IRAN
- asurbanipal
#1201 Re: IRAN
Može li mi neko objasniti nedavni defetistički i inferiorni govor Baracka Obame...Kad sam ga vidio kako govori u Kongresu lijepo mi se nešto ražalilo... 
-
jefferson
#1202 Re: IRAN
Ja tebe opet pitam sto se ne iselis iz t imperije ako je tako lose? kakav si ti to moralista ako sam uzivas u tom nemoralu?
-
jefferson
#1203 Re: IRAN
Sto ti se razalilo?asurbanipal wrote:Može li mi neko objasniti nedavni defetistički i inferiorni govor Baracka Obame...Kad sam ga vidio kako govori u Kongresu lijepo mi se nešto ražalilo...
-
zonbirile
#1204 Re: IRAN
--------------------------------------simpozijum delirijum wrote:e bas si hiper Amerikanacjefferson wrote:Ja tebi fino kazem da imas direktan prenos a ti meni pricas kako me nervira sto ljudi zele promjene. Jebo sve ako ne pises iz gornje maoce ili imas njihovu ispostavu u SAD.simpozijum delirijum wrote:ne znam sto te toliko nervira sto ljudi zele promjene ?
USA i njene saveznice su gadno uprskale situaciju uz faktor Izraela koji se ponasa kao zadnji jalijas u regionu i maltretira sve naokolo
milion Iracana je poginulo , na hiljade Arapa zavrsilo o tajnim logorima od Guntanama i Abu -Graiba i ko zna kojim lokacijama
prekipilo narodu u ovoj ekonomskoj krizi , i jos ih rokaju rasisticki gdje stignu najmodernijim naoruzanjem hapse i muce
puklo je sada i povratka nema
bolje da USA i Izrael stanu na loptu i podviju rep i puste Arape na miru
izgubili su bitku
Imas na http://www.cnn.com direktan prenos pa bujrum ako hoces gledat gledaj!![]()
pa vidis ? i ta "super -Amerika " nacini strategijsku pogresku i mora progutati govno
bolje je za mir na planeti da lijepo pokupe svoje prnje iz Iraka , Kuvajta i ostalih vojnih baza i iz Afganistana takodjer i uloze te milijarde dolara u gradnju brzih zeljeznica ( koje USA ima 0 kilometara , bruka ziva ) zdravsto , skolstvo i za smanjenne nezaposlenosti ( zvanicno oko 10% nezvanicno 20 % )
i mir na planeti
dosta je bilo vise siledzijstva imperije
dobro svijetu želiš,ali ie neće ,Amerika mislim.Što se tiče Kuvajta i UAE,Saudi Arabije,Katara ne bi im ni dali da odu.Zatim ima jedna davno uspostavljena tajna veza,svima pred očima,a tajna.Sva nafta kod Arapa.ali sva istraživanja,proizvodnja alata,eksploatacija,prerada,transport,potrošnja i obračunska jedinica(odnosno štampanje iste)kod Amera i kompanije.
- mepac
#1205 Re: IRAN
prije su mi bili mrski sad ih zalim jbg narod neduzni uvjek ispasta ta im demokratija ne ide bas od ruke..jefferson wrote:Sto ti se razalilo?asurbanipal wrote:Može li mi neko objasniti nedavni defetistički i inferiorni govor Baracka Obame...Kad sam ga vidio kako govori u Kongresu lijepo mi se nešto ražalilo...
-
jefferson
#1206 Re: IRAN
Ma nemaju oni pojma sta je demokratijamepac wrote:prije su mi bili mrski sad ih zalim jbg narod neduzni uvjek ispasta ta im demokratija ne ide bas od ruke..jefferson wrote:Sto ti se razalilo?asurbanipal wrote:Može li mi neko objasniti nedavni defetistički i inferiorni govor Baracka Obame...Kad sam ga vidio kako govori u Kongresu lijepo mi se nešto ražalilo...
-
simpozijum delirijum
#1207 Re: IRAN
prave ste pegle , mislite da znate a ne znate
najvece migracije stanovnistva su u Aziji ,i Juznoj Americi te ; Peking , Hong -Kong , Moskva , Rusija , Brazil i tako dalje ..
toliko o emigrantima
licno ?
da mi neko ponudi posao u doticnim destinacijama ?
ja picim tamo i vozdra USA ! i Evropa takodjer sa svojom demokratijom
sta ba' vi mislite ?
svu pamet planete popili ?
nagurajte si USA u supak lagano , iz opanaka na asfalt , to su hiper amerikanci
najvece migracije stanovnistva su u Aziji ,i Juznoj Americi te ; Peking , Hong -Kong , Moskva , Rusija , Brazil i tako dalje ..
toliko o emigrantima
licno ?
sta ba' vi mislite ?
-
jefferson
#1208 Re: IRAN
Ti jos u USA ha?simpozijum delirijum wrote:prave ste pegle , mislite da znate a ne znate![]()
toliko o emigrantima
licno ?
sta ba' vi mislite ?
- fedor
#1209 Re: IRAN
o jefersone, ti si stara lola, kako kažeš, tako biti mora....
idi malo na ledinu, zaigraj se, ostavi se priče o "demokratiji"...
idi malo na ledinu, zaigraj se, ostavi se priče o "demokratiji"...
-
simpozijum delirijum
#1210 Re: IRAN
napokon je otvorena i posebna tema o revulucijama u Tunisu i Egiptu
pa rasprava moze ici na tu temu
ne brinem se ja za Jeffersona
otvorice mu se oci
http://english.aljazeera.net/photo_gall ... 89116.html
evo za sada foto -reportaze o doticnim revolucijama koji ce promijenti tok istorije u regionu i sire
brinem se jedino da ce Izraelski i Americki te Britanski agenti pokusati stari recept iz Iraka te poslati bombase-samoubojice da diskreditiraju ovu revoluciju
ali ?
po zadnjim izvjestajima Egipatski muslimani svojim tijelima stite crkve i sinagoge pa se nadam da imperijalisticko-cionisticki zlocinci nece uspjeti u svojim namjerama
viva revolucion !
ne brinem se ja za Jeffersona
otvorice mu se oci
evo za sada foto -reportaze o doticnim revolucijama koji ce promijenti tok istorije u regionu i sire
brinem se jedino da ce Izraelski i Americki te Britanski agenti pokusati stari recept iz Iraka te poslati bombase-samoubojice da diskreditiraju ovu revoluciju
ali ?
po zadnjim izvjestajima Egipatski muslimani svojim tijelima stite crkve i sinagoge pa se nadam da imperijalisticko-cionisticki zlocinci nece uspjeti u svojim namjerama
viva revolucion !
-
jefferson
#1211 Re: IRAN
simpozijum delirijum wrote:napokon je otvorena i posebna tema o revulucijama u Tunisu i Egiptu
ne brinem se ja za Jeffersona![]()
otvorice mu se oci
ali ?
po zadnjim izvjestajima Egipatski muslimani svojim tijelima stite crkve i sinagoge pa se nadam da imperijalisticko-cionisticki zlocinci nece uspjeti u svojim namjerama![]()
viva revolucion !
-
zonbirile
#1212 Re: IRAN
znači obračun kod OK korala je počeo.
- snaga_znanja
#1213 Re: IRAN
100% iz iste one americke celije koja je po naredbi Busha se zabila u WTC.simpozijum delirijum wrote:napokon je otvorena i posebna tema o revulucijama u Tunisu i Egiptu
ne brinem se ja za Jeffersona![]()
otvorice mu se oci
ali ?
po zadnjim izvjestajima Egipatski muslimani svojim tijelima stite crkve i sinagoge pa se nadam da imperijalisticko-cionisticki zlocinci nece uspjeti u svojim namjerama![]()
viva revolucion !
-
simpozijum delirijum
#1214 Re: IRAN
ma necemo sada o 9/11,
ma svi znaju da su 'teroristi" oteli avione sa dzepnim nozicima , preuzeli kontrolu i poput iskusnih borbenih pilota zajebali cijeli NORAD ( centralni PVO sistem USA i Kanada ) te putnicki avion od 150 tona zabili u brisucem letu u Pentagon brzinom lovackoga aviona super precizno a ostaci aviona isparili tek tako sa tijelima putnika
ma naravno ! kao sto se masivna zgrada 7 WTC-a srusila poslije pozara u par kancelarija i poput tornjeva koji su pali tacno u svoj temelj da praska nije ostala i nadju pasos otmicara neostecen isti dan
ma naravno , pametni su ti 'teroristi " nema sta !
ma naravno ! kao sto se masivna zgrada 7 WTC-a srusila poslije pozara u par kancelarija i poput tornjeva koji su pali tacno u svoj temelj da praska nije ostala i nadju pasos otmicara neostecen isti dan
-
zonbirile
#1215 Re: IRAN
--------------------------------------------simpozijum delirijum wrote:ma necemo sada o 9/11,ma svi znaju da su 'teroristi" oteli avione sa dzepnim nozicima , preuzeli kontrolu i poput iskusnih borbenih pilota zajebali cijeli NORAD ( centralni PVO sistem USA i Kanada ) te putnicki avion od 150 tona zabili u brisucem letu u Pentagon brzinom lovackoga aviona super precizno a ostaci aviona isparili tek tako sa tijelima putnika
meni je odron onaj 4. avion što putnici napadoše otmičare i razbio se negdje na livadama.O njemu ni snimka ni priče,ni pokopa-ništa.
Pa dobro to je Američki izum počev od WWI,onda loše medijske mogućnosti,sada savršene,ali u njihovim rukama i dođe na isto.
- psydelija
#1216 Re: IRAN
jos jedan pokusaj mesanja u drustveno politicko uredjenje irana, iliti napad na suverenitet:
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/glob ... janke.html
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/glob ... janke.html
- bogoljub
#1217 Re: IRAN
zonbirile wrote:--------------------------------------------simpozijum delirijum wrote:ma necemo sada o 9/11,ma svi znaju da su 'teroristi" oteli avione sa dzepnim nozicima , preuzeli kontrolu i poput iskusnih borbenih pilota zajebali cijeli NORAD ( centralni PVO sistem USA i Kanada ) te putnicki avion od 150 tona zabili u brisucem letu u Pentagon brzinom lovackoga aviona super precizno a ostaci aviona isparili tek tako sa tijelima putnika
meni je odron onaj 4. avion što putnici napadoše otmičare i razbio se negdje na livadama.O njemu ni snimka ni priče,ni pokopa-ništa.
Pa dobro to je Američki izum počev od WWI,onda loše medijske mogućnosti,sada savršene,ali u njihovim rukama i dođe na isto.
- Gat'Gor
#1218 Re: IRAN
Ah divni Iran....
Bosnia Artists Outraged at Sentencing of Iran Filmmakers
Bosnia's film community has reacted with outrage at the sentencing of two prominent Iranian filmmakers, saying it contradicts centuries of Persian culture and civilization.
Sabina Arslanagic
Sarajevo
The Association of Bosnian filmmakers called on Iranian authorities to free directors Jafar Panahi and Mohammad Rasulov, who were sentenced by a court in Tehran on Monday to six years in jail each on charges of working against the regime.
Panahi, whose movies have received top prizes at numerous international film festivals, including in Cannes and Berlin, was also banned from shooting films and writing scripts for 20 years, during which period he cannot leave the country.
“With this sentence, Iranian authorities are sending a clear message that they have no tolerance for arts,” the association said in a statement.
Panahi is remembered in Bosnia as the artist whose debut feature film, White Balloon, opened the first annual Sarajevo Film Festival in 1995, in the then besieged Bosnian capital.
The internationally renowned filmmaker also visited Sarajevo to screen his drama, The Circle, which received top prize at Venice Film Festival in 2000.
In its statement, the Association added that the sentence “went against centuries of Iranian culture and civilisation during which freedom of thought and expression was nurtured”.
“Violence and censorship of this kind are a clear violation of basic human rights,” it said.
Bosnia Artists Outraged at Sentencing of Iran Filmmakers
Bosnia's film community has reacted with outrage at the sentencing of two prominent Iranian filmmakers, saying it contradicts centuries of Persian culture and civilization.
Sabina Arslanagic
Sarajevo
The Association of Bosnian filmmakers called on Iranian authorities to free directors Jafar Panahi and Mohammad Rasulov, who were sentenced by a court in Tehran on Monday to six years in jail each on charges of working against the regime.
Panahi, whose movies have received top prizes at numerous international film festivals, including in Cannes and Berlin, was also banned from shooting films and writing scripts for 20 years, during which period he cannot leave the country.
“With this sentence, Iranian authorities are sending a clear message that they have no tolerance for arts,” the association said in a statement.
Panahi is remembered in Bosnia as the artist whose debut feature film, White Balloon, opened the first annual Sarajevo Film Festival in 1995, in the then besieged Bosnian capital.
The internationally renowned filmmaker also visited Sarajevo to screen his drama, The Circle, which received top prize at Venice Film Festival in 2000.
In its statement, the Association added that the sentence “went against centuries of Iranian culture and civilisation during which freedom of thought and expression was nurtured”.
“Violence and censorship of this kind are a clear violation of basic human rights,” it said.
- snaga_znanja
#1220 Re: IRAN
A tek oni Zidovi! Nikog nije na poslu bilo.zonbirile wrote:--------------------------------------------simpozijum delirijum wrote:ma necemo sada o 9/11,ma svi znaju da su 'teroristi" oteli avione sa dzepnim nozicima , preuzeli kontrolu i poput iskusnih borbenih pilota zajebali cijeli NORAD ( centralni PVO sistem USA i Kanada ) te putnicki avion od 150 tona zabili u brisucem letu u Pentagon brzinom lovackoga aviona super precizno a ostaci aviona isparili tek tako sa tijelima putnika
- psydelija
#1221 Re: IRAN
...bitno da su oni zgrade sagradili i imali koncesiju na "samo" 99 g..., sve drugo je irelevantno!snaga_znanja wrote:A tek oni Zidovi! Nikog nije na poslu bilo.zonbirile wrote:meni je odron onaj 4. avion što putnici napadoše otmičare i razbio se negdje na livadama.O njemu ni snimka ni priče,ni pokopa-ništa.
- psydelija
#1222 Re: IRAN
podrska smeni mubaraka dolazi i iz teherana...
oko 500-totinjak demostranata je veceras ispred ambasade egipta u teheranu protestvovalo i trazilu smenu hosnija mubareka.
a hosein musawi (ex predsednicki kandidat
) nada se da ce egipatske dobre vibracije uskoro zadesiti i iran.
ps: ... u nadi se i umire.
oko 500-totinjak demostranata je veceras ispred ambasade egipta u teheranu protestvovalo i trazilu smenu hosnija mubareka.
a hosein musawi (ex predsednicki kandidat
-
MUNAFIK
#1223 Re: IRAN
fazon je u tome da su vrijeme kada su placenici protestvovali Iranu ulicama Irana bili veliki skupovi koji su davali podrsku Islamskoj republici Iran, ali CNN i ostali to nisu prenosili pa raja malo zbunjena kad se dotaknu ove temepsydelija wrote:podrska smeni mubaraka dolazi i iz teherana...
oko 500-totinjak demostranata je veceras ispred ambasade egipta u teheranu protestvovalo i trazilu smenu hosnija mubareka.![]()
a hosein musawi (ex predsednicki kandidat) nada se da ce egipatske dobre vibracije uskoro zadesiti i iran.
U Egiptu niko ovom rezimu ne daje podrsku (osim USA
-
zonbirile
#1224 Re: IRAN
----------------------------------------------------MUNAFIK wrote:fazon je u tome da su vrijeme kada su placenici protestvovali Iranu ulicama Irana bili veliki skupovi koji su davali podrsku Islamskoj republici Iran, ali CNN i ostali to nisu prenosili pa raja malo zbunjena kad se dotaknu ove temepsydelija wrote:podrska smeni mubaraka dolazi i iz teherana...
oko 500-totinjak demostranata je veceras ispred ambasade egipta u teheranu protestvovalo i trazilu smenu hosnija mubareka.![]()
a hosein musawi (ex predsednicki kandidat) nada se da ce egipatske dobre vibracije uskoro zadesiti i iran.
ps: ... u nadi se i umire.![]()
U Egiptu niko ovom rezimu ne daje podrsku (osim USAkoja ironija
) a u Iranu vlast ima ogromnu podrsku naroda, pa samo glup i naivan moze ocekivati nesto slicno u Iranu, a da stvar bude jos bolja, ovo sto rade sada Egiptu to su ljudi radili u iranu prije 30 godina... tako da manje vise dodirne tacke ovih revolucija su iste... CILJ je zbaciti diktatora made in USA, Iranci s spjeli, nadam se da ce i Egipcani...
đe ću biti zbunjen,kada se zna ko je ovde lud
-
MUNAFIK
#1225 Re: IRAN
pa ne znam sta se javljas...zonbirile wrote:----------------------------------------------------MUNAFIK wrote:fazon je u tome da su vrijeme kada su placenici protestvovali Iranu ulicama Irana bili veliki skupovi koji su davali podrsku Islamskoj republici Iran, ali CNN i ostali to nisu prenosili pa raja malo zbunjena kad se dotaknu ove temepsydelija wrote:podrska smeni mubaraka dolazi i iz teherana...
ps: ... u nadi se i umire.![]()
U Egiptu niko ovom rezimu ne daje podrsku (osim USAkoja ironija
) a u Iranu vlast ima ogromnu podrsku naroda, pa samo glup i naivan moze ocekivati nesto slicno u Iranu, a da stvar bude jos bolja, ovo sto rade sada Egiptu to su ljudi radili u iranu prije 30 godina... tako da manje vise dodirne tacke ovih revolucija su iste... CILJ je zbaciti diktatora made in USA, Iranci s spjeli, nadam se da ce i Egipcani...
đe ću biti zbunjen,kada se zna ko je ovde lud
Hajmo cinjenice...
Egipatski DIKTATOR ima OGROMNU podrsku USA i Izraela, zato ovi revolucionari nemaju NIKAKVU podrsku ni USA ni Izraela..
Iranski rezim je TRRN oku USA i Izraela jer je isti nastao REVOLUCIJOM koja je smaknula DIKTATORA koji je imao OGROMNU podrsku USA... zato se na sve nacine IRAN napada i proglasava OSOVINOM zla...
U protestima u Iranu na ulicama je bio ogroman broj ljudi koji PODRZAJU Islamsku republiku, ali to CNN i co nisu pa neki se prave da toga nije ni bilo