Irak

Post Reply
sarajevoxxxx

#5426 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:Jel to ono sto ti je asurbanipal sublimiranim kontraargumentima doslovno ismijao?
Evo linka http://assafir.com/Article/345363/RelatedArticle

Evo dio intervju za libanonski časopis Es-Sefir, koji nosi naslov ''Akida vojske je čvrsta'' :lol: gdje Nasrallah odgovara na pitanje o poklonu Saudijske Arabije libanonskoj vojsci:

عقيدة الجيش ثابتة

هل ثمة خشية من محاولة المس بعقيدة الجيش؟

ليس لدينا قلق. هناك أمور قيلت في بعض وسائل الإعلام، أو في بعض الكواليس، في رأينا ليس لها قيمة. لأن موضوع الجيش اللبناني، ليس سلاحه وذخيرته ونوعية السلاح الذي يمتلكه هو الذي يتحكم به، وإنما عقيدته الوطنية والقرار السياسي.
هذه المؤسسة عقيدتها الوطنية واضحة وجلية وأثبتت ذلك من خلال سلوكها وأدائها وتضحياتها خلال كل السنوات الماضية، والقرار السياسي اللبناني، خصوصاً في إطار الحكومة الحالية أو أية حكومة تشكل في المستقبل على قاعدة توافقية وعلى قاعدة مشاركة مختلف القوى، يشكل ضمانة لأن لا تستخدم أي مؤسسة أمنية أو عسكرية من أي طرف. هذه مناسبة أيضاً لنجدد توجيه التحية والتقدير لجهود وتضحيات مؤسسة الجيش اللبناني وللحكمة والشجاعة التي تتمتع بها هذه المؤسسة بالتعاطي مع الأحداث القائمة.
Pitanje:Postoji li opasnost od pokušaja da se utiče na akidu (ideologiju) vojske?

Nasrallah:Mi uopšte nismo zabrinuti :roll: O nekim stvarima mediji govore, po našem mišljenju za to nema nikakvog osnova.Jer pitanje libanonske vojske nije pitanje oružja, municije, vrste naoružanja kojeg posjeduje i da te stvari budu presudne.Naprotiv...naša akida je jasna
Jarane, de se presaberi. U kojem kontekstu je dat ovaj odgovor? Sta sejh Nasrullah i hizbullah, konkretno imaju s libanskom vojskom? De jos jednom procitaj ovaj odgovor, koji si sam postavio, pa mi reci kakve veze on ima sa Hizbullahom i navodnim milijardama, koje je navodno dobio od Saudije!?
Hezbollah se u suštini samo krije iza libanonske vojske.Jedni ciljevi, jedna politika, jedna ideologija, savršeno dobro se slažu.Razlika između njih ima koliko i razlika između ili unutar Hezbollahovih struja.Onda Saudija daje 4 milijarde dolara vladi u kojoj sjede i njegovi ministri, on na to odgovara da nakon te donacije čvrsto stoji na zemlji.Kao, uzeli smo keš, ne brinite za ostalo.

Uzeo je lovu od zemlje koju naziva izvorom zla, najvećim neprijateljem islama, najvećim smutljivcem, tek tako, još kaže ne brinite sve je pod kontrolom.Naravno da je sve pod kontrolom i da nema razloga za brigu.600 miliona dolara koliko će se potrošiti na novu infrastrukturu libanonske vojske, uredno će završiti kod Hezbollahovih građevinskih firmi, ili sigurno neće zaobići Hezbollahove neimare.

Evo sada na Arsalu i Britolu uredno Hezbollah koristi usluge libanonske vojske.Kada treba bombardovati Nusra front tu su, kada treba municija, oružje, logistika, bilo šta što zafali u borbi ,libanonska vojska pogurana sa 4 milijarde saudijskih dolara, je tu.Šta nije jasno pobogu? Nisi vidio uplatnicu na ime Hasana Nasrallaha? I to je kao krunski dokaz da Nasrallah nije uzeo keš od Saudije :roll:
salik79

#5427 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote: Hezbollah se u suštini samo krije iza libanonske vojske.Jedni ciljevi, jedna politika, jedna ideologija, savršeno dobro se slažu. Razlika između njih ima koliko i razlika između ili unutar Hezbollahovih struja.Onda Saudija daje 4 milijarde dolara vladi u kojoj sjede i njegovi ministri, on na to odgovara da nakon te donacije čvrsto stoji na zemlji.Kao, uzeli smo keš, ne brinite za ostalo.

Uzeo je lovu od zemlje koju naziva izvorom zla, najvećim neprijateljem islama, najvećim smutljivcem, tek tako, još kaže ne brinite sve je pod kontrolom.Naravno da je sve pod kontrolom i da nema razloga za brigu.600 miliona dolara koliko će se potrošiti na novu infrastrukturu libanonske vojske, uredno će završiti kod Hezbollahovih građevinskih firmi, ili sigurno neće zaobići Hezbollahove neimare.

Evo sada na Arsalu i Britolu uredno Hezbollah koristi usluge libanonske vojske.Kada treba bombardovati Nusra front tu su, kada treba municija, oružje, logistika, bilo šta što zafali u borbi ,libanonska vojska pogurana sa 4 milijarde saudijskih dolara, je tu.Šta nije jasno pobogu? Nisi vidio uplatnicu na ime Hasana Nasrallaha? I to je kao krunski dokaz da Nasrallah nije uzeo keš od Saudije :roll:

Aha, sve smo to bili u prilici i svjedociti 2006., kada su cionisti krenuli siriti teritorij, a da ta vojska, o kojoj govoris, ni klincem nije mrdnula. Da im ne bi Hizbullaha danas bi im u Glavnom stabu u Bejrutu sjedio neki Mose, jal Yitzak...Daj ba, saxxxxxxxx, te ublehe ne valja ni tvoja Al-Jazeera, sta je s tobom?! Eno ti dokaz - demanti tvoje vijesti o uspjesnom pohodu Nusrasa na Hizbullahove ispostave.
Pazzo

#5428 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Pazzo »

@salik79
On je samo bio povod za debatu, vidi se da klip uopšte nisi pogledao. Vidiš da opet lažeš. Kako više imaš obraza da tako lažeš.
A biblioteku šitske uleme sam ti prezentovao.
To su isječci iz vaših knjiga. Nisam ja to pisao, to su pisali tvoji šejhovi. Sad je druga stvar što je tvoje znanje oskudno, pa nisu čuo za glavne šitske alime osim Homeinija i tog iz Mulla sadre.

Ja sam tebi sve dokazao, druga je stvar što ti nemaš hrabrosti da priznaš, niti da pogledaš klip https://www.youtube.com/watch?v=ifQT8Hk89qM

:bih:
asurbanipal

#5429 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

Pazzo wrote: A biblioteku šitske uleme sam ti prezentovao.

Nisi ti ništa prezentovao...
salik79

#5430 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Pazzo wrote:@salik79
On je samo bio povod za debatu, vidi se da klip uopšte nisi pogledao. Vidiš da opet lažeš. Kako više imaš obraza da tako lažeš.
A biblioteku šitske uleme sam ti prezentovao.
To su isječci iz vaših knjiga. Nisam ja to pisao, to su pisali tvoji šejhovi. Sad je druga stvar što je tvoje znanje oskudno, pa nisu čuo za glavne šitske alime osim Homeinija i tog iz Mulla sadre.

Ja sam tebi sve dokazao, druga je stvar što ti nemaš hrabrosti da priznaš, niti da pogledaš klip https://www.youtube.com/watch?v=ifQT8Hk89qM

:bih:
On je bio povod, a kao nije spominjan :D I opet ja lazem :-) Nije bitno, evo ja nemam pojma, znanje mi je oskudno (priznam), ali kako to da sijska, pazi -jos jednom- sijska online biblioteka (u kojoj su hiljade djela i autora) ne poznaje glavne sitske alime i njihova djela, koja ti (copy-paste) spominjes?! Nesto je truhlo u drzavi Danskoj. 8-)
salik79

#5431 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:
Pazzo wrote: A biblioteku šitske uleme sam ti prezentovao.

Nisi ti ništa prezentovao...
:D :thumbup:
sarajevoxxxx

#5432 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote: Hezbollah se u suštini samo krije iza libanonske vojske.Jedni ciljevi, jedna politika, jedna ideologija, savršeno dobro se slažu. Razlika između njih ima koliko i razlika između ili unutar Hezbollahovih struja.Onda Saudija daje 4 milijarde dolara vladi u kojoj sjede i njegovi ministri, on na to odgovara da nakon te donacije čvrsto stoji na zemlji.Kao, uzeli smo keš, ne brinite za ostalo.

Aha, sve smo to bili u prilici i svjedociti 2006., kada su cionisti krenuli siriti teritorij, a da ta vojska, o kojoj govoris, ni klincem nije mrdnula. Da im ne bi Hizbullaha danas bi im u Glavnom stabu u Bejrutu sjedio neki Mose, jal Yitzak...Daj ba, saxxxxxxxx, te ublehe ne valja ni tvoja Al-Jazeera, sta je s tobom?! Eno ti dokaz - demanti tvoje vijesti o uspjesnom pohodu Nusrasa na Hizbullahove ispostave.
I šta je Libanon dobio tim ratom? Šta su građani Libanona dobili? Uništena infrastruktura, milijardi dolara štete, deset puta veći broj poginulih Libanonaca od Izraelaca, u svakom pogledu Libanonci izvukli deblji kraj od Izraelaca.Predstavljaš uspjehom nešto što je klasični arapski mentalitet i kompleks manje vrijednosti koju im je nabio Izrael.Uspjeh je sačuvati živote nevinih civila, a kod muslimana uspjeh je ispaliti projektil na protivnika bez obzira što ćeš dobiti neviđene batine za taj nazovi podvig.Da je obraza, poštovanja, časti, i kod Hamasa i kod Hezbollaha vrisnuli bi od muke i poručili svojim simpatizerima da ih ne veličaju jer su samo jedni obični gubitnici.

Ista stvar je i u ovom zadnjem ratu u Palestini.Cijeli ummet slavi pobjedu Hamasa, a ono 2000 Palestinaca poginulo sa druge strane par desetina Izraelaca.Od toga nekoliko civila ostalo sve vojnici, baš kako i treba da bude.Vojnici štite narod, kod Hezbollaha i Hamasa, narod treba da štiti njih.Jer pobogu svaki put nakon njihovih herojskih upada i započinjanja ratova strada stotine žena i djece.Šta građani Palestine odnosno Libanona imaju od ta dva rata? Je li iko pitao građane Libanona jesu li oni za to da Hezbollah otima Izraelce ili pak započinje rat sa Izraelom? Isto se odnosi i na Palestinu.

Bolesni mentalitet žrtve, poremečaj vrijednosti, gube se al' maksimalno.Spašavaju nekakav ponos ummeta, a taj isti ummet ih sa prezirom posmatra.Donekle sa pravom, ko još svoju djecu i svoje najmilije stavlja na drugo ili treće mjesto, a započinje ratove protiv daleko nadmočnijeg neprijatelja zarad običnog kamena.Poslanik s.a.v.s. je za Kabu, najsvetije mjesto u islamu, i daleko važnija za muslimane od Kudsa, za nju je rekao da je ništa u poređenju sa dignitetom samo jednog muslimana.A kamoli život, ili pak životi stotina ili hiljada ljudi.
salik79

#5433 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:

I šta je Libanon dobio tim ratom? Šta su građani Libanona dobili? Uništena infrastruktura, milijardi dolara štete, deset puta veći broj poginulih Libanonaca od Izraelaca, u svakom pogledu Libanonci izvukli deblji kraj od Izraelaca.Predstavljaš uspjehom nešto što je klasični arapski mentalitet i kompleks manje vrijednosti koju im je nabio Izrael.Uspjeh je sačuvati živote nevinih civila, a kod muslimana uspjeh je ispaliti projektil na protivnika bez obzira što ćeš dobiti neviđene batine za taj nazovi podvig.Da je obraza, poštovanja, časti, i kod Hamasa i kod Hezbollaha vrisnuli bi od muke i poručili svojim simpatizerima da ih ne veličaju jer su samo jedni obični gubitnici.

Ista stvar je i u ovom zadnjem ratu u Palestini.Cijeli ummet slavi pobjedu Hamasa, a ono 2000 Palestinaca poginulo sa druge strane par desetina Izraelaca.Od toga nekoliko civila ostalo sve vojnici, baš kako i treba da bude.Vojnici štite narod, kod Hezbollaha i Hamasa, narod treba da štiti njih.Jer pobogu svaki put nakon njihovih herojskih upada i započinjanja ratova strada stotine žena i djece.Šta građani Palestine odnosno Libanona imaju od ta dva rata? Je li iko pitao građane Libanona jesu li oni za to da Hezbollah otima Izraelce ili pak započinje rat sa Izraelom? Isto se odnosi i na Palestinu.

Bolesni mentalitet žrtve, poremečaj vrijednosti, gube se al' maksimalno.Spašavaju nekakav ponos ummeta, a taj isti ummet ih sa prezirom posmatra.Donekle sa pravom, ko još svoju djecu i svoje najmilije stavlja na drugo ili treće mjesto, a započinje ratove protiv daleko nadmočnijeg neprijatelja zarad običnog kamena.Poslanik s.a.v.s. je za Kabu, najsvetije mjesto u islamu, i daleko važnija za muslimane od Kudsa, za nju je rekao da je ništa u poređenju sa dignitetom samo jednog muslimana.A kamoli život, ili pak životi stotina ili hiljada ljudi.
Bas lijepo od tebe sto smatras da cionistima treba povod da bi nekoga napali. Bas ima logike - Hizbullah zarobi dvojicu vojnika, na jugu Libana, a ovi sravne Bejrut. Uostalom, sta rade cionisticki vojnici na Libanskom teritoriju? Ti kao da ne vidis sirenje cionistikih naselja po palestinskim teritorijama, koje svakodnevno nicu kao gljive poslije kise...Da nije Hamas kriv i za to? Koji je zadnji povod bio za agresiju? Podsjeti me malo? Djecaci koje je ko zna ko ubio, dok izraelski ministar sam priznaje da zele preuzeti kontrolu nad pojasom Gaze radi rezervi gasa...Nismo, ba, djeca. Isto bi bilo i s Libanom, da im Hizbullah nije dao po labrnji, danas bi se naselja gradila i po libanskom teritoriju, na isti nacin kao i po palestinskom.
sumirprimus

#5434 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

malo na temu? :D
BAGHDAD (AP) — Militants with Islamic State group on Wednesday shot down an Iraqi military attack helicopter, killing the two pilots on board in the second such incident in a week and raising concerns about the extremists' ability to attack aircraft amid ongoing U.S.-led airstrikes.

According to two Iraqi officials, the extremists used a shoulder-fired missile to take down the Bell 407 helicopter, which crashed just north of the refinery town of Beiji, located about 200 kilometers (130 miles) north of Baghdad.

The pilot and co-pilot were both killed in the attack, a military aviation official told The Associated Press. A Defense Ministry official confirmed the information. Both officials spoke on condition of anonymity in line with regulations.

This is the second Iraqi military helicopter shot down by the Islamic State group over Beiji in one week. Militants shot down an Mi-35 helicopter near Beiji on Friday, also killing the pilot and co-pilot in that attack.
salik79

#5435 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:malo na temu? :D
BAGHDAD (AP) — Militants with Islamic State group on Wednesday shot down an Iraqi military attack helicopter, killing the two pilots on board in the second such incident in a week and raising concerns about the extremists' ability to attack aircraft amid ongoing U.S.-led airstrikes.

According to two Iraqi officials, the extremists used a shoulder-fired missile to take down the Bell 407 helicopter, which crashed just north of the refinery town of Beiji, located about 200 kilometers (130 miles) north of Baghdad.

The pilot and co-pilot were both killed in the attack, a military aviation official told The Associated Press. A Defense Ministry official confirmed the information. Both officials spoke on condition of anonymity in line with regulations.

This is the second Iraqi military helicopter shot down by the Islamic State group over Beiji in one week. Militants shot down an Mi-35 helicopter near Beiji on Friday, also killing the pilot and co-pilot in that attack.

Ja jakih im "jurisnih helikoptera" :D Cuj Bell 407?! Ameri im podvalili muda pod bubrege :D Sto li oni ne jurisaju s njima? :-)
sumirprimus

#5436 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

iznad bajdjija...
inace drugi mi35m...u zadnjih desetak dana...
jalijas74

#5437 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jalijas74 »

http://www.bellhelicopter.com/Commercia ... lights-tab

Ja im helikoptera sta je ov ima glavonja iz Laktasa bolji :)
Challenger__

#5438 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:iznad bajdjija...
Pitanje je ko ga je oborio... Tu se vodi prljava bitka za trište oružja i naoružanja.
jastuk1

#5439 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

Zračni udari na Mosul prije par minuta:

Image
jefferson

#5440 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jefferson »

Tesko helikopter oborit u pm.
jefferson

#5441 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jefferson »

dragma
Vozim: Pješe

#5442 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Pripadnici ISIL-a u blizini grada Baiji oborili helikopter iračke vojske, pilot i kopilot poginuli.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

http://www.nytimes.com/2014/10/09/world ... pe=article
sumirprimus

#5443 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

jefferson wrote:
ovisi,cime gadjas...
problem i jeste sto su isilovci postali opasniji u zadnje vrijeme po iracku avijaciju...
a ovi su radili dobar posao do sada,s tim da su letili i gadjali sa svim sto su imali...
dEnver

#5444 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dEnver »

Pripadnici ISIL-a likvidirali 1700 irackih vojnika nedaleko od Tikrita

18+

https://www.facebook.com/video.php?v=1529285870636036
AcaLukas

#5445 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AcaLukas »

Jedno pitanje ovim vehabizmozima (pripadnici turbosekte koju finansiraju saudijski kokainkraljevi).

Vidim rusite crkve i spomenike stare preko 1500 godina, i tvrdite da je to izvorni Islam, ali zasto je Muhamed a.r. ostavio te iste crkve u svom kalifatu? Zasto kalifati poslije njega nisu rusili crkve?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#5446 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arman1 »

AcaLukas wrote:Jedno pitanje ovim vehabizmozima (pripadnici turbosekte koju finansiraju saudijski kokainkraljevi).

Vidim rusite crkve i spomenike stare preko 1500 godina, i tvrdite da je to izvorni Islam, ali zasto je Muhamed a.r. ostavio te iste crkve u svom kalifatu? Zasto kalifati poslije njega nisu rusili crkve?
Mogu ti i ja pojasniti. Ovi kvazi muslimani zavrnutih nogavica nisu se ni u putu sreli sa izvornim dinom(put-vjera) Muhammeda a.s. i zamolio bih sve da Allaha i bilo kojeg Božijeg poslanika ne stavljate u istu rečenicu sa ovom gamadi bez obzira na kontekst.
sarajevoxxxx

#5447 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Predstavnici američke ambasade u Bagdadu pregovaraju sa predstavnicima i vođama IS-a!!! :roll:

Predstavnik iračkih Sahavata (irački suniti odani Zapadu) Visam El-Hardan optužuje predsjednika iračkog parlamenta Salima al Džuburija da je na današnju konferenciju koja se održala u njegovoj kući u Zelenoj zoni pozvao i vođe IS-a :-) Na konferenciji se govorilo o problemima u pokrajini Anbar, a među prisutnima su bili i predstavnici američke ambasade.

''Sjedili su u prvom safu teroristi, predstavnici i vođe iračkog IS-a, i bilo ih je u velikom broju :shock: tako da smo reagovali na ovu provokaciju.Veliki broj naših prijatelja i rođaka je stradao u sukobima sa tim teroristima u pokrajini Anbar''.Rekao je El-Hardan

Image
sarajevoxxxx

#5448 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Toliko o strašnom isil-u
animals

#5449 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by animals »

dEnver wrote:Pripadnici ISIL-a likvidirali 1700 irackih vojnika nedaleko od Tikrita

18+

Pa jedno mi nije jasno..koji im se kurac predaju..
pa 700 ljudi moze ponijeti u smrt barem njihovi 700..
oni se predaju i ovi ih pobiju ko pse..
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#5450 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Decerto »

animals wrote:
dEnver wrote:Pripadnici ISIL-a likvidirali 1700 irackih vojnika nedaleko od Tikrita

18+

Pa jedno mi nije jasno..koji im se kurac predaju..
pa 700 ljudi moze ponijeti u smrt barem njihovi 700..
oni se predaju i ovi ih pobiju ko pse..
uhljupi bolan..misle pustit ce ih..do zadnjeg metka bi se borio,pa onda nastavio zubima,predao se ne bi.
Post Reply