Iran......pro et contra?

digger

Post by digger »

Macuser wrote:Dragi Ahmmede,
nevezano za temu:
cijenim tvoje postove i da je vecina muslimana tebi slicna, ovo bi mjesto bilo mnogo bolje za zivot (ovo zato sto si vjernik, ali najvise bih ti volio reci, da vecina ljudi rezonuje kao ti, ovo bi mjesto bilo bolje za zivot).
Ahmmeda za premijera!!!

(Hajd' sad se vas dvojica ižljubite... :)
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Ahmmed wrote:Dragi Macuser,

Nevezano za temu:
Hvala ti što tako misliš!A ja,ja se iskreno nadam da većina LJUDI ove planete razmišlja normalno,uvažavajući različita mišljenja....
Negativne Emocije znaju prevladati, neznanje je bolest, ali,kad nas "pritisne" nešto što nije " do nas ", kad nas zadese nesreće,zemljotresi, cunami....onda shvatimo da smo mali i nemoćni i,barem na trenutak, vidimo koliko je Planeta mala i koliko smo upućeni jedni na druge.
Nikada neću zaboraviti august 1999, kad je strahoviti zemljotres pogodio Tursku. Prvi koji su se javili, poslali i utjehu i pomoć, bili su Grci...Tih su dana bili zaboravljeni povijest, Kipar, nesuglasice, teritorijalne vode....
Zapamtio sam i rečenicu,koja je, odmah nakon zemljotresa, upućena iz Atine u Ankaru:Dragi komšije, susjedi, uz vas smo....MI smo vam najbliži...

Znam, sve ovo što sam napisao zvuči patetično, ali, ja se nekako nadam, da ideja humanizma nije umrla....
I ja se nadam Ahmede!

Lijep pozdrav! :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Digger :-)

Vidim napredujem u tvojim očima...od lokalnog hodže, do premijera :D
danas

Post by danas »

Ahmmed wrote: Vidim napredujem u tvojim očima...od lokalnog hodže, do premijera :D
pa moras negdje poceti abi :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Abla, u pravu si, ama da mi se hodže ne naljute....ipak, ne bih od njih počinjao :-)
digger

Post by digger »

Ahmmed wrote:Digger :-)
Vidim napredujem u tvojim očima...od lokalnog hodže, do premijera :D
Ma ja ti dajem da biras: hos' vjersku jal' sekularnu titulu. :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Digger, digger :-)
Macuser

Post by Macuser »

Ahmmed wrote:Dragi Macuser,

Nevezano za temu:
Hvala ti što tako misliš!A ja,ja se iskreno nadam da većina LJUDI ove planete razmišlja normalno,uvažavajući različita mišljenja....
Negativne Emocije znaju prevladati, neznanje je bolest, ali,kad nas "pritisne" nešto što nije " do nas ", kad nas zadese nesreće,zemljotresi, cunami....onda shvatimo da smo mali i nemoćni i,barem na trenutak, vidimo koliko je Planeta mala i koliko smo upućeni jedni na druge.
Nikada neću zaboraviti august 1999, kad je strahoviti zemljotres pogodio Tursku. Prvi koji su se javili, poslali i utjehu i pomoć, bili su Grci...Tih su dana bili zaboravljeni povijest, Kipar, nesuglasice, teritorijalne vode....
Zapamtio sam i rečenicu,koja je, odmah nakon zemljotresa, upućena iz Atine u Ankaru:Dragi komšije, susjedi, uz vas smo....MI smo vam najbliži...

Znam, sve ovo što sam napisao zvuči patetično, ali, ja se nekako nadam, da ideja humanizma nije umrla....
Nije pateticno. Napisano sa osjecajem. Ti si onaj nas, fini, bosanski covjek, merhametli, sto bi rekli. Ima i onih drugih, koji su grmalji, a takodjer su iz Bosne. Grmalji u mozgu i tijelu.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

evo da dodam na svoj komentar od par minuta...

1. protiv sam svog nuklearnog oruzja
2. da li iran ima pravo da posjeduje nuklearnu energiju. DA. smatram da zemlje koje imalo razmisljaju o buducnosti moraju gledati da se odvoje od naftnih resursa.
3. da li iran ima pravo da posjeduje nuklearno oruzje. DA, ako ga druge zemlje imaju. kad jedna moze da ima sto ne i druge.
4. da li podrzavam. to bas ne bih rekao da... predsjednik im je idiot koji ne zna biti politicar.
5. da li ljudi ovdje na forumu ili drugdje imaju pravo vrijedjati religije. NE.
6. da li smatram da je religija nacin kontrolisanja ljudi. DA. ali broj 5 i dalje drzi....
7. da li vjerujem u bratsvo i jedinstvo. NE. koga supa jednom oprzi on i jogur duva.
danas

Post by danas »

Vozdra_123 wrote:evo da dodam na svoj komentar od par minuta...

1. protiv sam svog nuklearnog oruzja
2. da li iran ima pravo da posjeduje nuklearnu energiju. DA. smatram da zemlje koje imalo razmisljaju o buducnosti moraju gledati da se odvoje od naftnih resursa.
3. da li iran ima pravo da posjeduje nuklearno oruzje. DA, ako ga druge zemlje imaju. kad jedna moze da ima sto ne i druge.
4. da li podrzavam. to bas ne bih rekao da... predsjednik im je idiot koji ne zna biti politicar.
evo da se i ja drzim teme :D slazem se sa komsijom :D
i samo da dodam -- i bush je idiot, jos veci od iranskog predsjednika, a tu je rame uz rame sa njim glede cak i vjerskog fanatizma... pa se niko izgleda ne boji americkih bombi (kojih ima na hiljade), a boje se iranskih (kojih jos i nema).
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Vozdra123, smatraj se upozorenim. Ako ti je UVRIJEDLJIVI post JEDNOM OBRISAN, to znaci da je u suprotnosti sa pravilima foruma, i samim time je opet obrisan.
Ako imas problema sa Macuserom ili bilo kojim drugim forumashem, rijesi to putem PP.
papak_eliminator

ako ti je bilo krivo sto sam rekao nesto njemu to si mogao obrisati ali ne da brises ostatak komentara koji je bio relevantan temi :x
Last edited by Vozdra_123 on 07/02/2006 18:41, edited 1 time in total.
Zadig

Post by Zadig »

Jam licno protiv iranskog nuklearnog programa u vojne svrhe. Znaci, eto da se ja pitam, ucinnio bih sve u mojoj moci da se pod trenutnim politickim okolnostima I ovim rezimom iran “obeshrabri” od nuklearnog programa u vojne svrhe. Argument, ako moze amerika I rusija, moze onda I iran, I bosna, I srbija, I Milosevic, I afhanistan, I saudiska arabija, I citav svijet, je zestoko simplificiranje problema, I takvo rjesenje bi samo urbzalo ionako sigurnu propast ovog svijeta.

Predsjednik irana je kao sto znamo rekao sta misli da treba da se radi sa jednom zemljom u regionu. Rekao je i sta misli o genocidu nad jevrejima.
Predsjednik irana je ujedno i predsjednik "Supreme Cultural Revolutionary Council"-a, koji je radio na zabranjivanju (oktobar prosle godine) zapadne muzike na iranskim radio i TV talasima. Taj isti predsjednik cvrsto stoji da eric clapton i george micheal i hotel california trebaju biti zabranjeni u iranu.
Taj isti rezim kaze" We neither oppress anyone nor are we prepared to submit to anyone's oppression. We want justice, peace and security for all nations. We are defenders of human dignity all across the world"
A egzekucije djece i homosexualaca se ne pikaju.
Iran ako krene sa dokazanom proizvodnjom nuklearnog oruzja, treba sankcionisati nepravednim sankcijama :D
Samo sto bi, s obzirom da iranski rezim boli ona stvar za narod, opet ispastao narod, bez nekog efekta. Cak stavise, garant bi onom idiotu od predsjednika i odgovaralo.

Ne volim busa, i smatram ga medju prvih 10 najgorih pojava u modernoj istoriji, ali nemojmo argumentovati iransko nuklearno naoruzanje busovim idiotlukom.
Eshek

Post by Eshek »

poštujem Zadig, ali mi smo ionako već otišli u qrc. Još otkad onaj mali kosooki na štiklama ima crvene dugmiće u spavaćoj sobi :D

Iranski potezi su razumljivi. Njih kad-tad čeka invazija zbog naftnih rezervi koje imaju, a nuklearno oružje je jedino sredstvo koje ih može zaštititi.
Fair Life

Post by Fair Life »

Eshek wrote:(...)
Iranski potezi su razumljivi. Njih kad-tad čeka invazija zbog naftnih rezervi koje imaju, a nuklearno oružje je jedino sredstvo koje ih može zaštititi.
Iz ovog iznad izvlacim zakljucak... da ih je najbolje preventivno 'bubeknuti' na vrijeme... i sprijeciti katastrofu, jer kako ti kazes "Njih kad-tad čeka invazija zbog naftnih rezervi koje imaju...".
Zadig

Post by Zadig »

bolje im je onda da to iskoriste...fiskalno
:D
Eshek

Post by Eshek »

Fair Life wrote:
Eshek wrote:(...)
Iz ovog iznad izvlacim zakljucak... da ih je najbolje preventivno 'bubeknuti' na vrijeme... i sprijeciti katastrofu, jer kako ti kazes "Njih kad-tad čeka invazija zbog naftnih rezervi koje imaju...".
- Mozda, ali sam siguran da neće doći do vojne intervencije u Iranu. Ne mogu ih bubeknuti nuklearnim oružjem, jer bi onesposobili naftna polja za narednih nekoliko decenija.

- Došlo bi do vrlo teških poremećaja ekonomije na globalnom nivou u slučaju konvencionalnog rata u Iranu.

- Iran je mnogoljudniji od Iraka, mnogo veći, teren je nezgodan, borci su iskusni, borci su više motivirani, i što je najvažnije, Iran ima vrlo obimnu i kompletnu vojnu industriju, dok tehnologiju dobijaju od Kine, koja ih nominalno kudi, a ustvari im guzicu brisu zbog nafte.

Zbog svega toga mislim da će Iran postati nuklearna sila
Fair Life

Post by Fair Life »

Ne razumijem Eshek...

Ovim zadnjim postom demanrtujes svoju tvrdnju iz prethodnog u kojem kazes da "Njih kad-tad čeka invazija zbog naftnih rezervi koje imaju...".

Zar mozda mislis da ce ih neko napasti poslije... kad budu imali nuklearno uruzje u svojim rukama ?
Last edited by Fair Life on 07/02/2006 06:35, edited 2 times in total.
Eshek

Post by Eshek »

Fair Life wrote:Ne razumijem Eshek...

Ovim zadnjim postom demanrtujes svoju tvrdnju iz prethodnog u kojem kazes da ""Njih kad-tad čeka invazija zbog naftnih rezervi koje imaju...".

Zar mozda mislis da ce ih neko napasti poslije... kad budu imali nuklearno uruzje u svojim rukama ?
Nisam se dobro izrazio.

Ako si gospoda ne zbave nuklearke, kad-tad ih očekuje invazija :D

Zato će si ih sigurno zbaviti. Ili ce ih napraviti sami, ili će kosookom kepecu iz koreje dati jednu od onih 50-tak milijardi dolara koje zarade na izvozu nafte i kupiti od njega :-)

A kad ih budu imali, no war in Iran, that's for sure! :lol:
Last edited by Eshek on 07/02/2006 06:39, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Eshek wrote:
Fair Life wrote:Ne razumijem Eshek...

Ovim zadnjim postom demanrtujes svoju tvrdnju iz prethodnog u kojem kazes da ""Njih kad-tad čeka invazija zbog naftnih rezervi koje imaju...".

Ako si gospoda ne zbave nuklearke, biće sigurno napadnuti :D

Zato će si ih zbaviti
Nije li njihov "glavni' vec direktno prijetio Izraelu nestankom ?

Izrael vec ima nuklearku, a ima je cime i dopremiti do Teherana...

Zar ce Izrael cekati da se iranski snovi ostvare ?

Ma hajde...
Eshek

Post by Eshek »

Nisam se dobro izrazio.

Ako si gospoda ne zbave nuklearke, kad-tad ih očekuje invazija :D

Zato će si ih sigurno zbaviti. Ili ce ih napraviti sami, ili će kosookom kepecu iz koreje dati jednu od onih 50-tak milijardi dolara koje zarade na izvozu nafte i kupiti od njega :-)

A kad ih budu imali, no war in Iran, that's for sure! :lol:
Zadig

Post by Zadig »

jebiga fair life,
nemoze se bez nuklearne sprijeciti invazija...eltona dzona i dzordz majkla
Fair Life

Post by Fair Life »

Zadig wrote:jebiga fair life,
nemoze se bez nuklearne sprijeciti invazija...eltona dzona i dzordz majkla
Aaaaaaaaaa... tako znaci.

A sta je sa internetom?

Image

Dobra ova burad !!
Eshek

Post by Eshek »

Fair, u neku ruku si u pravu...Izrael ima nuklearno oružje vjerovatno još od 60-tih godina prošlog stoljeća. To je potvrđeno prije 20 godina, kada je izraelski tehničar Mordechai Vanunu britanskoj stampi i svijetu otkrio da Izrael ima ne jednu, nego mnoštvo nuklearki.

Međutim, stvari su mnogo komplikovanije. Iran ima jaku podršku iz azije, ali i rusije. Kina ima veoma važne geopolitičke i strateške interese u Iranu, i uvijek će stojati uz njih. Pakistan, također.
Zadig

Post by Zadig »

Međutim, stvari su mnogo komplikovanije. Iran ima jaku podršku iz azije, ali i rusije. Kina ima veoma važne geopolitičke i strateške interese u Iranu, i uvijek će stojati uz njih. Pakistan, također.
onog trenutka kada im se obeca parce koalicionog kolaca iranskih resursa (onih koje azija, rusija koriste), od podrske ce ostati samo karikatura
Fair Life

Post by Fair Life »

Zadig wrote:
onog trenutka kada im se obeca parce koalicionog kolaca iranskih resursa (onih koje azija, rusija koriste), od podrske ce ostati samo karikatura
Nemoj tako civilizovano... karikature nisu po njihovom ukusu, jer previse su 'zapadnjacki'.
Post Reply