi pa nastaviti sa kmecanjem. Isto vazi i za ostale.

Mada je smijesno konstruisati pricu kako je Izrael glavni i odgovorni za americko unistenje Saddamovog Iraka ili pad Gaddafija. Tipicna glupava "cionisti vladaju svijetom" teorija zavjere. Pretpostavljam cionisti su krivi sto je Saddam odlucio da okupira Kuvajt ili sto je Gaddafi odlucio da skida americke putnicke avione s neba. :oops:
Po čijem zadatku si ti ovdje?
jeza u ledja

#16774 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

ja71 wrote:
jeza u ledja wrote:Da li Iran zeli unistenje Izraela? Da ili ne? Ako je da, a jeste, onda sta je cudno u tome sto Izrael vidi Iran kao neprijatelja? Ali ne, hajmo se napraviti ludi pa nastaviti sa kmecanjem. Isto vazi i za ostale.

Soros, sto pitas?
Fudo387

#16775 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

ja71 wrote:

siajej bejbi.
You’re dead, you’re tupac. Done! 8-)
Post Reply