Irak

Post Reply
AcaLukas

#5726 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AcaLukas »

keki2 wrote:
bvcx wrote:Je li može neko reći zašto ovaj sx spamuje o šijitima u Iraku?

Šta su mu to šijiti skrivili, je li to što nema nekih šijitskih auto-bombi po pijacama Bagdada?

bolje o siitima prikriveno nego o pravim ciljevima otvoreno..

jos kad imas podrsku "brace" sa klixa

Izvor ti anonimni konto s youtuba s 13 followers i klip iz Microsoft Video Makera. Jel trolas ili stvarno u istoj inteleknoj klasi kao vehabizatori? :D
sarajevoxxxx

#5727 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Poginuo Ali Rešem jedan od najpoznatijih ratnih reportera zloglasnih šiitskih milicija Asa'ib Ahl al-Haq.Na slici zajednio sa iranskim generalom Kasimom Sulejmanijem:

https://www.youtube.com/watch?v=Pr7wabI ... e=youtu.be

Image
Lincoln-Burrows

#5728 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Lincoln-Burrows »

sarajevoxxxx wrote:Poginuo Ali Rešem jedan od najpoznatijih ratnih reportera zloglasnih šiitskih milicija Asa'ib Ahl al-Haq.Na slici zajednio sa iranskim generalom Kasimom Sulejmanijem:
Ovdje u Iraku nema Assada,
ne mogu da shvatim tko su ti ovdje pozitivci a
prema pisanju bi se reklo da šiitske formacije nisu,
znači ili su Kurdi ili IS?
sarajevoxxxx

#5729 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

U distriktu Samarra (Salahh-ad-Din) ove godine po prvi put šiitski vjerski obredi iračke vojske i šiitskih milicija u centru grada:

https://www.facebook.com/video.php?v=75 ... =2&theater
Novak20

#5730 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Novak20 »

Još jedno dostignuće IS na modnom polju. Javna egzekucija dvije frizerke iz Mosula koje su se drznule praviti "neprimjerene" frizure u državi terora.

Image

http://breakingnews.sy/en/article/48639.html
salik79

#5731 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:U distriktu Samarra (Salahh-ad-Din) ove godine po prvi put šiitski vjerski obredi iračke vojske i šiitskih milicija u centru grada:

Da li si ti, uopce, pogledao snimak?! Ako jesi, molio bih te da mi objasnis gdje ti na snimku vidis iracke vojnike i siitske milicije? Nadao sam se da cu ih vidjeti kao osiguranje skupa, ali ni to nisam uspio. Svasta se vama prividja. Sije su svuda oko vas. Inace, i mi smo po tekijama obiljezavali Asuru, postili dane Asure, a bilo je i onih koji su tih dana i vrlo malo tecnosti konzumirali, a sve to da bi osjetili barem djelic onoga sto vasi miljenici, Benu Ummeje, ucinise hz Husejnu, Ehli-bejtu i njihovim najcasnijim ashabima. Ja znam da je vama trn u oku sto mi to obiljezavamo i sto se sjecamo sehadeta hz Husejna i 72 njegovih sljedbenika, ali borba za pravdu, pravednost i istinu nije umrla toga dana na Kerbeli. Hazreti Husejn je ziv, sehidi su zivi i ta borba se nastavlja do dolaska hz Mehdije i Isaa a.s., jer svaki dan je Asura i svako mjesto je Kerbela. Lebejke ja Husejn!
sarajevoxxxx

#5732 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Šiitske milicije u Mikdadiju u pokrajini Dijali prisiljavaju trgovce da plaćaju reket u iznosu od 300 000 iračkih dinara.U protivnom, suočavaju se sa prijetnjama smrću, demoliranjem objekata, i progonom iz grada. Jedan od trgovaca je rekao da su se prije pet dana pojavile milicije Asaib, kao i ''Hašd Eš-Šabi'' (šiitski dobrovoljci) koji su na provokativan način od trgovaca tražili da plaćaju reket.
sarajevoxxxx

#5733 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Djeca koja su poginula u nasumičnom bombardovanju Ed-Daluije (oblast Salahudin) od strane snaga IS-a.Ed-Daluije pod kontrolm drže borci iz plemena El-Džebur.

18+
https://www.facebook.com/newsofiraq/pho ... =1&theater
sarajevoxxxx

#5734 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Kurdistan odbio bilo kakvu mogučnost da vlada premijera El-Abadia preuzme kontrolu nad naftom

- Premijer iračkog Kurdistana je u ponedjeljak izjavio da njegova vlada neće dozvoliti El-Abadiu kontrolu nad prodajom nafte iz Kurdistana, potvrđujući da Kurdi ako ne nađu riješenje sa jedinstvenom vladom, naći će drugo riješenje, ne spominjući na šta je konkretno mislio.Barzani je ovo izjavio na jučerašnjoj konferenciji za novinare koju je održao zajedno sa svojim zamjenikom Talibanijem u zgradi kurdistanskog parlamenta nakon završetka jučerašnje sjednice na kojoj se raspravljalo o riješavanju problemu u naftnom sektoru u regiji.

- Barzani je također dodao kako:''Nećemo ni na koji način dozvoliti da SOMO preuzme kontrolu nad naftom u Kurdistanu'', ukazujući na to da prihodi od izvoza nafte iz Kerkuka trebaju da se dijele između pokrajine i Bagdada.Zatim je rekao kako se nada da će do kraja godine izvoz porasti na 450 000 barela dnevno, a do kraja 2015 na 800 000 barela.A što se tiče budžeta, premijer pokrajine je rekao:''Bagdad nas je prestao finansirati bez ikakvog povoda.Plate uposlenika ne bi trebale biti predmet naših pregovora''.

https://www.facebook.com/newsofiraq/pho ... =1&theater

Image
Kikibombona

#5735 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Iracka vojska definitivno preuzima inicijativu. ISIL je ispuhao i lagano prelazi u defanzivu, Pitanje je samo koliko ce jos trajati i koliko stete nanijeti.

Iracka vojska polako ovladave strateski izuzetno vaznim gradom Bejzi. Ako zauzmu Bejzi, sljedeci je vjerovatno Tikrit gdje takodjer stiscu obruc.
hAZNADAR

#5736 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by hAZNADAR »

Kikibombona wrote:Iracka vojska definitivno preuzima inicijativu. ISIL je ispuhao i lagano prelazi u defanzivu, Pitanje je samo koliko ce jos trajati i koliko stete nanijeti.

Iracka vojska polako ovladave strateski izuzetno vaznim gradom Bejzi. Ako zauzmu Bejzi, sljedeci je vjerovatno Tikrit gdje takodjer stiscu obruc.
Ispada da je ISIS kao poklon Sitima u Iraku da preuzmu apsolutnu kontrolu nad cijelom zemljom. Sto god da oslobode - samo je njihovo, jer imaju najbolji izgovor za to. Nek razmisle malo o tome ovi sto su pozdravili i proslavili nastanak tog samozvanog kalifata.
Kikibombona

#5737 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

hAZNADAR wrote:Ispada da je ISIS kao poklon Sitima u Iraku da preuzmu apsolutnu kontrolu nad cijelom zemljom. Sto god da oslobode - samo je njihovo, jer imaju najbolji izgovor za to. Nek razmisle malo o tome ovi sto su pozdravili i proslavili nastanak tog samozvanog kalifata.
To sam i ja vise puta istakao, ali se oponenti naravno nisu slozili. Tesko je vjerskim fanaticima gledati dugorocno kada dodje njihovih pet minuta.

ISIL je poklon neprijateljima sunita i muslimana. Njih ce iskoristiti kao alibi da uzurpiraju i uzmu si sve sto mogu uzeti.

Na svu srecu, nisu svi suniti uz ISIL. Neka sunitska plemena se bore zestoko protiv najveceg monstruma danasnjice. To bi moglo spasiti cast i popraviti situaciju.

Izrael isto tako sanja da se Palestinci nakace na ISIL nakaradnu ideologiju. Tek bi onda imali alibi da ih jos gore i vise sistematski unistavaju.

ISIL posast prijeti muslimanima raznih orjentacija i narodima/konfesijama koje egzistiraju u vecinski islamskim drzavama. Najvecu stetu ce imati oni koji nasjedaju na pricu o hilafetu.
sarajevoxxxx

#5738 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

- Irački premijer El-Abadi smjenio 25 oficira iračke vojske.

- Šiitske milicije plešu sa 7 glava mladića sunita iz Basre, koji su ranije bili nestali.Kod šiitskih milicija je postao običaj da kada pogine neko u njihovim redovima u sukobu sa sunitima u većinski sunitskim pokrajinama, da se svete nad sunitskim civilima.

Image

Image
sarajevoxxxx

#5739 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Karta Badžija - Iračka vlada zajedno sa milicijama drže pod kontrolom 60 % teritorije ovog iračkog distrikta, a ostatak je još uvijek pod kontrolom snaga IS-a:

Image
El_comadante

#5740 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by El_comadante »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:U distriktu Samarra (Salahh-ad-Din) ove godine po prvi put šiitski vjerski obredi iračke vojske i šiitskih milicija u centru grada:

Da li si ti, uopce, pogledao snimak?! Ako jesi, molio bih te da mi objasnis gdje ti na snimku vidis iracke vojnike i siitske milicije? Nadao sam se da cu ih vidjeti kao osiguranje skupa, ali ni to nisam uspio. Svasta se vama prividja. Sije su svuda oko vas. Inace, i mi smo po tekijama obiljezavali Asuru, postili dane Asure, a bilo je i onih koji su tih dana i vrlo malo tecnosti konzumirali, a sve to da bi osjetili barem djelic onoga sto vasi miljenici, Benu Ummeje, ucinise hz Husejnu, Ehli-bejtu i njihovim najcasnijim ashabima. Ja znam da je vama trn u oku sto mi to obiljezavamo i sto se sjecamo sehadeta hz Husejna i 72 njegovih sljedbenika, ali borba za pravdu, pravednost i istinu nije umrla toga dana na Kerbeli. Hazreti Husejn je ziv, sehidi su zivi i ta borba se nastavlja do dolaska hz Mehdije i Isaa a.s., jer svaki dan je Asura i svako mjesto je Kerbela. Lebejke ja Husejn!
drugi dio posta je netačan. mi obilježavamo dan ašure u BiH a to je dan kada se Musa a.s. oslobodio ropstva u egiptu odnosno kada je otišao odatle, a drugi događaj je kada je Nuhova a.s. arka pristala na kopno. dakle ovaj događaj ima veze se dva poslanika a nikakve veze sa Husejnom, barem u BiH i IZBIH
AleksoMKD

#5741 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

http://www.news.com.au/national/austral ... 7122337721

Australiski komandosi stizu u Irak sa diplomatskim pasosima.
salik79

#5742 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

El_comadante wrote:
salik79 wrote:

drugi dio posta je netačan. mi obilježavamo dan ašure u BiH a to je dan kada se Musa a.s. oslobodio ropstva u egiptu odnosno kada je otišao odatle, a drugi događaj je kada je Nuhova a.s. arka pristala na kopno. dakle ovaj događaj ima veze se dva poslanika a nikakve veze sa Husejnom, barem u BiH i IZBIH
Jel, Boga ti?! Da li si ikada zavirio i u jednu tekiju u BiH? U apsolutno svim tekijama, sirom BiH, se asura obiljezava prvenstveno u duhu sjecanja na sehadet hazreti Husejna (Ehli-bejta i casnih ashaba) na Kerbeli. A uz to idu i sjecanja na ostala desavanja u danima asure.
El_comadante

#5743 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by El_comadante »

salik79 wrote:
El_comadante wrote:
salik79 wrote: Da li si ti, uopce, pogledao snimak?! Ako jesi, molio bih te da mi objasnis gdje ti na snimku vidis iracke vojnike i siitske milicije? Nadao sam se da cu ih vidjeti kao osiguranje skupa, ali ni to nisam uspio. Svasta se vama prividja. Sije su svuda oko vas. Inace, i mi smo po tekijama obiljezavali Asuru, postili dane Asure, a bilo je i onih koji su tih dana i vrlo malo tecnosti konzumirali, a sve to da bi osjetili barem djelic onoga sto vasi miljenici, Benu Ummeje, ucinise hz Husejnu, Ehli-bejtu i njihovim najcasnijim ashabima. Ja znam da je vama trn u oku sto mi to obiljezavamo i sto se sjecamo sehadeta hz Husejna i 72 njegovih sljedbenika, ali borba za pravdu, pravednost i istinu nije umrla toga dana na Kerbeli. Hazreti Husejn je ziv, sehidi su zivi i ta borba se nastavlja do dolaska hz Mehdije i Isaa a.s., jer svaki dan je Asura i svako mjesto je Kerbela. Lebejke ja Husejn!
Jel, Boga ti?! Da li si ikada zavirio i u jednu tekiju u BiH? U apsolutno svim tekijama, sirom BiH, se asura obiljezava prvenstveno u duhu sjecanja na sehadet hazreti Husejna (Ehli-bejta i casnih ashaba) na Kerbeli. A uz to idu i sjecanja na ostala desavanja u danima asure.
ja tebi govorim koji je zvaničan stav IZBiH i kako obilježavas 95% gradjana BiH.
salik79

#5744 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

De ti, Boga ti, jos jednom procitaj sta sam ja napisao.
Avetinho

#5745 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

AcaLukas wrote:
sargon wrote:Sax, pocinjem sumnjati da si na Bagdadijevom platnom spisku... :lol:
Nisi daleko od istine. Mislim da je dio lokalni Bosnicica i cilj je im rekrututirati nove budale/siromasne/osobe s drustvenim problemima.

Dovoljno je im pogledati facebook grupe, pored ravnogorskog poktreta njima su problem siti. Finansiraju ih vehabizmozi iz Saudije i Katara jer im treba topovsko meso u borbi protiv Irana.

Nadam se da ce ih Ahmadinedzad zgaziti za sva vremena.
LOL! Ili Idi Amin.
Kikibombona

#5746 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ir ... iz-beijija

Velika pobjeda iracke vojske. Konacno su se konsolidovali i presli u ofanzivu. Pitanje je koliko ISIL jos moze izdrzati. Sto vise budu gubili, to ce biti radikalniji i opasniji. Bojim se da bi mogli napraviti nesto strasno kada kola krenu nizbrdo, mada su vec do sada ucinili toliko zla da vise nikoga nista ne moze inznenaditi.
AcaLukas

#5747 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AcaLukas »

Nego, ako osvojite i BiH, po kojoj ste cijeni mislili prodavati bosnjacke sestre?
Kikibombona

#5748 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Tema zamrla. Ostao hilafet bez najvece busotine i strateski iznimno vaznog grada.

Sada ce krenuti na Tikrit, pretpostavljam.

Hilafet je od izleta u Kobani poceo redati ozbiljne poraze. Vec dugo nijedna vijest o velikoj pobjedi.
Kikibombona

#5750 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Saxx, Jastuk i drustvo..........

Sta se desava sa islamskim hilafetom, devolom, isiom, islom, daisem i kako ih sve ono zovete?

Napali iracki Kurdistan - dobili po usima! To im je ujedno bio pocetak kraja.

Napad na Kobane - aterirali na glavu! Prvi tezak poraz u Siriji. Izginuse uzalud. Zrtvovali sva ostala ratista i opet nista. Kosti ostavise u herojskom Kobaneu.

Pokusali u Homsu - dobili po tamburi. Tigar ih za pola dana najurio.

U Zoru trpe batine od ekipe iz okruzenja.

I za kraj ogroman udarac koji niko da adekvatno isprati. Potop u Bajdziju (il kako se vec izgovara), doslovno su pometeni. Radi se o sunitskom gradu da stvar bude gora. Nakon toga su ekspresno najureni sa izvora nafte, sa centra moci hilafeta. Iracka vojska je prognozirala da ce im trebati tri dana, al su ih ovi preduhitrili i za dan se uhvatili noge. :lol:

Poraz za porazom, Jos da ih 'FSA' nasaketa i nema dalje.

Ocekujem sada poteze ocajnika, izivljavanje nad civilima i ucestale teroristicke napada. Moguce da ce nesto pokrenuti u susjednim drzavama.... pa mozda i u Evropi. Zvijer na izdisaju moze biti prilicno nezgodna.
Post Reply