Irak

Post Reply
dragma
Vozim: Pješe

#3376 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

dječak sa šibicama wrote:Image

s rezervom jer vec su ga dva tri puta "sahranili", ali Pashmerge tvrde da su likvidirali Abu Omara al-Shishanija, cecenskog lidera ISIL-a

slika je predocena kao dokaz
To je Mevludin Cicvara iz sela Grbavica kod Viteza koji je pocetkom godine poginuo u Siriji.

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... in-cicvara
dječak sa šibicama

#3377 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

Avaz bas i nije neki relevantan izvor, uz to Mevludin je izgleda ovaj pored u crnoj majici, ali slika je stara sto znaci da Pashmerge valjaju bombe.
dragma

#3378 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

dječak sa šibicama wrote:Avaz bas i nije neki relevantan izvor, uz to Mevludin je izgleda ovaj pored u crnoj majici, ali slika je stara sto znaci da Pashmerge valjaju bombe.
U pravu si, do mene je. Mevludin je taj pored a ovaj sto lici na Sishanija je Ebu Bilal iz Zenice. Imas ovde clanak o njima.

http://www.krajina24h.net/?p=2037
Ovran

#3379 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

Kako bi bilo da se sad skupe svi citati vrsnih analiticara koji su se haman kleli da US nikad nece napasti IS? IS oda sad moze samo mijenjati nacine svog djelovanja ali da ce ih neko unistiti, Boga mi tesko. Toliko teritorije pod kontrolom, sukobili se sa svima, sigurno ne manje od 50 000 fanaticnih boraca. I s tih 50 000 US ce imati duplo vise problema nego li se cijelom Sadamovom armijom.
Rampage

#3380 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

It_is_a_Leclerc wrote:Mene to baš i ne zanima.

Zanima me, prvo, zašto smo licemjerni i zašto urlamo iz sveg glasa da se zaustave ubijanja u Gazi, a ćutimo kao neke stvari kad neko 40 000 ljudi protjera u planine i izgladnjuje ih, samo zato što su Yazidi.
I zanima me, dokle će svijet gledati taj genocid u nastanku.
Imaš pogrešan pristup, definitivno. Zašto uvlačiti palestinske žrtve u sve ovo?

Nismo svi "licemjerni", bilo nas je i prije koji smo dizali svoj glas ovdje protiv bradatih spodoba i njihovog orgijanja, kako po Siriji tako i po Iraku, samo kakve koristi od toga :(
dječak sa šibicama

#3381 Re: ISIS zauzeo Mosul

Ovran wrote:Kako bi bilo da se sad skupe svi citati vrsnih analiticara koji su se haman kleli da US nikad nece napasti IS?
Da znas ko sto ne znas, poznavao bi citavu istoriju "americkih saveznika" kojima su Ameri kad tad bubnuli noz u ledja ili modernije, bombu na glavu.

Od Sadama, preko Osame, pa na dalje.

Takodje, nas nekoliko smo davniJEh dana napisali da ce bradati teroristi ISIL-a u Siriji i Iraku kad tad dobiti DRON-ovima po glavi, kad postanu suvisni/nepotrebni/prijetnja Americi.

Ali ocito ne znas, pa je suludo sa tobom o toj temi.
dječak sa šibicama

#3382 Re: ISIS zauzeo Mosul

dragma wrote:
dječak sa šibicama wrote:Avaz bas i nije neki relevantan izvor, uz to Mevludin je izgleda ovaj pored u crnoj majici, ali slika je stara sto znaci da Pashmerge valjaju bombe.
U pravu si, do mene je. Mevludin je taj pored a ovaj sto lici na Sishanija je Ebu Bilal iz Zenice. Imas ovde clanak o njima.

Sto je najsmjesnije, sjetih se da su vec jednom bubnuli kako je to Abu Omar, ovaj sa slike, i sad opet.

Zaboravi se, u svim tim slikama, vijestima, (dez)informacijama.

Shishani je do sada poginuo brat bratu 3 puta... ima vise zivota nego macka.

Ili je najsmjenije sto je vrlo lako moguce poginuo jos prvi put kad su javili :D nesto ga nema u javnosti zadnjih mjeseci, volio se uslikavati, posebno su se ovi nasi bradonjice voljeli uslikavati sa njim po Siriji.
Ovran

#3383 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

dječak sa šibicama wrote:
Da znas ko sto ne znas, poznavao bi citavu istoriju "americkih saveznika" kojima su Ameri kad tad bubnuli noz u ledja ili modernije, bombu na glavu.

Od Sadama, preko Osame, pa na dalje.

Takodje, nas nekoliko smo davniJEh dana napisali da ce bradati teroristi ISIL-a u Siriji i Iraku kad tad dobiti DRON-ovima po glavi, kad postanu suvisni/nepotrebni/prijetnja Americi.

Ali ocito ne znas, pa je suludo sa tobom o toj temi.
Super, ja ne znam imam opravdanje. A ima onih koji "znaju" pa su i pored toga toliko glupi da tvrde da US nikad nece napasti IS.

Istina bilo je i onih pronicljivijih, doduse dosta manje, pa sad kojoj skupini pripadas ne znam zasigurno al' prije cu vjerovati i ljudima poput tebe neg' se vracati nazad pa nazad pa nazad i ne daj Boze procitati neke nove gluposti koje su mi s razlogom promakle.

Inace US saveznici su svi onih koji im direktno il' indirektno nanesu kakvu takvu stetu, a najveci US neprijatelji su njihovi najveci ekonomski saradnici. Prijatelji su im oni koji se bore protiv njih a neprijatelji oni kojima oni daju vlast u ruke i tako dalje.
shin

#3385 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by shin »

Mašala, svaki dan stotinu ovakvih šehida, i svaki ispunio cilj u svome životu.
mirsek

#3386 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

dječak sa šibicama wrote:
dragma wrote:

Sto je najsmjesnije, sjetih se da su vec jednom bubnuli kako je to Abu Omar, ovaj sa slike, i sad opet.

Zaboravi se, u svim tim slikama, vijestima, (dez)informacijama.

Shishani je do sada poginuo brat bratu 3 puta... ima vise zivota nego macka.

Ili je najsmjenije sto je vrlo lako moguce poginuo jos prvi put kad su javili :D nesto ga nema u javnosti zadnjih mjeseci, volio se uslikavati, posebno su se ovi nasi bradonjice voljeli uslikavati sa njim po Siriji.
Bio je na snimcima kad su napali latakiju prije par mjeseci sa sjevera iz Turske.
Vec do tada je bio bar 1 proglasavan mrtvim.
Ovran

#3387 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

mirsek wrote: Bio je na snimcima kad su napali latakiju prije par mjeseci sa sjevera iz Turske.
Vec do tada je bio bar 1 proglasavan mrtvim.
Pojavljuje se i na snimcima rusenja onih pjescanih nasipa/granica izmedu Iraka i Sirije.
insomnia78

#3388 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Poceo drugi val napada US avijacije
jefferson

#3389 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jefferson »

Draga Milicija.
Prvo tuci pa pitaj jel kriv.
dragma

#3390 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Ljudi, jedno pitanje koje mi se pocelo motati po glavi.
Naime, Amerika je, bez da je trazila odobrenje od vijeca sigurnosti, pocela izvoditi zracne napade u Iraku u svrhu zastite civila od koljaca ISIL-a, sto je ok naravno.
E sad, mene kopka, postojili ikakava sansa da na isti nacin u slucaju Sirije Amerika zaobiđe odobrenje vijeca sigurnosti i otpocne vojnu kampanju protiv SAA i vlade u Damasku koji su takođe (u tzv međunarodnoj zajednici) okarakterizirani kao genocidni i kojima se na dusu pripisuju mnoge civilne zrtve?
Tvrtko II Kotromanić

#3391 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Tvrtko II Kotromanić »

vice news iz IS-a

part 1
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bsCZzpmb ... djXOlfhqWQ[/youtube]

part 2
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jzCAPJDA ... djXOlfhqWQ[/youtube]

bice jos dijelova ovih dana

strasno kakvi isprani mozgovi, strasno kakve gebelsovske metode pri ispiranju djecjih mozgova i sto je najstrasnije
strasno sto ti isprani mozgovi imaju toliko oruzja i moci u svojim rukama...
muzicar_iz_parka

#3392 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by muzicar_iz_parka »

dragma wrote:Ljudi, jedno pitanje koje mi se pocelo motati po glavi.
Naime, Amerika je, bez da je trazila odobrenje od vijeca sigurnosti, pocela izvoditi zracne napade u Iraku u svrhu zastite civila od koljaca ISIL-a, sto je ok naravno.
E sad, mene kopka, postojili ikakava sansa da na isti nacin u slucaju Sirije Amerika zaobiđe odobrenje vijeca sigurnosti i otpocne vojnu kampanju protiv SAA i vlade u Damasku koji su takođe (u tzv međunarodnoj zajednici) okarakterizirani kao genocidni i kojima se na dusu pripisuju mnoge civilne zrtve?
Gospoda iz ISIL-a nikome nije draga niti ničiji saveznik, iako nema rezolucije UNSC, neće se niko buniti.
Što se tiče Sirije, to su Rusi rekli ne i Amerikancima se ne ide u neki jači konflikt gdje bi u slučaju napada imali ozbiljnije gubitke, a i Iran dobio dosta bolje naoružanje od onoga čime sada raspolažu i direktno se upetljao u Siriju.
Reisova

#3393 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Reisova »

Ma koja stoka!
muzicar_iz_parka

#3394 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by muzicar_iz_parka »

ISIL je inače zanimljiva skupina.
Ne voli ih Alkaida jer su previše ekstremni, okupljaju sve moguće ekstremiste iz arapskog svijeta a navodno ima i čečenskih islamista među njima, takođe okupljaju i vjerske ekstremiste sa zapada (one sa arapskim korjenima ali i one bez, tako da imamo par crvenokosih Engleza i Iraca među njima).
Ne želim praviti teorije zavjere jer ne vjerujem u iste, ali opet mi teško skontati da je neko uspio okupiti svo to fino društvo, a kako vrijeme ide, izgleda da će ih poprilično velik broj nastradati, a oni iz čijih zemalja dolaze rješiti se "problema" bez da uprljaju ruke.
and

#3395 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by and »

čudno da ove bombarduju bez rezolucije un-a,a izraelu daju oružje.a ne vidim baš neku razliku između njih
insomnia78

#3396 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Voda za kurdske izbjeglice u planinama
Image
Progressive House

#3397 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Progressive House »

and wrote:čudno da ove bombarduju bez rezolucije un-a,a izraelu daju oružje.a ne vidim baš neku razliku između njih

USA bombarduje svoje ;-) sve je njihovo maslo, zato i ne treba dozvola
It_is_a_Leclerc

#3398 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by It_is_a_Leclerc »

Molim Boga za preciznost američkih borbenih letjelica.
insomnia78

#3399 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

insomnia78 wrote:Voda za kurdske izbjeglice u planinama
Image
I hrana
Image
Klavikula

#3400 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

It_is_a_Leclerc wrote:Mene to baš i ne zanima.

Zanima me, prvo, zašto smo licemjerni i zašto urlamo iz sveg glasa da se zaustave ubijanja u Gazi, a ćutimo kao neke stvari kad neko 40 000 ljudi protjera u planine i izgladnjuje ih, samo zato što su Yazidi.
I zanima me, dokle će svijet gledati taj genocid u nastanku.
upravu si, dakako. zlocin jedno, zlocin drugo.
samo mislim da vecina forumasa dijeli nase misljenje, a ne obratno. fanova kozojeba, nazalost, ima, ali i laka jurisna brigada Maoca Gornja radi punom parom.
Post Reply