IRAN

Post Reply
salik79

#13776 Re: IRAN

Post by salik79 »

The 51st State wrote:sto je dozvoljeno konju nije magarcu.
amerika je svjetska supersila i donedavno apsolutni vladar svijeta, nije pravedno ali tako je .
Znaci svi da pognu glave, naguze se i aminaju na sve sto Amerika radi i to sa osmijehom i zadovljstvom?

Ti slobodno ahbabu, ali nemoj nama, koji to ne zelimo prihvatiti, soliti pamet i pametovati o demokraciji i ljudskim pravima, te slobodama medija i apsolutnoj istini koju nam oni serviraju.
commendatore

#13777 Re: IRAN

Post by commendatore »

The 51st State wrote: pa da iranci tj. drustvo je posredbo krivo sto je bilo slavasno da se izbori i sa takvim izazovom, koji je bilo i kojih ce biti dok se hoda ovom planetom, sve je borba za resurse i moc.
za nekog reci da je slabasan a predurat ultratezak rat sa Irakom, 40 godina sankcija, puceve i pljacku lokalnih americkih kerova za americke dzepove a jos durat kao zemlja - je notorna glupost....

Iran kao zatvorena ekonomija ima jacu privredu od mnogih zemalja otvorene ekonomije..... nije baš sve kako kazu na FOXu.... oni izvade samo snimke krana sa nekim seronjom koji visi za tesko krivicno djelo i kazu evo vidite s cim mi jadni ameri duramo....
The 51st State

#13778 Re: IRAN

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote:
amerika je svjetska supersila i donedavno apsolutni vladar svijeta, nije pravedno ali tako je .
Znači, "jači tlači". Pa dobro, sutra da odluče Srbi i Srbija i Hrvati i Hrvatska da raskomadaju Bosnu reći ćeš "nije pravedno ali tako je"?
borio bi se i nogama i rukama, trazio saveznike i tako,
a nije da nisu probali, ocekivati je opet da probaju, razumijem ja pozicjiu irana i njihov taj nekakav pokusaj autenticnog uredjenja drzave, samo primjecujem da je to prilicno anahron i linearan pristup, sto opet vodi cijelo drustvo i stanovnistvo unazad ali im svakako ne osporavam pravo na tako nesto.
commendatore

#13779 Re: IRAN

Post by commendatore »

salik79 wrote:
Znaci svi da pognu glave, naguze se i aminaju na sve sto Amerika radi i to sa osmijehom i zadovljstvom?

Ti slobodno ahbabu, ali nemoj nama, koji to ne zelimo prihvatiti, soliti pamet i pametovati o demokraciji i ljudskim pravima, te slobodama medija i apsolutnoj istini koju nam oni serviraju.
ne znam onda sto nismo prihvatili naci-fasizam - kao sluzbenu svjetsku politiku umjesto da se igramo istog "diplomatskim sredstvima"
The 51st State

#13780 Re: IRAN

Post by The 51st State »

commendatore wrote:
The 51st State wrote: pa da iranci tj. drustvo je posredbo krivo sto je bilo slavasno da se izbori i sa takvim izazovom, koji je bilo i kojih ce biti dok se hoda ovom planetom, sve je borba za resurse i moc.
za nekog reci da je slabasan a predurat ultratezak rat sa Irakom, 40 godina sankcija, puceve i pljacku lokalnih americkih kerova za americke dzepove a jos durat kao zemlja - je notorna glupost....

Iran kao zatvorena ekonomija ima jacu privredu od mnogih zemalja otvorene ekonomije..... nije baš sve kako kazu na FOXu.... oni izvade samo snimke krana sa nekim seronjom koji visi za tesko krivicno djelo i kazu evo vidite s cim mi jadni ameri duramo....
fulo si jedno 60tak godina.
commendatore

#13781 Re: IRAN

Post by commendatore »

The 51st State wrote:
Challenger_ wrote:
Znači, "jači tlači". Pa dobro, sutra da odluče Srbi i Srbija i Hrvati i Hrvatska da raskomadaju Bosnu reći ćeš "nije pravedno ali tako je"?
borio bi se i nogama i rukama, trazio saveznike i tako,
a nije da nisu probali, ocekivati je opet da probaju, razumijem ja pozicjiu irana i njihov taj nekakav pokusaj autenticnog uredjenja drzave, samo primjecujem da je to prilicno anahron i linearan pristup, sto opet vodi cijelo drustvo i stanovnistvo unazad ali im svakako ne osporavam pravo na tako nesto.
niko ne osporava da je iran arhaican politicko-ekonomski sistem - kako si pokusao reci - osporava se samo da to neko sa tupeom diriguje preko twitera
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#13782 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Ne može to tako, na tuđem mjestu podržavati pravo jačeg a na svom osporavati.

Svom srećom, ovim svijetom JUŠ UVIJEK na vlada isključivo pravo sile.
commendatore

#13783 Re: IRAN

Post by commendatore »

The 51st State wrote: fulo si jedno 60tak godina.
fulali smo i mi 25 - i nigdje nas nema - i vise nas nema nego 1996-e. sve sto je uradjeno je pranje prljavih citaj otetih para kroz razne mafijaske politicke begofamiligarhije pa te boli kurac - ti si sebi orlove obezbijedio ha ja što svakako pozdravljam - a ja sam 2% ostalih glasova na izborima
sekerbay

#13784 Re: IRAN

Post by sekerbay »

Preporuka. Satira je nešto čemu se možeš nasmijati, ali isto tako naučiti nešto što se ne može izguglati.

salik79 wrote:Znaci svi da pognu glave, naguze se i aminaju na sve sto Amerika radi i to sa osmijehom i zadovljstvom?
Baš tako. Kada se par amera uhandrilo antraxom, jedini je Bayer imo lijek. Vjerovali su da su ubili poso stoljeća.
Malo sutra. Usto amer i reko, ili ćete taj lijek dati po cijeni koju mi odredimo, ili ćemo taj patent proglasit nevažećim
Tako to ide. Usput, kada je južna Afrika u kojoj godišnje milion ljudi umire od side zatražila patent za skupi lijek koji nisu mogli platit, buš im je reko da mu je žao ali da to ne može uradit.
The 51st State

#13785 Re: IRAN

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote:Ne može to tako, na tuđem mjestu podržavati pravo jačeg a na svom osporavati.

Svom srećom, ovim svijetom JUŠ UVIJEK na vlada isključivo pravo sile.
gdje to podrzavam pravo jaceg?
a djuro se smijem na tu opservaciju da svijetom ne vlada pravo sile, mozda ne iskljucivo ali kad umotas u oblandu onda jeste iskljucivo.
The 51st State

#13786 Re: IRAN

Post by The 51st State »

commendatore wrote:
fulali smo i mi 25 - i nigdje nas nema - i vise nas nema nego 1996-e. sve sto je uradjeno je pranje prljavih citaj otetih para kroz razne mafijaske politicke begofamiligarhije pa te boli kurac - ti si sebi orlove obezbijedio ha ja što svakako pozdravljam - a ja sam 2% ostalih glasova na izborima
nik je naziv filma, i ja sam u mordoru :).
Challenger_

#13787 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

The 51st State wrote:gdje to podrzavam pravo jaceg?
Čuj gdje. Više ne znaš ni šta pišeš.
commendatore

#13788 Re: IRAN

Post by commendatore »

The 51st State wrote:
commendatore wrote:
e jebi ga - ja sam mislio da si u USA šteta onda dudlaj s nama :lol:
Challenger_

#13789 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

:lol:
The 51st State

#13790 Re: IRAN

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote:
The 51st State wrote:gdje to podrzavam pravo jaceg?
Čuj gdje. Više ne znaš ni šta pišeš.
ako mislis na siriju, tu bas podrzavam slabiju stranu.
The 51st State

#13791 Re: IRAN

Post by The 51st State »

zato sluze ove vanjsko politicke teme, vidis da ga i drugdje dudlaju :)
salik79

#13792 Re: IRAN

Post by salik79 »

Sve vise uvidjam kolika je istina ispisana rukom rahmetli generala Delica: "Nicim to nismo zasluzili."

Generale, vjerovatno nisi bio ni svjestan tacnosti ove izjave, kada si pisao knjigu....Ono, narod, drzava, koja je netom izasla iz 8-godisnje nametnute proxy agresije, pod nevidjenim sankcijama, iako i sami potrebni svega, idu pomoci jednom zgolji na Balkanu, kojem su svi okrenuli ledja i cekaju da s njim bude sve brzo zavrseno...

Pomozi sirotu na svoju sramotu...Haman, nije dzaba receno.
Last edited by salik79 on 04/01/2018 13:20, edited 1 time in total.
Challenger_

#13793 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

The 51st State wrote:ako mislis na siriju, tu bas podrzavam slabiju stranu.
Ma nemoj. Ono, od slučaja do slučaja.

Podržavao si ti jaču stranu, onu iza koje stoje USA i Izrael, samo se nešto poremetilo.
zvizdan

#13794 Re: IRAN

Post by zvizdan »

commendatore wrote:
:thumbup:
zvizdan

#13795 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Challenger_ wrote:

Podržavao si ti jaču stranu, onu iza koje stoje USA i Izrael, samo se nešto poremetilo.
Sto bi rekli u Hercegovini: dosla im malka snaga :D
arzuhal

#13796 Re: IRAN

Post by arzuhal »

The 51st State wrote:
commendatore wrote:
Izdržimo, braćo, još malo ovo muke a poslije će nam biti gore...
Last edited by arzuhal on 04/01/2018 13:27, edited 1 time in total.
The 51st State

#13797 Re: IRAN

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote:

nidje veze, formalna i simbolicna podrska nikako ne moze parirati punom angazmanu rusije i irana, plus sto je rezim sam odbsebe nakrcan oruzjem ali eto opet morale su te sile da ga odrze u zivotu.
Challenger_

#13798 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

The 51st State wrote:nidje veze, formalna i simbolicna podrska nikako ne moze parirati punom angazmanu rusije i irana, plus sto je rezim sam odbsebe nakrcan oruzjem ali eto opet morale su te sile da ga odrze u zivotu.
Dobro je Državo, dobro. Mislio si, biće kao Libija pa da se naslađujem uz najjače, kad ono - ruman. Šipak.
The 51st State

#13799 Re: IRAN

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote:
The 51st State wrote:nidje veze, formalna i simbolicna podrska nikako ne moze parirati punom angazmanu rusije i irana, plus sto je rezim sam odbsebe nakrcan oruzjem ali eto opet morale su te sile da ga odrze u zivotu.
Dobro je Državo, dobro. Mislio si, biće kao Libija pa da se naslađujem uz najjače, kad ono - ruman. Šipak.
pa bilo bi da se nije ulet desio ali eto i uz taj ulet ispade jos gore nego u libiji.
Challenger_

#13800 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

arzuhal wrote:
Challenger_ wrote:
asurbanipal wrote:@Chelli, nema tamo nikakvog hrama. Nikad ga nije ni bilo.

Zar i ti vjeruješ u te ublehe?
Oni koji imaju ambiciju da ga sagrade i u njemu dočekaju svog "Mesiju" vjeruju da je postojao. Ja tu nisam bitan.
Uh, kako gadno dobar odgovor kad ono nećeš ni sekundu da potrošiš na raspravu :lol: :thumbup:
Fakat, ali fakat, referirao sam se samo na religijsku filozofiju i eshatologiju onih koji po svaku cijenu žele da izgrade Hram. U toj priči sam ja i moje vjerovanje/nevjerovanje sasvim nebitan.
Last edited by Challenger_ on 04/01/2018 13:35, edited 1 time in total.
Post Reply