Upravo, kada su pobili ljude u konvoju za Tuzlu, zaplijenili tovar i vozila, a popljuvali i fizicki nasrnuli na casnog fra Petra Matanovica (ustati pa spomenuti!), koji je dosao u ime katolickog puka tuzlanske regije da posreduje u oslobadjanju zarobljenih civila i pomoci.Black swan wrote:hrvatska agresor na tuzlu 1993 ali 1992 i 1995 nije![]()
pardon na bugojnoi dževada mlaću
IRAN
- salik79
#15976 Re: IRAN
- GandalfSivi
#15977 Re: IRAN
Naci cu ti, nije problem, cim se laptopa docepam. U medjuvremenu, ne odgovori mi nikada je li u redu hapsiti djevojke zato sto otkrivene plesu. Ne bilo ti zahmetile da mi odgovoris.salik79 wrote:Mozemo li de dogovoriti da se samobanujes ukoliko ne uspijes dokazati svoju tvrdnju? Gdje sam ja "branio rusko ucesce u nasem ratu"?!GandalfSivi wrote:Gdje ces se sa Salikom rapravljati, lik brani rusko ucesce u nasem ratu...
Hvala...
- salik79
#15978 Re: IRAN
Hajde nadji! I ja uvijek pisem s mobitela, ili tableta, i nista mi nije tesko pronaci...GandalfSivi wrote:Naci cu ti, nije problem, cim se laptopa docepam. U medjuvremenu, ne odgovori mi nikada je li u redu hapsiti djevojke zato sto otkrivene plesu. Ne bilo ti zahmetile da mi odgovoris.salik79 wrote:Mozemo li de dogovoriti da se samobanujes ukoliko ne uspijes dokazati svoju tvrdnju? Gdje sam ja "branio rusko ucesce u nasem ratu"?!GandalfSivi wrote:Gdje ces se sa Salikom rapravljati, lik brani rusko ucesce u nasem ratu...
Hvala...
Ako plesu otkrivene pred dzamijom, kao sto je doticna, uznemiravajuci prisutne vjernike, uredu je.
Molim....
A sada mi ti odgovori - da li je tacno da je osudjena na 80 udaraca bicem i 4 godine zatvora, kao sto je ocerupani "citirao"?! I zasto se sve najednom "sleglo"?
Hvala...
- salik79
#15980 Re: IRAN
Krokodajl wrote:Ustat pa spomenut Iran
- GandalfSivi
#15981 Re: IRAN
Pred dzamijom, da uznemirava vjernike? Mi se malo salimo danas ha?salik79 wrote: Hajde nadji! I ja uvijek pisem s mobitela, ili tableta, i nista mi nije tesko pronaci...
Ako plesu otkrivene pred dzamijom, kao sto je doticna, uznemiravajuci prisutne vjernike, uredu je.
Molim....
A sada mi ti odgovori - da li je tacno da je osudjena na 80 udaraca bicem i 4 godine zatvora, kao sto je ocerupani "citirao"?! I zasto se sve najednom "sleglo"?
Hvala...
Na aerodromu sam, nastavit cemo sutra...
- salik79
#15983 Re: IRAN
Da, preda dzamijom. Ne salimo se. Zato se sva fama oko ovog slucaja, nenadano, brzo i stisala. A nema sta se u vezi toga nije pokusalo plasirati, pa i notorna laz koju nam je kokos ovdje postavljala.GandalfSivi wrote:Pred dzamijom, da uznemirava vjernike? Mi se malo salimo danas ha?salik79 wrote: Hajde nadji! I ja uvijek pisem s mobitela, ili tableta, i nista mi nije tesko pronaci...
Molim....
Hvala...
Na aerodromu sam, nastavit cemo sutra...
I ja sam, ako Bog da, sutra na aerodromu - tako da, ipak, necemo sutra nastavljati...
- insomnia78
#15984 Re: IRAN
Mozda je onako gologlava podsjecala na jevrejku
-
aratet
#15985 Re: IRAN
Nemoguce, u Iranu se i jevrejke zamotavaju.insomnia78 wrote:Mozda je onako gologlava podsjecala na jevrejku
Dobrovoljno, naravno.
- salik79
- salik79
#15987 Re: IRAN
Kaze jevrejka, radikalna cionistkinja, iz Svedske - da Jevreji uzivaju veca prava u Iranu nego u Svedskoj. Da li je to istina?aratet wrote:Nemoguce, u Iranu se i jevrejke zamotavaju.insomnia78 wrote:Mozda je onako gologlava podsjecala na jevrejku
Dobrovoljno, naravno.
- славянин
#15989 Re: IRAN
Djes poredit Iran i svedsku , ksenofobicne fasisticke teokratske konzervativne Svedjane i slobodarski Iraninsomnia78 wrote:E ako ona kaze
- salik79
#15990 Re: IRAN
Ona poredi:славянин wrote:Djes poredit Iran i svedsku , ksenofobicne fasisticke teokratske konzervativne Svedjane i slobodarski Iraninsomnia78 wrote:E ako ona kaze
- Pandakonda
#15991 Re: IRAN
Iranke jedne od najljepših žena na svijetu, šteta što se moraju pokrivati
Unuka bivšeg Ayatollaha Khomeinia

Još malo ovih uličnih

Unuka bivšeg Ayatollaha Khomeinia

Još malo ovih uličnih

- Maystor
#15992 Re: IRAN
Izašla nova lista rankinga univerziteta, juli 2018.g.
http://www.webometrics.info/en
Iran se razvija eksponencijalnom brzinom na polju nauke! Navešću nekoliko podataka iz najnovije liste:
- U cijelom arapskom svijetu (preko 20 država i oko 500 miliona stanovnika) postoji 6 univerziteta koji su u top 1000. Od toga, 4 su u Saudijskoj Arabiji (na listama su prisutni jer plaćaju zapadne profesore da budu "spoljni saradnici" pa se imena tih univerziteta pojavljuju na njihovim radovima).
- Iran ima 9 univerziteta u top 1000 (veliki napredak u odnosu na ranije).
- Čisto za usporedbu, velika, moćna Rusija ima ih 8.
- Najbolje rangirani univerzitet iz BiH je UNSA, na 2361. mjestu. Iran ima 37 univerziteta koji su bolji od našeg najboljeg univerziteta.
Društvo koje ima takav potencijal, ima svijetlu budućnost.
Iran se razvija eksponencijalnom brzinom na polju nauke! Navešću nekoliko podataka iz najnovije liste:
- U cijelom arapskom svijetu (preko 20 država i oko 500 miliona stanovnika) postoji 6 univerziteta koji su u top 1000. Od toga, 4 su u Saudijskoj Arabiji (na listama su prisutni jer plaćaju zapadne profesore da budu "spoljni saradnici" pa se imena tih univerziteta pojavljuju na njihovim radovima).
- Najbolje rangirani univerzitet iz BiH je UNSA, na 2361. mjestu. Iran ima 37 univerziteta koji su bolji od našeg najboljeg univerziteta.
- Kikibombona
#15993 Re: IRAN
Iran nezaustavljivo propada. Novi, jos veci protesti, su pitanje trenutka. Sve vise je izgledno da je promjena rezima jedino rjesenje.
Iranski rijal bilježi veliki pad vrijednosti u odnosu na dolar
http://www.trt.net.tr/hrvatski/gospodar ... ar-1021907
Iranski rijal dostigao novi najniži nivo u odnosu na dolar
https://www.biznisinfo.ba/iranski-rijal ... -na-dolar/
Rijal propada vec godinu dana i taj trend postaje sve brzi...
Iranski rijal bilježi veliki pad vrijednosti u odnosu na dolar
http://www.trt.net.tr/hrvatski/gospodar ... ar-1021907
Iranski rijal dostigao novi najniži nivo u odnosu na dolar
https://www.biznisinfo.ba/iranski-rijal ... -na-dolar/
K a t a s t r o f a !!Rijal je izgubio polovinu vrijednosti u odnosu na američki dolar za četiri mjeseca.
Rijal propada vec godinu dana i taj trend postaje sve brzi...
Last edited by Kikibombona on 31/07/2018 00:58, edited 1 time in total.
- славянин
#15994 Re: IRAN
Tabriz sveti raspeti i sveti Iranska zemlja kroz oblake leti... leti preko nebeskih visina krila su joj tigris i helmand.Maystor wrote:Izašla nova lista rankinga univerziteta, juli 2018.g.
- Kikibombona
#15995 Re: IRAN
Propast Irana... a Turska neka se zapita da li je konfrontacija sa zapadom pravi put...
Malo sale u vezi Irana...

Daj boze da brutalni rezim sto prije ode sa vlasti pa da narod Irana demokratski ustroji zemlju. Najbolje bi bilo da sami Iranci skinu mule sa vlasti. Ako to uradi Amerika, imat cemo novi Irak.
The Spectator Index
@spectatorindex
GDP. (current prices)
1990
1. Iran: $575 billion
2. Turkey: $207 billion
3. Saudi: $117 billion
4. Israel: $58 billion
5. UAE: $49 billion
2018
1. Turkey: $909 billion
2. Saudi: $748 billion
3. Iran: $418 billion
4. UAE: $411 billion
5. Israel: $373 billion
(IMF)
06.08.2018. stupaju nove teske sankcije Iranu. 04.11.2018. stizu jos strozije uz zabranu izvoza i kaznu svakome ko bude kupovao od Irana.Prof. Steve Hanke
@steve_hanke
·
11 h
#Iran's rial has entered a death spiral, with the rial losing a stunning 12.5% in one day and annual inflation surging to 203%. To stop the death spiral, Iran should establish a gold-backed currency board.
Malo sale u vezi Irana...
To understand #Iran’s economic situation:
This is Azadi Stadium, with 100,000 people watching football. If you pay 1 #rial to each person, altogether will be less than one #Dollar
Daj boze da brutalni rezim sto prije ode sa vlasti pa da narod Irana demokratski ustroji zemlju. Najbolje bi bilo da sami Iranci skinu mule sa vlasti. Ako to uradi Amerika, imat cemo novi Irak.
- basar
#15996 Re: IRAN
Zaista neki misle da je podaništvo najbolja opcija za čovjeka. Nekada podanici Rimu, kasnije Vizantiji, kasnije osmanlijama, poslije austro-ugarima, poslije švabama i ustašama, poslije srbima i rusima, poslije eu i americi.
Što se tiče nas to je i razumljivo s obzirom na to da smo mali i nemamo snagu da se odupremo, ali veliki narodi sa velikom historijom i bogatstvom kao što je Iran da bude podanik ovome ili onome--- to im je ispod časti, bar onima koji je još imaju.
Za nezavisnost i suverenitet potrebna je velika-ogromna žrva, vi mislite da će im to neko pokloniti? Iran treba da nastavi da jača svoje kapacitete, i onda niko neće trgovati njihovim teritorijama, otimati njihovu zemlju i eksploatisati, kao što je to slučaj sa zemljama koje su podanici. Bolje im je da otrpe i propate ali da na kraju beru plodove svoje borbe, nego da žive ko jadovi iz saudije i ostalih arapskih zemalja, ili da im amerika diktira šta smiju i ne smiju kao što to rade Turskoj. Doduše u zadnje vrijeme taj se trend mijenja (u Turskoj) hvala Bogu.
Slabo ljudi sa ovih prostora mogu razumjeti nacionalni ponos i interese i slobodarski duh. Narod koji je uvijek služio okupatorima. Kod njih je druga priča, druga historija i identitet.
Što se tiče nas to je i razumljivo s obzirom na to da smo mali i nemamo snagu da se odupremo, ali veliki narodi sa velikom historijom i bogatstvom kao što je Iran da bude podanik ovome ili onome--- to im je ispod časti, bar onima koji je još imaju.
Za nezavisnost i suverenitet potrebna je velika-ogromna žrva, vi mislite da će im to neko pokloniti? Iran treba da nastavi da jača svoje kapacitete, i onda niko neće trgovati njihovim teritorijama, otimati njihovu zemlju i eksploatisati, kao što je to slučaj sa zemljama koje su podanici. Bolje im je da otrpe i propate ali da na kraju beru plodove svoje borbe, nego da žive ko jadovi iz saudije i ostalih arapskih zemalja, ili da im amerika diktira šta smiju i ne smiju kao što to rade Turskoj. Doduše u zadnje vrijeme taj se trend mijenja (u Turskoj) hvala Bogu.
Slabo ljudi sa ovih prostora mogu razumjeti nacionalni ponos i interese i slobodarski duh. Narod koji je uvijek služio okupatorima. Kod njih je druga priča, druga historija i identitet.
- basar
#15998 Re: IRAN
Posnosni bosanac-bošnjak, koji ne prihvata tlačenje. Nažalost takav duh kod nas nije zaživio i to je činjenica.insomnia78 wrote:Ih kud nisi Iranac majku mu.
- Point.
#15999 Re: IRAN
Salik79, ko hercegovački katolici, veći iranac od njih samih. Mislim da je Freud imao dobro objašnjenje za takvo stanje uma.
- commendatore
#16000 Re: IRAN
i od menesalik79 wrote:Krokodajl wrote:Ustat pa spomenut Iran![]()
najjace je kad prosjecan wannabe westernized bosnjacki brnjo pocne srat protiv civilizacije koja ke maltene izmislila sve na svijetu....