nije bola, nego da takvima kao ti sa dvocifrenim IQ pokaze da pored svakog muslimana ne raste eksplozivna naprava (ne racunajuci muslimane ozenjene hercegovkamaSvemirski_Jebach wrote:e ja teme i koortza...![]()
![]()
![]()
![]()
samo me zanima sta si htio postici sa ovim...ko da vidimo kako je tamo lijepo?![]()
![]()
ma daaaaaj....
iran
Moderator: Chloe
-
mostarac
-
tataratira
- black
tako nekako mostarac...i tema je na podforumu umjetnost i kultura..zato svako politiziranje ce biti brisano...SJ znao sam da ces ti se javiti sa svojim glupim komentarom, imasmostarac wrote:nije bola, nego da takvima kao ti sa dvocifrenim IQ pokaze da pored svakog muslimana ne raste eksplozivna naprava (ne racunajuci muslimane ozenjene hercegovkamaSvemirski_Jebach wrote:e ja teme i koortza...![]()
![]()
![]()
![]()
samo me zanima sta si htio postici sa ovim...ko da vidimo kako je tamo lijepo?![]()
![]()
ma daaaaaj....) kako su tebi tvoje gazde kazale i naucile te
zato cu zamoliti te da u sirokom luku zaobilazis ovu temu..- DobroJutroKolumbo
@black sto mi obrisa komentar za Ahmija da je isti ko Belmondo??? Nema politike nikakve, covjek me podsjeca na Belmonda...

-
surajaa
Garo, hvala ti na ovoj temi, pijem kafu i uzivam u ovim predivnim slikama, neke slike prirode su me na trenutak podsjetile na prelijepe pejsaze Irske ...
Nego, koliko su Iranci liberalni spram malo slobodnije odjevenih zena?? (sve u granici pristojnosti)
ZVoljela bih da zivim tamo, ali mojne da se osjecam ko` krme u Teheranu

Nego, koliko su Iranci liberalni spram malo slobodnije odjevenih zena?? (sve u granici pristojnosti)
ZVoljela bih da zivim tamo, ali mojne da se osjecam ko` krme u Teheranu
- uozo
A, kako se kosmoski strucnjak za setanje po teheranskim parkovima odmah osjeti prozvanim!black wrote:tako nekako mostarac...i tema je na podforumu umjetnost i kultura..zato svako politiziranje ce biti brisano...SJ znao sam da ces ti se javiti sa svojim glupim komentarom, imasmostarac wrote:nije bola, nego da takvima kao ti sa dvocifrenim IQ pokaze da pored svakog muslimana ne raste eksplozivna naprava (ne racunajuci muslimane ozenjene hercegovkamaSvemirski_Jebach wrote:e ja teme i koortza...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ma daaaaaj....) kako su tebi tvoje gazde kazale i naucile te
zato cu zamoliti te da u sirokom luku zaobilazis ovu temu..
Vidi policajki!

Evo dobrog linka sa flashom
http://www.lucasgray.com/video/peacetrain.swf
-
Svemirski_Jebach
zasto bih zaobilazio?
ako je umjetnost zivljenja...ok...onda cu dati svoj komentar.
ako je umjetnost zivljenja to da narod prezivljava dok se pratijski babini sinovi zajebavaju onda ok...a ove slike koje si postavio, mozes postaviti iz svake zemlje na svijetu...
ne ogleda se jedna zemlja niti kvalitet zivljenja u istoj u par usminkanih slikica sa neta...kazem ti, i u ruandi sigurno imas BMW-a, stadiona, i slicno...a zene ko zene, lijepih i ruznih ima svugdje.
niko ne kaze da iran nije lijepa zemlja...cak sta vise, siguran sam da jeste i zemlja velike kulture i tradicije..samo su im malo poremecene vrijednosti.
a kad se oslobode jarma onih tupana - onda cemo pricati dalje...
ako je umjetnost zivljenja to da narod prezivljava dok se pratijski babini sinovi zajebavaju onda ok...a ove slike koje si postavio, mozes postaviti iz svake zemlje na svijetu...
ne ogleda se jedna zemlja niti kvalitet zivljenja u istoj u par usminkanih slikica sa neta...kazem ti, i u ruandi sigurno imas BMW-a, stadiona, i slicno...a zene ko zene, lijepih i ruznih ima svugdje.
niko ne kaze da iran nije lijepa zemlja...cak sta vise, siguran sam da jeste i zemlja velike kulture i tradicije..samo su im malo poremecene vrijednosti.
-
amrino
Svemirski_Jebach wrote:zasto bih zaobilazio?
Treba Iranu malo vise "Sodome i Gomore" da bi imao neporemecene vrijednosti.......
- pitt
jes jes.....nek se na nas ugledajuŠeha wrote:Lijepo je fakat...
Priroda je super, fino od njih sto nisu digli u zrak tudje bogomolje.
Jos samo da ne kamenuju djevojke koje su optuzene za blud bila bi idila. I da postuju ljudska prava... I da ne prijete drugima da ce ih obrisati sa lica zemlje... I da ne razvijaju oruzje kojim bi to mogli uciniti... I da nisu posvadjani sa citavim svijetom... I da svoj rezim nisu zasnovali na krvi nevinih...
P.S. Sve slike na stranu ali specijalke su najjace
jel ta tvoja specijalka?
-
Svemirski_Jebach
nek si ti ziva i zdrava al sodoma i gomora je tamo odavno...jos samo djecica, teski naivci i neznalice vjeruju da u Iranu vlada sveopsti moral...a zapad je tako truhoamrino wrote:Svemirski_Jebach wrote:zasto bih zaobilazio?
a kad se oslobode jarma onih tupana - onda cemo pricati dalje...![]()
![]()
![]()
Treba Iranu malo vise "Sodome i Gomore" da bi imao neporemecene vrijednosti.......
-
freak_with_a_laptop
jooooj Svemiru, dosadan si ko' proljev, majke mi jesi
ti moras vazda nogu dici i obiljezit jal' banderu, jal' drvo ... jal' TEMU
shibje bolan, idi trazi drugi kutak pa kaki
ti moras vazda nogu dici i obiljezit jal' banderu, jal' drvo ... jal' TEMU
shibje bolan, idi trazi drugi kutak pa kaki
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Iran je izuzetno razvijena zemlja, za fascinantnom historijom i kulturom. Zadnjih 10 godina Iran biljezi ogroman privredni rast, medjutim broj nezaposlenih i siromasnih je itekako veliki. Ova zemlja polako postaje novi lider na bliskom istoku i to itekako smeta Izraelu. Jer iako je Izrael izuzetno razvijena zemlja, ne moze u doglednoj buducnosti parirati Iranu, jer je omjer u stanovnistvu potpuno na strani Irana.
Danas cionisticka propaganda pokusava da od Irana napravi zaostalu zemlju poput Avganistana, a Irance predstavi kao nove teroriste, koristeci skoro pa iste argumente kao u slucaju Iraka. Medjutim to ide sve teze i teze jer je americki neuspjeh u Iraku itekako oslabio tu zemlju.
Hvala na slikama, steta sto ih ne objavi CNN, il BBC (i jedna i druga stanica su u rukama cionista). Bilo bi lijepo vidjeti jednu ovakvu galeriju na stranicama Washington posta, ali ups
i njega drze drugovi cionisti. 
Danas cionisticka propaganda pokusava da od Irana napravi zaostalu zemlju poput Avganistana, a Irance predstavi kao nove teroriste, koristeci skoro pa iste argumente kao u slucaju Iraka. Medjutim to ide sve teze i teze jer je americki neuspjeh u Iraku itekako oslabio tu zemlju.
Hvala na slikama, steta sto ih ne objavi CNN, il BBC (i jedna i druga stanica su u rukama cionista). Bilo bi lijepo vidjeti jednu ovakvu galeriju na stranicama Washington posta, ali ups
-
Šandor
Očekivao si da ćemo se divit predivnim fotografijama Irana? Tema je veoma provokativna i postavljanjem iste izazvao si one koji su uvjereni u to da je Iran tamni vilajet.black wrote:vi fakat nemozete bez politike...haj razlaz..nisam ovo postavio da dajete politicke analize...
Pred tobom je veliki posao dodjeljivanja
i
.Ako želiš da ovu temu održiš čistom najbolje je da je držiš zatvorenom i samo postaš fotke s vremena na vrijeme.
Nikakvi argumenti ne mogu razuvjeriti one koji žele da vjeruju u nešto drugo.
Iako je u ovom slučaju očito koliko je izražena cenzura na zapadu ove fotke ne mogu pomoći. I sam sam mislio da je Iran oličenje nazadnosti i primitivizma dok nisam pogledao reportažu o Iranu na HRT-u prije oko godinu dana (iako ne bih volio živjeti u Iranu ostao sam bez teksta....nisam mogao vjerovati i tek sam tad shvatio zašto na zapadu šute o Iranu i oglase se samo kad dođe do vješanja....ili kad neko siluje neku djevojku....i tako).
No, takvu reportažu nikad nisam vidio na nekoj TV iz USA & UK. I vjerovatno nikad neću vidjeti (osim ako ih oslobode

Čak i na HRT-u.
Nikakva argumentacija ne može razuvjerit one koji žele da vjeruju u nešto.
Primjer:
Prije par dana na CNN-u bila je reportaža o starom dijelu Jerusalema. Prikazuju kako Palestinci masovno prodaju kuće. Dolaze do kuće jednog Palestinca koji ne želi da proda. Čovjek govori da neće nikad prodat i da će ostat tu bez obzira na sve. Onda konstatuju da oko njegove kuće više nema Palestinaca. Ostao je samo on. Odlaze do prvog susjeda Jevreja koji ne ispušta pištolj iz ruku i govori da mu je teško jer on jadan mora imati Palestinca za susjeda.
Završni zaključak je da jadni Palestinac ne smije da proda jer će ga Palestinci raznijet. Zato jadni Palestinac mora da ostane i da se pati u svom domu.
Istina, pomenuli su i masovno rušenje građevina i izgradnju novih koje će služiti samo Jevrejima.
Ali sve su predstavili tako da onaj Palestinac koji je ostao izgleda kao žrtva vlastitog naroda. On jadan ne smije da proda a samo tako bi mu bilo lijepo.
- seljak_cojek
Još malo iranskih navijača

http://www.chnphoto.ir/pattern.php?image=_MG_8025.JPG
http://www.chnphoto.ir/pattern.php?image=_MG_8111.JPG

http://www.chnphoto.ir/pattern.php?image=_MG_8025.JPG
http://www.chnphoto.ir/pattern.php?image=_MG_8111.JPG
-
Aorta
Procitavsi nekoliko knjiga o Iranu, i upoznavsi desetak ljudi porijeklom iz Irana, a pogotovo nakon sto sam pogledala nekoliko filmova slavnih iranskih rezisera, sebi sam zacrtala da moram posjetiti tu zemlju in this lifetime.
Fascinantan je to narod, veoma ponosan. Iranci su ekonomski i po obrazovanju najuspjesnija etnicka grupa u US of A. Mislim da sam negdje procitala da ih > 60% ima barem magistrat. Moja prijateljica je jevrejka, ali iranskog porijekla, udata za muslimana. Ona mi je rekla, a par drugih potvrdilo, da oni, kao iranski jevreji, bi radije udali/ozenili se za iranca nejevrejske vjeroispovijesti, nego jevreja koji nije iranac.... Elem. Prije par godina sam isla na svecani docek Novruza -- wow. Saturirani su kulturom.
- seljak_cojek

The First Tehran International Sculpture Symposium
February - March 2007
evo nekoliko slika
"Balance" by Parastou Ahun from Iran

"Reflection" by Malgorzata Bialek from England

French sculptor Laetitia de Bazelaire, creator of “L’homme, aireom”

"Network" by Dalibor Nikolic from Bosni Herzegovin

Više na http://www.tehransculpture.org/english/ ... p/news.asp#