Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Challenger__ wrote:
Odgovara, odgovara... USA i Izraelu. Gospodarima Masuda Barzanija i njegovog oca rahmetli.
Da vidis okrsaja izmedju simpatizera PKK/YPG/PUK sa jedne i KDP sa druge strane!
Ovi prvi govore da nije vrijeme za sukob sa Iranom, iako se radim o mrskom neprijatelju, vec da treba sacekati pogodan trenutak. Ovi iz KDP drvlje i kamenje. Sramota, izdaja, iranske sluge bla, bla...
Some ''Kurdish activists'' are awfully silent on Rojhelat. Very 'surprising'..
PUK
no1 is denying this. Both r enemies. But right now is not time 2 fight IR. It simply doesn't make any strategic sense
KDP
Heroci "PUK" who let shia militias into Kurdish areas in Garmiyan have decided it's 'not the time' to fight Iran.
KDP je proizvod izraelskog i američkog satelita Masuda Barzanija tako da ne čudi ovaj suludi i neuspjeli pokušaj destabilizacije Irana. Fotografije su neukusne i načelno i ponaosob. Načelno jer je to ružno a ponaosob je Iran nije država koja je nastala na genocidu i progonu. Da ne kažem da je to guranje prsta u oko jednom velikom broju ljudi širom svijeta.
Challenger__ wrote:KDP je proizvod izraelskog i američkog satelita Masuda Barzanija tako da ne čudi ovaj suludi i neuspjeli pokušaj destabilizacije Irana. Fotografije su neukusne i načelno i ponaosob. Načelno jer je to ružno a ponaosob je Iran nije država koja je nastala na genocidu i progonu. Da ne kažem da je to guranje prsta u oko jednom velikom broju ljudi širom svijeta.
Autogol.
Ne budi smijesan Cheli. Homeini je mozda sijama napola bog ali za mene je obicni diktator i ubica. Kurdi imaju jos sto puta gore misljenje o njemu. Neka ga sije postuju, Perzijanci, nemam nista protiv.
Homeini je proglasio dzihad protiv Kurda u kojem je pobijeno na hiljade ljudi. KDP je oznacio kao teroristicku stranku!
Barzani je zasluzan zato sto Kurdi vratili CJELOKUPAN kurdski teritorij u Iraku. Zasluzan je sto 500 000 do zuba naoruzanih Peshmergi ne dozvoljava nikome da prismrdi Kurdistanu. Zasluzan je sto Kurdi rasplozaju svojim resursima. Zasluzan je jer Kurdi u Iraku imaju duplo bolji standard od Iracana, jer je Kurdistan 100 puta sigurnije mjesto za zivot od Iraka. Malo li je!
Da nije Barzanija, Arapi bi danas premlacivali Kurde po Erbilu, samo bi to ovaj put radio Abadi umjesto Sadama!
Iran je zemlja mnogih naroda, Iran je zemlja mnogih jezika. Iran je utočište mnogih izbjeglica i radne snage iz tog dijela svijeta. Iran se ne može porediti sa državama nastalim na genocidu niti ikada sa njima može ići u istoj rečenici. Okretati se protiv Irana je nemoralno. Da zaboravimo moral, to je kontraproduktivno, za Kurde.
Od toga korist, danas i ovdje, imaju samo izraelski i američki lešinari.
Na danasnji dan, 03/07 prije 28 godina ratni brod americke mornarice "USS Vincennes" raketom je oborio iranski putnicki avion ubivsi pri tome svih 290 putnika i clanova posade
Co0l wrote:Jebale ih te podjele na Sunite i Šiite.
Tu podjelu uglavnom forsira arapska vlastela, i to skoro uvijek u negativnom kontekstu.
Ni ovima nije mrska,kao sto vidimo.
Da ali ne u negativnom kontekstu.
As July 11th marks the 21st anniversary of the barbaric massacre of over 8000 Muslims in Bosnia and Herzegovina, Muslims are still being massacred in Palestine, Kashmir, Yemen, Syria, Iraq, Pakistan and elsewhere in the world.
Vidis da su samo stavili muslimani a kasnije su naglasili bas radi zlih komentara da podrzavaju sve muslimane bili oni suniti ili šiiti.
As July 11th marks the 21st anniversary of the barbaric massacre of over 8000 Muslims in Bosnia and Herzegovina, Muslims are still being massacred in Palestine, Kashmir, Yemen, Syria, Iraq, Pakistan and elsewhere in the world.
Vidis da su samo stavili muslimani a kasnije su naglasili bas radi zlih komentara da podrzavaju sve muslimane bili oni suniti ili šiiti.
Za postovanja su.
Eto,dobri Šiiti se sjetili genocida nad Sunitima.Ne samo da je sektašenje nego i zloupotreba genocida u Srebrenici (pardon,u Gorazdu i u Sarajevu,kako pise ) da bi blatili svoje neprijatelje,SAD.Nista pozitivno tu nema.
Ono,ne generaliziram kao ovi koji samo jednoj 'strani' imputiraju sektastvo,ali sto se tice ovog teksta vrlo je bljutav.Toliko o tome.
Za postovanja su.
Eto,dobri Šiiti se sjetili genocida nad Sunitima.Ne samo da je sektašenje nego i zloupotreba genocida u Srebrenici (pardon,u Gorazdu i u Sarajevu,kako pise ) da bi blatili svoje neprijatelje,SAD.Nista pozitivno tu nema.
Ono,ne generaliziram kao ovi koji samo jednoj 'strani' imputiraju sektastvo,ali sto se tice ovog teksta vrlo je bljutav.Toliko o tome.
Ayatollah Khamenei's statements made at a message to the Great Hajj Congress; May 15, 1994
Vidis kad je ovo izjavio.
Tada je Gorazde bilo pred padom.
Nisu oni samo supljirali i pisali da blate ameriku, oni su bili vrlo konkretni sa svojom pomoci.
U stvari bili su najkonkretniji od svih "muslimanskih" zemalja.
Nego da isljucimo to da po tebi oni ne mogu biti dobri Šiiti, da li se slazes sa tekstom ili mislis da su nesto slagali ili pogresno protumacili ?
Meni je iznimna cast sto jedna takva civilizacija i drzava ima bilo kakvih simpatija prema nama i uz to su nas jako podrzavali tokom rata u BiH..iskreno se nadam da cemo bilo kad u buducnosti moci da im se oduzimo na bilo kakav nacin...Imati jednog ovakvog jakog i stabilnog prijatelja je pravo zadovoljstvo.Nadam se da ce u buducnosti Iran imati veci uticaj u BiH i da ce sto vise njihovih drzavljana posjetiti BiH..
Co0l wrote:
Ayatollah Khamenei's statements made at a message to the Great Hajj Congress; May 15, 1994
Nisu oni samo supljirali i pisali da blate ameriku, oni su bili vrlo konkretni sa svojom pomoci.
Nego da isljucimo to da po tebi oni ne mogu biti dobri Šiiti, da li se slazes sa tekstom ili mislis da su nesto slagali ili pogresno protumacili ?
Ne podvaljuj nesto sto nisam napisao.Za mene su Iranci dobri,da se tako izrazim,i uopste na njih ne gledam kao na Šiite kao sto ne gledam na Arape kao Sunite ali onaj ko je pisao ovaj tekst ocito dijeli muslimane.I neka dijeli,njegova stvar,ali mi smeta sto iskoristava nasu tragediju da bi naglasavao te podjele,usput blateci svog neprijatelja.Opet preko nase tragedije.E to mi smeta.
Cijenim svaciju pomoc u odbrani BiH pa tako i iransku,i hvala im od srca na tome,ali nisu oni jedini pomagali.Pomagali su i Pakistanci i to vrlo konkretno pa ne vidim nesto da se svrsava na tu pomoc svaki put kada se spomene agresija na BiH.I da,oni koje napadaju u ovom tekstu su nam daleko vise pomogli i da nije njih bilo ni ta iranska pomoc ne bi dosla do nas.
Prava iranska pomoć nam je stigla, što je paradoks, uz prešutnu dozvolu USA koja je okrenula oči od iranskih brodova i aviona koji su nam dovlačili oružje, a zbog izostanka vojne intervencije i nepoštenog embarga...
Co0l wrote:
Ne podvaljuj nesto sto nisam napisao.Za mene su Iranci dobri,da se tako izrazim,i uopste na njih ne gledam kao na Šiite kao sto ne gledam na Arape kao Sunite ali onaj ko je pisao ovaj tekst ocito dijeli muslimane.I neka dijeli,njegova stvar,ali mi smeta sto iskoristava nasu tragediju da bi naglasavao te podjele,usput blateci svog neprijatelja.Opet preko nase tragedije.E to mi smeta.
Cijenim svaciju pomoc u odbrani BiH pa tako i iransku,i hvala im od srca na tome,ali nisu oni jedini pomagali.Pomagali su i Pakistanci i to vrlo konkretno pa ne vidim nesto da se svrsava na tu pomoc svaki put kada se spomene agresija na BiH.I da,oni koje napadaju u ovom tekstu su nam daleko vise pomogli i da nije njih bilo ni ta iranska pomoc ne bi dosla do nas.
Pa hvala i Pakistanu normala ali Iran je numero uno sto se tice vojne pomoci u ratu plus sto ne zacepiti usta zlonamjernim komentarima o tome kako je Iran sektasko zlo koje mrzi sve sunite i zeli ih potciniti ili im uciniti nesto lose.
Velika je propaganda i medijska hajka da se sto vise napravi rascjep u muslimanskom svijetu izmedju sunita i šiita, zasto se ne braniti protiv toga konkretnim primjerima podrske svim muslimanima bili suniti bili šiiti.
Podrzavam da tako nesto urade i druge muslimanske zemlje da bi se podrzalo i pohvalilo jedinstvo muslimanskog umeta.
arzuhal wrote:Prava iranska pomoć nam je stigla, što je paradoks, uz prešutnu dozvolu USA koja je okrenula oči od iranskih brodova i aviona koji su nam dovlačili oružje, a zbog izostanka vojne intervencije i nepoštenog embarga...
Koji avioni ?
Ako mislis na Dubrave i Tuzlu to nisu bili iranski avioni.
A jeste paradoksalno ali cudna je politika. Recimo Iran i USA odlicno saradjuju protiv somalijskih pirata, ko dva oka u glavi.
Medjutim sto se tice USA mislim da je moglo ranije a moglo je i bolje.
U krajnjem slucaju moglo je poslije Dejtona da se to sve fino rijesi milom ili silom( a imali su sve instrumente i argumente da to sprovedu) ali su ipak pustili da se mrcvarimo sa oduzetim polugama moci da sami krenemo naprijed evo vec 20 godina poslije.
arzuhal wrote:Prava iranska pomoć nam je stigla, što je paradoks, uz prešutnu dozvolu USA koja je okrenula oči od iranskih brodova i aviona koji su nam dovlačili oružje, a zbog izostanka vojne intervencije i nepoštenog embarga...
Koji avioni ?
A jeste paradoksalno ali cudna je politika. Recimo Iran i USA odlicno saradjuju protiv somalijskih pirata, ko dva oka u glavi.
U krajnjem slucaju moglo je poslije Dejtona da se to sve fino rijesi milom ili silom( a imali su sve instrumente i argumente da to sprovedu) ali su ipak pustili da se mrcvarimo sa oduzetim polugama moci da sami krenemo naprijed evo vec 20 godina poslije.
Mislio sam na onu sklepanu pistu u Visokom na koju je 94/95 sletalo iransko oružje koje će, prema nekim analitičarima, značajno početi popravljati situaciju Armije BiH i stvarati uvjete koji su doveli do Dejtona.
Koji avioni ?
Mislio sam na onu sklepanu pistu u Visokom na koju je 94/95 sletalo iransko oružje koje će, prema nekim analitičarima, značajno početi popravljati situaciju Armije BiH i stvarati uvjete koji su doveli do Dejtona.
Cuo sam za pistu ali nisam cuo da je posebno koristena( cak sam cuo da nije dovrsena do kraja i da veci avioni ne mogu sletati na nju) ili da su Iranci sletali sa avionima na nju.
nikad_vise wrote:Meni je iznimna cast sto jedna takva civilizacija i drzava ima bilo kakvih simpatija prema nama i uz to su nas jako podrzavali tokom rata u BiH..iskreno se nadam da cemo bilo kad u buducnosti moci da im se oduzimo na bilo kakav nacin...Imati jednog ovakvog jakog i stabilnog prijatelja je pravo zadovoljstvo.Nadam se da ce u buducnosti Iran imati veci uticaj u BiH i da ce sto vise njihovih drzavljana posjetiti BiH..
I sto je najvaznije ta pomoc nije bila nicim uslovljena. Nisu nam preko pomocu uvalili kukavicije jaje poput vehabizma i sl.
Co0l wrote:
Koji avioni ?
jao_situacije wrote:
avioni su slijetali u visoko koliko ja znam
Mozebit.
Ja znam za Dubrave kad smo dobili protivoklopna sredstva za ofanzivu na Majevici( mescini da se radilo o dva C-130 herculesa )
Tad su iz UNPROFORA koji je kontrolisao aerodrom izjavili da su culi avione ali da njihovi radari nisu nista uocili.
jao_situacije wrote:
avioni su slijetali u visoko koliko ja znam
Mozebit.
Ja znam za Dubrave kad smo dobili protivoklopna sredstva za ofanzivu na Majevici( mescini da se radilo o dva C-130 herculesa )
Tad su iz UNPROFORA koji je kontrolisao aerodrom izjavili da su culi avione ali da njihovi radari nisu nista uocili.
tako je i u visokom rečeno nisu avioni uočeni iako smo ih čuli
mirsek wrote:
Pa hvala i Pakistanu normala ali Iran je numero uno sto se tice vojne pomoci u ratu plus sto ne zacepiti usta zlonamjernim komentarima o tome kako je Iran sektasko zlo koje mrzi sve sunite i zeli ih potciniti ili im uciniti nesto lose.
Velika je propaganda i medijska hajka da se sto vise napravi rascjep u muslimanskom svijetu izmedju sunita i šiita, zasto se ne braniti protiv toga konkretnim primjerima podrske svim muslimanima bili suniti bili šiiti.
Podrzavam da tako nesto urade i druge muslimanske zemlje da bi se podrzalo i pohvalilo jedinstvo muslimanskog umeta.
Iran nije sektasko zlo,ako to meni imputiras da sam rekao profulo si cijelu loptu,ali ovakvih pojedinaca kakav je ovaj nazovi novinar na ciji uradak sam reagovao itekako ima.Iransku pomoc niko ne negira i ne znam zasto se u svakoj raspravi mora potezat,pogotovo sto nije veca od one koju smo dobili od "Velike sotone" koju se blati preko masih ledja u ovom clanku.