IRAN

Post Reply
Kikibombona

#12676 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Koliko god se ne slagao sa nekim stvarima u Iranu ja ipak mislim da je ovaj režim u Iranu bolji od recimo sirijskog scenarija ili Iračkog, zato dajem podršku vlasti ako ne krenu oružijem na vlastiti narod.
Vojska i policija za sada ne reaguju narocito brutalno. Ima dosta hapsenja i premlacivanja, ali treba uzeti u obzir da se radi od BI, gdje zivot covjeka ne vrijedi kao u Svedskoj ili cak BiH. Jedino je u Luristanu vojska otvorila vatru, ubila sest demonstranata i ranila nekoliko.

Iranski rezim je zaista bolji od sirijskog i irackog, ali Perzijanci se time nece zadovoljiti. Protesti su motivisani prventstveno losim ekonomskim prilikama. 90% demonstranata cini omladina. Kazu da je 40% mladih nezaposleno. Rezim u Teheranu izdvaja ogromne novce za finansiranje siitske ekspanzije u Libanonu, Siriji, Iraku, Jemenu, Afganistanu, Palestini... Od svog kokuzluka oni finansiraju siitske pokrete po cijelom BI. Demonstranti uzvikuju anti-arapske parole, protive se finansiranju siitsko-arapskih pokreta. Cini se da je to jedan od glavnih zahtjeva demonstranata...

General Kasim Sulejmani je personifikacija siitskog ekspanzionizma. Upravo su mladi Perzijanci zapalili njegovu sliku, sljauci poruku da zele bolju buducnost za sebe, ne finansiranje siitsko-arapskih pokreta diljem BI.

Iran je uzeo krupan zalogaj. Imaju siromasno stanovnistvo i malo para a zele u stilu Amerike snabdjevati saveznike u regionu. Rezultat toga su ovi protesti i jacanje anti-arapskog sentimenta u Iranu.
Alfons Kauders

#12677 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

vatrogasac wrote:
Kikibombona wrote: Evo, demonstranti uzvikuju 'necemo Libanon, necemo Siriju, necemo Gazu, hocemo Iran'. Demonstranti su bijesni zato sto novci odlaze u inostranstvo kako bi se finansirao siitski ekspanzionizam. Bijesni su jer se odvaja od njihovih usta. Kada si sirotinja i nemas posao, ne moze te nahraniti 'siitski polumjesec'.
Slično su vikali u Libiji, Iraku, Siriji...vikali su istina i u Turskoj, ali nije uspjelo.
I u Egiptu i Tunisu, koje si "slucajno" izostavio jer ti se ne uklapaju u pricu
salik79

#12678 Re: IRAN

Post by salik79 »

Alfons Kauders wrote:
salik79 wrote:

Sta ti znas o izbornom sistemu u Iranu?! Apsolutno nista. Ili ono sto i Trump zna. Znas li ko je predsjednik a ko vodja Revolucije?

Koliko dugo je Kraljica, a prije nje Kraljica majka, na vlasti?

Jer logika.....Zato ti i mogu podvaljivati snimke i slike podrske "rezimu" kao "dokaz ustanka" protiv "rezima".

U glavi samo: "America, fuck yeah!".
Jarane, jel to places?

Hos maramice?
Nemam sta plakati. Odavno vas samo zalim. Naravno, bez emocija.
vatrogasac

#12679 Re: IRAN

Post by vatrogasac »

Alfons Kauders wrote:
vatrogasac wrote:
Kikibombona wrote: Evo, demonstranti uzvikuju 'necemo Libanon, necemo Siriju, necemo Gazu, hocemo Iran'. Demonstranti su bijesni zato sto novci odlaze u inostranstvo kako bi se finansirao siitski ekspanzionizam. Bijesni su jer se odvaja od njihovih usta. Kada si sirotinja i nemas posao, ne moze te nahraniti 'siitski polumjesec'.
Slično su vikali u Libiji, Iraku, Siriji...vikali su istina i u Turskoj, ali nije uspjelo.
I u Egiptu i Tunisu, koje si "slucajno" izostavio jer ti se ne uklapaju u pricu
Jel' ih Sisi usrećio u Egiptu?
Drvosjeca iz Dejcica

#12680 Re: IRAN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Jebo ti demokratiju gdje će padati stotine hiljada mrtvih glava, muslimanskih naravno. :roll:
A mi to znamo, jel? Sigurni smo 100% da ce poginuti stotine hiljada ljudi ako padne vlast u Iranu?
De bolan Alfons pa ti si pametan insan, vodeći se dosadašnim iskustvom od Iraka, Sirije, Libije i ostalih zemalja znamo šta Iran čeka. :oops:
Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nije Iran jedini gdje nema izbora, ima i gorih režima, ali zapadu (demokratiji) to savršeno ne smeta da taj isti režim bude glavni oslonac na Bliskom istoku i u navodnoj borbi protiv terorizma. Govorim o Saudiji naravno. :oops:
Ne kontam.

Dakle, smeta ti sto su u Saudiji na vlasti klerikalne budale... Ali ti smeta sto bi Iranci da sruse svoju klerikalnu vlast?

Pa sta je onda rjesenje? I jare i pare?
Ne već ukazujem na licemjerje zapada koji izuzetno dobro sarađuje sa većim budalama i klericima i to savršeno nikome ne smeta :-) . :oops: Ja sam tu nebitan, ja sam samo za princip da narod u Iranu odluči o svojoj sudbini, ne Brisel, Washington ili bilo ko drugi. Kontaš?
Alfons Kauders

#12681 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

salik79 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jarane, jel to places?

Hos maramice?
Nemam sta plakati. Odavno vas samo zalim. Naravno, bez emocija.
Koga "nas" svega ti?

Amerikance? :lol: :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#12682 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Jebo ti demokratiju gdje će padati stotine hiljada mrtvih glava, muslimanskih naravno. :roll:
A mi to znamo, jel? Sigurni smo 100% da ce poginuti stotine hiljada ljudi ako padne vlast u Iranu?
Nije Iran jedini gdje nema izbora, ima i gorih režima, ali zapadu (demokratiji) to savršeno ne smeta da taj isti režim bude glavni oslonac na Bliskom istoku i u navodnoj borbi protiv terorizma. Govorim o Saudiji naravno. :oops:
Ne kontam.

Dakle, smeta ti sto su u Saudiji na vlasti klerikalne budale... Ali ti smeta sto bi Iranci da sruse svoju klerikalnu vlast?

E al u Iranu su druge klerikalne budale. Blize, draze.
Alfons Kauders

#12683 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

vatrogasac wrote:
Alfons Kauders wrote: I u Egiptu i Tunisu, koje si "slucajno" izostavio jer ti se ne uklapaju u pricu
Prvo je bio Morsi, pa tek onda Sisi.

Skinuli su dvojicu - valjda ce i ovog ako ne bude odgovarao...

Kako god, meni je to nekako bolji primjer od Sirije, gdje izginu pola miliona ljudi, a ne skinuse vlast.
Drvosjeca iz Dejcica

#12684 Re: IRAN

insomnia78 wrote: E al u Iranu su druge klerikalne budale. Blize, draze.
Saudija broj 1 pa deset praznih mjesta pa onda Iran.
insomnia78

#12685 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Koliko god se ne slagao sa nekim stvarima u Iranu ja ipak mislim da je ovaj režim u Iranu bolji od recimo sirijskog scenarija ili Iračkog, zato dajem podršku vlasti ako ne krenu oružijem na vlastiti narod.
Vojska i policija za sada ne reaguju narocito brutalno. Ima dosta hapsenja i premlacivanja, ali treba uzeti u obzir da se radi od BI, gdje zivot covjeka ne vrijedi kao u Svedskoj ili cak BiH. Jedino je u Luristanu vojska otvorila vatru, ubila sest demonstranata i ranila nekoliko.

Iranski rezim je zaista bolji od sirijskog i irackog, ali Perzijanci se time nece zadovoljiti. Protesti su motivisani prventstveno losim ekonomskim prilikama. 90% demonstranata cini omladina. Kazu da je 40% mladih nezaposleno. Rezim u Teheranu izdvaja ogromne novce za finansiranje siitske ekspanzije u Libanonu, Siriji, Iraku, Jemenu, Afganistanu, Palestini... Od svog kokuzluka oni finansiraju siitske pokrete po cijelom BI. Demonstranti uzvikuju anti-arapske parole, protive se finansiranju siitsko-arapskih pokreta. Cini se da je to jedan od glavnih zahtjeva demonstranata...

General Kasim Sulejmani je personifikacija siitskog ekspanzionizma. Upravo su mladi Perzijanci zapalili njegovu sliku, sljauci poruku da zele bolju buducnost za sebe, ne finansiranje siitsko-arapskih pokreta diljem BI.

Iran je uzeo krupan zalogaj. Imaju siromasno stanovnistvo i malo para a zele u stilu Amerike snabdjevati saveznike u regionu. Rezultat toga su ovi protesti i jacanje anti-arapskog sentimenta u Iranu.
Budale. Umjesto da ostave kosti negdje u vukojebinama Sirije. Jesu oni vidjeli kako se docekuju sehidi u Iranu?
Alfons Kauders

#12686 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote:
De bolan Alfons pa ti si pametan insan, vodeći se dosadašnim iskustvom od Iraka, Sirije, Libije i ostalih zemalja znamo šta Iran čeka. :oops:
Da li je tebi jasno da za primjer navodis arapske zemlje, a govorimo o Iranu? Drugi narod, druga kultura... Isto kao kad Hrvati pocnu porediti Bosnjake s Arapima...

To dvoje jarane nije isto. Arapi su svijet i kultura za sebe, razumijes li to? To sto se nesto dogodi u arapskom svijetu ne znaci da ce se dogoditi u Sarajevu ili Teheranu. To je drugi narod jarane... Drugi jezik, kultura, rasa, pa cak i vjera.

Nije isto, kontas?
Alfons Kauders wrote:
Ne kontam.

Ne već ukazujem na licemjerje zapada koji izuzetno dobro sarađuje sa većim budalama i klericima i to savršeno nikome ne smeta :-) . :oops: Ja sam tu nebitan, ja sam samo za princip da narod u Iranu odluči o svojoj sudbini, ne Brisel, Washington ili bilo ko drugi. Kontaš?[/quote]

I sad zbog tog licemjerja zapada treba biti protiv raje u Iranu koja je izasla na ulicu? Jer je "trendy" pljuvati po zapadu, pa je bolje podrzavati vlast?
vatrogasac

#12687 Re: IRAN

Post by vatrogasac »

Alfons Kauders wrote:
vatrogasac wrote:
Alfons Kauders wrote: I u Egiptu i Tunisu, koje si "slucajno" izostavio jer ti se ne uklapaju u pricu

Kako god, meni je to nekako bolji primjer od Sirije, gdje izginu pola miliona ljudi, a ne skinuse vlast.
Vidiš da dođe na moje, bitno je uništiti to što je još ostalo bez obzira na kolateralnu štetu jer šta NJIMA znači pola miliona muslimanskih glava? Konačan zbir ćemo znati tek jer još nije podvučena crta.
zrakomlat

#12688 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Kae tzv Iran, tzv Irak, tzv Sirija, tzv Turska. Sve je to Kurdistan koji ustvari postoji samo na tetovazi onog pobjeglice što ga snimiše na granici tzv Makedonije :D

Kiki, e nek si se vratio, tačno neobično bez tebe bilo :thumbup:

Ozbiljno :kiss:
Last edited by zrakomlat on 31/12/2017 10:47, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#12689 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

vatrogasac wrote:
Alfons Kauders wrote:
vatrogasac wrote:

Vidiš da dođe na moje, bitno je uništiti to što je još ostalo bez obzira na kolateralnu štetu jer šta NJIMA znači pola miliona muslimanskih glava? Konačan zbir ćemo znati tek jer još nije podvučena crta.
Kome njima?

Pa najodgovorniji za sranje u Siriji je upravo rezim u Teheranu, ovaj isti koji ovdje branite, da ne bude zabune. Bez Irana, rat bi se okoncao prije pet godina.

Gubite se momci, de se malo regrupisite i prekontajte.

Živeo Putin!
Kikibombona

#12690 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

vatrogasac wrote:
A sta treba sirotinja, prihvatiti sranje od zivota i pomiriti se sa tim za sva vremena!??

Sirijom treba do kraja svijeta vladati porodica Asad?

Neko mora pustiti krv da bi nekome sutra bilo bolje. To je tako od kada je svijeta i vijeka. I tako ce uvijek biti.

Da su se Evropljani prihvatili kao neminovnost vladavinu despotskih rezima mislis da bi sada bili kutak planete na koji bjeze svi narodi zeljni boljeg zivota i slobode?
Alfons Kauders

#12691 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
vatrogasac wrote:
A sta treba sirotinja, prihvatiti sranje od zivota i pomiriti se sa tim za sva vremena!??

Sirijom treba do kraja svijeta vladati porodica Asad?

Neko mora pustiti krv da bi nekome sutra bilo bolje. To je tako od kada je svijeta i vijeka. I tako ce uvijek biti.

Da su se Evropljani prihvatili kao neminovnost vladavinu despotskih rezima mislis da bi sada bili kutak planete na koji bjeze svi narodi zeljni boljeg zivota i slobode?
Ljudi koji su se pomirili s vladavinom jedne porodice u Bosni valjda misle da je to model koji treba siriti po svijetu.
Drvosjeca iz Dejcica

#12692 Re: IRAN

Alfons Kauders wrote:
Da li je tebi jasno da za primjer navodis arapske zemlje, a govorimo o Iranu? Drugi narod, druga kultura... Isto kao kad Hrvati pocnu porediti Bosnjake s Arapima...

To dvoje jarane nije isto. Arapi su svijet i kultura za sebe, razumijes li to? To sto se nesto dogodi u arapskom svijetu ne znaci da ce se dogoditi u Sarajevu ili Teheranu. To je drugi narod jarane... Drugi jezik, kultura, rasa, pa cak i vjera.

Nije isto, kontas?
Haj da vidimo i taj film...samo režiser je isti ali eto... :oops:
Alfons Kauders wrote: I sad zbog tog licemjerja zapada treba biti protiv raje u Iranu koja je izasla na ulicu? Jer je "trendy" pljuvati po zapadu, pa je bolje podrzavati vlast?
Pa meni su bitni principi, tebi možda nisu kao ni zapadu. Njima je samo bitan interes, oportunisti, kao i onomad dok su obilazili Gadafija. Pravo na demokratsko iskazivanje nezadovoljstva i protest je nasljeđe koje nije samo ugroženo u Iranu već i Evropi. Ne trebamo čak ići daleko, u našem dvorištu je, Dodik je striktno ograničio mjesta gdje možeš iskazati svoje nezadovoljstvo, u parku i na lividi. :oops: Vuci siti ovce na broju. A zapad je baš onako moralan i pravedan, to smo čak najbolje sojetili na svojoj koži pa je baš glupo sa moje strane da ukazujem na to. :lol:
vatrogasac

#12693 Re: IRAN

Post by vatrogasac »

Alfons Kauders wrote:
Kome njima?
Ko je najglasniji u podržavanju protesta u Turskoj i Iranu i kome nešto Katar smeta.
Drvosjeca iz Dejcica

#12694 Re: IRAN

Alfons Kauders wrote:
vatrogasac wrote:
Kome njima?

Pa najodgovorniji za sranje u Siriji je upravo rezim u Teheranu, ovaj isti koji ovdje branite, da ne bude zabune. Bez Irana, rat bi se okoncao prije pet godina.

Živeo Putin!
De bolan Alfons neka te jutros, sve mislim da ti je neko hakir'o profil. :oops: Fulaš čitavu šumu ovim pisanjem.
Kikibombona

#12695 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:Ljudi koji su se pomirili s vladavinom jedne porodice u Bosni valjda misle da je to model koji treba siriti po svijetu.
Ovdje vlada logika, ne buni se protiv despotskih rezima, stradat ce veliki broj ljudi.

A rezimi upravo to hoce, da se narod plasi i ne pomislja na promjene.

Kod nas je obozavanje porodice Izetbegovic preraslo u mazohisticki poriv. Biramo ih na izborima iznova i iznova. :D
Last edited by Kikibombona on 31/12/2017 10:54, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#12696 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote:

Nije isto, kontas?
Haj da vidimo i taj film...samo režiser je isti ali eto... :oops:
Ma ja ba, sta god se desi - Amerika i Cionisti... Jer inace, Iranci su mentalno retardirani pa ne mogu shvatiti da lose zive i da se vlast moze promijeniti... Vec eto, takvi jadni i glupavi moraju cekati na Amerikance da im pokazu kako se vodi drzava

Amerika stara 200 godina, Perzina 5000 godina... Ali glupi, pa ne znaju sami, sve im mora neko sa strane
Alfons Kauders wrote: I sad zbog tog licemjerja zapada treba biti protiv raje u Iranu koja je izasla na ulicu? Jer je "trendy" pljuvati po zapadu, pa je bolje podrzavati vlast?
Pa meni su bitni principi, tebi možda nisu kao ni zapadu. Njima je samo bitan interes, oportunisti, kao i onomad dok su obilazili Gadafija. Pravo na demokratsko iskazivanje nezadovoljstva i protest je nasljeđe koje nije samo ugroženo u Iranu već i Evropi. Ne trebamo čak ići daleko, u našem dvorištu je, Dodik je striktno ograničio mjesta gdje možeš iskazati svoje nezadovoljstvo, u parku i na lividi. :oops: Vuci siti ovce na broju.
[/quote]

Dobro, dakle, zato sto Amerika podrzava Saudiju, trebala bi podrzavati sve nedemokratske rezime na planeti kako bi bila principijelna? Ja bih radije da ih ne podrzava, principijelno, i da odjebe Saudijce... Ali to je samo moj princip
Alfons Kauders

#12697 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote:
vatrogasac wrote:
Kome njima?

Živeo Putin!
De bolan Alfons neka te jutros, sve mislim da ti je neko hakir'o profil. :oops: Fulaš čitavu šumu ovim pisanjem.
Necu vise, razumijemo se

Ne talasaj, nek te jebu, nek se pisaju po tebi, sjedi i trpi - jer eto, princip :-)
salik79

#12698 Re: IRAN

Post by salik79 »

Mislim, sve receno, nema dalje - ali 'ebo Wesley Clarka, on je svakako Putinov igrac:

Iran je trn u oku zato sto je apsolutno suverena drzava, sto im je pomrsio racune u Siriji, sto pomaze palestinski Pokret otpora, a najvise sto je zasluzan za uspostavu, obuku i naoruzanje najelitnije arapske vojne formacije, Hizbullaha. Ponizili su nepobjedivi IDF 2000 i 2006., narod u Libanu se identifikuje s njima, a to se tesko zaboravlja i oprasta (intervju s Bibijem 8-) ) :

vatrogasac

#12699 Re: IRAN

Post by vatrogasac »

Kikibombona wrote: Kod nas je obozavanje porodice Izetbegovic preraslo u mazohisticki poriv. Biramo ih na izborima iznova i iznova. :D
Ovo su bezvezne paralele jer koliko dobije glasova SDA? Uvijek toliko da mora tražiti partnere da napravi vlast. Čak nekada i sa opozicijom.
Drvosjeca iz Dejcica

#12700 Re: IRAN

Alfons Kauders wrote: Necu vise, razumijemo se

Ne talasaj, nek te jebu, nek se pisaju po tebi, sjedi i trpi - jer eto, princip :-)
Dapače, ja sam za promjene u BiH, naravno demokratskim metodama. :bih: Samo sam htio ukazati da si ovom fulio malo više oko Irana i zaustavljanja rata u Siiriji. Da pitaš Insomniu on bi ti rekao da je najodgovornija Turska. Svako svog magarca kudi. :lol:

Eto neću ni ja više i sretna Nova 2018. Godina svima, puno zdravlja, nafake i demokratije svima nama u BiH.
Post Reply