Irak
-
2604570
#7176 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jos ga Makdisi nije protekfirio, nazvao ga je lazovom ali ga nije protekfirio.
- asurbanipal
-
sarajevoxxxx
#7178 Re: ISIS zauzeo Mosul
Navodno IS je tražio pored zarobljenih boraca, da se pusti struja u cijelu provinciju Nineva.Naslovnica wrote:ISIS Releases 17 Peshmerga Fighters in Exchange for 105 Militants is Hoaxsarajevoxxxx wrote:Pripadnici IS-a razmjenuli 18 boraca Pešmergi za 106 boraca IS-a.
- Zeljoooo
#7179 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa sta bi, je li doslobda razmjene?
- Kikibombona
#7180 Re: ISIS zauzeo Mosul
Daj boze da grijesim kada mislim da su zvijeri vec odlucile kakvu ce 'manifestaciju' prirediti za zarobljene vojnike. Sumnjam da bilo kakvu razmjenu uopste zele, samo iznose nove zahtjeve i ocigledno provociraju vladu u Erbilu. Za sada nista konkretno i nisam siguran da ce uopste biti. Nadam se da grijesim.Zeljoooo wrote:Pa sta bi, je li doslobda razmjene?
- Opetja033
#7181 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nije ni Azhar, i pored zestokog pritiska sa vise strana.2604570 wrote:Jos ga Makdisi nije protekfirio, nazvao ga je lazovom ali ga nije protekfirio.
- jao_situacije
#7182 Re: ISIS zauzeo Mosul
Šta te zanima, jel me našao zezati ?Solzenjicin wrote:I mene zanima, jel je?jao_situacije wrote:Jesi ti to mene našao zezati ?joe_black wrote:
Ako Assad nije musliman, jeli Bagdadi musliman?
- fosna2014
#7183 Re: ISIS zauzeo Mosul
*Veliki napad IS-a na sela jugozapadno od Erbila.
- Opetja033
#7184 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Izgleda da su zapalili jos 45 ljudi, irackih policajaca koje su zarobili nakon sto su zauzeli al Baghdadi. Inace prilikom osvajanja al Baghdadija IS-u su pomogla i lokalna sunitska plemena.
- Desetine vozila sa pripadnicima sitskih paravojnih formacija ulazi u Kirkuk: https://www.youtube.com/watch?v=MTXrPxIM03g&feature
Barzani je izricito rekao da nece dozvoliti nikome, ni armiji a pogotovo ne sitskim paravojnim formacijama da udju u Kirkuk. Ovaj video dokazuje suprotno, ukoliko se ispostavi tacnim da je Kirkuk u pitanju - mogao bi se otvoriti i novi front u Iraku.
- Sunniti u irackom parlamentu prijete povlacenjem iz svih drzavnih organa nakon sto je proslog petka na jednom sitskom kontrolnom punktu u Bagdadu zaustavljena kolona u kojoj se nalazio sunitski imam (zapadni mediji ga nazivaju "moderate"). Imam, njegov sin i 8 ljudi iz njegove pratnje su potom brutalno ubijeni od strane sitskih terorista. Zlocin se desio u Bagdadu.
- Desetine vozila sa pripadnicima sitskih paravojnih formacija ulazi u Kirkuk: https://www.youtube.com/watch?v=MTXrPxIM03g&feature
Barzani je izricito rekao da nece dozvoliti nikome, ni armiji a pogotovo ne sitskim paravojnim formacijama da udju u Kirkuk. Ovaj video dokazuje suprotno, ukoliko se ispostavi tacnim da je Kirkuk u pitanju - mogao bi se otvoriti i novi front u Iraku.
- Sunniti u irackom parlamentu prijete povlacenjem iz svih drzavnih organa nakon sto je proslog petka na jednom sitskom kontrolnom punktu u Bagdadu zaustavljena kolona u kojoj se nalazio sunitski imam (zapadni mediji ga nazivaju "moderate"). Imam, njegov sin i 8 ljudi iz njegove pratnje su potom brutalno ubijeni od strane sitskih terorista. Zlocin se desio u Bagdadu.
- Point.
#7185 Re: ISIS zauzeo Mosul
Al se kolju arapi dole po Iraku medjusobno. Bravo glupani ljudski!
- insomnia78
#7186 Re: ISIS zauzeo Mosul
Evo i jos "nasih" 'umanitaraca krenulo pomoci al im nedadosePoint. wrote:Al se kolju arapi dole po Iraku medjusobno. Bravo glupani ljudski!
- Point.
#7187 Re: ISIS zauzeo Mosul
Bravo SIPA!. Sad pendrekom i po bubrezima.
- Opetja033
#7188 Re: ISIS zauzeo Mosul
Evo clanka iz Washington Posta o razvoju situacije u Bagdadu nakon ovog brutalnog pokolja pocinjenog od strane sitskih paravojnih formacijaOpetja033 wrote:- Sunniti u irackom parlamentu prijete povlacenjem iz svih drzavnih organa nakon sto je proslog petka na jednom sitskom kontrolnom punktu u Bagdadu zaustavljena kolona u kojoj se nalazio sunitski imam (zapadni mediji ga nazivaju "moderate"). Imam, njegov sin i 8 ljudi iz njegove pratnje su potom brutalno ubijeni od strane sitskih terorista. Zlocin se desio u Bagdadu.
http://www.washingtonpost.com/world/sun ... story.html
-
sarajevoxxxx
#7189 Re: ISIS zauzeo Mosul
Snage međunarodne koalicije jučer počinile novi masakr, ovaj put u gradu Hadise.Avionski projektil je pogodio džamiju u gradu, najmanje 14 civila je poginulo.
-
sarajevoxxxx
#7190 Re: ISIS zauzeo Mosul
Šiitske milicije Hezbullaha uz povike ''ja Alijj ja Alijj'' granatiraju Faludžu:
https://www.facebook.com/video.php?v=81 ... =2&theater
https://www.facebook.com/video.php?v=81 ... =2&theater
- SkyLimit
#7191 Re: ISIS zauzeo Mosul
Misliš što su ove neke spriječili da odu u rat u Siriju? Pa nije problem što idu, problem je što se vraćaju. Meni se rješenje koje je ponudio reis Kavazović puno više dopada http://www.vijesti.ba/vijesti/svijet/25 ... o-BiH.htmlPoint. wrote:Bravo SIPA!. Sad pendrekom i po bubrezima.
- insomnia78
#7192 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pametan je reis, nema govoraSkyLimit wrote:Misliš što su ove neke spriječili da odu u rat u Siriju? Pa nije problem što idu, problem je što se vraćaju. Meni se rješenje koje je ponudio reis Kavazović puno više dopada http://www.vijesti.ba/vijesti/svijet/25 ... o-BiH.htmlPoint. wrote:Bravo SIPA!. Sad pendrekom i po bubrezima.
Samo ima tu jedan "mali" problemcic
Zbog ovog "naseg" kojeg drzava pusti da ode ce neka zena, dijete il civil, 99% musliman, ostati bez glave
Sto sad ne izdaju fetve i proglasavaju ove sto odlaze islamofobima i neprijateljima islama?
Hoce, al' u kurcu
Oni ce ih ko i dosad sklanjati u cosak ovlas ih prekorjevajuci
Kako ono rece bivsi Reis, novi muslimani?
-
haos1
#7193 Re: ISIS zauzeo Mosul
UN: IDIL djevojčice do devet godina prodaje u seksualno roblje za 170 dolara
koji su luđaci ovi teroristi to treba sravnit sa zemljom.
koji su luđaci ovi teroristi to treba sravnit sa zemljom.
- SkyLimit
#7194 Re: ISIS zauzeo Mosul
Bivši reis je nazvao "novim muslimanima" selefije, a Saudijska Arabija gdje je selefistički islam zvanična državna religija jedna je od država koja učestvuje u bombardovanju položaja ISIL - a.insomnia78 wrote: Pametan je reis, nema govora
Zbog ovog "naseg" kojeg drzava pusti da ode ce neka zena, dijete il civil, 99% musliman, ostati bez glave
Sto sad ne izdaju fetve i proglasavaju ove sto odlaze islamofobima i neprijateljima islama?
Hoce, al' u kurcu
Pa zna se da su Saudijska Arabija i Katar rasadnici i glavni sponzori selefizma, pa ih Amerika i Zapad tretiraju kao bliske saveznike.
- insomnia78
#7195 Re: ISIS zauzeo Mosul
Eno ti ih danas svezane vode, te "nove"SkyLimit wrote:Bivši reis je nazvao "novim muslimanima" selefije, a Saudijska Arabija gdje je selefistički islam zvanična državna religija jedna je od država koja učestvuje u bombardovanju položaja ISIL - a.insomnia78 wrote: Pametan je reis, nema govora
Hoce, al' u kurcu
Pa zna se da su Saudijska Arabija i Katar rasadnici i glavni sponzori selefizma, pa Amerika i Zapad ih tretira kao bliske saveznike.
Do kad vise opravdanja, do kad?
- SkyLimit
#7196 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne opravdam ja nikog, samo konstatujem da je selefizam legitimni islamski pravac, sviđao se on nama ili ne.insomnia78 wrote: Do kad vise opravdanja, do kad?
- insomnia78
#7197 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ljudi tvrde da je i ovaj halifat legitimanSkyLimit wrote:Ne opravdam ja nikog, samo konstatujem da je selefizam legitimni islamski pravac, sviđao se on nama ili ne.insomnia78 wrote: Do kad vise opravdanja, do kad?
- SkyLimit
#7198 Re: ISIS zauzeo Mosul
Da, ljudi. Ima i ljudi koji tvrde da vanzemaljci vladaju Zemljom, pa šta. A selefizam je legitiman za zvanične državne i vjerske institucije, od države Amerike do Islamske zajednice BiH, obrati se npr. njima ako ti to smeta, ja ne mogu ništa uraditi po tom pitanju, sviđalo mi to učenje ili ne.insomnia78 wrote: Ljudi tvrde da je i ovaj halifat legitiman
-
haos1
#7199 Re: ISIS zauzeo Mosul
ISIL ne bira način kako doći do novca: Kradu organe žrtvama?Desetak liječnika odbilo krasti organe: ISIL ih pogubio
Dodaje da su džihadisti u Mosulu pogubili desetak liječnika koji su odbili sudjelovati u krađi organa.
-
sarajevoxxxx
#7200 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Borci IS-a započeli veliku vojnu operaciju u mjestima u okolini Erbila, žestoke borbe se vode u selu Mahmur na sjeveru grada Erbila.Također, navodno IS napreduje u regionu Sindžara gdje su po pisanjima portala IS-a zauzeli tvrđavu Sindžar, a u al-Tarimiyi su zauzeli kotu Tell Taseh.
- U el-Bagdadiu snage IS-a nakon što su zauzele ovaj distrikt u provinciji Anbar, navodno pogubljeno oko stotinu pripadnika iračke policije, vojske i vojnika iz plemena Elbu Nemr, u kvartu Eš-Šuheda
- Također, od jutros se žestoke borbe vode u regionu bagdadskog pojasa u mjestima Zuvejg (El-Inaz) gdje također pripadnici IS-a napreduju.
- U el-Bagdadiu snage IS-a nakon što su zauzele ovaj distrikt u provinciji Anbar, navodno pogubljeno oko stotinu pripadnika iračke policije, vojske i vojnika iz plemena Elbu Nemr, u kvartu Eš-Šuheda
- Također, od jutros se žestoke borbe vode u regionu bagdadskog pojasa u mjestima Zuvejg (El-Inaz) gdje također pripadnici IS-a napreduju.