Irak

Post Reply
MMM1977

#2876 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Jedan dan ih velicas a drugi blatis pa rekoh da vidim u kakvom si danas raspoloženju :)
mirsek

#2877 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

MMM1977 wrote:To je kompleks malih nacija da uvijek traže nekog većeg zaštitnika. Hamas je napravio ogromnu glupost svrstavajući se na stranu sunitskih ekstremista u Siriji i sada može plakati nekom drugom a ne Iranu i Hezbolahu.

I kod nas je slična priča i umjesto da čuvamo dobre odnose sa svima mi se svstavamo u neke tabore unutar islamskog svijeta, iako znamo da je jedini Iran nešto konkretno uradio (korisno) za nas.

Mi se trebamo orjentisati na izgradnju vlastitog identiteta u kome će biti mjesta za saradnju sa svima
Apsolutno ali prvo treba da se organizujemo, napravimo strategiju i operativno djelovanje.
Prvo sami sebi da pomognemo, da smo vojno jaki, preko namjenske industrije,obrazovani, preko domace i pameti dijaspore, da razvijamo jak lobi, zbog medjunarodne zajednice.
Sve je ovo moguce u relativno kratkom roku napraviti ako se ima zelja i volja za djelovanjem.
basar

#2878 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by basar »

sarajevoxxxx wrote:
basar wrote:
I dok se Hamas, Islamski Džihad, i ostale palestinske oslobodilačke skupine brane šiitskim oružjem, kao što su to činili i Bošnjaci 92-95.
:oops:

Jadan je onaj ko se brani iranskim oružjem.Bolesni sektaši, branit će crnog džavla ako im je to u interesu, a ubijat će nemilice stotine hiljada sirijske djece i žena barel-bombama, jer zaboga tako to treba.

Bitna je elita u Teheranu, a sirotinju gazi, kolj, ubijaj barel-bombama i dan i noć ha ja. Sirotinja i jeste rođena da se ubija.

Teheran poznaje samo jedno mjerilo a to je novac i ništa ih drugo ne zanima. Priča o mržnji Izraela i solidarnosti sa muslimanima (čuj solidarnosti :oops: ) je namjenja zatucanim masama, stoci i konjima. Goli interes bogataša i milionera koji žive u Iranu je na prvom, drugom, trećem....Tek tamo na desetom mjestu žene djeca, Haleba, Gazze, Bosne.

Svi su oni 'u pet deka'.Iran se apsolutno ni po čemu ne razlikuje od ostatka muslimanskog svijeta ili međiunarodne zajednice.Prije ovih sukoba u Siriji mislim da se moglo govoriti o Iranu u nekom drugačijem svijetlu, ipak ovaj sirijski rat je pored stradanja pokazao pravo lice mnogih zemalja i njihovih šefova, između ostalog i Irana.Stoka fašistička i tamo dominira, sekunde se oni ne razlikuju od drugih.

Vidiš. Da budem jasan. Ti i takvi kao ti možete da pjenite od muke, i razumno je da pjenite jer konstantno gubite od "nas". Zadajemo vam strašne udarce, a svaki vaš potez vas dodatno ukopa i sve dublje gura. Toliko ste duboko zaglibili da vam nema povratka.

Front otpora konstantno reda nove pobjede, i sve smo jači i jači. Normalni muslimani i normalan narod nas ne mrzi, i ne nasjeda na vašu cionističku propagandu i ako Bog da, konačna pobjeda je blizu.

I dok se vrhunac vašeg tekfirdžijskog vjerovanja i političkog uspjeha ogleda u svjetskoj dvorskoj ludi Bagdadiju, sa druge strane Iran i Sirija su sve jači. A uz sve to, zgadili ste se sunitskom svijetu koji je hvala Allahu polahko počeo da shvata ko su zapravo vehabo-cionisti.
MMM1977

#2879 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Fali nam pameti i jedinstva za tako nešto, to je naš problem kao i ganjanje isključivo licnih i stranačkih interesa
Challenger__

#2880 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

MMM1977 wrote:Problem sa njim je što mu Izrael i nije neko zlo. Kod nas bi to rekli da je on Izraelsko cvijeće.
I Izrael se precjenjuje. Nema ni on snagu da otvara hiljadu frontova. Primoran je da privremeno paktira. Sisi je samo iskoristio činjenicu da njemu (i većini u Egiptu) i nekim zemljama regiona smetaju Ihvanije (MB), a Hamas smeta Izraelu. Na osnovu te trenutne konstelacije odnosa, te koncidencije se gradio put za bezbolniji državni udar.

To pokazuje da ima politički, državnički intelekt, a ne da je vazal.
Last edited by Challenger__ on 24/07/2014 04:03, edited 1 time in total.
basar

#2881 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by basar »

Bošnjaci srećom imaju jednu sreću. Sreća je u tome što nisu poput istočnjačkih naroda od malena zatupljivani glupostima, te je njihov "fitret" istinska ljudska priroda ostala puno čišća nego kod arapa.

Na primjer, Egipat koji je zemlja na oči "izrazito muslimanska i islamska" ima ja mislim u svijetu, najveći procenat silovanja i napada na žene.

Dok Bosna, koja je na oči "nemuslimanska i neislamska" je totalno slobodna, te žene skoro gole hodaju po gradovima, a vrlo rijetko - skoro nikako nema napada i silovanja.

Neko će reći:"razlog što je u Egiptu tako je zato što nisu dovoljno dobri vjernici".

A moje mišljenje je potpuno suprotno. Oni su previše dobri vjernici po ovom "talmudskom izraelskom islamu" koji je skrojen da nas oblati.

MMM1977

#2882 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Problem u islamskom svijetu je odnos Irana i Turske, čiji korijeni sežu davno u prošlost. To nije sukob šita i sunita nego sukob dva jaka igrača u istoj interesnoj zoni.

Obje zemlje su progresivne i kada bi moglo doći do dogovora između ove dvije sile bliskog istoka, mnogi problemi bi se mogli lakše riješiti. Uključujući i pitanja Palestine i Sirije.

Mislim da će Palestina na kraju i biti sevep stvaranju nekog vida saveza između ove dvije zemlje, ma kako to danas izgledalo nemoguće
sarajevoxxxx

#2883 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

MMM1977 wrote:Jedan dan ih velicas a drugi blatis pa rekoh da vidim u kakvom si danas raspoloženju :)
Moj stav o isilu je manje-vise isti od početka pojavljivanja tih ljudi i te ideologije.Mislim da oštricu kritike treba okrenuti prema međunarodnoj zajednici, ona je ta koja stoji iza ubijanja i progona.

Sada bi svi najradije eto da upru prstom u isil tu strasnu babarogu brrr, a stali u saff sa kulturnom i civiliziranom međunarodnom zajednicom :oops:

Ne znam koliko si na ovoj temi ali uvijek sam govorio i sada to kažem, jedan ''fini'' građanin Kuvajta, Saudije, Emirata, je veće zlo od desetina boraca i Isila i Hezbollaha.Ti ''fini'' ljudi su uzrok ratova, zbog njih se i vode ratovi.Pogana stoka, kupljena dobrim standardom, rahat bi mogla preživjeti senario od od dva ili tri miliona poginulih Sirijaca ili Iračana, ne bi ni jednog gospodina iz bezmude mase vidio kako se buni, protestuje, ili učini neki gest u kojem bi žrtvovao svoje radno mjesto ili karijeru da javno kaže da nije uredu ubijanje i da njegov gospodin predsjednik ima krvave ruke.To su najjadniji ljudi koji danas hodaju dunjalukom.Ludaci u isilu ili Hezbollahu su apsolutno nebitni.
mirsek

#2884 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

sarajevoxxxx wrote:
basar wrote:
I dok se Hamas, Islamski Džihad, i ostale palestinske oslobodilačke skupine brane šiitskim oružjem, kao što su to činili i Bošnjaci 92-95.
:oops:

Jadan je onaj ko se brani iranskim oružjem.Bolesni sektaši, branit će crnog džavla ako im je to u interesu, a ubijat će nemilice stotine hiljada sirijske djece i žena barel-bombama, jer zaboga tako to treba.

Bitna je elita u Teheranu, a sirotinju gazi, kolj, ubijaj barel-bombama i dan i noć ha ja. Sirotinja i jeste rođena da se ubija.

Teheran poznaje samo jedno mjerilo a to je novac i ništa ih drugo ne zanima. Priča o mržnji Izraela i solidarnosti sa muslimanima (čuj solidarnosti :oops: ) je namjenja zatucanim masama, stoci i konjima. Goli interes bogataša i milionera koji žive u Iranu je na prvom, drugom, trećem....Tek tamo na desetom mjestu žene djeca, Haleba, Gazze, Bosne.

Svi su oni 'u pet deka'.Iran se apsolutno ni po čemu ne razlikuje od ostatka muslimanskog svijeta ili međiunarodne zajednice.Prije ovih sukoba u Siriji mislim da se moglo govoriti o Iranu u nekom drugačijem svijetlu, ipak ovaj sirijski rat je pored stradanja pokazao pravo lice mnogih zemalja i njihovih šefova, između ostalog i Irana.Stoka fašistička i tamo dominira, sekunde se oni ne razlikuju od drugih.
OO itekako se razlikuju.
Za pocetak su najobrazovanija islamska drzava.
Jedni od najboljih u svijetu na podrucju nanotehnologije.
Ne trose pare na skupa auta, drogu i dernecenje sa eskort damama vec na skolovanje i napredak.
I to sve pod sankcijama.
Zamisli da nisu imali sankcije zato sto su skinuli ono zapadnog marionetu gdje bi bili.
BTW. i za to skidanja marionete im se treba skinuti kapa.
Ovi arapi jos uvijek kasne sa svojim saudima al tanijima itd.
Jedini su nacepili izrahell i ameriku u javnim izjavama.
Hezbollah kvalitetno kanta IDF.
Daje obuku i oruzje palestincima.
STA TI HOCES KONKRETNO OD NJIH ??
Pa kad uporedis sta su drugi uradili oni su milosrdni andjeli za palestince i napredna svemirska rasa za arape.
Mada mi smeta kad nekad onako nipodistavaju arape kao u jednom od onih videa kad su rekli da nema ljudi u selu, samo arapi.
To im je JEDINA zamjerka od mene.
MMM1977

#2885 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Challenger__ wrote:
MMM1977 wrote:Problem sa njim je što mu Izrael i nije neko zlo. Kod nas bi to rekli da je on Izraelsko cvijeće.
I Izrael se precjenjuje. Nema ni on snagu da otvara hiljadu frontova. Primoran je da privremeno paktira. Sisi je samo iskoristio činjenicu da njemu (i većini u Egiptu) i nekim zemljama regiona smetaju Ihvanije (MB), a Hamas smeta Izraelu. Na osnovu te trenutne kostelacije odnosa, te koncidencije se gradio put za bezbolniji državni udar.

Uz ovakve arape mogu otvoriti i deset hiljada frontova. Zapravo ne treba ni ratovati nego samo mutiti vodu, što i rade, arapi će se poubijati međusobno
Challenger__

#2886 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

MMM1977 wrote:Problem u islamskom svijetu je odnos Irana i Turske, čiji korijeni sežu davno u prošlost. To nije sukob šita i sunita nego sukob dva jaka igrača u istoj interesnoj zoni.

Obje zemlje su progresivne i kada bi moglo doći do dogovora između ove dvije sile bliskog istoka, mnogi problemi bi se mogli lakše riješiti. Uključujući i pitanja Palestine i Sirije.

Mislim da će Palestina na kraju i biti sevep stvaranju nekog vida saveza između ove dvije zemlje, ma kako to danas izgledalo nemoguće
Volio bih da si u pravu, ali mislim da je Turska bespovratno izgubljena. Njen put je programiran na zapadu.
MMM1977

#2887 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Kako to xxx lagano izbalansira. Isil i Hezbolah ne mogu u istu biblioteku a ne u istu rečenicu. Nikako.

Arapi i Iran slična priča.
mirsek

#2888 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

Challenger__ wrote:
I Izrael se precjenjuje. Nema ni on snagu da otvara hiljadu frontova. Primoran je da privremeno paktira. Sisi je samo iskoristio činjenicu da njemu (i većini u Egiptu) i nekim zemljama regiona smetaju Ihvanije (MB), a Hamas smeta Izraelu. Na osnovu te trenutne konstelacije odnosa, te koncidencije se gradio put za bezbolniji državni udar.

Pa dobro al ako je cijena te bezbolnosti da ovako zatvara oci na ponasanje izrahella onda je on i dalje u nekom polu vazalskom odnosu prema svojim sponzorima koji su ocigledno na izrahellskoj strani cim ne moze da uradi ono sto bi svaki covjek a pogotovo musliman u svetom mjesecu uradio da pomogne bratu muslimanu u nevolji.
Challenger__

#2889 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Mirsek.

Sirija i Egipat su banovale ihvanije. Hamas su militantne ihvanije. Gdje su sada finansijski i politički patroni ihvanija, AKP, Erdogan, Turska i ona debela dinastija iz Dohe?

NJIH treba izložiti kritici zbog pasivnosti.
Last edited by Challenger__ on 24/07/2014 04:18, edited 1 time in total.
mirsek

#2890 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

MMM1977 wrote:Kako to xxx lagano izbalansira. Isil i Hezbolah ne mogu u istu biblioteku a ne u istu rečenicu. Nikako.

CUj ISIL i Hezbollah isti ludjaci. :roll:
E moj savoxx-e. :-)
MMM1977

#2891 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Challenger__ wrote:
MMM1977 wrote:Problem u islamskom svijetu je odnos Irana i Turske, čiji korijeni sežu davno u prošlost. To nije sukob šita i sunita nego sukob dva jaka igrača u istoj interesnoj zoni.

Volio bih da si u pravu, ali mislim da je Turska bespovratno izgubljena. Njen put je programiran na zapadu.
Ali zapad se lagano okreće od Turske a i oni od njih. Turska stvara svoju interesnu zonu i sve je manje ovisna o saradnji sa Evropom.

Vojno jesu vezani za NATO ali je pitanje do kada će moći mirno da gledaju šta se dešava Palestini. Pa čak i ove beznačajne izjave Erdoana su neki pomak u tom pravcu.

Dosta radim sa Turcima i u svakodnevnom sam kontaktu sa njima. Samo deset godina unazad Turska je bila smiješna zemlja u globalnim odnosima i bili su pravi vazal Amerike. Danas je sve to dosta drugačije.

Znaš li da, i pored sankcija, Iran i Turska imaju ogromnu ekonomsku saradnju? Iranu ne fali puno toga upravo jer sve dobija preko Turske a plaća zlatom.
sarajevoxxxx

#2892 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

MMM1977 wrote:Kako to xxx lagano izbalansira. Isil i Hezbolah ne mogu u istu biblioteku a ne u istu rečenicu. Nikako.

Za mene je sto puta gore ove što radi Hezbollah.Tipićno munafičenje, puna usta ideala, a podržali jednog od najvećih zločinaca u zadnjih dvadeset ili trideset godina.Ubi sakati djecu u Halebu, ali ne smije zafaliti ništa njihovim šefovima koji su klasični fašisti.Ljude poput pripadnika Hezbollaha međunarodna zajednica najviše voli.Fini, uglađeni, poput njih. Moderni, kulturni, ma joj. A sutra će te barel-bombom u glavu pogoditi samo ako to eliti i bogatašima Bejruta i Rijada zatreba.
Challenger__

#2893 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

MMM1977 - Znam sve te detalje, ali ne pričam o narodnom sentimentu nego o strukturama koje je zapad izgrađivao u Turskoj unazad par stotina godina. Jednostavno ne vjerujem da Turska ima snage da se izvuče iz tog zagrljaja i krene u nagodbu sa Iranom.
MMM1977

#2894 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

sarajevoxxxx wrote:

Za mene je sto puta gore ove što radi Hezbollah.Tipićno munafičenje, puna usta ideala, a podržali jednog od najvećih zločinaca u zadnjih dvadeset ili trideset godina.Ubi sakati djecu u Halebu, ali ne smije zafaliti ništa njihovim šefovima koji su klasični fašisti.Ljude poput pripadnika Hezbollaha međunarodna zajednica najviše voli.Fini, uglađeni, poput njih. Moderni, kulturni, ma joj. A sutra će te barel-bombom u glavu pogoditi samo ako to eliti i bogatašima Bejruta i Rijada zatreba.

Hezbolah bacao barel bombe? Siguran si u to?
mirsek

#2895 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

Challenger__ wrote:Mirsek.

Sirija i Egipat su banovale ihvanije. Hamas su militantne ihvanije. Gdje su sada finansijski i politički patroni ihvanija, AKP, Erdogan, Turska i ona debela dinastija iz Dohe?

NJIH treba izložiti kritici zbog neaktivnosti.
Pa dobro, ali on sad ispade saudijski poslusnik.
Nece mu nista biti da pomogne i olaksa civilima.
Ne mogu da se sjetim jel on ili mursi vodio neke bitke na sinaju protiv nekih radikala ili su cak oba ?
Čiji su to bili radikali ?
Jel ono Iran bio na strani mursija jer je kao bio izabran demokratski ?
Mada je tako isto demokratskim visemilionskim masovnim protestima i srusen. :D
sarajevoxxxx

#2896 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

MMM1977 wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Hezbolah bacao barel bombe? Siguran si u to?
Stao je u saf sa Asadom, zar treba više od toga?
basar

#2897 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by basar »

sarajevoxxxx wrote:

Ja bih prije rekao da ti sam sebe i svoje šefove ovdje opisuješ.

Mislim da je svima poznato da Hizbullah ne koristi avione i helikoptere pa samim tim, ne može se ni optužiti da on baca barel bombe. Dakle, da budem jasan i direktan, SLAGAO si. A laž nije svojstvena vjerniku, nego nevjerniku ili munafiku.
mirsek

#2898 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

MMM1977 wrote:
Challenger__ wrote:

Ali zapad se lagano okreće od Turske a i oni od njih. Turska stvara svoju interesnu zonu i sve je manje ovisna o saradnji sa Evropom.

Vojno jesu vezani za NATO ali je pitanje do kada će moći mirno da gledaju šta se dešava Palestini. Pa čak i ove beznačajne izjave Erdoana su neki pomak u tom pravcu.

Dosta radim sa Turcima i u svakodnevnom sam kontaktu sa njima. Samo deset godina unazad Turska je bila smiješna zemlja u globalnim odnosima i bili su pravi vazal Amerike. Danas je sve to dosta drugačije.

Znaš li da, i pored sankcija, Iran i Turska imaju ogromnu ekonomsku saradnju? Iranu ne fali puno toga upravo jer sve dobija preko Turske a plaća zlatom.
Turska ce se obogatiti preko Irana, plus sa zlatom stvara otklon od ekonomskog sloma ako im ga neko sa zapada pokusa namjestiti jer je zlato najvrednija valuta i daje stabilnost domacem ekonomskom sistemu.
Challenger__

#2899 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Stao je u saf sa Asadom, zar treba više od toga?
Bolje sa Assadom nego sa Dejjalom, kao "opozicija" i "revolucionari".
mirsek

#2900 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

sarajevoxxxx wrote:

Samo ako zatreba eliti u teheranu, vjerovatno si to mislio.
:mrgreen: :skoljka:
Post Reply