Irak

Post Reply
Nomo

#3551 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Nomo »

insomnia78 wrote:Ja mislim da ih četnici još uvijek "šiju"
Procitati malo, il pogledati dokumentarce, o Višegradu, Prijedoru i slicno
to isto je i on rekao .
Chagalj

#3552 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chagalj »

pitanje za Sarajevoxxx

dosta ti dobro informisao o ratu u siriji, pa me interesuje nakon tvoje simpatisanja ISILU , svi muslimani svijeta su za serijat ali onaj pravi, a ne ovaj nakaradni gdje se kolju ljudi , siluju zene, ubijaju djeca, muci narod , takav islam nije, to je toliko daleko od islama da uopste nema nista zajednicko sa islamom. Nemogu da shvatim ova mrcvaernja zivih i nezivih u ratu u iraku i siriji

kakav je tvoj stav prema ovome?

ako je istina da su zive zene i djecu zakopavali i ubijali, ili silovali onda nema nikakve razlike izmedju njih i cet.nika brade ovi brade oni, koljaci ovi koljaci oni, silovatelji oni silovatelji oni, ubijanje djece sa obje strane a znamo dobro kakav je stav Allah i poslanika Muhammed po ovim pitanjima.
insomnia78

#3553 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Nomo wrote:
insomnia78 wrote:Ja mislim da ih četnici još uvijek "šiju"
Procitati malo, il pogledati dokumentarce, o Višegradu, Prijedoru i slicno
to isto je i on rekao .
Vidi fakat, povrsno sam procit'o
Klavikula

#3554 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

Kurdi se probili do zarobljenih Jezida na Sinjaru :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3555 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by pici »

bombardujeli iko ove MONSTRUME KANIBALE...šta je s raketama sa osiromašHenim uranijem il fosfor...spržit gamad dok se ne nakoti...
insomnia78

#3556 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Kurdi su ih jucer navodno iskoristivsi zracne udare odbacili nekih 45km od svog glavnog grada i oslobodili neka dva manja mjesta
Dostavljena humanitarna pomoc zakljucno sa sinoc
Image
Francuzi su takodjer jucer poslali 18t namirnica i izrazili spremnost na zracne udare po ISIL-u i dostavu oruzja i municije Kurdima ako Savjet bezbjednosti to odobri
Chisum

#3557 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

BHCluster wrote:Image
Islami Giyim (which means Islamic Clothing) in Istanbul, Turkey.

:lol: :lol:

Mastovita kolekcija.

Kakvo sprdanje...
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#3558 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Decerto »

Ne znam od kojeg oni ovo materijala prave,al kad upekne 40 stepeni,kako ona moze hodati u crnom od glave do pete...
insomnia78

#3559 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Decerto wrote:Ne znam od kojeg oni ovo materijala prave,al kad upekne 40 stepeni,kako ona moze hodati u crnom od glave do pete...
Od kevlara
Pazi, ako slusa onda moze obuci plavi :D
Kikibombona

#3560 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Jad i cemer.
mirsek

#3561 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Kurdi su ih jucer navodno iskoristivsi zracne udare odbacili nekih 45km od svog glavnog grada i oslobodili neka dva manja mjesta
Image
Francuzi su takodjer jucer poslali 18t namirnica i izrazili spremnost na zracne udare po ISIL-u i dostavu oruzja i municije Kurdima ako Savjet bezbjednosti to odobri
Pa valjda ako iracka vlada dozvoli a ne SB. Koja BAGRA.Boli njih briga sto je maliki demokratski izabran zvanicnik.

Poslano sa mog Grand X Pro koristeći Tapatalk 4
AleksoMKD

#3562 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

Kikibombona wrote:
Jad i cemer.
Zasto su vezane? Sorry, mozda sam promasio stranicu sa komentarom.
seln

#3563 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by seln »

AleksoMKD wrote:
Kikibombona wrote:
Jad i cemer.
Zasto su vezane? Sorry, mozda sam promasio stranicu sa komentarom.
Za njihovu sigurnost i ocuvanje morala. :-)
insomnia78

#3564 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

mirsek wrote:
insomnia78 wrote:Kurdi su ih jucer navodno iskoristivsi zracne udare odbacili nekih 45km od svog glavnog grada i oslobodili neka dva manja mjesta
Image
Pa valjda ako iracka vlada dozvoli a ne SB. Koja BAGRA.Boli njih briga sto je maliki demokratski izabran zvanicnik.

Poslano sa mog Grand X Pro koristeći Tapatalk 4
Pa sam Maliki trazi sto hitniju akciju protiv ISIL-a, iskoristio je tu situaciju da jucer otvoreno napadne predsjesnika u svom govoru
General War

#3565 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

Ode Maliki...nadam se da nece dalje usloznjavati situaciju radi stolice...dovoljno je usrao motku i zrtvovao Irak za Iransku stvar.

Iraqi President nominates new prime minister

Irbil, Iraq (CNN) -- Iraq's president nominated a new prime minister on Monday, further complicating the country's intense power struggle amid a dire humanitarian crisis and a militant threat strong enough to draw U.S. air power back to the fray.
President Fuad Masum nominated Haider al-Abadi to succeed a defiant Nuri al-Maliki, who had earlier vowed to hang on to power.
It wasn't clear whether al-Maliki would peacefully relinquish power or what impact the situation would have on the country, which is already torn by a threat from Islamist militants so brutal that they crucify people and brag about it online.
"I've never seen Iraq so bad -- ever," CNN national security analyst and former CIA operative Bob Baer said Monday, before the latest political developments...

http://www.cnn.com/2014/08/11/world/mea ... _inthenews
daxon

#3566 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by daxon »

General War wrote:.dovoljno je usrao motku i zrtvovao Irak za Iransku stvar.
Mislio sam da me nikakve gluposti na ovome forumu ne mogu više iznenaditi, ali, "nikad ne reci nikad" :roll:

Kao da se jebeni Maliki nešto pita u Iraku, kao da je on neki igrač koji odlučuje o bilo čemu, pa USA je na Malikijevo mjesto mogla postaviti i Paju Patka, jednako bi odlučivao i bio bitan kao taj Maliki.
General War

#3567 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

daxon wrote:
General War wrote:.dovoljno je usrao motku i zrtvovao Irak za Iransku stvar.
Mislio sam da me nikakve gluposti na ovome forumu ne mogu više iznenaditi, ali, "nikad ne reci nikad" :roll:

Kao da se jebeni Maliki nešto pita u Iraku, kao da je on neki igrač koji odlučuje o bilo čemu, pa USA je na Malikijevo mjesto mogla postaviti i Paju Patka, jednako bi odlučivao i bio bitan kao taj Maliki.
Haj ne kaki...niko se nista ne pita samo Ti i jos par forumskih padobranaca je ostalo sa slobodnom mislju...svi ostali presli na "dark side".
..Obama: Iraq's ethnic groups need to unite To secure their country, Iraqis will need to build an inclusive government, Obama said, in an apparent dig at the Shiite-dominated government led by Prime Minister Nuri al-Maliki. Western and Arab officials have said al-Maliki cut members of Iraq's Sunni minority out of the political process. That marginalization coincided with months of deadly sectarian fighting throughout the country, and preceded ISIS' rout of the Shiite-dominated Iraqi...
dragma
Vozim: Pješe

#3569 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

E ovo se zove hrabrost (ili ludost mozda).
Reporter kurdske televizije u Kirkuku na mostu koji razdvaja Kurde i borce ISIL-a.

dragma
Vozim: Pješe

#3570 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Peshmerge pomazu evakuaciju i transport Jezidija daleko od prve linije.

jefferson

#3571 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jefferson »

Ja sta je.
Ima par dana ovome. Kazem ja, nema drugog rjesenja nego povratak stare milicije.
Bodkin

#3572 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

bice hvatanja za glave kad se vrate ovi iz sirije i iraka. ne samo bombasi nego. a i ne bi me cudilo da po uzoru na isil pokrenu slicno u bih
Kikibombona

#3573 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Bodkin wrote:bice hvatanja za glave kad se vrate ovi iz sirije i iraka. ne samo bombasi nego. a i ne bi me cudilo da po uzoru na isil pokrenu slicno u bih
Nije Bosna plodno tlo za neke vece akcije. Bosanski muslimani u apsolutnoj vecini zaziru od ovakvih likova. Opasnost da mogu napraviti izolovane incidente kao Jasarevic i Oks je vise nego realna. I to ulijeva strah.

Dosta klinaca se lozi na ove 'opasne' likove sa carapama na glavama, koji uz tekbir idu 'glavom na metak'. Kod vecine ce ostati na lozioni, ali ce nazalost biti i onih koji ce se primiti.

Bice kako nam bude. Da drzava poduzme nesto, tome se ne trebamo nadati.
insomnia78

#3574 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Njima i ne treba vecina
Ni u Siriji niti Iraku nisu u vecini
insomnia78

#3575 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Bosna je mala a vlast neorganizovana
Kad je bilo ono sa Mevlidom vidjeli smo koliki problem su nadleznosti
Dok bi se mi usaglasili, gdje, sta, ko, kako, njih desetak sa pofinim ratnim iskustvom i svojim fatalizmom bi mogli napraviti masakr
Post Reply