Podsjećaju na ronhilla kada zapjeni i počne izmišljati bajke i kriviti sve oko sebe što genocidna nezaustavljivo propada... vidim da su i cionistčki teroristi i agresori na istome putu... Inšallah!salik79 wrote:O kakvoj bolesti je rijec, govori i najnovije otrovno bljuvanje istinskih terorista i neprijatelja svjetskog mira:
NETANYAHU: Izrael neće dozvoliti Iranu da razvije nuklearno oružje http://m.avaz.ba/clanak/214948/netanyah ... nqGCp.dpuf
Pojedose se od muke...Neka, tako i treba,stoka pogana cionisticka...
IRAN
- Maharadza
#10551 Re: IRAN
Last edited by Maharadza on 17/01/2016 17:46, edited 1 time in total.
- General War
#10552 Re: IRAN
salik79 wrote:A najjace mi je kada oni koji su upotrijebili atomsko oruzje na civilnim ciljevima, koji su upotrijebili bojne otrove i napalm bombe na civilnim ciljevima, koji su koristili osiromaseni uranijum i fosfor na civilnim ciljevima, podrzali i naoruzali Sadama bojnim otrovima, podrzali ga (napuckali) u agresiji na Iran,...., proglase taj isti Iran, koji 300 godina nikoga nije napao, nije uzvratio istom mjerom na iracke proxy napade, prijetnjom za svjetski mir i sigurnost, pokusavsi mu osporiti i pravo na koristenje atomske energije u civilne svrhe (za sta oni od pocetka tvrde da ga i imaju)...Malo je reci licemjerno.
- Maharadza
#10553 Re: IRAN
Za razumom obdarene... a ne čudi što ti ne shvaćaš.General War wrote:salik79 wrote:A najjace mi je kada oni koji su upotrijebili atomsko oruzje na civilnim ciljevima, koji su upotrijebili bojne otrove i napalm bombe na civilnim ciljevima, koji su koristili osiromaseni uranijum i fosfor na civilnim ciljevima, podrzali i naoruzali Sadama bojnim otrovima, podrzali ga (napuckali) u agresiji na Iran,...., proglase taj isti Iran, koji 300 godina nikoga nije napao, nije uzvratio istom mjerom na iracke proxy napade, prijetnjom za svjetski mir i sigurnost, pokusavsi mu osporiti i pravo na koristenje atomske energije u civilne svrhe (za sta oni od pocetka tvrde da ga i imaju)...Malo je reci licemjerno.kome bolan ti pises ovo
?
- General War
#10554 Re: IRAN
Neslazem se...iran imaju tacno gdje mu je mjesto, izoliran i ekonomski suzenih kapaciteta.Gojeni H wrote:Motiv za napad na Srbiju je kombinacija eliminisanja Milosevica koji je prestao biti "faktor rata i mira" te da se pokaze Srbiji gdje joj je mjesto, i pritisak medija i javnosti nakon sto je scenario prijetio da postane repriza onoga sto se desavalo u Bosni.General War wrote:
...sto je srbija bila pod sankcijama radi bosne? Orali, i kad su naorali nakon odredjenog vremena...pufff.
Pa eto sta mislis da je onda motiv?
Motiv napada na Irak je stvaranje preduslova za potencijalnu invaziju na Iran, odnosno ukoliko to nije moguce, remecenje mogucnosti da Iran postane regionalna sila.
A sto se tice invazije na iran, de jos jednom pogledaj mapu irana nebilo ti mrsko.
Potpuno suprotno, Iran je sve radio da intrvencija zapada ne uspije podgrijavajuci sektaske ratove unutar iraka i same vlade iraka popunjene kadrovima siita.
- General War
#10555 Re: IRAN
e hvala bogu, kakav razum takvi rezultatiMaharadza wrote:Za razumom obdarene... a ne čudi što ti ne shvaćaš.General War wrote:salik79 wrote:A najjace mi je kada oni koji su upotrijebili atomsko oruzje na civilnim ciljevima, koji su upotrijebili bojne otrove i napalm bombe na civilnim ciljevima, koji su koristili osiromaseni uranijum i fosfor na civilnim ciljevima, podrzali i naoruzali Sadama bojnim otrovima, podrzali ga (napuckali) u agresiji na Iran,...., proglase taj isti Iran, koji 300 godina nikoga nije napao, nije uzvratio istom mjerom na iracke proxy napade, prijetnjom za svjetski mir i sigurnost, pokusavsi mu osporiti i pravo na koristenje atomske energije u civilne svrhe (za sta oni od pocetka tvrde da ga i imaju)...Malo je reci licemjerno.kome bolan ti pises ovo
?
- General War
#10556 Re: IRAN
SAD uvele sankcije Iranu samo dan nakon što su bile ukinute
Sankcije koje su SAD uvele za 11 iranskih kompanija i za određene pojedince odnose se na zabranu pristupa američkom bankarskom sistemu, a sve zbog njihove povezanosti s raketnim programom Irana.
Ove sankcije su uvedene samo dan nakon što je zvanično objavljeno da će Iranu biti ukinute međunarodne sankcije, nakon što je ta zemlja ispunila dogovor potpisan u julu prošle godine o ograničavanju nuklearnog programa.
"Iranski program balističkih projektila predstavlja značajnu prijetnju regionalnoj i globalnoj sigurnosti, i to će i dalje biti pod međunarodnim sankcijama", izjavio je Adam J Szubin jedan od sekretara za sigurnost i analizu SAD-a.
Nešto ranije iranski predsjednik Hassan Rouhani je istakao kako ukidanje sankcija znači novo poglavlje u odnosu Irana prema svijetu.

Sankcije koje su SAD uvele za 11 iranskih kompanija i za određene pojedince odnose se na zabranu pristupa američkom bankarskom sistemu, a sve zbog njihove povezanosti s raketnim programom Irana.
Ove sankcije su uvedene samo dan nakon što je zvanično objavljeno da će Iranu biti ukinute međunarodne sankcije, nakon što je ta zemlja ispunila dogovor potpisan u julu prošle godine o ograničavanju nuklearnog programa.
"Iranski program balističkih projektila predstavlja značajnu prijetnju regionalnoj i globalnoj sigurnosti, i to će i dalje biti pod međunarodnim sankcijama", izjavio je Adam J Szubin jedan od sekretara za sigurnost i analizu SAD-a.
Nešto ranije iranski predsjednik Hassan Rouhani je istakao kako ukidanje sankcija znači novo poglavlje u odnosu Irana prema svijetu.
- Arteta
#10557 Re: IRAN
Ne poklapa se ono kljucno, Izrael ne propada!Maharadza wrote:Podsjećaju na ronhilla kada zapjeni i počne izmišljati bajke i kriviti sve oko sebe što genocidna nezaustavljivo propada... vidim da su i cionistčki teroristi i agresori na istome putu... Inšallah!salik79 wrote:O kakvoj bolesti je rijec, govori i najnovije otrovno bljuvanje istinskih terorista i neprijatelja svjetskog mira:
NETANYAHU: Izrael neće dozvoliti Iranu da razvije nuklearno oružje http://m.avaz.ba/clanak/214948/netanyah ... nqGCp.dpuf
Pojedose se od muke...Neka, tako i treba,stoka pogana cionisticka...
- Gojeni H
#10558 Re: IRAN
A SAD i Rusija ne gledaju iskljucivo svoje innterese? Ne razumijem.Arteta wrote: Niko ne spori da je Kina sila, poenta onoga sto ja pricam je da Kinu zaboli qratz za Siriju, Libiju, Kubu, Venezuelu i ostale bastione slobode, oni gledaju samo svoje interese.
Uglavnom se fokusiraju na okolinu, na ono sto vecina zemalja radi, najbolji primjer su nase komsije koje su se mijesali oko nas, Madjarska ceprka po Vojvodini, Albanci po Makedoniji itd. doduse ovo su manji primjeri jer su logicno te zemlje manje.
-
muzicar_iz_parka
#10559 Re: IRAN
U ovi zadji par strana ja nikako skontati jel tema Irak ili Iran, slovo razlike puno problema stvara.
- Arteta
#10560 Re: IRAN
Naravno da gledaju, ali ovdje neki smatraju da Kina, Rusija, Iran, Asad, Hezbe i kompanija cine neki oslobodilacki blok ciji je cilj osloboditi Svijet od anglocionista.Gojeni H wrote:A SAD i Rusija ne gledaju iskljucivo svoje innterese? Ne razumijem.Arteta wrote: Niko ne spori da je Kina sila, poenta onoga sto ja pricam je da Kinu zaboli qratz za Siriju, Libiju, Kubu, Venezuelu i ostale bastione slobode, oni gledaju samo svoje interese.
Uglavnom se fokusiraju na okolinu, na ono sto vecina zemalja radi, najbolji primjer su nase komsije koje su se mijesali oko nas, Madjarska ceprka po Vojvodini, Albanci po Makedoniji itd. doduse ovo su manji primjeri jer su logicno te zemlje manje.
- Kikibombona
#10561 Re: IRAN
Jarane, ne uklapa se bas, Ameri sijama dadose Irak. A za Iran, Irak je od ogromne vaznosti. I nemoj mi reci da nisu znali da ce na vlast doci sije i da ce biti naklonjeni Iranu. Jasno je da demokratija u Iraku = siitska vlast.Gojeni H wrote:Motiv za napad na Srbiju je kombinacija eliminisanja Milosevica koji je prestao biti "faktor rata i mira" te da se pokaze Srbiji gdje joj je mjesto, i pritisak medija i javnosti nakon sto je scenario prijetio da postane repriza onoga sto se desavalo u Bosni.General War wrote:
...sto je srbija bila pod sankcijama radi bosne? Orali, i kad su naorali nakon odredjenog vremena...pufff.
Pa eto sta mislis da je onda motiv?
Motiv napada na Irak je stvaranje preduslova za potencijalnu invaziju na Iran, odnosno ukoliko to nije moguce, remecenje mogucnosti da Iran postane regionalna sila.
- Maystor
#10562 Re: IRAN
Iran naplaćuje 400 miliona $ glavnice i 1,3 milijardi $ kamate na osnovu tužbe protiv SAD za jedan spor još iz vremena islamske revolucije
Što su dobro oročili pare
"Za SAD poravnjanje može da sačuva više mijardi dolara koje je Iran mogao da potražuje. Ne bi imali nikakve koristi da smo dalje odugovlačili", kaže Obama.
http://www.avaz.ba/clanak/215000/kerry- ... -za-kamate
Što su dobro oročili pare
"Za SAD poravnjanje može da sačuva više mijardi dolara koje je Iran mogao da potražuje. Ne bi imali nikakve koristi da smo dalje odugovlačili", kaže Obama.
http://www.avaz.ba/clanak/215000/kerry- ... -za-kamate
- Challenger__
#10563 Re: IRAN
Krivo si ti to razumio. Ovdje postoje ljudi koji ZNAJU da velike kulture i civilizacije (a to jesu Kina, Iran i Rusija) nisu ni malo impresionirane šaradom anglocionizma i ne pada im na pamet da žive po diktatu skorojevića, barbara i primitivaca.Arteta wrote:Naravno da gledaju, ali ovdje neki smatraju da Kina, Rusija, Iran, Asad, Hezbe i kompanija cine neki oslobodilacki blok ciji je cilj osloboditi Svijet od anglocionista.
To jeste činjenica.
- Challenger__
#10564 Re: IRAN
Isto tako te uvjeravam da nemaju ama baš nikakve ambicije da "oslobađaju" druge, jer, velike kulture (a dvije od te tri solidno poznajem) odlično shvataju da je nemali dio svijeta sklon obmani, sklon ropstvu.
Neće niko od njih prstom mrdnuti za one koji se samopreziru i samomrze.

- Rampage
#10565 Re: IRAN
Ne gubi se, on je izgubljen:)Gojeni H wrote:Gubis se. Sadam im je dao sve.General War wrote:...A u medjuvremenu je taj irak sa sadamom na celu, napao i anektirao kuvajt, zaprijetio saudijskoj arabiji, napao Izrael balistickim raketama, pravio nuklearni reaktor ...rat sa iranom je samo jedna epizoda "prenosa" kod Sadama , nit je sadam sjedio skrstenih ruku nit se bavio sobom...sad zakljuci, karte se poslozile, nije htio pregled nekih objekata od strane UN-a, niti je htio sa vlasti.Gojeni H wrote: Ne pada mi na pamet da branim Sadama, ali da li stvarno mislis da je 2003. god. Irak napadnut zbog oruzja za masovno unistenje?
Ono, Sadam 1991. god. ima oruzje za masovno unistenje, ali se ceka 12 godina da ga se napadne? Bez obzira sto zvanicnici UN-a, ukljucujuci oficira americkih marinaca, kazu da nisu nasli nikakve dokaze?
Napad na Irak 2003. god. je klasicni cin agresije na nezavisnu zemlju.
Zvanicni razlog napada je posjedovanje oruzja za masovno unistenje.
Lik napiše toliko gluposti u samo jednom jedinom postu, prezentira svoje nepoznavanje elementarnih činjenica vezano za dešavanja u Iraku, i, bez obzira što si mu ukazao na to da nema pojma šta piše, on i dalje nalazi za shodno da se predstavlja kao neko ko poznaje stanje u Iraku
Ja bih sam sebe banovao, od sramote, da sam se ovako, kao on, prosuo na nekoj temi:)
Tebi svaka čast na volji i želji da NJEMU nešto objašnjavaš
- Arteta
#10566 Re: IRAN
Kina ne mrda prstom ni zbog Sirije. Jel to znači da se Sirijci samomrze ili Kina nije velika civilizacija???Challenger__ wrote:Isto tako te uvjeravam da nemaju ama baš nikakve ambicije da "oslobađaju" druge, jer, velike kulture (a dvije od te tri solidno poznajem) odlično shvataju da je nemali dio svijeta sklon obmani, sklon ropstvu.
- Challenger__
#10567 Re: IRAN
Očito ne poznaješ stvari... Kina je, zajedno sa RF, svaku "anglocionističku" incijativu vezanu za Siriju u UN - blokirala. Ovo lako možeš izguglati. Drugo, Kina, Iran i RF materijalno pomažu Damask. Špekulacije idu i do 2 milijarde USD mjesečno (sve tri zemlje zajedno). I ove teze možeš izguglati.Arteta wrote:Kina ne mrda prstom ni zbog Sirije.
- Arteta
#10568 Re: IRAN
Haha. Upozorili su ih.Challenger__ wrote:Očito ne poznaješ stvari... Kina je, zajedno sa RF, svaku "anglocionističku" incijativu vezanu za Siriju u UN - blokirala. Ovo lako možeš izguglati. Drugo, Kina, Iran i RF materijalno pomažu Damask. Špekulacije idu i do 2 milijarde USD mjesečno (sve tri zemlje zajedno). I ove teze možeš izguglati.Arteta wrote:Kina ne mrda prstom ni zbog Sirije.
Ne govorimo o tom nego o aktivnom učešće u obrani slobode.
- Challenger__
#10569 Re: IRAN
Nema direktnije podrške od materijalne podrške. Očigledno si taoc kaubojskog poimanja svijeta.
-
The 51st State
#10570 Re: IRAN
Sad i kauboji ne valjaju, prerija, priroda, otvoreno nebo, sloboda, sve preduslovi koji su izbacili na scenu najvecu silu koju je svijet ikad vidio 
- Opetja033
#10571 Re: IRAN
Jesi siguran? Ja mislim da nisu. Procitao sam interesantan podatak: od kada fotelju Kine u VS UN drzi rezim u Pekingu umjesto vlade na Tajvanu, Kina je samo jednom ulozila veto.Challenger__ wrote:Očito ne poznaješ stvari... Kina je, zajedno sa RF, svaku "anglocionističku" incijativu vezanu za Siriju u UN - blokirala. Ovo lako možeš izguglati. Drugo, Kina, Iran i RF materijalno pomažu Damask. Špekulacije idu i do 2 milijarde USD mjesečno (sve tri zemlje zajedno). I ove teze možeš izguglati.Arteta wrote:Kina ne mrda prstom ni zbog Sirije.
To sam procitao kada je bila frka oko britanske rezolucije o genocidu. U kontekstu da se ne treba pratiti reakcija Kine jer zasigurno nece uloziti veto.
Ukoliko je taj podatak tacan onda nisu blokirali nijednu incijativu o Siriju u VS.
- Opetja033
#10572 Re: IRAN
Ne moras nista gledati, ti si u pravu. Sad sam provjerio.Opetja033 wrote:Jesi siguran? Ja mislim da nisu. Procitao sam interesantan podatak: od kada fotelju Kine u VS UN drzi rezim u Pekingu umjesto vlade na Tajvanu, Kina je samo jednom ulozila veto.Challenger__ wrote:Očito ne poznaješ stvari... Kina je, zajedno sa RF, svaku "anglocionističku" incijativu vezanu za Siriju u UN - blokirala. Ovo lako možeš izguglati. Drugo, Kina, Iran i RF materijalno pomažu Damask. Špekulacije idu i do 2 milijarde USD mjesečno (sve tri zemlje zajedno). I ove teze možeš izguglati.Arteta wrote:Kina ne mrda prstom ni zbog Sirije.
To sam procitao kada je bila frka oko britanske rezolucije o genocidu. U kontekstu da se ne treba pratiti reakcija Kine jer zasigurno nece uloziti veto.
Ukoliko je taj podatak tacan onda nisu blokirali nijednu incijativu o Siriju u VS.
- General War
#10573 Re: IRAN
Rampage wrote: Ne gubi se, on je izgubljen:)
Lik napiše toliko gluposti u samo jednom jedinom postu, prezentira svoje nepoznavanje elementarnih činjenica vezano za dešavanja u Iraku, i, bez obzira što si mu ukazao na to da nema pojma šta piše, on i dalje nalazi za shodno da se predstavlja kao neko ko poznaje stanje u Iraku![]()
Ja bih sam sebe banovao, od sramote, da sam se ovako, kao on, prosuo na nekoj temi:)
Tebi svaka čast na volji i želji da NJEMU nešto objašnjavaš
Mozes na forumu vjerovati u svakakve navijacke gluposti, niko ti nebrani.
- Rampage
#10574 Re: IRAN
siĐe historičaru, kako ide ta tvoja alternativna historija u kojoj je Irak 2000. aneksirao Kuvajt, gađao Izrael i prijetio Saudijskoj Arabiji te time izazvao još jednu američku intervencijuGeneral War wrote:Rampage wrote: Ne gubi se, on je izgubljen:)
Lik napiše toliko gluposti u samo jednom jedinom postu, prezentira svoje nepoznavanje elementarnih činjenica vezano za dešavanja u Iraku, i, bez obzira što si mu ukazao na to da nema pojma šta piše, on i dalje nalazi za shodno da se predstavlja kao neko ko poznaje stanje u Iraku![]()
Tebi svaka čast na volji i želji da NJEMU nešto objašnjavašpravi melem za dusu je sama spoznaja da "poznavaoci" kao Ti i oni za koga navijas redovno puse.
![]()
Mozes na forumu vjerovati u svakakve navijacke gluposti, niko ti nebrani.
Da, zaboravih spomenuti da su u istoj i Srbi pobjedili na Kosovu
Bježi ubleho, ne prosipaj se više
- General War
#10575 Re: IRAN
Rampage wrote: siĐe historičaru, kako ide ta tvoja alternativna historija u kojoj je Irak 2000. aneksirao Kuvajt, gađao Izrael i prijetio Saudijskoj Arabiji te time izazvao još jednu američku intervenciju?
Da, zaboravih spomenuti da su u istoj i Srbi pobjedili na Kosovu![]()
Bježi ubleho, ne prosipaj se više