IRAN

Post Reply
salik79

#10326 Re: IRAN

Post by salik79 »

Janjičarska zakletva

Princ (Šehzade):

- U ime Vrhovnog Gospodara. Allah, Allah ! Hu !

Janjičari kažu:

- Huuu !

Princ:

Moj put je i Vaš put !

Moja ruka je i Vaša ruka !

Moje ispunjenje (zakletva) je i Vaše ispunjenje (zakletva)

Moja vjera je i Vaša vjera !

Moja glava je na Vašem putu !

Moj život je Vama povećen !

Moje blago će biti žrtvovano za Vas !

Moj jezik, moj izraz, mudre su zapovijedi !

Vidio sam sol, vodu i hljeb !

Ako s puta skrenem, neka mi Vaša sablja glavu presiječe !

Istino čelična, s jednim ciljem !

O, Ali ! Huuu !

Janjičari okreću glavu na desnu stranu i kažu:

- Huuu !

Janjičarski aga:

O, sljedbenici Muavije, o dušmani (neprijatelji) Muhammedovi !

Vi ste nezahvalni (nevjernici), mi zahvaljujemo !

Vi ste na jednoj strani, mi na drugoj !

Sultan:

Raju da se uzdigne, grimizno da izađe !

Princ:

Mojom sabljom posijekli me, kao zemlju izbrazdali...

Bismišah
insomnia78

#10327 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:Janjičarska zakletva

Princ (Šehzade):

- U ime Vrhovnog Gospodara. Allah, Allah ! Hu !

Janjičari kažu:

- Huuu !

Princ:

Moj put je i Vaš put !

Moja ruka je i Vaša ruka !

Moje ispunjenje (zakletva) je i Vaše ispunjenje (zakletva)

Moja vjera je i Vaša vjera !

Moja glava je na Vašem putu !

Moj život je Vama povećen !

Moje blago će biti žrtvovano za Vas !

Moj jezik, moj izraz, mudre su zapovijedi !

Vidio sam sol, vodu i hljeb !

Ako s puta skrenem, neka mi Vaša sablja glavu presiječe !

Istino čelična, s jednim ciljem !

O, Ali ! Huuu !

Janjičari okreću glavu na desnu stranu i kažu:

- Huuu !

Janjičarski aga:

O, sljedbenici Muavije, o dušmani (neprijatelji) Muhammedovi !

Vi ste nezahvalni (nevjernici), mi zahvaljujemo !

Vi ste na jednoj strani, mi na drugoj !

Sultan:

Raju da se uzdigne, grimizno da izađe !

Princ:

Mojom sabljom posijekli me, kao zemlju izbrazdali...

Bismišah
Podsjeti me na njih
salik79

#10328 Re: IRAN

Post by salik79 »

:lol: :thumbup:

Ipak, ovi su malo ugladjeniji :D

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10329 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

đaba vam opet, janjičari nisu bili šije ... nego su bili strah i trepet za perzijance i često su ih i vrlo rado tukli u ratu i miru
salik79

#10330 Re: IRAN

Post by salik79 »

Mogu vam reci da mi je ovaj lik na prvi pogled bio najsimpaticniji, svo vrijeme se nekako blago smijesio, dok je ova placi....a do njega mi od pocetka bila nekako ogavna (garant ne moze da podnese da neko njega, ubermena, Amerikanca, "ponizava") :D Drago mi je da je on Kapetan (s njim bi i kahvu popio)! :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rHId42aj1mQ [/youtube]
zrakomlat

#10331 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

salik79 wrote:Sta's jeb'ga, jednom puk'o stift na elisi motora, a drugi prist'o uz njeg' da popravljaju (posto ovaj nije ponio alat) i dok su oni izvukli motor na palubu, da promijene stift, malo se usput i zamez'lo, a voda - ko voda ne miruje...

............
Toma Al-Đulani Zdravković
A more ko moreee
nemirno i plavo...
General War

#10332 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:Mogu vam reci da mi je ovaj lik na prvi pogled bio najsimpaticniji, svo vrijeme se nekako blago smijesio, dok je ova placi....a do njega mi od pocetka bila nekako ogavna (garant ne moze da podnese da neko njega, ubermena, Amerikanca, "ponizava") :D Drago mi je da je on Kapetan (s njim bi i kahvu popio)! :D

Image
salik79

#10333 Re: IRAN

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:đaba vam opet, janjičari nisu bili šije ... nego su bili strah i trepet za perzijance i često su ih i vrlo rado tukli u ratu i miru
Najbolje su tukli vehabite, priznat ces. Imas li neki dokaz da su "tukli" sije? Koliko znam bili su najblizi s njima, te zbog toga, od nekih struktura koje su radile kontra carstva, bili proglasavani "veleizdajnicima" te ubijani. Upravo ovaj princ, Mustafa, je njegovao izuzetne odnose sa sijama. ;-)
Last edited by salik79 on 13/01/2016 23:07, edited 1 time in total.
salik79

#10334 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:Mogu vam reci da mi je ovaj lik na prvi pogled bio najsimpaticniji, svo vrijeme se nekako blago smijesio, dok je ova placi....a do njega mi od pocetka bila nekako ogavna (garant ne moze da podnese da neko njega, ubermena, Amerikanca, "ponizava") :D Drago mi je da je on Kapetan (s njim bi i kahvu popio)! :D

Image

:?:
General War

#10335 Re: IRAN

Post by General War »

Izgleda da je ipak bio kvar na navigacionim uredjajima:

...Earlier in the day, Rear Admiral Ali Fadavi, the commander of the IRGC Navy, had noted that the trespassing occurred because of technical problems with the navigation systems of the US vessels. He added that Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif had demanded an apology from the United States for the trespassing.
salik79

#10336 Re: IRAN

Post by salik79 »

zrakomlat wrote:
salik79 wrote:Sta's jeb'ga, jednom puk'o stift na elisi motora, a drugi prist'o uz njeg' da popravljaju (posto ovaj nije ponio alat) i dok su oni izvukli motor na palubu, da promijene stift, malo se usput i zamez'lo, a voda - ko voda ne miruje...

............
Toma Al-Đulani Zdravković
A more ko moreee
nemirno i plavo...
Eta si ti :D
salik79

#10337 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:Izgleda da je ipak bio kvar na navigacionim uredjajima:

...Earlier in the day, Rear Admiral Ali Fadavi, the commander of the IRGC Navy, had noted that the trespassing occurred because of technical problems with the navigation systems of the US vessels. He added that Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif had demanded an apology from the United States for the trespassing.
I to kod oba broda :D Sto ti je rec virus :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10338 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

salik79 wrote:
japin_mutapi wrote:đaba vam opet, janjičari nisu bili šije ... nego su bili strah i trepet za perzijance i često su ih i vrlo rado tukli u ratu i miru
Najbolje su tukli vehabite, priznat ces. Imas li neki dokaz da su "tukli" sije? Koliko znam bili su najblizi s njima, te zbog toga, od nekih struktura koje su radile kontra carstva, bile proglasavani "veleizdajnicima" te ubijani. Upravo ovaj princ, Mustafa, je njegovao izuzetne odnose sa sijama. ;-)
slažem se za vehabite, i drago mi je zbog toga
nisam rekao da su tukli šije, već perzijance u mnogobrojnim ratovima ... kada bi perzijanci napali osmanlije sa leđa, iskoristivši priliku zbog osmanlijske zauzetosti rat(ovima)om sa rusijom, mlecima, austrijom, mađarskom, ili gušeći pobune širom carstva, janjičari su spašavali situaciju

janjičari lajk ... što su mlatili i vehabite i perzijance(za mene su isti, i jedni i drugi)
Last edited by japin_mutapi on 13/01/2016 23:15, edited 1 time in total.
General War

#10339 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:

:D Nema sta Dominirate :D ...jel de da bi suvisno bilo da kazem da je za navigaciju zaduzen "vodja grupe" a ovaj drugi pratnja?
salik79

#10340 Re: IRAN

Post by salik79 »

Opa, sto se postujemo! LEpo Boga mi ;-) :D

US thanks Iran for swift release of 10 Navy sailors
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-35300019

Kao sto rekoh, svi sretni i sve ovce na broju. :-D
zrakomlat

#10341 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

kurtovizija
prije 1 sat, 13 min
+233
pa cekaj malo gledajuci americke filmove trebao se pojavit jedan amer i sve irance prebit i bacit u okean
1111tayson
prije 1 sat, 5 min
+102
nema ko jarane moj, ona budala STEVAN - seagal dobio papir da je lud, ostali su ostarili, jedino vin diesela da aktiviraju .... nije niko budala ....
:D
salik79

#10342 Re: IRAN

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:
salik79 wrote:
Najbolje su tukli vehabite, priznat ces. Imas li neki dokaz da su "tukli" sije? Koliko znam bili su najblizi s njima, te zbog toga, od nekih struktura koje su radile kontra carstva, bile proglasavani "veleizdajnicima" te ubijani. Upravo ovaj princ, Mustafa, je njegovao izuzetne odnose sa sijama. ;-)
slažem se za vehabite, i drago mi je zbog toga
nisam rekao da su tukli šije, već perzijance u mnogobrojnim ratovima ... kada bi perzijanci napali osmanlije sa leđa, iskoristivši priliku zbog osmanlijske zauzetosti rat(ovima)om sa rusijom, mlecima, austrijom, mađarskom, ili gušeći pobune širom carstva, janjičari su spašavali situaciju

janjičari lajk ... što su mlatili i vehabite i perzijance(za mene su isti, i jedni i drugi)

Na ovo podebljano bi ti se prof. Mustafa ef. Spahic (od milja Mujki) grohotom nasmijao. A da si u Medresi, bilo bi sjedi 1!
Kako su ti bolan isti, kada si na njihovoj strani u Siriji?! Jel´se bore za ponovnu uspostavu Emevijskog halifata?! Jel´to Zehran Alus, kojeg si gotivio, jasno i glasno rekao?!
salik79

#10343 Re: IRAN

Post by salik79 »

zrakomlat wrote:
kurtovizija
prije 1 sat, 13 min
+233
pa cekaj malo gledajuci americke filmove trebao se pojavit jedan amer i sve irance prebit i bacit u okean
1111tayson
prije 1 sat, 5 min
+102
nema ko jarane moj, ona budala STEVAN - seagal dobio papir da je lud, ostali su ostarili, jedino vin diesela da aktiviraju .... nije niko budala ....
:D

:pisnuo: :pisnuo: :thumbup:
Tabhana

#10344 Re: IRAN

Post by Tabhana »

Dokaz, koliko je bilo Osmansko carstvo, a koliko Perzijsko. Zamislite da su bili ujedinjeni, eh živote, pokvareni đojstiku :|
salik79

#10345 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:

:D Nema sta Dominirate :D ...jel de da bi suvisno bilo da kazem da je za navigaciju zaduzen "vodja grupe" a ovaj drugi pratnja?
Bi, jer taj vodja grupe moze biti vodja grupe u bilo kojem "tehnicki ispravnom" plovilu. Al´, nejse ;-)
salik79

#10346 Re: IRAN

Post by salik79 »

Evo ih, prije "kvara", gdje je ona placi....a?!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w8pBpWnEWjY [/youtube]
salik79

#10347 Re: IRAN

Post by salik79 »

Nesto ponovo gledam ovaj snimak zarobljavanja. Kao da na kraju, ipak, budu pusteni (u plovilima) i eskortovani do medjunarodnih voda gdje ih ceka nekakav razarac (ako nije Iranski :? )?! Eh, sad, za naoruzanje i municiju bas i nisam siguran :-?

General War

#10348 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:Nesto ponovo gledam ovaj snimak zarobljavanja. Kao da na kraju, ipak, budu pusteni (u plovilima) i eskortovani do medjunarodnih voda gdje ih ceka nekakav razarac (ako nije Iranski :? )?! Eh, sad, za naoruzanje i municiju bas i nisam siguran :-?

Izgleda da su iranci samo hajrovali prenosivi GPS...(izgleda da samo to nedostaje nakon ispekcije, neprovjereno)
General War

#10349 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote: :D Nema sta Dominirate :D ...jel de da bi suvisno bilo da kazem da je za navigaciju zaduzen "vodja grupe" a ovaj drugi pratnja?
Bi, jer taj vodja grupe moze biti vodja grupe u bilo kojem "tehnicki ispravnom" plovilu. Al´, nejse ;-)
da je znao da nije tehnicki ispravan nebi zavrsio u iranskim vodama...i izblamirao s sto jest, jest.
Klavikula

#10350 Re: IRAN

Post by Klavikula »

General War wrote:

Image
auu kacis sliku sa mcm. sace te japin, hordas i ekipa razapeti :D
Post Reply