IRAN

Post Reply
Kikibombona

#16451 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

славянин wrote:
insomnia78 wrote:Mlada cim je zamakla iz tvorevine skinula šamiju
Iranska migrantska porodica pronašla dom u Sarajevu
http://www.klix.ba/clanak/181218020
Iranci od svih migranata su definitivno daleko najnormalniji... U Americi imaju ogromnu zajednicu koja prednjaci u obrazovanju (dosta ih ima zavrsene fakultete,rade kao doktori,naucnici itd) i odlicno se integrisu u nove zemlje.Po defaultu su liberalan narod koji voli da uziva u zivotu (i svemu drugom sto vole mladi :D ) ali nazalost jel u domovini im sjede cike koje odredjuju dali smije zena nepokrivena izaci i tako..
I ja sam cuo istu pricu od mojih Americana, rodbine i prijatelja. :thumbup:

Veliki narod okupiran od strane primitivnog i zatucanog rezima.

Toliko je lose da porodice rizikuju zivot i bjeze preko pustinja i brda. Cak se raspala BiH cini kao El Dorado u odnosu na ono sto imaju u Iranu.
insomnia78

#16452 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Image
insomnia78

#16453 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Dobro. Istini za volju ima teta koje bi ionako nastavile nositi šamiju al mislim da vecina ko sto kaze ljubav aha cim udju u avion odmah skinu glavopokrivalo
Ima ona Salikova omiljena opozicionarka Mejrema
Ona ovako fura po Fr
Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#16454 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

insomnia78 wrote:...
Pusti to, šta ima novo kod Microna?

:lol:
rajv0sa

#16455 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Kikibombona wrote:
славянин wrote:
insomnia78 wrote:Mlada cim je zamakla iz tvorevine skinula šamiju
Iranska migrantska porodica pronašla dom u Sarajevu
http://www.klix.ba/clanak/181218020
Iranci od svih migranata su definitivno daleko najnormalniji... U Americi imaju ogromnu zajednicu koja prednjaci u obrazovanju (dosta ih ima zavrsene fakultete,rade kao doktori,naucnici itd) i odlicno se integrisu u nove zemlje.Po defaultu su liberalan narod koji voli da uziva u zivotu (i svemu drugom sto vole mladi :D ) ali nazalost jel u domovini im sjede cike koje odredjuju dali smije zena nepokrivena izaci i tako..
I ja sam cuo istu pricu od mojih Americana, rodbine i prijatelja. :thumbup:

Veliki narod okupiran od strane primitivnog i zatucanog rezima.

Toliko je lose da porodice rizikuju zivot i bjeze preko pustinja i brda. Cak se raspala BiH cini kao El Dorado u odnosu na ono sto imaju u Iranu.
Kakve ti baljezgarije pišeš. Što ti ne ideš iz raspale BiH ? A za ovo što vazda se prave priče i reporzaže slobodne evrope itd samo za irance je naravno slučajno :mrgreen: Nije u Iranu idealnu ali to nema veze sa visokom politikom i politikom same države. Korupcije najviše imau na lokalnom nivou, taman neko ide zbog vjerskih sloboda vani. A takođe bezbroj je slučajeva gdje je intervenisala ambasada ovdje u BiH. Znam za jedan slučaj gdje je nekom kurdu konstatno ukidana dozvola za ugostiteljski objekat iz nekih razloga, nakon što je ambasada intervenisala i obezbjedila kartu čovjek se odlučio da se vrati kući i koliko znam sad normalno radi svoj posao.
jeza u ledja

#16456 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Iran pod tolikim sankcijama, zive pod stalnom prijetnjom kakvog rata, sa alternativnom ekonomijom itd, imaju ogromnu dijasporu koja je gledala bilo kako da ode.....ali nema to veze sa politikom drzave. :lol:

Ovo sa korupciom koja je kao samo na lokalnom nivou, to je nivo price iz Titovih vremena. :D

A nivo na kojem je prosjecan Iranac vani i nivo prosjecnog Iranca kuci, to je nebo i zemlja. Ogroman brain drain.
rajv0sa

#16457 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Ma pametnica draga baš sam se pitao ko ce prvi odgovoriti, sve zivo na dunjaluku poznajes. Ti po americi iranci su druga treca generacija koja zivi tamo, nemaju apsolutno nikakve veze sa tim sto ti govoriš.
Sve što ja govorim je iz prve ruke, a ne "prico mi lik".
славянин

#16458 Re: IRAN

Post by славянин »

rajv0sa wrote:Ma pametnica draga baš sam se pitao ko ce prvi odgovoriti, sve zivo na dunjaluku poznajes. Ti po americi iranci su druga treca generacija koja zivi tamo, nemaju apsolutno nikakve veze sa tim sto ti govoriš.
De upitaj ko onda kontrolise crno trziste i ko se bogati od toga :wink:
rajv0sa

#16459 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Isto kao kod nas i svuda u svijetu, kriminalci i profiteri su lokalni mocnici a ne visoki drzavni funkcioneri. Nažalost kad takvi zavrse u zatvoru u "slobodnim" svjetskim medijima to su automatski politički protivnici i zrtve rezima.
славянин

#16460 Re: IRAN

Post by славянин »

rajv0sa wrote:Isto kao kod nas i svuda u svijetu, kriminalci i profiteri su lokalni mocnici a ne visoki drzavni funkcioneri. Nažalost kad takvi zavrse u zatvoru u "slobodnim" svjetskim medijima to su automatski politički protivnici i zrtve rezima.
Nisu ti se pozalili kako revolucionarna garda kontrolise sve tokove crnog trzista i drzava je u drzavi :?
rajv0sa

#16461 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Jest jest isto kao kod nas što su krivi Alija i Bakir i kad komšija štema kupatilo.
Msm razumijem ja da svako ima pravo na svoje mišljenje, nemam pravo nikome to osporavati, ali druga je stvar kad se lična mišljenja i stavovi predstavljaju kao nepobitne čnjenice.
славянин

#16462 Re: IRAN

Post by славянин »

rajv0sa wrote:Jest jest isto kao kod nas što su krivi Alija i Bakir i kad komšija štema kupatilo.
Msm razumijem ja da svako ima pravo na svoje mišljenje, nemam pravo nikome to osporavati, ali druga je stvar kad se lična mišljenja i stavovi predstavljaju kao nepobitne čnjenice.
Pa meni je to jedan biznismen iz Irana pricao .. visokoskolovan covjek stariji - radio oko nafte tamo, kompanija mu je fasovala jer su u nekom momentu morali raditi sa irgc.
jeza u ledja

#16463 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

rajv0sa wrote:Ma pametnica draga baš sam se pitao ko ce prvi odgovoriti, sve zivo na dunjaluku poznajes. Ti po americi iranci su druga treca generacija koja zivi tamo, nemaju apsolutno nikakve veze sa tim sto ti govoriš.
Nisu bolan. Ovaj moj haver jeste druga, ali zena, njen brat, najbolji njegov haver i njegov rodjak (svi se oni tu vrte :D ) su svi born and raised u Iranu. Roditelji naravno isto tako. Onda neki likovi koje zna koji mi dolaze ovdje radit na kuci.

Drugi par kojeg poznajemo preko posla isto Iran born and raised.

Jos jedan ciko sto ga znamo , koji je sin ajatolaha, isto born and raised tamo.

Nemoj me zajebavat bogati, znam sta pricam. Koliko je to preko 10-ak Iranaca manje vise u stalnom kontaktu sam ili ih vidjam ovako ili onako. Da ne govorim zadnjih 20 godina sta sam ih upoznao ovdje. I to ko sto vidis razliciti nivoi i iz razlicitih kako da kazem, miljea. :D Jbt visimo kod njih i oni kod nas. Idemo sad za vikend kod njih na nekakav veliki parti za proslavu njihove nove godine (slagacu, nesto je tako :D ). I sad ti meni tu kazes kao ta ti znas. :-)

I ovo NE ZNACI da su svi liberalni, da svi ne praktikuju Islam neki vako neki nako, ili da su SVI odusevljeni Amerikom. Od zene od ovog havera roditelji su bili ucesnici revolucije. Odnosno stari joj, koji je doktor. On zivi u Iranu i bio je ovdje jedno vrijeme.

I vjeruj kad ti kazem da SVI, ali bas SVI kritikuju vlast u Iranu - mule. I kritikuju ih jer drze Iran na nivou 19-og stoljeca, a ne zato sto nesto kao ne valja na lokalnom nivou. Ne valja sistem[.

I ponavljam, to ne znaci da su ljubitelji Amerike (i to one, Obamine i Clintonie Amerike, a kamo li danas Trumpove), Izraela, i naravno da ne podnose Arape. :D

Ljudi su ba totalno izjebani u vremenu i prostoru. Ovdje ih gledaju ko teroriste, tretiraju ko najgoru sugu, a kod kuce ih ko budale maltretiraju sa glupostima. Cijele generacije izgubljene.

Jesam li spominjo ovdje da mi je prijatelj nedavno pricao kad su bili u Iranu, kaze hoda on sa zenom, i ovi neki moralna policija, ili kako vec, zaustave ih i pitaju da li on ima dozvolu da hoda s njom :o :shock: :-) . Zamisli mislim, imaju skoro 40 godina, zaustavi ih neki balonja na ulici da pita ima li dozvolu da hoda sa svojom zenom, hej. I onda trazi da on nazove svoje roditelje - u Americi, da kazu da ima njihovo odobrenje. :-)
I zamisli koji je to mind fuck da zivis u toj zemlji?

I milion tako nekih pricica koje sam cuo od raznih ljudi. Pravo je bezveze pravit se lud da takve stvari ne postoje ili da to nesto kao mediji serviraju. Da ne govorimo ovo standardno sto je opste poznato.

Ne pricam o Siriji i Sirijcima, ne pricam o Jemenu i Jemencima, o Turcima, Rusima, jel vidis mozda da na tim temama spominjem "znam ja nekog?". Ne vidis. Govorim o Irancima.
Jednostavno razlika izmedju onog kako razmisljaju i onog ko ih vodi je jako velika. A i oni koji ih vode su u mnogim slucajevima samo prividno konzervativni i prividno anti-zapadno orjentisani. Jedna velika laz koja je davno izgubila svoj sjaj.
Tako je kad ti mule vode drzavu. Isto vazi i za sve druge kozojebe u susjedstvu, samo sto je kod ostalih nikakva razlika izmedju kozojeba na vlasti i kozojeba na ulici.

Samo se treba zapitati neke stvari - u kojem je stanju Iran, u kojem recimo Turska, u kojem Saudija. I u kakvim polaznim osnovama su bile te 3 drzave recimo prije 30 godina, kakvo im je stavnovnistvo, kakav potencijal, resursi. I gdje su sad.
jeza u ledja

#16464 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

"Yalda" se zove taj dernek.
Whatever the fuck that is. :D :skoljka:
rajv0sa

#16465 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

I ja poznajem mnogo iranaca koji nisu zadovoljni sa vlašću, ali to ne znači sa su protiv države, da žele neke vojne udare i režim čejndž, a pogotovo ne žele alternative koje zapad(u zadnje vrijeme isključivo usa) konstantno potura kao što su monarhisti ili ovi mek rehabilitovani teroristi. Modernisticko-progresivna struja je sve jača i vjerujem da će u skorije vrijeme sve te "ozloglasene" stavke biti revidirane. Ta "moralna" policija vec par godina je trivijalnog karaktera, i svodi se samo na upozoravanje. Nema nikakvu zakonsku notu.
Kikibombona

#16466 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

rajv0sa wrote:Kakve ti baljezgarije pišeš. Što ti ne ideš iz raspale BiH ? A za ovo što vazda se prave priče i reporzaže slobodne evrope itd samo za irance je naravno slučajno :mrgreen: Nije u Iranu idealnu ali to nema veze sa visokom politikom i politikom same države. Korupcije najviše imau na lokalnom nivou, taman neko ide zbog vjerskih sloboda vani. A takođe bezbroj je slučajeva gdje je intervenisala ambasada ovdje u BiH. Znam za jedan slučaj gdje je nekom kurdu konstatno ukidana dozvola za ugostiteljski objekat iz nekih razloga, nakon što je ambasada intervenisala i obezbjedila kartu čovjek se odlučio da se vrati kući i koliko znam sad normalno radi svoj posao.
Zato sto imam srecu da radim za zapadnjake i sto imam primanja prilicno iznad prosjeka. Uprkos tome, ne mislim ovdje jos dugo ostati. Prva prava prilika i hvatam se noge. Vec imam neke pozive, ali me mrzi da idem od nule. Ako dobijem posao u struci, a ima nekih naznaka, momentalno se pakujem.

U Bihacu ima dosta Iranaca. Koliko moras biti ocajan da se zaputis na jedan tako tezak put, ponekad sa zenom i malom djecom? Ides preko pustinje i brda, spavas u kojekakvim rupama, ides u nepoznato...

Iran je veoma siromasna zemlja i to je cinjenica. Zasto niko iz Azerbejdzana ili Malezije ne ide ovako sa porodicom preko brda i dolina prema zapadu? Idu samo iz Irana, Afganistana, Pakistana i slicnih propaliteta.

Cuveni Kolbari iz Irana, mrtva bijeda koja preko planina prenosi ogroman teret u Irak kako bi prezivjeli. Slika i prilika Irana. Njihova zarada po jednoj turi iznosi oko 10 dolara.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
jeza u ledja

#16467 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

rajv0sa wrote:I ja poznajem mnogo iranaca koji nisu zadovoljni sa vlašću, ali to ne znači sa su protiv države, da žele neke vojne udare i režim čejndž, a pogotovo ne žele alternative koje zapad(u zadnje vrijeme isključivo usa) konstantno potura kao što su monarhisti ili ovi mek rehabilitovani teroristi. Modernisticko-progresivna struja je sve jača i vjerujem da će u skorije vrijeme sve te "ozloglasene" stavke biti revidirane. Ta "moralna" policija vec par godina je trivijalnog karaktera, i svodi se samo na upozoravanje. Nema nikakvu zakonsku notu.
Ah sta znaci protiv drzave...Nije to jebena Sirija ili sta ja znam. Njima je drzava svetinja. A vojni udari, pa mozda to nekom pada na pamet ali kad vide kakvi sve belaji se desavaju okolo znaju da je bolje polako progres.

Ali kazem ti da se cini da vecini ne odgovara da se mule toliko pitaju. Jednostavno cak i oni koji su konzervativni vide da tako ne ide.

A to za moralnu policiju. Ne znam. Znam da mi je rekao nesto u vezi voznje kola. Mislim, zene mogu vozit, ali naravno moraju bit pokrivene. I kao neka njihova dobila kaznu zbog toga, te suspendirana vozacka na X mjeseci. Ne znam za tebe ali meni to zvuci kao da ima zakonsku podlogu. I to mogu mislit kako je u manjim mjestima.

Ali ono sto im uvbjedljivo najvise smeta je korupcija. Kad su povezali da sistem koji kontrolise grupa ljudi i rasirena korupcija uzrok i posljedica jednog te istog problema onda je nekim doslo iz guzice u glavu.

A naravno, postoji znacajna manjina koja je itekako za totalnu promjenu svega, ukljucujuci i mnogo prijateljskije odnose sa Cemerikom. Ili hajd, da kazem normalnije. Ali jasno je svima da su prepreka tome ne samo mule vec i Izrael. A nisam upoznao do sad jos Iranca ili Arapa da ih najradije ne bi sravnio sa zemljom. :D :-?
King Theoden

#16468 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Da, da, taj zli, opaki iran...
Teroristička država koja je napadala sve i jednu komšijsku zemlju i izvodila tajne operacije po gotovo svim zemljama u svijetu, organizovala puceve, skidala vlade i postavljala sebi odane diktatore.
Kako su samo pokvareni ti zli iranci.
Red je da se održi jedan čas historije kako bismo obnovili sjećanja na ono šta je uradila ta teroristička država.
Kikibombona

#16469 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote:
rajv0sa wrote:I ja poznajem mnogo iranaca koji nisu zadovoljni sa vlašću, ali to ne znači sa su protiv države, da žele neke vojne udare i režim čejndž, a pogotovo ne žele alternative koje zapad(u zadnje vrijeme isključivo usa) konstantno potura kao što su monarhisti ili ovi mek rehabilitovani teroristi. Modernisticko-progresivna struja je sve jača i vjerujem da će u skorije vrijeme sve te "ozloglasene" stavke biti revidirane. Ta "moralna" policija vec par godina je trivijalnog karaktera, i svodi se samo na upozoravanje. Nema nikakvu zakonsku notu.
Ah sta znaci protiv drzave...Nije to jebena Sirija ili sta ja znam. Njima je drzava svetinja. A vojni udari, pa mozda to nekom pada na pamet ali kad vide kakvi sve belaji se desavaju okolo znaju da je bolje polako progres.

Ali kazem ti da se cini da vecini ne odgovara da se mule toliko pitaju. Jednostavno cak i oni koji su konzervativni vide da tako ne ide.

A to za moralnu policiju. Ne znam. Znam da mi je rekao nesto u vezi voznje kola. Mislim, zene mogu vozit, ali naravno moraju bit pokrivene. I kao neka njihova dobila kaznu zbog toga, te suspendirana vozacka na X mjeseci. Ne znam za tebe ali meni to zvuci kao da ima zakonsku podlogu. I to mogu mislit kako je u manjim mjestima.

Ali ono sto im uvbjedljivo najvise smeta je korupcija. Kad su povezali da sistem koji kontrolise grupa ljudi i rasirena korupcija uzrok i posljedica jednog te istog problema onda je nekim doslo iz guzice u glavu.

A naravno, postoji znacajna manjina koja je itekako za totalnu promjenu svega, ukljucujuci i mnogo prijateljskije odnose sa Cemerikom. Ili hajd, da kazem normalnije. Ali jasno je svima da su prepreka tome ne samo mule vec i Izrael. A nisam upoznao do sad jos Iranca ili Arapa da ih najradije ne bi sravnio sa zemljom. :D :-?
Glavni problem Iranaca je los standard zivljenja.

I notorni ateista ce slaviti mule ako ima dobru platu. Ako je bijeda, onda mu pocinje sve smetati.

I ovi protesti u Iranu, svi su bili radi loseg standarda i nikakve perspektive. Mladi su umorni, ne mogu izdrzati. Nema nikakve nade, ne vidi se svjetlo na kraju tunela.

A Iran ima veoma mladu populaciju koja je tempirana bomba. Samo je pitanje trenutka kada ce eksplodirati.
King Theoden

#16470 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Helem, red je da se izvinim. Pogriješio sam.
Zamijenio sam ih sa ju es end ej.
Pa, krenimo u ne tako daleku prošlost u kojoj je Iran bio demokratska država na čijem čelu je bio premijer.
Zvao se čika mosadeg.
Fin, kulturan čova, demokrata.
I onda je poludio.
Mislim, kako drukčije opisat potez vraćanja iranske naftne industrije pod državnu kontrolu?!
Ipak je to englesko.
Ili, kako b onim lijepim baritonomi kazao bin laden 70-ih,izvjesni g-din kisindzer: "nafta je previše vrijedna da bi se ostavila arapima"
I onda je počelo da kuha. U tom svom kuhanju, lijepi šah je pobjegao kod komšija.
I onda je najpoznatija ozloglašena teroristička organizacija - ci(cij)a, fino organizovala puč i u poznatoj akciji ajax skinula demokratski izabranog premijera.
OK, malo su pomagali i englezi, al o tome drugom prilikom.
Onda su fino vratili diktatora kojeg su od milja zvali šah i proglasili ga najvećom nadom u borbi protiv zlih komunjara.
Demokratija- ade, diktatura - velkoM.
Onda su ga toliko filovali oružjem dok nije dobio petu najjaču vojsku tog vremena.
Šah je bio sušta suprotnost robina huda tj uzimao je od siromašnih i davao bogatima tj sebi i svojoj sviti.
Proganjo, mučio, ubijo. Ma sve nebitno.
Punio je članke u medijima, bio cijenjen partner zapada i veliki borac za slobode.
Mislim na slobode bjelosvjetskih kompanija da pljačkaju iransko društvo.
Savak vas pozdravlja.
Kada je narodu dopizdilo tj kad više nije mogao trpjeti nepravdu i progone, krenuli su protesti.
Vojska je uzvratila. Da, da, ginuli su demonstranti.
Onda ih je bilo sve više i više dok se broj nije popeo na milion.
Vojska se vratila u kasarne, a šah je spakovao par kofera para i sa to malo crkvice otišao u egipat.
Budući da je na čelo irana došao čovjek koji nije imao volju da posluje sa bjelosvjetskim lihvarima, preko noći je proglašen teroristom.
Ne samo on, nego cijela država.
Da, da, tako to ide.
Danas si partner i borac protiv komunizma, a već sutra terorista.

U sljedećem nastavku pročitajte odgovor terorističke cije i opremanje njihovog pit-bula, izvjesnog sada me huse da krene u odlučujući rat protiv ljudi koji su se usudili da kažu njet bjelosvjetskoj kriminalnoj hobotnici na čelu sa amerikom
jeza u ledja

#16471 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Image
sarajevoxxxx

#16472 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Nakon sirijskog rata i ovo šta je Iran uradio sirijskim civilima, i šta je radio od sirijskih pa i iračkih gradova, moje mišljenje o Iranu se promjenilo.

Ono silno iransko nasilje u Siriji mogu raditi samo ljudi koji su zaraženi virusom fašizma. Dao Bog dragi da dočekam da ih vidim pred nekim međunarodnim sudovima u budućnosti.

Nakon svega šta je Homeini donio svom narodu, u ovih tri ili četiri decenije, ne vidim ja tu mnogo razloga za radost. Jadan i isprepadan narod, kojem se stalno govori o vanjskom neprijatelju, izuzetno siromašan i na dobrom putu da još više osiromaši. Jučer bili u ratu sa zapadom, danas ih prezire muslimanski svijet duplo više nego i Izrael i zapad zajedno.
rajv0sa

#16473 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Jest kad bi muslimanski svijet predstavljale vehabijske propale skupinice. Izađi malo iz tog svoje staklene kupole, nije muslimanski svijet par tviterasa i fejsbukasa. Jedino sta je razotkriveno je pogubnost te vehabijske ideje koja unaprijed upropasti svaki pokušaj dijaloga. Hvala Bogu pa je i u BiH to tako shvaćeno, islamska zajednica je pokazala svoju snagu i nema više sejhova po bkc i skenderiji.
Last edited by rajv0sa on 19/12/2018 03:18, edited 1 time in total.
rajv0sa

#16474 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

jeza u ledja wrote:

Sve što ti ja mogu preporučiti je da posjetis Iran. Garantujem ti da ces znacajno promjeniti misljenje, nije to aman ni neka para za potrošiti.
Kikibombona

#16475 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

rajv0sa wrote:Sve što ti ja mogu preporučiti je da posjetis Iran. Garantujem ti da ces znacajno promjeniti misljenje, nije to aman ni neka para za potrošiti.
E ovo si dobro rekao. Prosjecan Amerikanac moze ustediti da posjeti Iran, dok Iranac ne moze. Ovdje mislim na Amerikanca i Iranca sa prosjecnom platom.

Minimalna plata u Iranu je 150 dolara a prosjecna 470 dolara. Tako je bilo prije americkih sankcija. Nakon sankcija Iran je povecao minimalnu platu na 250 dolara kako bi ublazio sankcije. To je mac sa dvije ostrice. Poslodavci se zale radi povecanog minimalca, a radnici kazu da kompletno povecanje jede inflacija usljed sankcija.

Afganistanci masovno napustaju Iran i vracaju se kuci. Kazu da je rijal bezvrijedan.

Perzijanci imaju ogroman ego i smatraju da zasluzuju puno vise. Kako ce se Perzijanac pomiriti da ima realan minimalac 150 dolara a Saudijac 600 dolara?

Zapadnjacka propaganda naravno laze. To je jasno svima. Vjerujem da bi Jezu bilo lijepo u Iranu i da bi razbio neke predrasude ako ih eventualno ima. Medjutim, on ne bi mogao vidjeti u tom periodu da je iranski narod veoma siromasan, osim ako ne bi razgovarao sa ljudima na ulici u svrhu istrazivackog novinarstva.

Prosjecan Iranac prezivljava. Prosjecan Iranac ne moze ustediti da ode na ljetovanje u Meksiko i da kupi novo auto. Zivotarenje uz veoma male plate i visoka stopa nezaposlenosti.

I sto je najgore, dobili su nove sankcije i nema nikakvih naznaka da ce biti bolje. Tesko je covjeku prihvatiti da ce provesti zivot u siromastvu i da nema nikakve perspektive.
Post Reply