IRAN

Post Reply
salik79

#14376 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:@ salik, znaci radis u banci i postavljas izvode transakcija u firmi u kojoj radis. imas limit od 10 hiljada kao pogodnost jer radis u toj banci i zovu te na brunchove jer radis u istoj. sve jasno

uzeo si se hvaliti parama koje valjda zaradjujes i za to kao dokaz postavljao transfere u ‘tvoju’ firmu, za sta bi jedino imalo smisla da se radi o firmi cije si vlasnik. ovako ispada da se hvalis jer znas raditi svoj posao :D mislim ispada da si se ko dijete uzeo braniti pointu da stvarno nisi neki palamudan :D
cestitam ti sto si zaposlen :D

ps: nisam skonto da su druga i treca slika povezane

Eh, hajde sada, kojom logikom dodje do toga da radim u banci? Preko Raiffaisena, kao "peraca iranskih ratnih donacija", do mene kao bankara :-) :-) :-) :D
na osnovu tvog odgovora aratetu malo iznad. ali sad vidim da si odgovarao na to u kojoj banci imas racun a ne koje ti je zanimanje. nije bitno, poenta je da si postavljao iznos transakcija iz “svoje firme” kao dokaz da imas limit u banci na xy hiljada maraka, sto medjusobno nikako nije povezivo, osim ako nije u pitanju firma u tvom vlasnistvu, sto nisi naveo na samom pocetku. kazem, posto nije firma cije si vlasnik, ne vidim poveznici sa tvojom tvrdnjom, osim da namjerno iskrivljavas cinjenice.

vec sam ti rekao ranije, ne ulazim u ovakva mjerenja cune jer smatram to papanskim. ljudi vole da mjere cune sa dijsporom (a i obratno) da bi dokazivali jedni drugima ispravnost svojih odluka u zivotu. ti sad mozes zamisljati da ja perem sudje u nekom restoranu ili da sastavljam kraj s krajem, ja nemam nista od toga sto ti mislis ovako ili onako. ne znam zasto ti mislis da se meni trebas dokazivati ili uopste da se mozes dokazati? zato sto te optuzujem da radis za irance? suprotno mozes dokazati samo rijecima na forumu, a ja to ne vidim. ovo je forum, pricamo o odredjenim stvarima, i samo u okviru toga, te rasprave, se nesto moze dokazivati.

da se vratimo na moju pocetnu tvrdnju , a to je da ti imas licni interes u promociji iranske propagande na forumu, a ocigledno i na drugim drustvenim mrezama, jer se drukcije ne bi ovoliko zalagao za to, niti bi tako jednostrano gledao na sve probleme koji se ticu toga. ti to znas, ja to vidim, i mnogi drugi to vide, i tebi je to jasno, ali eto ti bi da se igras ove igre mjerenja cune dok se boje ne rastope. :wink:
Da mi prvo rijesimo ovo moje (ne)zaposlenje, koje mi Point vec duzi vremenski period nabija na nos, a na sta se i ti povremeno kacis sa imputacijama do kojih dolazis svojim "logickim zakljucivanjem", kao sto si dosao do toga da je "Raiffaisen banka bila osnovana da pere lovu od iranskih ratnih donacija"...

Dakle, Pointu sam postavio ono, kao dokaz da radim u firmi koja dobro posluje i prema vani, a pozivnice su bile tu da pokazem, s jedne strane - da sam u vrhu te firme, a s druge strane kao dodatni dokaz da smo "jaki" komitenti (jer na tu proslavu su pozvani iskljucivo takvi - "jaci" komitenti - nakon guzovace su dijelili i kosare sa prigodnim poklonima :D ). A moj privatni racun, kod druge banke, je racun na koji dugi niz godina (od samog pocetka) uredno primam placu od svoje firme, zbog cega mi je vjerovatno (jer - jos jednom - sam to nisam trazio) i odobreno prekoracenje u iznosu vecem od uobicajenog maksimalnog prekoracenja koje banke daju.

Jesi li ista razumio, ili si i dalje na nivou pranja ratnih donacija od strane austrijske banke?!

Ujedno, kao sto je ovo bilo namijenjeno Pointu (aka "visoka plovidba"), ovo moze posluziti i tebi kao dokaz da nemam potrebe raditi za bilo koga (bilo koju drzavu), da bih na ovom forumu zastupao ono sto mislim da je ispravno.

I opet da naglasim - sve sto sam napisao i postavio kao dokaz nije nikakvo "hvalisanje", niti samoproklamacija, nego sluzi u gore navedenu svrhu. Jer, da sam se ikada htio "hvalisati", tj. samoproklamovati, ucinio bih to vec puno prije, a najkasnije na temi koju je upravo Point otvorio (moga upisa tamo nema). Zato sam i ponudio svoj "mandat" (trajni autoban) svakome onome koji nadje ijedan moj dosadasnji upis u kojem sam se bilo cime "hvalisao", iliti samoproklamirao.
salik79

#14377 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:Salik se školovao vani (Njemačka) i radi za austrijsku firmu u BiH. To znamo mi koji ga znamo. Tačka.
Dođe nadobudni primitivac i kaže mu da je neradnik, nezaposlen. Salik to pobije. Dođeš ti Ježu - i u maniru novog makartizma a starog primitivizma - čovjeka nazivaš iranskim plaćenikom. Čovjek fino dokumentuje da ima za naše prilike više nego dovoljno novca i da mu taj novac stiže od firme za koju radi, a ta firma nije iz Irana. Uz to, njegovi društveni kontakti sežu do vrha jedne banke i vrha diplomatskog izaslanstva jedne centralnoevropske zemlje.

Znači, zaposlen, dobrostojeći, sa jakim kontaktima.

A ti UPRONO lupaš o nekom plaćeništvu, jer ne razumiješ da neko bez ikavog materijalnog interesa može da ima određena uvjerenja koja manje ili više argumentovano zastupa.

Ako to ne razumiješ, ti imaš ozbiljan problem a ne on.
Likovi k'o iz crtanog filma...Nevjerovatno, kakav god argument da ih poklopi oni ce to ismijati i nastaviti po zadanoj matrici.
salik79

#14378 Re: IRAN

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:
jeza u ledja wrote:@ krokodajl, pa jbg, postoje ljudi koji se tim bave na forumu. nazalost takav je svijet u kojem zivimo. vec je dokazano da rusi imaju cijeli program po svijetu sa razradjenim semama. valjda ruski fazon sirenja soft power. kuces vise kad nas pocnu uvjeravati da je ruski uticaj na balkanu u stvari pozitivna stvar za bih. :roll:

ne summjam da se i ameri bave s tim, ali cini se da daleko zaostaju u kolicini i granularnosti tog uticaja.

i ne samo rusi, vec ocigledno cijeli niz geopolitickih igraca, od irana do turske do ovih vehabija, itd.

samo opet ponavljam, ovi siitski i ruski trollovi najlakse dolaze do izrazaja jer su u bih strano tijelo.
Au contrair, Ameri su ove sve nadjebali.

Ja kada kuham ašuru gledaju u mene ko u tele, a djeca haman danas iz škole dolaze kući sa spelling bee contesta da se obuku u spidermana i krenu trick or treatat, pa počnu djeca u mlijeko umakat oreo keks, pa to neki heštegovi, mimovi, pa počeli američku muziku na svadbama svirati.

Halloween nam postao praznik, a 9. Maj više ne obilježavamo.

Samo što to Ameri rade suptilnije, pa ne osjetiš da je "ušlo".

Nekada ukucam ono "what is my IP" samo da se uvjerim da ne živim u Nebraskoj. :lol: :lol: :lol:

Što se Chelija i Salika tiče, sumnjam da imaju potrebu da to što rade rade za pare, Rusi to haman rade odma na vrh (a la platiš Trumpu) a ne preko foruma.

Što se Iranskog utjecaja tiče, ustat pa spomenut Iran.
Sustina svega :thumbup:
Seawolf

#14379 Re: IRAN

Post by Seawolf »

salik79 wrote:...
Sberbanka, naslijedili me kao komitenta nakon preuzimanja Volksbanke u BiH...
Pripazi, lovu što imaš u banci će ti Rusi uzeti za remont Kuznetsova :-D

Halali, morao sam, ne mogah izdržati.
Point.

#14380 Re: IRAN

Post by Point. »

salik79 wrote:
Point. wrote:Samo za Salika, starog sakupljaca pozivnica.
Nadoh slucajno u ladici pa da ga skrinsotam sa skenerom, koji se gle cuda slucajno zatekao tu tik pored mene. :-)

Image

A da nam napises svojerucni pozdrav, kao i salik?! :oops:

Image

:lol:
Ja sjedio u prvom safu, za rucak nam Donald narucio Happy Meal svima, pricali o novoj sezoni Narcosa, poslije bio party, potrosilo se al srecom banka mi dozvolila da udjem u minus 56.515 dolara i 25 centi. Gdje pecat? Nema jebiga, izlapio.

Ps. Jesi li ikada bio u Iranu?
Last edited by Point. on 14/01/2018 09:24, edited 1 time in total.
славянин

#14381 Re: IRAN

Post by славянин »

:D Nema zafrkani ste, nego... gdje je Iran u svemu tome :lol:
Point.

#14382 Re: IRAN

Post by Point. »

commendatore wrote:
salik79 wrote:
Nadoh slucajno u ladici pa da ga skrinsotam sa skenerom, koji se gle cuda slucajno zatekao tu tik pored mene. :-)

Image

Image

hahahahhahaha

sace rec kako je on to postavio da nas nahajca ovo ono - a ispade glupan :lol:

PS da stvar bude jos gora - ovaj se nelik deklariso kao trumpov antiagitant :lol: :lol: :lol: :lol: a sad mu za premede :lol:
Vidi ih ocam :lol: Sta rec', koju sliku postavit'. :lol:
Postoji definicija za likove koji ne kontaju zajebancije, slobodno potrazi. Ti si meni Car, shah, ayatola. :mrgreen:

Ps. :lol:
commendatore

#14383 Re: IRAN

Post by commendatore »

Krokodajl wrote:
I drago mi je što živimo u takvom pluralističkom društvi gdje se mogu naći tako dijametralno suprotna mišljenja.
:thumbup:

ocito to nije slucaj sa americkim mentolima cija je krilatica "ako nisi sa nama onda si protiv nas"
salik79

#14384 Re: IRAN

Post by salik79 »

Seawolf wrote:
salik79 wrote:...
Sberbanka, naslijedili me kao komitenta nakon preuzimanja Volksbanke u BiH...
Pripazi, lovu što imaš u banci će ti Rusi uzeti za remont Kuznetsova :-D

Halali, morao sam, ne mogah izdržati.
:D :thumbup:
salik79

#14385 Re: IRAN

Post by salik79 »

Point. wrote:
salik79 wrote:

Image

Image

Ja sjedio u prvom safu, za rucak nam Donald narucio Happy Meal svima, pricali o novoj sezoni Narcosa, poslije bio party, potrosilo se al srecom banka mi dozvolila da udjem u minus 56.515 dolara i 25 centi. Gdje pecat? Nema jebiga, izlapio.

Ps. Jesi li ikada bio u Iranu?
Mani se ti suplje. Ovaj nezaposleni forumas, za ciju egzistenciju uvijek tako srcano brines, iznese svasta nesto..Gdje je tvoja "visoka plovidba" kojom si obecao potopiti me? Ili se i dalje bojis da cu pasti u depresiju?

Nego, hoces li konacno prestati sa svojim papagajskim ponavljanjem, nakon sto nam dokazes da i ti nesto radis u svom zivotu, osim sto forumas?! :oops:
salik79

#14386 Re: IRAN

Post by salik79 »

salik79 wrote: Ps. Jesi li ikada bio u Iranu?
Rekoh ti, postavi barem jednu konkrenu stvar, kojom ces dokazati barem jednu svoju tvrdnju, pa cu ti odgovoriti. A ne znam koliko bi i to vrijedilo, posto si vec napisao da dalje od SB nisam bio. Usput nam reci, jesi li ti ikada bio u Americi, tacnije SAD?
insomnia78

#14387 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

славянин wrote::D Nema zafrkani ste, nego... gdje je Iran u svemu tome :lol:
Pa sadruge strane racuna :lol:
beni-bu-man

#14388 Re: IRAN

Post by beni-bu-man »

salik79 wrote:
beni-bu-man wrote:Tema Iran a kace se ne nekakvi Bankovni racuni :?
Odoh ja do direktora da mi da nekakav pa okacim, moze li platna lista ?????
Moze bilo sta. Ako ima i kakav poziv na prijem/branch od banke da ti da, tim bolje. :thumbup:

Pitaj ga ima li i ovakvih pozivnica:
Image

Sve u cilju dokazivanja kako je dobro biti nehljeb u ovoj drzavi. Neka svi vide kako nasi biroi za zaposljavanje rade i da nema potrebe ici u Iran trbuhom za kruhom. :thumbup:
Nema mi radimo samo s Kartofelln
salik79

#14389 Re: IRAN

Post by salik79 »

beni-bu-man wrote:
salik79 wrote:
beni-bu-man wrote:Tema Iran a kace se ne nekakvi Bankovni racuni :?
Odoh ja do direktora da mi da nekakav pa okacim, moze li platna lista ?????
Moze bilo sta. Ako ima i kakav poziv na prijem/branch od banke da ti da, tim bolje. :thumbup:

Pitaj ga ima li i ovakvih pozivnica:
Image

Sve u cilju dokazivanja kako je dobro biti nehljeb u ovoj drzavi. Neka svi vide kako nasi biroi za zaposljavanje rade i da nema potrebe ici u Iran trbuhom za kruhom. :thumbup:
Nema mi radimo samo s Kartofelln
Pa, ima li ista?
Point.

#14390 Re: IRAN

Post by Point. »

salik79 wrote:
Mani se ti suplje. Ovaj nezaposleni forumas, za ciju egzistenciju uvijek tako srcano brines, iznese svasta nesto..Gdje je tvoja "visoka plovidba" kojom si obecao potopiti me? Ili se i dalje bojis da cu pasti u depresiju?

Nego, hoces li konacno prestati sa svojim papagajskim ponavljanjem, nakon sto nam dokazes da i ti nesto radis u svom zivotu, osim sto forumas?! :oops:
Evo ga opet, ni 5 minuta od mog jutarnjeg upisa. :D Spavas li ikad?

Bolan, ne padam ja na taj nivo da postavljam masne papire iz 2008 godine koji su se "slucajno" nasli na viberu i "slucajno" nasli, zamisli, na sjedistu auta. Nismo djeca, jebo ga ti. Napisao sam na odgovarajucoj temi sta radim i cime provodim dane, nista cudno. Ja napisem jednu recenicu sta radim ti to okacis kao nakvo hvalisanje a vamo u svakom postu ne zaboravis spomenuti da si dobio neko prekoracenje minusa, ono poslali ti ko biva visokom predstavniku, kacis nekakve masne slike pozivnica i slicno ( :-)), hvalite me oci moje. Vidim prozivas Kikija za kurdofiliju i forumsko pucanstvo sto zivi u USA, a ti radis sa Iranom istu stvar ako ne i gore, sl jok, to je u tvom slucaju iz uvjerenja. Licemjeran si.

Nego, u svojstvu teme, opet da priupitam, jesi li ikada bio u Iranu?

A) Da
B) Ne
salik79

#14391 Re: IRAN

Post by salik79 »

Point. wrote:
salik79 wrote:

Bolan, ne padam ja na taj nivo da postavljam masne papire iz 2008 godine koji su se "slucajno" nasli na viberu i "slucajno" nasli, zamisli, na sjedistu auta. Nismo djeca, jebo ga ti. Napisao sam na odgovarajucoj temi sta radim i cime provodim dane, nista cudno. Ja napisem jednu recenicu sta radim ti to okacis kao nakvo hvalisanje a vamo u svakom postu ne zaboravis spomenuti da si dobio neko prekoracenje minusa, ono poslali ti ko biva visokom predstavniku, kacis nekakve masne slike pozivnica i slicno ( :-)), hvalite me oci moje. Vidim prozivas Kikija za kurdofiliju i forumsko pucanstvo sto zivi u USA, a ti radis sa Iranom istu stvar ako ne i gore, sl jok, to je u tvom slucaju iz uvjerenja. Licemjeran si.

A) Da
B) Ne
Nemoj mi trla baba lan. Prekoracenje sam tek jucer spomenuo, nakon sto me mjesecima prozivas za neradnistvo, dangubljenje, biro za zaposljavanje, trazenje posla i slicno...Ja sam dokazao, a mogu dokazati i sa screenshotom i tog prekoracenja, ili slikom ugovora, da se necim bavim u zivotu. Kod tebe su ostale samo tvoje isprazne rijeci, koje apsolutno nicim nisi potkrijepio. E, pa, momcino, izvoli potkrijepiti ono sto si naveo i opravdati svoje nadmeno ponizavanje "peraca guzica" i nezaposlenih forumasa. Visis po forumu, prozivas druge, a nicim nisi potkrijepio svoje tvrdnje. Bez toga je izlisno s tobom diskutovati....

A koliko mi znaci taj poziv na proslavu od strane banke, govori i to da je umascen, kao sto si i sam konstatirao, kao i moje piskaranje pozdrava tebi i jezu po njemu... Bio u autu, naumpade mi, zavukoh ruku u sjediste, nadjoh ga, napisah "posvetu", uslikah i postavih na forum.

Kada icim potkrijepis svoje tvrdnje o licnom angazmanu, skines mi se s neke stvari po pitanju moga vremena i poslovnog angazmana, moci cemo dalje diskutirati o bilo cemu. Do tada, moreplovac, mozes samo odskakutati.
Idemedosumom

#14392 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Evo ja sam na birou, mogu skenirati radnu knjižicu i evidencijski list s biroa kao dokaz. Ako ima neko od bogatih mula da me malo pogura, osevapio bi se. Od srca selam svim mulama koje prate klix forum :kiselavoda:

Nisam nikada bio u Iranu, a rado bih otišao :)
Last edited by Idemedosumom on 14/01/2018 13:34, edited 1 time in total.
insomnia78

#14393 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Nista se ne brini. Uzivace Salik i za tebe
Idemedosumom

#14394 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

A podne cu evo od kuce klanjati, halali handzar :(
dobojlija81

#14395 Re: IRAN

Post by dobojlija81 »

tolke pare imate i visite po forumu umjesto da karate kakve dobre pičoke :D
Juliuscezar

#14396 Re: IRAN

Post by Juliuscezar »

Ima li kakvih stipendija za nas studente, red je
Point.

#14397 Re: IRAN

Post by Point. »

salik79 wrote:
Point. wrote:
salik79 wrote:

A) Da
B) Ne
Nemoj mi trla baba lan. Prekoracenje sam tek jucer spomenuo, nakon sto me mjesecima prozivas za neradnistvo, dangubljenje, biro za zaposljavanje, trazenje posla i slicno...Ja sam dokazao, a mogu dokazati i sa screenshotom i tog prekoracenja, ili slikom ugovora, da se necim bavim u zivotu. Kod tebe su ostale samo tvoje isprazne rijeci, koje apsolutno nicim nisi potkrijepio. E, pa, momcino, izvoli potkrijepiti ono sto si naveo i opravdati svoje nadmeno ponizavanje "peraca guzica" i nezaposlenih forumasa. Visis po forumu, prozivas druge, a nicim nisi potkrijepio svoje tvrdnje. Bez toga je izlisno s tobom diskutovati....

A koliko mi znaci taj poziv na proslavu od strane banke, govori i to da je umascen, kao sto si i sam konstatirao, kao i moje piskaranje pozdrava tebi i jezu po njemu... Bio u autu, naumpade mi, zavukoh ruku u sjediste, nadjoh ga, napisah "posvetu", uslikah i postavih na forum.

Kada icim potkrijepis svoje tvrdnje o licnom angazmanu, skines mi se s neke stvari po pitanju moga vremena i poslovnog angazmana, moci cemo dalje diskutirati o bilo cemu. Do tada, moreplovac, mozes samo odskakutati.
Majke mi, ti fakat ne kontas kad nesto procitas. Opet uzimas moj post sa one teme bez da kontas pozadinu niti sarkazam u njemu. Ne razumijes sarkazam, kontam to. Hajde da objasnim jos jednom, mozda ghost bankar poput tebe na kraju i uhaviza. Nisam ja nikoga ponizio sa onim pranjem guzica, nego mene i ostale sto zive vani svakodnevno "ponizavaju" i prozivaju tom ustaljenom recenicom "domaci", zadnji put na temi o novom selektoru BiH (bujrum navrati ponekad i na taj dio foruma) kao sta cete vi peraci guzica iz Njemacke nama da odedjujete ko ce biti selektor. Jer smo eto lobirali za "deliju" Roberta umjesto domaceg Amara. Pa sam otvorio temu o trenutnoj okupaciji, cisto da vidimo je li istinita ta domaca izlizana, selljacka prica sto se godinama vuce (a prati guzice u starckom domu bi kao trebalo biti ponizavajuci posao, prema nekima, da valjda njima bude lakse iako je taj posao sasvim uobicajen i dobro placen u Evropi). Kontas sad? Ili da ti nacrtam? Zato, mojne tih iskrivljenih cinjenica a la Trump i stavljanja rijeci u usta, kad ne kontas kontekst, ispadas smijesan.

Kazem ti, necu da padnem na taj nivo da stavljam skrinshotove iz 2008 godine slucajno nadjenih u sjedistu auta 2018 godine ili da slikam radno mjesto da tebi nesto dokazujem (nisi ba toliko bitan, opusti se). Nije mi 16 godina.

Napisao si haman 13.000 postova za 4 godine, 90% od njih na ovoj temi. Kontam da je Jez u pravu, ili si boot, koji dobija placeno da siri proruski i siitski spam po forumu i drustvenim mrezama ili to sto pises cime se bavis preuvelicavas x100. Nesto ne stima sa pricom o super vaznom poslu sa malte ne ambasadorskim povoljnostima i 24/7 boravku po forumu, twiterru, postavljanja slika i sta vec ne.

A) Da
B) Ne
Tvrtko II Kotromanić

#14398 Re: IRAN

Post by Tvrtko II Kotromanić »

sta ima u Iranu?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#14399 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:znam kako ti razmisljas i nema problema, ali se tebi obracam normalno, iako imamo skroz drukcija razmisljanja. ja imam svoje misljenje sto se tice konkretno ove dvojice i tesko da ce se promjeniti.
Ja bih se duboko zabrinuo za sebe da ti i takvi kao ti počnu da me hvale.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14400 Re: IRAN

Post by _BataZiv_0809 »

Kako prava licnost ispliva cim vide da imas vise od njih :roll:
Post Reply