IRAN

Post Reply
jeza u ledja

#15426 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Kaligrafija wrote: Ja nigdje tebe licno nisam spomenuo dok ti nisi mene, ne pravi se lud...ja sam spominjao sistem u kojem zivis i sve se odnosilo na sistem u kojem zivis...Ovo "zablje perspektive", da ne spominjem...mrtvi snobizam, potcjenjivacki...iz koje ti to gledas, da nisi mozda kongresmen u vladi, senator, Trumpov zet...!? Izvini nismo te prepoznali...mozda radis za CIA, FBI, pa gledas sve iz prvih, drugih redova, ako je tako, izvini, onda si upucenije, ako nije, haj molim te ne zajebajij!! Samo verglas u prazno, nista konkretno nisi, rekao, postavio sam ti masu pitanja, na koje si odgovorio pitanjima i podpitanjima...!! Ti si zakmecao, nisam ja..zablje perspektive, vi sa Balkana, ja znam, ja vidio, sta ti znas, razumijes se ko Mara u kriv...A na mnogim temama znas pametovati o BiH, sta onda ti imas meni koji k. pametovati o drzavi gdje zivim, kad gledas iz "zablje perspektive"!??! Saxxx mi odgovorio, to isto da saudijac govori o ljudskim pravima...muhahhaha Cim si ti mene to poklopio, ublehom, nicim konkretnim...! Samo na ovaj nacin se moze razgovarati sa takvima, sa nogom u dupe...! Ako ista mrzim u zivotu, to su snobovi i elitizam...fuj i bljak...!

Dokazivanje preko interneta(foruma) je kao i paraolimpijske igre, ako i pobijedis, opet ostajes retardiran...!!!
Pobijedio si, predajem se...!
Nisi mene licno spomenuo kad kazes da "branim sistem koji me hrani" ili da se "grcevito borim za zemlju koja mi je dala sve", ili da sam "indoktriniran medijima i zadivljen svijetom u kojem zivim"? Jok, to mora da si se nekom drugom obracao kad citiras mene u drugom licu jednine. :lol:
Kakva je ovo djecija suplja? :-)

Cijelo vrijeme mi se obracas sa neke moralne vertikale optuzujuci mene kao dio sveg onog sto je u tvojoj glavi najgore u svijetu, onda puknes ko kokica kad te se poklopi.

Jos si na kraju uspio da ubacis i paraolimpijske igre malo ismijavajuci mentalno zaostale osobe. Prava moralna vertikala. :thumbup:
(usput: Paraolimpijske igre su takmicenje na kojim ucestvuju osobe sa invaliditetom, ne osobe koje imaju problema sa mentalnim razvojem, znas, one na kojim mi uvijek igramo u finalu bas sa Iranom. Ti si mislio na Specijalnu Olimpijadu. Al dobro, de, glavno je da se neko nazvao "retardiranim", jel tako? :oops: )
Kaligrafija

#15427 Re: IRAN

Post by Kaligrafija »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
jeza u ledja wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ona situacija kada govoris da u SAD narod bira politicare, a advokati Demokratske Stranke kazu na sudu ( nakon sto je DS tuzena od strane glasaca Berni Sandersa, takodjer demokrata, da su unutarstranacki izbori namjesteni u korist Hilari ) da nisu ni bili duzni obezbjediti Sandersu ravnopravnost i da se kandidat mogao izabrati na pus pauzi umjesto na unutarstranackim izborima. Sud to naravno prihvati, a u medjuvremenu nekoliko svjedoka tuzbe umre ili bude ubijeno gdje i advokati tuzbe govore da se osjecaju nesigurno.

To je ta demokratija
Ono, kad pricas o necemu iz zablje perspektive a ne znas ni o cemu pricas. Kad osjetis potrebu da otvoris temu "Iran", vidis da se prica o Americi i osjetis potrebu da napises nesto pametno. :D
Koji dio od unutarstranacki izbori u kontekstu prava nisi razumio? Nije problem, moze ciko da objasni. :oops:

Ne osjecaju se sigurno kaes? Ko je ubijen, ko je umro? Gdje to citas vijesti, na Snowflake.com? Ili na InfoWars? Jesi li vec kupio njihove tablete za muskost?
Dobro je kada se pozivaš na savoxxa :lol: Strašna argumentacija i dobro okruženje :D

Ako sam ja u žabljoj perspektivi ti si onda kakav ćato, ne znam jesil plaćen. Uporan ćato, non stop nazočan, pratiš svaki komentar :thumbup:

Demokratija aka narod bira :lol:

http://observer.com/2017/08/court-admit ... t-sanders/

http://www.washingtonexaminer.com/dnc-a ... ry-process

Šuplja za nepismene, realno. Vežeš konja gdje ti aga kaže pa imaš izbor između odrona tipa Busha, Trumpa ili Hilary koji se razlikuju u tome hoće li napasti Irak, Libiju ili iran. To nije demokratija. Američka demokratija, e to je već realnija priča.

https://twitter.com/JaredBeck/status/869265140088221700

Inače advokat u DNC Fraud tužbi

Jedan od glavnih svjedoka je također umro od overa, tako barem kažu,

al ako NY Times to nije napisao onda to ne postoji. To što je većinski vlasnik NY Timesa Carlos Slim povezan sa Klintonovima, jebiga, ko da je bitno.

Amerikanci imaju isto ili manje izbora od Iranaca što se tiče politike, samo je to ljepše upakovano, pri čemu se još uvijek se jaše na valu afere Watergate i hipi pokreta koji zaustavlja rat u Vijetnamu i pričom land od the free. E pa nema više toga, ako neki čiko odluči da jež ide u rov u Iranu to će se i desiti. Valja uvoditi demokratiju po Bliskom Istoku i okolini. A možeš i demokratski odbiti poziv :oops:

Razlika između Irana i Amerike je što Ameri uvode demokratije po svijetu u zadnjih 50 godina, sve medijski upakovano, dok se Iran brani da ne dobije igranku u vlastitom dvorištu.

Ameri su mnogo veće štetočine od Iranaca, mnogo više ljudi su pobili, direktno ili indirektno. A ti tupi do besvjesti ko je gori, ne pije vode :mrgreen:
Ma dzaba ti se ubjedjivat sa Sacirbegovicem ili u raji u AmeriKi poznatijim ko Sacirbey, on ti sve zna...naucio na pamet, pa vergla nanovo istu pricu... :mrgreen:
jeza u ledja

#15428 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Dobro je kada se pozivaš na savoxxa :lol: Strašna argumentacija i dobro okruženje :D

Ako sam ja u žabljoj perspektivi ti si onda kakav ćato, ne znam jesil plaćen. Uporan ćato, non stop nazočan, pratiš svaki komentar :thumbup:
Stice se dojam da ti pratis moje komentare, jer si nicim pozvan dosao na temu u Iranu - da pricas o Americi. Ne zanima te Iran, zanima te Amerika, i zanima te sta ja kazem o njoj. Jel tako? Tako je.

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Demokratija aka narod bira :lol:

http://observer.com/2017/08/court-admit ... t-sanders/
Ponavljam, koji dio od "unutarstranacki izbori" nisi razumio?
I dalje, je li razumijes da se ne radi o broju glasova koje su dobili jedan i drugi kandidat, vec o podrsci, finansijskoj i organizacijskoj koju je jedna kandidatkinja imala u odnosu na drugog - koji se tek tada prikljucio stranci?

Sha kaesh, ne pise u NYT kojeg drzi Carlos Slim, ali pise u Trumpovom tabloidu ciji vlasnik je gan touting dzizus frik. :lol:
Šuplja za nepismene, realno. Vežeš konja gdje ti aga kaže pa imaš izbor između odrona tipa Busha, Trumpa ili Hilary koji se razlikuju u tome hoće li napasti Irak, Libiju ili iran. To nije demokratija. Američka demokratija, e to je već realnija priča.
Ma da, tacno, suplja za nepismene. Zna cvrcak, jbg. Amerikanci nepismeni, onolika drzava, onolike skole, onolika ekonomija, al ne znaju jbg, nepismeni. Al bez brige, crvcak zna. :oops:

Ne uzimam Twitter kao relevantan izvor . Ne mora NYT, moze i Examiner. Da vidimo jeko to umro. :oops:

Amerikanci imaju isto ili manje izbora od Iranaca što se tiče politike, samo je to ljepše upakovano, pri čemu se još uvijek se jaše na valu afere Watergate i hipi pokreta koji zaustavlja rat u Vijetnamu i pričom land od the free. E pa nema više toga, ako neki čiko odluči da jež ide u rov u Iranu to će se i desiti. Valja uvoditi demokratiju po Bliskom Istoku i okolini. A možeš i demokratski odbiti poziv :oops:

Razlika između Irana i Amerike je što Ameri uvode demokratije po svijetu u zadnjih 50 godina, sve medijski upakovano, dok se Iran brani da ne dobije igranku u vlastitom dvorištu.

Ameri su mnogo veće štetočine od Iranaca, mnogo više ljudi su pobili, direktno ili indirektno. A ti tupi do besvjesti ko je gori, ne pije vode :mrgreen:
Ciko odluci da jez ide u rov, al se moze demokratski odbiti. Pa jel ciko odluci ili ne odluci? Odluci se. :D

Sustinski, porediti Iran i SAD je poprilicno besmisleno, ali eto vi ste se prihvatili toga, pa malo palamudimo. Naravno da se kolicinski ne moze jedna zemlja porediti s drugom, ali sustinski ono sto radi Iran regionalno se ne razlikuje mnogo od onoga sto radi SAD globalno, s tim sto to Iran radi brutalnije, nemoralnije i proporcionalno u vecem obimu.
U Siriji pomazu diktatoru da ostane na vlasti, u Jemenu pomazu pobunjenicima, u Libanu pomazu paramilitarnoj organizaciji, a u Palestini pomazu korumpiranoj grupi koja sluzi da bi IDF imao razloga da pobije novih 100 civila. U Iraku zele praviti marionetsku vladu, a u Bahreinu pomazu desavanje naroda. Pomazu i u Saudiji sije, ali im ne ide bas. Koliko je u tom procesu ljudi pobijedno, ranjeno, pozatvarano, protjerano ili izgubilo imovinu, boga pitaj. A s kojim ciljem? Pa nikakvim osim regionalne hegemonije, geostrateskih planova, mjerenja kurca sa Saudijom i sirenja svoje teokratske misli. Pazi sad, jebo demokratiju, daj islamske republike. Bolje to neg Amerika, jel. :oops: Ko reko, cvrle reko. :oops:
Iran se brani u Siriji, Jemenu i Palestini. :oops:

Pateticno.
ja71

#15429 Re: IRAN

Post by ja71 »

jeza u ledja wrote:
ja71 wrote:Nego reci ti ježu nama, treba li Amerika napasti Iran ?
treba. svim raspolozivim snagama. da kamen na kamenu ne ostane. :oops:
Ko je za rat, rat mu bio u kući
jeza u ledja

#15430 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Kaligrafija wrote:pa vergla nanovo istu pricu...
Kaligrafija wrote:Samo verglas u prazno
Kaligrafija wrote:vrtis jednu naucenu pricu
Kaligrafija wrote:tako da jo robot pricas usadjenu misao i za drugo i ne znas
Kaligrafija wrote:Vrtis jednu te istu pricu u krug
Ne znam je li se trudis biti ironican ali dobro ti ide. :D
jeza u ledja

#15431 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

ja71 wrote:
jeza u ledja wrote:
Ko je za rat, rat mu bio u kući
:facepalm:
salik79

#15432 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
Ne, nego zna koja matrica vam se svakodnevno "usadjuje" u "land of free", te da jedino tako "primate informacije":

jeza u ledja

#15433 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Cim kupim televizor, javim ti kako su i meni isprali mozak. :wink:

Jedna kompanija posjeduje lokalne tv stanice, napravili nekakvu skriptu da ovi nesto kazu na tv. Ako se ne varam radi se o ogranizaciji koja navija za cika Trumpa.

Inace procitah sta kazu (ne da mi se slusat), ne vidim nesto kontraverzno.

Mislio sam da ce biti nesto u vezi Irana. Razocarao si me :(.

Mogu mislit sta kazu mediji u Iranu. Zapocnu vijesti sa "Death to America" (karikiram, ne uzbudjuj se) i onda sve moguce fraze o posastima cionizma. Al ono, nije to mind control. Ovo jeste. :D :oops:
Kaligrafija

#15434 Re: IRAN

Post by Kaligrafija »

jeza u ledja wrote:
Kaligrafija wrote: Ja nigdje tebe licno nisam spomenuo dok ti nisi mene, ne pravi se lud...ja sam spominjao sistem u kojem zivis i sve se odnosilo na sistem u kojem zivis...Ovo "zablje perspektive", da ne spominjem...mrtvi snobizam, potcjenjivacki...iz koje ti to gledas, da nisi mozda kongresmen u vladi, senator, Trumpov zet...!? Izvini nismo te prepoznali...mozda radis za CIA, FBI, pa gledas sve iz prvih, drugih redova, ako je tako, izvini, onda si upucenije, ako nije, haj molim te ne zajebajij!! Samo verglas u prazno, nista konkretno nisi, rekao, postavio sam ti masu pitanja, na koje si odgovorio pitanjima i podpitanjima...!! Ti si zakmecao, nisam ja..zablje perspektive, vi sa Balkana, ja znam, ja vidio, sta ti znas, razumijes se ko Mara u kriv...A na mnogim temama znas pametovati o BiH, sta onda ti imas meni koji k. pametovati o drzavi gdje zivim, kad gledas iz "zablje perspektive"!??! Saxxx mi odgovorio, to isto da saudijac govori o ljudskim pravima...muhahhaha Cim si ti mene to poklopio, ublehom, nicim konkretnim...! Samo na ovaj nacin se moze razgovarati sa takvima, sa nogom u dupe...! Ako ista mrzim u zivotu, to su snobovi i elitizam...fuj i bljak...!

Dokazivanje preko interneta(foruma) je kao i paraolimpijske igre, ako i pobijedis, opet ostajes retardiran...!!!
Pobijedio si, predajem se...!
Nisi mene licno spomenuo kad kazes da "branim sistem koji me hrani" ili da se "grcevito borim za zemlju koja mi je dala sve", ili da sam "indoktriniran medijima i zadivljen svijetom u kojem zivim"? Jok, to mora da si se nekom drugom obracao kad citiras mene u drugom licu jednine. :lol:
Kakva je ovo djecija suplja? :-)

Cijelo vrijeme mi se obracas sa neke moralne vertikale optuzujuci mene kao dio sveg onog sto je u tvojoj glavi najgore u svijetu, onda puknes ko kokica kad te se poklopi.

Jos si na kraju uspio da ubacis i paraolimpijske igre malo ismijavajuci mentalno zaostale osobe. Prava moralna vertikala. :thumbup:
(usput: Paraolimpijske igre su takmicenje na kojim ucestvuju osobe sa invaliditetom, ne osobe koje imaju problema sa mentalnim razvojem, znas, one na kojim mi uvijek igramo u finalu bas sa Iranom. Ti si mislio na Specijalnu Olimpijadu. Al dobro, de, glavno je da se neko nazvao "retardiranim", jel tako? :oops: )

Puko si ti ko kokica...samo nas nastavi gledati iz pticije perspektive...! Jos sam te bio i pohvalio, sad samo mogu reci, gluho i daleko bilo...! Snob na kvadrat, al da si makar potkovan znanjem, pa hajde...Kad ono jok, samo deset napamet naucenih recenica i udri Misko...

Ja ti lijepo kazem, pobijedio si...! :mrgreen: :lol:
Kaligrafija

#15435 Re: IRAN

Post by Kaligrafija »

jeza u ledja wrote:
Drnda, drnda, drnda, drnda, drnda...cuje se zvuk, stare dotrajale ves masine...drnda, drnda, drnda... :lol: :lol:
Kaligrafija

#15436 Re: IRAN

Post by Kaligrafija »

jeza u ledja wrote: Sustinski, porediti Iran i SAD je poprilicno besmisleno, ali eto vi ste se prihvatili toga, pa malo palamudimo. Naravno da se kolicinski ne moze jedna zemlja porediti s drugom, ali sustinski ono sto radi Iran regionalno se ne razlikuje mnogo od onoga sto radi SAD globalno, s tim sto to Iran radi brutalnije, nemoralnije i proporcionalno u vecem obimu.
Ma neeee, nisi ti indoktriniran...djizus krajst... :lol: :lol:
Idemedosumom

#15437 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Pa živi tamo, mora tako pričati/pisati, CIA sve prati :D
jeza u ledja

#15438 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Idemedosumom wrote:Pa živi tamo, mora tako pričati/pisati, CIA sve prati :D
:D

:run:
jeza u ledja

#15439 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Kaligrafija wrote: Drnda, drnda, drnda, drnda, drnda...cuje se zvuk, stare dotrajale ves masine...drnda, drnda, drnda... :lol: :lol:
Kaligrafija wrote:Puko si ti ko kokica
Kaligrafija

#15440 Re: IRAN

Post by Kaligrafija »

Kaligrafija wrote:
jeza u ledja wrote: Sustinski, porediti Iran i SAD je poprilicno besmisleno, ali eto vi ste se prihvatili toga, pa malo palamudimo. Naravno da se kolicinski ne moze jedna zemlja porediti s drugom, ali sustinski ono sto radi Iran regionalno se ne razlikuje mnogo od onoga sto radi SAD globalno, s tim sto to Iran radi brutalnije, nemoralnije i proporcionalno u vecem obimu.
Ma neeee, nisi ti indoktriniran...djizus krajst... :lol: :lol:
DjiZzzzusss... :lol: Sa saxom pod ruku, zajednica bratska...!

I drnda, drnda, drnda...jos masinka radi, lupa povrijedjeni ego...drnda, drnda, drnda... :lol: :lol:
Edin H.

#15441 Re: IRAN

Post by Edin H. »

Idemedosumom wrote:Pa živi tamo, mora tako pričati/pisati, CIA sve prati :D
Jedva se kotarises OZNE, a onda ti se CIA na kosti navali. :D
insomnia78

#15442 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Tamo đe se nebo spaja s' morem
zivi mala sirena kakve niđe na svijet nema.

Eki Hiranaca. Fali Iran vataj se Njemacke?
Ne valja Hamerika? Slazem se. Ne valja. Dovoljno je pogledati koliko Iranaca zivi u Hamerici a koliko Amera u Iranu.
Ma hajte molim vas.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15443 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

idi spavaj
insomnia78

#15444 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

O pa to je opste poznato. Dje Ruski?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15445 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

insomnia78 wrote:O pa to je opste poznato. Dje Ruski?
fejk njuz
jeza u ledja

#15446 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

U Iranu zive Amerikanci, sha ti je. Sve go CIA, NSA, FBI, KGB i Mi6. Spremni na akciju. :oops:
ja71

#15447 Re: IRAN

Post by ja71 »

jeza u ledja wrote:
jeza u ledja wrote:
:facepalm:
Nemoj mi sad vrdanja, lafo ironija
Stisni muda i reci direktno: za ili protiv
Tito_i_Partija

#15448 Re: IRAN

Post by Tito_i_Partija »

jeza u ledja wrote:
@ Tito i Partija, nit je Mosaddegh bio predsjednik, nit je bio prvi demokratski izabrani premijer, nit je bio dusa od covjeka, a cijela prica ima mnogo vise veze sa odnosima VB i Irana nego sa Amerikom. Jednostavno, lik nacionalizovao iransku naftu i ponistio neki deal sa Britancima od ranije, i ovi rekli hoces kurku. A sve to uz podrsku saha.
Inace Mosaddegh i ajatolasi imaju veze ko ja i tulipani.

On je bio demokratski izabran , njega smjenila diktatura saha, a saha smjenila diktatura teokrata.

Ja ne govorim o "ljutnji" prema Americi, vec govorim o otmici radnika ambasade i politici "Death to America".
A ja govorim o ljutnji prema Americi, i svrgavanje Mosadegha (kakav god on bio) je jedan ogroman presedan kojeg Iranski narod nije nikad zaboravio. Otmica radnika ambasade je samo jedan simptom te ljutnje.

Naravno, ambasada se ne smije dirati, al' je ljudima bio pun kurac saha i njegovih americkih sponzora koji su prilicno blatantno iskoristavali zemlju godinama. Eh sad, to sto su teokrati su oteli revoluciju i iskoristili je u svoje svrhe, to je vec drugi par carapa.
Bosanski_kralj

#15449 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote:U Iranu zive Amerikanci, sha ti je. Sve go CIA, NSA, FBI, KGB i Mi6. Spremni na akciju. :oops:
Je li ti misliš da se u Iranu ne bi daleko bolje živjelo, bez obzira na oblik vlasti, da nisu tolike godine pod sankcijama?
jeza u ledja

#15450 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

ja71 wrote: Stisni muda i reci direktno: za ili protiv
Pa sega mi kad si me pitao, jer sam ja mislim samo stranicu ranije odgovorio odricno nekome sa slicnim pitanjem. Sad, mogu ti dati i duzi odgovor u kom bi sve relativizirao, pa bi me ti optuzio da vrludam, ali kraci odgovor je definitivno ne. Znaci ne samo ne dao bog kakva invazija, vec uopste bombardovanje. Mozda, mooooooozda, da im gruhne neka nuklearna postrojenja, ali to nek radi Izrael, ili Saudija, ne Amerika. Ili mozda, mooozda da Iran napravi neki belaj (a nece, al eto) i onda jos da priznaju "jes, mi smo". Onda bi bila druga prica. Al kazem to se nece desiti.
U Siriji, ili nekim drugim ratistima van Irana, mislim da su Iranci legitimna meta, kao sto su i Ameri, ha jel.

Nisam podrzavao ni napad na Irak (mislim kopneni), ne vidim sto bi podrzavao napad na zemlju koja je 5 puta bolja od Saddamove.

Nedo bog da ovim Trumpovim debilima Bibi usadi u glavu da ulete u Iran. Jebo im ja mater usta imbecilnu.
Post Reply