IRAN

Post Reply
pirpa

#10501 Re: IRAN

Post by pirpa »

Image

Image
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10502 Re: IRAN

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

General War wrote:
Challenger__ wrote:Kina i Rusija odavno ne primjenjuju sankcije prema Iranu. Skidanje je bilo potrebno radi Irana i radi svijeta a svijet ih više nikada neće uvesti jer više niko ne *ebe ni dva posto cionističke budale Izraela i USA.

Što si se ti s*ebao radi Irana? Niti si Ćifut niti "Amer", šta se onda buniš... :zzzz:
Nemogu suplje :D
Sto se onda prosipas? :P :D
Alfons Kauders

#10503 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

General War wrote:
Challenger__ wrote:
salik79 wrote:Nego Chelli, sta velis na ono podvodno-nadvodno cudoviste?! :D
Šta reći nego rapsodija... I to sve pod sankcijama. Nemam riječi, bez teksta sam...
A da vidis ovog aviona kako leti...prosto da zanijemis :lol:

Mojne ljeba ti, zbog ovog sam onomad banovan, kad su me svi pokusavali uvjerit da je ovaj avion stvaran :D
pirpa

#10504 Re: IRAN

Post by pirpa »

On the first day of the implication of JCPOA, Imam Khamenei's website publishes this poster
"Israel will be more insecure on a daily basis whether there will be a nuclear agreement or not." ~Imam Khamenei

Image
General War

#10505 Re: IRAN

Post by General War »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
General War wrote:
Challenger__ wrote:Kina i Rusija odavno ne primjenjuju sankcije prema Iranu. Skidanje je bilo potrebno radi Irana i radi svijeta a svijet ih više nikada neće uvesti jer više niko ne *ebe ni dva posto cionističke budale Izraela i USA.

Što si se ti s*ebao radi Irana? Niti si Ćifut niti "Amer", šta se onda buniš... :zzzz:
Nemogu suplje :D
Mozes li malo objasnit kad vec ulijeces ko Hadzialagic? :zzzz:
pirpa

#10506 Re: IRAN

Post by pirpa »

General War wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
General War wrote: Nemogu suplje :D
Mozes li malo objasnit kad vec ulijeces ko Hadzialagic? :zzzz:
uljeces i ti kao Basic, niko se ne buni. :D
salik79

#10507 Re: IRAN

Post by salik79 »

Alfons Kauders wrote:
General War wrote:
Challenger__ wrote:
Šta reći nego rapsodija... I to sve pod sankcijama. Nemam riječi, bez teksta sam...

Mojne ljeba ti, zbog ovog sam onomad banovan, kad su me svi pokusavali uvjerit da je ovaj avion stvaran :D
Interesantno je kako ste vi "prosvijetljeni", recimo, spremni nekriticki braniti zvanicni izvjestaj americke Vlade o 11/9 (irackom oruzju za masovno unistenje i sl.), te svaku kriticku analizu tog stava nazivati "teorijom zavjere", dok sa druge strane uvijek cete sa takvom strascu se izrugivati sa iranskim, ili bilo kojim drugim "nedemokratskim", prezentacijama, izvjestajima, stavovima, analizama, evaluacijama,... :roll:
General War

#10508 Re: IRAN

Post by General War »

pirpa wrote: uljeces i ti kao Basic, niko se ne buni. :D
eh kako bi onda izgledalo da se bunite :lol:
General War

#10509 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
Interesantno je kako ste vi "prosvijetljeni", recimo, spremni nekriticki braniti zvanicni izvjestaj americke Vlade o 11/9 (irackom oruzju za masovno unistenje i sl.), te svaku kriticku analizu tog stava nazivati "teorijom zavjere", dok sa druge strane uvijek cete sa takvom strascu se izrugivati sa iranskim, ili bilo kojim drugim "nedemokratskim", prezentacijama, izvjestajima, stavovima, analizama, evaluacijama,... :roll:
Mozda zato sto imamo oci i sto ne prilazimo problemu selektivno :?
1.
18+
2.
pirpa

#10510 Re: IRAN

Post by pirpa »

General War wrote:
salik79 wrote:
Mozda zato sto imamo oci i sto ne prilazimo problemu selektivno :?
1.
18+
2.
haj iskreno mi reci , zar stvarno vjerujes da je FBI.a dosao do osumnjicenog na osnovu nađenog pasosa pored rusevina tornja . ko biva ispao mu pasos iz đepa pa iz aviona. :D :D :D
mislim na pasos muhameda atte
General War

#10511 Re: IRAN

Post by General War »

pirpa wrote: haj iskreno mi reci , zar stvarno vjerujes da je FBI.a dosao do osumnjicenog na osnovu nađenog pasosa pored rusevina tornja . ko biva ispao mu pasos iz đepa pa iz aviona. :D :D :D
Naravno da ne, to je bio teledirigovani avion bez posade ili cak sta vise foto shop, studio...itd, samo da bi amerima posluzio kao izgovor da napadnu sadama koji nema pojma odkud amerima ideja da on ima hemijsko oruzje i gradio nekakve topove promjera cijevi veceg nego debela berta top. 8-)
pirpa

#10512 Re: IRAN

Post by pirpa »

General War wrote:
pirpa wrote: haj iskreno mi reci , zar stvarno vjerujes da je FBI.a dosao do osumnjicenog na osnovu nađenog pasosa pored rusevina tornja . ko biva ispao mu pasos iz đepa pa iz aviona. :D :D :D
Naravno da ne, to je bio teledirigovani avion bez posade ili cak sta vise foto shop, studio...itd, samo da bi amerima posluzio kao izgovor da napadnu sadama koji nema pojma odkud amerima ideja da on ima hemijsko oruzje i gradio nekakve topove promjera cijevi veceg nego debela berta top. 8-)
đemile mi , zajebajes me :D
pa đe je onda to hemisko oruzije koje je imao sadam :mrgreen:
General War

#10513 Re: IRAN

Post by General War »

pirpa wrote:
General War wrote:
đemile mi , zajebajes me :D
pa đe je onda to hemisko oruzije koje je imao sadam :mrgreen:
Pa neznam, izgleda da je sve potrosio po kurdima i iranskoj vojsci :zzzz:

Ili i Iranci lazu :shock:

pirpa

#10514 Re: IRAN

Post by pirpa »

General War wrote: Pa neznam, izgleda da je sve potrosio po kurdima i iranskoj vojsci :zzzz:

dobro ba, nemoj postavljati snimke iz 80 tih , mi pricamo o 2000
cak i kad je sadam 80tih bacao bojne otrove , amerima nije smetalo sve dok sadam ubija irance.

cak ni americki mediji ne vjeruju razlozima administracije za napad na iraq
Gojeni H

#10515 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

General War wrote: Pa neznam, izgleda da je sve potrosio po kurdima i iranskoj vojsci :zzzz:

Ne pada mi na pamet da branim Sadama, ali da li stvarno mislis da je 2003. god. Irak napadnut zbog oruzja za masovno unistenje?

Ono, Sadam 1991. god. ima oruzje za masovno unistenje, ali se ceka 12 godina da ga se napadne? Bez obzira sto zvanicnici UN-a, ukljucujuci oficira americkih marinaca, kazu da nisu nasli nikakve dokaze?

Napad na Irak 2003. god. je klasicni cin agresije na nezavisnu zemlju.
General War

#10516 Re: IRAN

Post by General War »

pirpa wrote:
dobro ba, nemoj postavljati snimke iz 80 tih , mi pricamo o 2000
cak i kad je sadam 80tih bacao bojne otrove , amerima nije smetalo sve dok sadam ubija irance.

cak ni americki mediji ne vjeruju razlozima administracije za napad na iraq
Tako funkcionise demokratija i sloboda medija ,da i mediji drugacijeg misljenja imaju pravo...a ti si me pitao ima li Irak hemijsko oruzje, ja ti odgovorio na osnovu desavanja iz blize proslosti da ima, a ti sad dokazi meni da nema tj, da nije imao...nije amerima ni smetala trampa oruzje za taoce sa iranom, pa et...
pirpa

#10517 Re: IRAN

Post by pirpa »

Gojeni H wrote:
Ne pada mi na pamet da branim Sadama, ali da li stvarno mislis da je 2003. god. Irak napadnut zbog oruzja za masovno unistenje?

Ono, Sadam 1991. god. ima oruzje za masovno unistenje, ali se ceka 12 godina da ga se napadne? Bez obzira sto zvanicnici UN-a, ukljucujuci oficira americkih marinaca, kazu da nisu nasli nikakve dokaze?

:thumbup: :thumbup:

da ne spominjemo libiju i gadafia
asker

#10518 Re: IRAN

Post by asker »

Nije ovo jedini dokaz, ima i onaj da su teroristi pili alkohol po raznim klubovima i ostavljali po jedan Kuran gdje god su bili.

Iran - fascinantna nacija! Cestitam ukidanje sankcija. Njihovo vrijeme tek dolazi.
pirpa

#10519 Re: IRAN

Post by pirpa »

General War wrote: Tako funkcionise demokratija i sloboda medija ,da i mediji drugacijeg misljenja imaju pravo...a ti si me pitao ima li Irak hemijsko oruzje, ja ti odgovorio na osnovu desavanja iz blize proslosti da ima, a ti sad dokazi meni da nema tj, da nije imao...nije amerima ni smetala trampa oruzje za taoce sa iranom, pa et...
ti bas kao dijete :D
sto ce iranci mjenjati taoce za oruzije kad su u to vrijeme imali skoro svo najmodernije americko oruzije tog doba, koje je vec šah dobio ili kupio od amera...
da ne spominjemo najmodernije radarske sisteme koji su bili postavljeni u iranu za vrsenje monitoringa rusije
Alfons Kauders

#10520 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

salik79 wrote:
Alfons Kauders wrote:
General War wrote:

Nema nikakvih "stavova, analiza i evaluacija"...

Ovdje se radi o bijednom i nemustom pokusaju propagande koji nema prolaza kod ljudi sa bilo kakvom vrstom tehnicke naobrazbe. I cak iza tih gluposti ne stoje Iranci, vec njihovi fanovi sirom neta, koji izmisljaju gluposti i lazu kad zinu (tako je npr. maketa aviona duga cca metar postala ni manje ni vise no lovac pete generacije - mada su Iranci pokazali jebenu maketu za aerodinamicko istrazivanje, nisu je ni pokusali predstaviti kao nesto drugo).

Uglavnom, sad nastavite o gusterima, zidovima, masonima, Bilderbergu i ostalim glupostima.

Nemojte ni slucajno dopustiti da se nauka i cinjenice uvedu u diskusiju.

:D
General War

#10521 Re: IRAN

Post by General War »

Gojeni H wrote: Ne pada mi na pamet da branim Sadama, ali da li stvarno mislis da je 2003. god. Irak napadnut zbog oruzja za masovno unistenje?

...A u medjuvremenu je taj irak sa sadamom na celu, napao i anektirao kuvajt, zaprijetio saudijskoj arabiji, napao Izrael balistickim raketama, pravio nuklearni reaktor ...rat sa iranom je samo jedna epizoda "prenosa" kod Sadama , nit je sadam sjedio skrstenih ruku nit se bavio sobom...sad zakljuci, karte se poslozile, nije htio pregled nekih objekata od strane UN-a, niti je htio sa vlasti.
Gojeni H

#10522 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

Arteta wrote:
salik79 wrote:
:thumbup: Za Kineze :-D Nadam se da ce i zazivjeti, za buduce generacije, da ih ne mogu anglo-cionisti hebat kako im se cefne 8-) ;-)
Kineze zanima samo ekonomija, a na tom polju su im "anglo-cionisti" poslovni partneri.
Kineze zanima mnogo vise od ekonomije. Dokaz su dogadjanja sa kontroverznim ostrvima, gradnja vjestackih ostrva u Kineskom moru, itd.
Zemlja sa 1,5 milijardom ljudi, kojoj je ekonomija sve uspjesnija zeli da ima veci uticaj na svoju blizu okolinu, a kasnije i nesto dalje naravno.
Gojeni H

#10523 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

General War wrote:
Gojeni H wrote: Ne pada mi na pamet da branim Sadama, ali da li stvarno mislis da je 2003. god. Irak napadnut zbog oruzja za masovno unistenje?

...A u medjuvremenu je taj irak sa sadamom na celu, napao i anektirao kuvajt, zaprijetio saudijskoj arabiji, napao Izrael balistickim raketama, pravio nuklearni reaktor ...rat sa iranom je samo jedna epizoda "prenosa" kod Sadama , nit je sadam sjedio skrstenih ruku nit se bavio sobom...sad zakljuci, karte se poslozile, nije htio pregled nekih objekata od strane UN-a, niti je htio sa vlasti.
Gubis se. Sadam im je dao sve.
Zvanicni razlog napada je posjedovanje oruzja za masovno unistenje.
General War

#10524 Re: IRAN

Post by General War »

pirpa wrote:
General War wrote: Tako funkcionise demokratija i sloboda medija ,da i mediji drugacijeg misljenja imaju pravo...a ti si me pitao ima li Irak hemijsko oruzje, ja ti odgovorio na osnovu desavanja iz blize proslosti da ima, a ti sad dokazi meni da nema tj, da nije imao...nije amerima ni smetala trampa oruzje za taoce sa iranom, pa et...
ti bas kao dijete :D
sto ce iranci mjenjati taoce za oruzije kad su u to vrijeme imali skoro svo najmodernije americko oruzije tog doba, koje je vec šah dobio ili kupio od amera...
da ne spominjemo najmodernije radarske sisteme koji su bili postavljeni u iranu za vrsenje monitoringa rusije
:lol: ...bogami ti se sad ponasas prilicno neoBavesten...trazi pod "Irangate" na google-u. :wink:
Odrzavanje te tehnologije je najskuplja stavka u svakoj vojsci.
pirpa

#10525 Re: IRAN

Post by pirpa »

...
Last edited by pirpa on 17/01/2016 14:24, edited 1 time in total.
Post Reply