IRAN ODBIO UN-ov ZAHTJEV DA PRESTANE OBOGAĆIVATI URAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li ce USA & Friends napasti Iran?

DA
1
25%
NE
1
25%
Nadam se da ce napasti, volio bih da se to desi, Iran je to zasluzio
0
No votes
Nece se usuditi
1
25%
Nece se zaustaviti na Iranu
1
25%

Total votes: 4

kame

#1 IRAN ODBIO UN-ov ZAHTJEV DA PRESTANE OBOGAĆIVATI URAN

Post by kame »

Iran je odbio rezoluciju agencije Ujedinjenih naroda za atomsku energiju da prestane obogaćivati uran.

Iran je odbio rezoluciju agencije Ujedinjenih naroda za atomsku energiju da prestane obogaćivati uran, a zaprijetio je i da će onemogućiti iznenadne inspekcije atomskih postrojenja prijavi li ga ta agencija Vijeću sigurnosti UN-a.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) u subotu je jednoglasno prihvatila rezoluciju kojom poziva službeni Teheran da obustavi svaku aktivnost povezanu s obogaćivanjem urana.

Sjedinjene Države optužuju Iran da pokušava proizvesti atomsku bombu.

"Iran neće prihvatiti nikakvu obavezu obustave obogaćivanja urana", rekao je glavni iranski pregovarač Hassan Rohani.

"Nijedno međunarodno tijelo ne može Iran na to prisiliti", dodao je.

Prema njegovim riječima, ako IAEA prijavi Iran Vijeću sigurnosti radi donošenja sankcija protiv te zemlje, Iran neće UN-ovim inspektorima više dopuštati iznenadne posjete nuklearnim postrojenjima.

"Žele li Iran prijaviti Vijeću sigurnosti, to nije mudro, a mi ćemo prestati primjenjivati Dodatni protokol", rekao je.

Dodatni protokol ugovoru o neširenju nuklearnoga naoružanja omogućuje iznenadne posjete inspektora. Iran taj protokol primjenjuje iako ga parlament još nije ratificirao.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
MilanT

Post by MilanT »

Ne bi me čudilo da Ameri napadnu Iran,jer me od njih ništa više ne čudi.
Na drugu stranu,iako po cjenu života Iranaca,mislim da bi svjet konačno otvorio oči i shvatio ko je pravi neprijatelj mira. :(
violentjack

Post by violentjack »

Nece smjeti sad?
Iran je planinski kao i Afganistan vecinom i to sav..gore nego Bosna

Iraq je uglavnom ravan i pustinja..osim sjevernog Iraka gdje su Kurdi
Irak ima 25 a Iran 70 miliona stanovnika.....teze je napasti Teheran sa preko 8 Miliona stanovnika a i Iran

Treba tu vojske a gdje Afganistan ili Irak gdje Ameri gube svakodnevno?

Iran i Koreja su veliki kolacici..nama sanse da ih napadnu..mozda jedino Izrael..ali to i sam ne znam hoce li?
margareta

Post by margareta »

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
:x :x :x AMERIKA JE PROKLETA TVOREVINA KOJU ĆE BOG :x :x :x :x :x :x KAZNITI :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Post Reply