Bili bi vrhunski docekaniexliberal-ex wrote:Nego sta bi bilo kad bi se sad pojavili neki sledbenici ISIS-a pa rekli da Begova djamija u Sarajevu nije po pravilima pa je treba srusit tj minirat...dali bi ovi sto pljescu sad isto tako pljeskali kad bi ovi posli to da urade ????
Irak
-
Darkstorm
#3076 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3077 Re: ISIS zauzeo Mosul
što mislite je li moguć u budućnosti sukob IS i Izraela
da zanemarimo ko je čiji projekt ne bi bilo prvi put da se učenik odmetne
da zanemarimo ko je čiji projekt ne bi bilo prvi put da se učenik odmetne
-
Darkstorm
#3078 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne.Ovi su i kreirani s namjerom da se pokrene sukob medju Islamskim frakcijama (sektama).
-
HM 2011
#3079 Re: ISIS zauzeo Mosul
basar wrote:Krojili su Ebu Bekr i Omer, kada nisu htjeli na pohod pod vođstvom Usame. Kada su odbili da idu i ODBILI! POSLANIKOVU (S) NAREDBU! ODBILI!vatrogasac wrote:Uhuh.basar wrote: Ebu Bekr je odabran na silu na Saqifi kada je došlo do burne svađe između ensarija i kurejšija. Te je Ebu Bekr preuzeo hilafet po nacionalističkoj osnovi, argument za preuzimanje hilafeta je bio taj što su navodno kurejšije bolje od čitavog ostalog svijeta. (U to vrijeme časni Poslanik s.a.v.a. je pripreman za ukop, i Imam Ali a.s. je bio zaokupljen time. Dok su se neki brinuli oko toga, drugi su potrčali da preuzmu vlast). Je li to demokratija? (Za opširnije detalje potražite dokaze o događaju na mjestu zvanom Saqifa)
![]()
Ensarije su krojile plan da bude neko iz njihovih redova i ta vijest je stigla do Omera koji je obavijestio Ebu Bekra pa su otišli i dogovorili se sa ensarijama. Prevagnuo je argument što je Ebu Bekr mijenjao Poslanika u mihrabu u njegovom odsustvu. Da li su mogle ensarije odbiti taj argument u raspravi koju ti nazivaš svađom?
Vidim ja da je tebi pomalo krivo što nije odmah izabran Alija, ali fakat je bilo u redu iskusnijih od njega.
To nije bila nikakva rasprava nego otimačina i svađa. Meni je uvijek krivo kada se ne poslušaju Allah i Poslanik s.a.v.a., zašto bi neko bio izuzetak? Tvoj argument je sličan argumentu onih koji su bili nezadovoljni što je Muhamed (s) izabran za Poslanika. Govorili su :"što nije neko drugi, što nije neko bogatiji, što nije ovaj, što nije onaj".
Hilafet nije pitanje o kojima ljudi odlučuju, u tome je sva poenta.
A i da zamislimo da jeste, vi jednostavno nemate definiciju toga, tako da će uvijek biti problema. Uvijek nastaju problemi kada se radi po naumima ljudi suprotno Božijoj naredbi. To je pravilo u univerzumu. Odosmo u off.. Izučavaj u ime Boga, nećeš pogriješiti.
NI prvi ni drugi ni treći se nemojte naći uvrijeđeni, a ja se nadam da ne vrijeđam Islam kaoi religiju kada ovo kažem:
KOliko je samo bezvezna Vaša svađa - pa sva četvorica su svjedno bile HALIFE i ČITAVA PLANETA SE SLAŽE DA SU TO BILE JEDINE 4 PRAVEDNE HALIFE - ovo ostalo sve radi radi pa će valjda na hajr.......
eto tolko vam je glupa rasprava.
Eto Vam od mene bajramluka pa potrošite ga u zdravlju i veselju.
-
pasha_stambol
#3080 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ovaj zapeo za rah.Aliju i jasno se vidi da si šit 
-
Haman
#3081 Re: ISIS zauzeo Mosul
Staro i nerjesivo pitanje. Tako je pokazala islamska povjest. Potenciranje problema dijeli muslimane i cini ih protivnicima, sto nije dobro za muslimane svijeta. Muslimanima je potrebno ekonomso i politicko jedinstvo, bez tog nema napretka. Muslimanske zemlje su vec sad u velikom zaostaku u odnosu hriscanske zemlje Zapada. Osim toga muslimani se medjusobno ubijaju. Dokle tako, valjda do poslednjeg muslimana: Avganistan, Irak, Sirija, Somalija, Libija, Egipat, Jemen a ko je sledeci na redu mozda saznamo sutra ili prekosutra. Neke muslimanske vodje zive u proslosti dalko od sadanjosti, dugi su prava potrckala Zapada, tako da se ne zna ko ustvari u islamskom svijetu radi za interese muslimana. Imam dojam da o tom interesu niko i ne razmislja, svi se uzdaju u Allahovu pomoc koju nikako da dobiju, jer ne mijenjaju svoju svijest na bolje nego samo na gore, a to pokazuju primjeri koje sam naveo.

- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3083 Re: ISIS zauzeo Mosul
nema se šta reći
- Rampage
#3084 Re: ISIS zauzeo Mosul
U opisu videa stoji da se ne zna da li je riječ o nekom novom masakru bradatih spodoba ili je riječ o onom starom videu, iz Tikrita?Decerto wrote:http://www.liveleak.com/view?i=7fd_1406604477
"It is not known if it this video relates to the first massacre in Tikrit ago more than a month, or if they have committed more massacres."
- mirsek
#3085 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ovo ti je primanje vjere kroz um i srce.Black swan wrote:nema se šta reći
Samo zbog sklonosti ka bukvalnom tumacenju vjere od vehabita i fanatika oni to rade metkom kroz glavu ili srce.
- mirsek
#3086 Re: ISIS zauzeo Mosul
Moze bit da je jedan dio ili cak citav snimak sa onog masovnog strijeljanja iz Tikrita ali on svakako do sada nije bio objavljen tako da je ovo prvi snimak tog zlocina.Rampage wrote:U opisu videa stoji da se ne zna da li je riječ o nekom novom masakru bradatih spodoba ili je riječ o onom starom videu, iz Tikrita?Decerto wrote:http://www.liveleak.com/view?i=7fd_1406604477
"It is not known if it this video relates to the first massacre in Tikrit ago more than a month, or if they have committed more massacres."
- KAMI666
#3087 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kao sto rekoh, to je ta halifa i islamska drzava, nekakav njihov serijat i njihove interpetacije, bez suda, samo ubij i zakolji sta se zivo mice.
Gdje su one kukavice i spodobe ljudske sto brane ove zlotvore?
Imamo mi ista govna i kod nas, samo sto ne smiju da rade kako bi radili, ali da im se dohmati puske isto bi radili kao i ovi sa videa. Jel to vama islam? Muslimani vas se srame sirom svijeta, placenici jedni. Do zadnje kapi krvi se treba boriti protiv ovih zlocinaca. Bog zna najbolje ko ja vama pamet popio. Bolesnici jedni
Imamo mi ista govna i kod nas, samo sto ne smiju da rade kako bi radili, ali da im se dohmati puske isto bi radili kao i ovi sa videa. Jel to vama islam? Muslimani vas se srame sirom svijeta, placenici jedni. Do zadnje kapi krvi se treba boriti protiv ovih zlocinaca. Bog zna najbolje ko ja vama pamet popio. Bolesnici jedni
-
Dr_dre
#3088 Re: ISIS zauzeo Mosul
Do zadnje kapi tudje ili svoje krvi.Kao sto rekoh, to je ta halifa i islamska drzava, nekakav njihov serijat i njihove interpetacije, bez suda, samo ubij i zakolji sta se zivo mice.
-
Dr_dre
#3089 Re: ISIS zauzeo Mosul
Do zadnje kapi tudje ili svoje krvi.Kao sto rekoh, to je ta halifa i islamska drzava, nekakav njihov serijat i njihove interpetacije, bez suda, samo ubij i zakolji sta se zivo mice.
- daxon
#3090 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma itekako se ima šta reći, gdje su oni koji intervenišu i bombarduju druge države zbog stvari manjih od ovoga, gdje su oni koji su za ništa bombardovali Libiju itd. Naravno, nema ih, jer ove spodobe stvorio je Izrael, USA i EU, ovi su njihovi puleni i rade po njihovom nalogu, kada ih potroše srokat će ih i stvoriti nove spodobe, i tako redom sve do posljednjeg muslimana.Black swan wrote:nema se šta reći
Ali ostaje jedna utjeha, "karma je zajebana stvar"... kad tad, kad tad...
- damskot
#3091 Re: ISIS zauzeo Mosul
Citao sam statistike da ce EU biti muslimanska do 2060 tako da nevidim razlog postojanja ovog ISIS . Umjesto da se bore po postunji treba da guze po EU .
- jon_jovi
#3092 Re: ISIS zauzeo Mosul
Tema je Irak
- KAMI666
#3093 Re: ISIS zauzeo Mosul
Do svoje sam mislio tako mi Boga, ni pomislio nisam na tudju. Ovo je bio moj pismeni "monolog". Kontas sad?Dr_dre wrote:
Do zadnje kapi tudje ili svoje krvi.
- KAMI666
#3094 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sta je pisac htjeo reci? To ti hoces da opravdavas uzimanje necijeg zivota sa ovima sto ne znaju sta pricaju (ali nikog ni ne ubijaju s tim)? Sram da te bude tvoje pameti, da imas pameti i obraz anebi ovo ni priblizno mogao da usporedis.Khilafa wrote:KAMI666 wrote:Kao sto rekoh, to je ta halifa i islamska drzava, nekakav njihov serijat i njihove interpetacije, bez suda, samo ubij i zakolji sta se zivo mice.
Onaj ko uzme neciji zivot kao da je ubio citav svijet. Ali to razumiju oni samo sa razumom obdareni.
TI ako mislis da ti je serijat ono sto oni rade i kako rade, tvoja je DUZNOST da odes tamo i da se zajedno sa njima boris, to ti tvoj "halifa" naredjuje a ko odbije naredjenje halife taj je nevjernik. Jel znas to? Sad se odluci: ili ces da ides da se boris jer ti si ubjedjen da su oni majmnuni na pravom putu, ili ces da budes kukavica i da postanes automatski kjafir ako se samozvanom "halifi" ne odazoves? Nema izmedju.
-
muzicar_iz_parka
#3095 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ratna dešavanja u arapskom svijetu idu u korist zapadnoevropskim državama poput Francuske i Engleske, jer puno ludih islamista ide boriti se za svoje ciljeve, ako poginu tamo onda njima problem manje, jer im legalnim sredstvima dok žive na zapadu ne mogu ništa. Isto tako i poprilično velik broj čečenskih ekstremista ide u Siriju, Irak i slične države, pa i Rusima to ide na ruku kao i ovim gore što sam spomenuo.damskot wrote:Citao sam statistike da ce EU biti muslimanska do 2060 tako da nevidim razlog postojanja ovog ISIS . Umjesto da se bore po postunji treba da guze po EU .
Za očekivati je da će ti sukobi u arapskom svijetu trajati nažalost decenijama, dok se međusobno ubijaju, svi njihovi neprijatelji trljaju ruke, kao npr. i Izrael, pogledaj koliko pozitivan efekat za njih ima neprijateljstvo Hezbolaha/Irana sa Hamasom, a još se povremeno i međusobno u Siriji ubijaju.
- Lincoln-Burrows
#3096 Re: ISIS zauzeo Mosul
Gdje se to po cijelom svijetu ugnjetavaju muslimani?Khilafa wrote:
Ugnjetavanje muslimana u cijelom svijetu je razlog zasto muslimani reaguju na ovakav nacin. Naime, veliki dio pripadnika ISIS-a je iz Europe.
Jeli možda u Nigeriji i Egiptu na pr. Ne možeš zbog palestinaca braniti ove monstrume od ISIS.
- damskot
#3097 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sve sam to svatio od prvog dana . Iz svojih iskustava kad mi 93ce medicinska sestra u HR staroj rece gospodjo sta ce vam uvjerenje za skolu zasto neide u neke arapske zemlje . Ja dosao na svoje ! Onda kad sam citao sta ovi u EU misle i statistike i nakraju da tamo neki bez dronova nuklearki mogu raditi sta hocemuzicar_iz_parka wrote:Ratna dešavanja u arapskom svijetu idu u korist zapadnoevropskim državama poput Francuske i Engleske, jer puno ludih islamista ide boriti se za svoje ciljeve, ako poginu tamo onda njima problem manje, jer im legalnim sredstvima dok žive na zapadu ne mogu ništa. Isto tako i poprilično velik broj čečenskih ekstremista ide u Siriju, Irak i slične države, pa i Rusima to ide na ruku kao i ovim gore što sam spomenuo.damskot wrote:Citao sam statistike da ce EU biti muslimanska do 2060 tako da nevidim razlog postojanja ovog ISIS . Umjesto da se bore po postunji treba da guze po EU .
Za očekivati je da će ti sukobi u arapskom svijetu trajati nažalost decenijama, dok se međusobno ubijaju, svi njihovi neprijatelji trljaju ruke, kao npr. i Izrael, pogledaj koliko pozitivan efekat za njih ima neprijateljstvo Hezbolaha/Irana sa Hamasom, a još se povremeno i međusobno u Siriji ubijaju.
Izvinjavam se za off
-
Dr_dre
#3098 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa onda je lako mozes prosut,imas ratista koliko hoces i koliko hoces neprijatelja po tvojoj mjeri.Do svoje sam mislio tako mi Boga, ni pomislio nisam na tudju. Ovo je bio moj pismeni "monolog". Kontas sad?
Mojne bit ckapi i bori se do zadnje kapi,krv se ne proljeva preko tastature
- KAMI666
#3099 Re: ISIS zauzeo Mosul
Prvo: Ne ratuje se dok te neko ne napadne, Bog ne voli one koji nered po svijetu prave niti da nekog napdas.Dr_dre wrote:Pa onda je lako mozes prosut,imas ratista koliko hoces i koliko hoces neprijatelja po tvojoj mjeri.Do svoje sam mislio tako mi Boga, ni pomislio nisam na tudju. Ovo je bio moj pismeni "monolog". Kontas sad?
Mojne bit ckapi i bori se do zadnje kapi,krv se ne proljeva preko tastature
Drugo: ti i tvoji vjerujete u halifu pa je vama DUZNOST da mu se odazovete. E sada, sto ti nemas jajca da potvrdis svoj stav kao i ovi pajdasi oko tebe, to je druga stvar i stvar tvog licnog i jadnog karaktera.
I molim te da me sa zenskim polnim ogranima ne usporedjujes, fino pitaj svoju zenski familiju pa se tamo olaksaj, meni se drugacije i sa postenjem obracaj, nisam ja sa tobom kafe ispijao niti ovce cuvao. Jasno?
Efendija je svoje rekao
- daxon
#3100 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa jeste veliki dio iz Europe, poneki konvertit, ali velika većina su imigranti iz raznoraznih Afro - Azijskih vukojebina, imigranti koje je Europa primila i nahranila.Khilafa wrote:Bore se protiv rezima, ali primarni cilj je hilafet.damskot wrote:Citao sam statistike da ce EU biti muslimanska do 2060 tako da nevidim razlog postojanja ovog ISIS . Umjesto da se bore po postunji treba da guze po EU .
Ugnjetavanje muslimana u cijelom svijetu je razlog zasto muslimani reaguju na ovakav nacin. Naime, veliki dio pripadnika ISIS-a je iz Europe.
U Europi cmizdre o ljudskim pravima čim ih neko krivo pogleda, cvile i deru se zbog obične karikature, a ovamo kolju, ubijaju, iživljavaju se, ruše bogomolje koje njima nisu po volji, kršćanima daju nekakve ultimatume, kao, ili prelazak na islam, ili porez za nemuslimane ili sablja
A da se prema njima neko u Europi postavi na stoti dio načina na koji to oni čine u svom jebenom džihadu , odmah bi se sasrali kako im se ugrožavaju prava, kako im se ne poštuju slobode bla bla bla... Dakle, dok oni dole kolju po Iraku i Siriji, istovremeno, u mrskoj "kršćanskoj" i kjafirdkoj Europi njihove hanumice i djeca primaju uredno socijalu, ne dao Bog da im socijala zakasni koji dan, odmah bi se sasrali kako ih mrski kršćani ugrožavaju samo zato jer su muslimani...
BTW
O kakvom ti ugnjetavanju po cijelom svijetu govoriš, pa većina tih iz Europe koji se bore u ISIS-u, do jučer su trčali gole guzice i jeli mrave po nekoj afričkoj vukojebini, ili su radili kao robovi na plantaži pistacija nekog šeika, a nakon što su došli u Europu, prvi put su tretirani kao ljudi, dobili smještaj, hranu, odjeću i još dobar džeparac, a onda su tako podmireni i siti počeli kenjati o ugrožavanju, mislim wtf