Iran - putovanje
-
mrAdil
#1 Iran - putovanje
Kako najjeftinije otici do Irana?
Kako se tamo odnose prema strancima?
Kakva im je cijena smjestaja i hrane?
Treba li bh pasosu viza?
Zna li neko ???
Treba li bh pasosu viza?
Zna li neko ???
- Lakat Jebić
#2 Re: Iran - putovanje
bio je krajem oktobra aranzman preko relaxa. vidi kod njih
-
sandokann
#3 Re: Iran - putovanje
Na hr forumima imas podosta o putovanjima u Iran. Ljudi koji su putovali opisuju da su u najmanju ruku iznenadjeni Iranom, u pozitivnom smislu. Iz Sa mozes najbrze avionom, turkish preko Istanbula, oko 1000 km je povratna. Duza, jeftinija soluciju, po njihovim opisima puta, je vozom preko Turske. Za vize se najbolje informisi u ambasadi. I ne zaboravi, Isfahan je pola svijeta.
-
silm
#4 Re: Iran - putovanje
Zapis sa jednog putovanja sa masom informacija i utisaka http://mjesecdanauiranu.wordpress.com/
-
silm
#5 Re: Iran - putovanje
sandokann wrote:Na hr forumima imas podosta o putovanjima u Iran. Ljudi koji su putovali opisuju da su u najmanju ruku iznenadjeni Iranom, u pozitivnom smislu. Iz Sa mozes najbrze avionom, turkish preko Istanbula, oko 1000 km je povratna. Duza, jeftinija soluciju, po njihovim opisima puta, je vozom preko Turske. Za vize se najbolje informisi u ambasadi. I ne zaboravi, Isfahan je pola svijeta.
Morebit da je Isfahan pola svijeta, kako mnogi kazu, ali nije srce.
To je prije Siraz.
- Erzsebet
#6 Re: Iran - putovanje
Ja išao vozom iz Istanbula, preko Ankare, zadržao se u Vanu. Sjajno mjesto. Vizu mi dali na granici. Fenomenalni ljudi, sve za 10, slikao i snimao gdje god sam htio.
Vratio se Pegasusom preko Istanbula, možeš tako i iz Sarajeva, ja sam platio samo 120€ jednosmjernu do Amsterdama, a povratna bi bila oko 200€.
Hrvoje Ivančić je pisao o Iranu, potraži to.
Vratio se Pegasusom preko Istanbula, možeš tako i iz Sarajeva, ja sam platio samo 120€ jednosmjernu do Amsterdama, a povratna bi bila oko 200€.
- svjezi_ustipak
#7 Re: Iran - putovanje
Erzsebet wrote:Ja išao vozom iz Istanbula, preko Ankare, zadržao se u Vanu. Sjajno mjesto. Vizu mi dali na granici. Fenomenalni ljudi, sve za 10, slikao i snimao gdje god sam htio.
jesl sigurno putovati po iranu? mislim na kriminal, ima li sanse da te neko otme, orobi i to?
-
theTruePath
#8 Re: Iran - putovanje
svjezi_ustipak wrote:Erzsebet wrote:Ja išao vozom iz Istanbula, preko Ankare, zadržao se u Vanu. Sjajno mjesto. Vizu mi dali na granici. Fenomenalni ljudi, sve za 10, slikao i snimao gdje god sam htio.
jesl sigurno putovati po iranu? mislim na kriminal, ima li sanse da te neko otme, orobi i to?
Gubis ruku radi kradje(serijat) tako da je to izuzetno rijetka pojava
A Iran nije u ratnom stanju da te neko kidnapuje,slobodan si
- Erzsebet
#9 Re: Iran - putovanje
U Iranu nema kriminala, barem ovog kako ga mi zamišljamo. Ima ga u vlasti, ali to opravdavaju ideologijomsvjezi_ustipak wrote:Erzsebet wrote:Ja išao vozom iz Istanbula, preko Ankare, zadržao se u Vanu. Sjajno mjesto. Vizu mi dali na granici. Fenomenalni ljudi, sve za 10, slikao i snimao gdje god sam htio.
Iranci su veoma ljubazni, veoma dobro govore engleski i nema šanse da ti se nešto loše desi.
- Ridjobrki
#10 Re: Iran - putovanje
1. Ako ti neko drugi plati put.mrAdil wrote:Kako najjeftinije otici do Irana?
Treba li bh pasosu viza?
Zna li neko ???
2. Sjajno, njima je to obaveza i užitak i jedva dočekaju da pomognu. Na neki način se utrkuju ko će ostaviti bolji dojam o sebi i svojoj zemlji, tako dokazuju kulturu i patriotizam. I to ozbiljno kažem.
3. Cijene su slične našima ili nešto niže od naših. Jedino ćeš se namučiti da nađeš kafu ako je piješ jer im je kultura pijenja kafe strana.
4. Treba.
5. Zna.
- banjaluka078
#11 Re: Iran - putovanje
Treba li BiH državljanima viza, koliko košta i je li komplikovana za dobiti (ako žena odluči da putuje sama)?
Kakva su pravila oblačenja za turistkinje?
https://www.nezavisne.com/ekonomija/pri ... ran/540932
Kakva su pravila oblačenja za turistkinje?
https://www.nezavisne.com/ekonomija/pri ... ran/540932