Irak

Post Reply
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#3676 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Decerto »

sta ovo pjevaju u klipu,kao slomili su ameriku na dva dijela,unistili evropu...sta ovi puse :-)
DaysleepeR

#3677 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by DaysleepeR »

mislim da je većina ovdje jako slabo upućena u način razmišljanja tih ljudi koji nije ništa novo i ovdje klija od kraja rata

ja sam imao nesreću biti jako blizu tim ljudima i njihovim mozgovima i apsolutno sam svjestan koja su opasnost

najgore je ovo izvlačenje četnika i ustaša, pa da se pravi neki reciprocitet. ali četnici i ustaše ne ubijaju "vlastiti narod i vjeru". ovi ubijaju bez razmišljanja.

velika su opasnost, logistički su jaki i uvezani, odlučni i neprikosnoveni i čekaju. a kad pukne, kasno je onda za organizovati se.

i još jedna nelogičnost - kada Izrael bombarduje Gazu, onda su jevreji govna, kada IS kolje sve redom - onda to nisu muslimani...

e nemere tako...

i apsolutno ne vjerujem u ove bajke da obavještajne službe Izraela i USA stoje iza IS-a. IS se rađa od vremena G.W. Busha i njegovih napada na Afganistan i Irak te ostalih operacija "borbe protiv terorizma". ovo je čedo radikalizacije i polarizacije svjetskih tokova

pogledajte ovaj dokumentarac i sve će vam jasno biti

https://www.youtube.com/user/BBCNightmares
Rampage

#3678 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Herr Flick wrote:
Idemedosumom wrote:Sve ove teroristicke organizacije koje su navodno "islamske" su meni sumnjivog porijekla. Kod njih ustvari nema niceg islamskog. Hej, molim te, muslimanska vojska kojoj je glavni cilj da udara po drugim muslimanima. Ako tu nemaju sad i izrael prste umijesane, evo glave.
Za nijh šiti nisu muslimani.Oni bi prije ubili muslimana šita nego cionistu
Ni Bošnjaci, po njima, nisu neki muslimani....

Ako je neko propustio ovaj video, evo šta oni misle o bosanskim muslimanima:

https://www.youtube.com/watch?v=m4b3uTtc6Gk

@Flick - hvala na napomenu za video od Vice News, baš nešto s nestrpljenjem očekujem nastavke:)
Yousuph

#3679 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Yousuph »

koja je valuta u opticaju na teritoriji Kalifata? jel dolar $ ?
Rampage

#3680 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Po prethodnom Vice News videu i prevodu na engleski jezik, riječ je o dolaru. Scena je u mesnici, prevod na engleskom za cijene je u dolarima... E sada da li i prodavač, na arapskom, izražava cijene u dolarima, nisam siguran...
Decerto

#3681 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Decerto »

DaysleepeR wrote:mislim da je većina ovdje jako slabo upućena u način razmišljanja tih ljudi koji nije ništa novo i ovdje klija od kraja rata

ja sam imao nesreću biti jako blizu tim ljudima i njihovim mozgovima i apsolutno sam svjestan koja su opasnost

najgore je ovo izvlačenje četnika i ustaša, pa da se pravi neki reciprocitet. ali četnici i ustaše ne ubijaju "vlastiti narod i vjeru". ovi ubijaju bez razmišljanja.

velika su opasnost, logistički su jaki i uvezani, odlučni i neprikosnoveni i čekaju. a kad pukne, kasno je onda za organizovati se.

i još jedna nelogičnost - kada Izrael bombarduje Gazu, onda su jevreji govna, kada IS kolje sve redom - onda to nisu muslimani...

e nemere tako...

i apsolutno ne vjerujem u ove bajke da obavještajne službe Izraela i USA stoje iza IS-a. IS se rađa od vremena G.W. Busha i njegovih napada na Afganistan i Irak te ostalih operacija "borbe protiv terorizma". ovo je čedo radikalizacije i polarizacije svjetskih tokova

pogledajte ovaj dokumentarac i sve će vam jasno biti

Ne moze,pise blocked.
Ali Kemal

#3683 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ali Kemal »

Rampage wrote:Po prethodnom Vice News videu i prevodu na engleski jezik, riječ je o dolaru. Scena je u mesnici, prevod na engleskom za cijene je u dolarima... E sada da li i prodavač, na arapskom, izražava cijene u dolarima, nisam siguran...
A koja druga valuta bi bila, islamski dinar :D
insomnia78

#3684 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Sad ce oni uvesti kalifatsku valutu :D
Rampage

#3685 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Ali Kemal wrote:
Rampage wrote:Po prethodnom Vice News videu i prevodu na engleski jezik, riječ je o dolaru. Scena je u mesnici, prevod na engleskom za cijene je u dolarima... E sada da li i prodavač, na arapskom, izražava cijene u dolarima, nisam siguran...
A koja druga valuta bi bila, islamski dinar :D
Čovjek je pitao, ja mu odgovorio:)

A pitanje je na mjestu - osim dolara mogao je biti i izraelski New shekel
Idemedosumom

#3686 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Idemedosumom »

Herr Flick wrote:
Idemedosumom wrote:Sve ove teroristicke organizacije koje su navodno "islamske" su meni sumnjivog porijekla. Kod njih ustvari nema niceg islamskog. Hej, molim te, muslimanska vojska kojoj je glavni cilj da udara po drugim muslimanima. Ako tu nemaju sad i izrael prste umijesane, evo glave.
Za nijh šiti nisu muslimani.Oni bi prije ubili muslimana šita nego cionistu
O kome konkretno govoris? Ako si mislio na sektu vehabija, onda ne samo da šiti nisu muslimani, za njih nijedan mezheb nije ispravan, to jest, samo su oni pravi muslimani, mi ostali smo u rangu nevjernika, to jest, dozvoljeno nas je cak ubijati. Jedna od najopasnijih (ne)islamskih sekti u svijetu.

A citao sam ne internetu nekakav clanak u kom pise da je Snowden navodno provalio onog halifu ISIL-a da je ustvari židov po imenu simon elliot. Nije neki jak izvor al eto, zanimljiva informacija.
statixx

#3687 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by statixx »

Ma cijela ova akcija spasavanja je komicna, ako uzmes u obzir da se radi o desetinama hiljada ljudi. Medjutim, covjecnost je pala na niske grane i na prvom mjestu vodi se racuna o zastiti nafte, dok se ne vidi kako dalje. Kada se sjetim samo koliko se branila Baiji rafinerija, ali tu naredbe budu iskljucive. Koliko znam nije nikada zauzeta.
dječak sa šibicama

#3688 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

Decerto wrote:sta ovo pjevaju u klipu,kao slomili su ameriku na dva dijela,unistili evropu...sta ovi puse :-)
Ne znam sta su slomili, ali da je Bagdadi (gazda ISIL-a) McCainov ahbab, slika govori vise nego rijeci.

Image

ovo je jos iz "pobunjenickih dana Sirije" prije nego je pustio bradu....
dječak sa šibicama

#3689 Re: ISIS zauzeo Mosul

Da stvar bude zanimljivije, Bagdadi se zapravo skriva iza brade.

Image

rijec je o stanovitom Simonu Elliotu, ili preciznije Shimonu, od oca i majke Jevreja... neka svako za sebe zakljuci jel to isti covjek na ovoj slici, i je li "moguce" da je doticni Shimon MOSSAD-ov ucenik... i jos jedno kukavicje jaje podmetnuto Arapima odnosno preciznije planeti majmuna ISIL-u, ljudima koji ocito nemaju dovoljno mozga da shvate za cije se interese bore.
Kaligula I

#3690 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kaligula I »

DaysleepeR wrote:

...ne bih želio biti nepristojan, zlonamjeran, ironičan i slično, ali ovi ljudi me podsjećaju na biorobote, ali i neke životinje...naime, pošto poznajem par ljudi koji se bave gajenjem životinja za borbe, kao što su bikovi, pijetlovi i psi, oni u dobroj mjeri asociraju i na njih...gazde kažu da krvološtvo dolazi s borbama i krvlju...izgleda da je to slučaj i sa 'ljudima'...odsječene glave, kanibalizam, zakapnje živih ljudi i slične gadosti to potvrđuju...svakim danom su sve opasniji i žedniji krvi i raznih zvjerstava...

...ali oni su, upravo, kao takvi potrebni svojim gazdama...zamislimo sada neku čaroliju da se tim 'ljudima' presade razum i moral normalnih ljudi...tog istog momenta postali bi beskorisna masa...zbog toga ja ove biorobote-životinje i ne osuđujem, jer su indoktrinirani i manipulirani na razne načine za namijenjenu im 'misiju'...one koje krivim su njihove gazde koji negdje sa sigurne udaljenosti vuku konce i zadovoljno trljaju ruke, jer njihovi krvoločni borci donose pobjede i realiziraju zamišljene i zacrtane ciljeve i ideje...
Idemedosumom

#3691 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Idemedosumom »

dječak sa šibicama wrote:Da stvar bude zanimljivije, Bagdadi se zapravo skriva iza brade.

Image

rijec je o stanovitom Simonu Elliotu, ili preciznije Shimonu, od oca i majke Jevreja... neka svako za sebe zakljuci jel to isti covjek na ovoj slici, i je li "moguce" da je doticni Shimon MOSSAD-ov ucenik... i jos jedno kukavicje jaje podmetnuto Arapima odnosno preciznije planeti majmuna ISIL-u, ljudima koji ocito nemaju dovoljno mozga da shvate za cije se interese bore.
Pa grupa koja radi na destabilizaciji i razjedinjenju islamskog svijeta, koja svojim djelovanjem odvlaci paznju od izraela i njihovih zlocina, koja ostatku svijeta islam predstavlja u negativnom svjetlu.... Tesko je za povjerovati da jedna ovakva skupina "sasvim slucajno" toliko na ruku ide izraelu i sad-u.
dragma
Vozim: Pješe

#3692 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

dječak sa šibicama wrote:Da stvar bude zanimljivije, Bagdadi se zapravo skriva iza brade.

Image

Zvanicna potjernica za doticnim kojem je navodno pravo ime Abu Du’a.

http://www.nctc.gov/site/profiles/dua.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Bakr_al-Baghdadi
Ali Kemal

#3693 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ali Kemal »

Image

Jel ti fakat vjerujes u ovo sto pises ?
Kakve veze ima da li je on ovo ili ono, kada je to masovno prihvaceno, a islamske vodje se ne usudjuju da se ograde id ISIS-a.
crn,visok

#3694 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by crn,visok »

Fascinantno da od našeg svijeta malo ko da osuđuje ovo, svi odreda pucaju komentare na Al-Jazeeru tipa da su to laži, da je sve američka podvala, da gdje bi muslimani takva zvjerstva radili i sl. Bože sačuvaj zaglupljenog svijeta.
dječak sa šibicama

#3695 Re: ISIS zauzeo Mosul

Zanimljivo, potjernica a lik se na sve strane uslikavao sa McCainom.

Image

Ali Kemal, naravno da je prihvaceno, u tome je valjda i sustina svega. Islamski radikalizam postoji itekako, ali zanimljivost je da ga je u blizoj proslosti uvijek "kanalisao" neki ucenik CIA-e (Osama) ili Mossada (Bagdadi).

Ovaj se odjednom pojavio, i odjednom je ISIL najmocnija islamisticka skupina na bliskom istoku, ljudi naoruzani do zuba, organizovani savrseno, nije li ti to malo cudno? jesi li ikada recimo gledao kako ISIL ratuje? pucanje preko glave, urlikanje po ulici, nijedan ne nisani, samo tekbiraju, pucaju u zrak, trose municiju, poma nemaju sta je rov, transe, skloniste, grudobran, veze nemaju sa vojnom strategijom, i odjednom su toliko mocni da osvajaju vojne baze i pola Iraka.

Ko ih je to naucio, pitanje svih pitanja. Ne treba zaboraviti, a zato i stavljam slike Bagdadija i McCaina, da se oni vec dvije tri godine obucavaju i pripremaju u ratom razorenoj Siriji.
insomnia78

#3696 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Ovaj na ovoj zadnjoj sliKi je makar jedno pet do deset godina mladji
ISIS i ostale arapske vojske se sa taktikama ratovanja nisu ni u putu sreli
ISIS ima uspjeha samo zbog svoje brutalnosti i fatalizma, zato sto su budale koje idu da poginu, boli ih kurac posalju pet kamiona punih eksploziva da razvale odbranu prije napada isl
Citav taj ISIL i ove arapske "armije" bi vrlo brzo bili "donji" u sudaru sa nekom pravom vojskom
Decerto

#3697 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Decerto »

insomnia78 wrote:Ovaj na ovoj zadnjoj sliKi je makar jedno pet do deset godina mladji
ISIS ima uspjeha samo zbog svoje brutalnosti i fatalizma, zato sto su budale koje idu da poginu, boli ih kurac posalju pet kamiona punih eksploziva da razvale odbranu prije napada isl
Citav taj ISIL i ove arapske "armije" bi vrlo brzo bili "donji" u sudaru sa nekom pravom vojskom
pa sta rade ovi iz irackih baza kad im kamion moze doci do kapije...pa zamisli da tako posalju neki kamion na americku bazu,pa ja mislim da ne bi presao ni 5 metara od trenutka zadnjeg upozorenja.Stave neke metalne ploce na kamion,pa .50 kalibar prolazi kroz to isto kroz sir..
insomnia78

#3698 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

I koja je hljebati logika, organizujes super grandiozan poduhvat, kojeg si eto ti provalio :D, znaci, ubacujes svog covjeka, jos zidova, da osnuje, trenutno, najmocniju "islamsku" teroristicku skupinu, koja ce uzdrmati citav BI i sliku islama u svijetu, unjeti razdor medju ionako zavadjene muslimane i onda se uslikas sa njim na pedeset slika?
insomnia78

#3699 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Decerto wrote:
insomnia78 wrote:Ovaj na ovoj zadnjoj sliKi je makar jedno pet do deset godina mladji
pa sta rade ovi iz irackih baza kad im kamion moze doci do kapije...pa zamisli da tako posalju neki kamion na americku bazu,pa ja mislim da ne bi presao ni 5 metara od trenutka zadnjeg upozorenja.Stave neke metalne ploce na kamion,pa .50 kalibar prolazi kroz to isto kroz sir..
Pa to su ti arapske vojske i njihova organizacija
insomnia78

#3700 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Arapske sigurno nisu
Post Reply