Irak

Post Reply
jastuk1

#1776 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

Black swan wrote:ne znam koliko je ira napravila štete
ali sigurno nije za cijelog vijeka trajanja kao birtansko carstvo i ISIS u jednom danu
pa britanci su zavadili dva riblja oka u indijskom oceanu
i ovo na bliskom istoku je njihovo maslo praveći neprirodne države i granice
precrtavajući ljude
Lihvaro-cionistima nije teško manipulisati masama kada znaju da puno svijeta stavlja znak jedakosti između tog gore u podebljanom, jer time porede neporedivo. Onda izvrtanja i tvrdnje da je crno ustvari bijelo i obrnuto nije teško nametnuti lakovjernima da povjeruju.
The 51st State

#1777 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by The 51st State »

vehabo-cionisti, lihvaro-cionisti. reptilo-cionisti. de ba odvadite malo...isto ko da virite simultano po kuloarima svjetskih centara moci, a vamo sve reciklaza misli pojedinih teoreticara zavjere :D .
ema_

#1778 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ema_ »

aldinjo wrote:Au jest nam se gojeni iznervirao.Psuje,vrijeđa.Jeli to dozvoljeno ovdje?

To tebi smeta da neko vrijeđa one monstrume?
ema_

#1779 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ema_ »

saxxxovac wrote:
ema_ wrote:
aldinjo wrote:Au jest nam se gojeni iznervirao.Psuje,vrijeđa.Jeli to dozvoljeno ovdje?

što su monstrumi ? pucali su brzo i metkom u glavu, bez mučenja. možda su ih po tebi trebali žive zapaliti, ko inkvizicija ?? :-)

Jesi li ti ikako sav svoj?

Zašto su ubijeni uopće, hajde kreni ispočetka :roll: !

Kad je već kod načina ubijanja, sad je jel ok jer nema više toliko hvaljenja okolo sa tuđim odsječenim glavama?
Point.

#1780 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

saxxxovac wrote:
ema_ wrote:

što su monstrumi ? pucali su brzo i metkom u glavu, bez mučenja. možda su ih po tebi trebali žive zapaliti, ko inkvizicija ?? :-)
Ti si bolesnik. Jebeni bolesnik.
ema_

#1781 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ema_ »

:shock: :shock:
jastuk1

#1782 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

ema_ wrote: Zašto su ubijeni uopće, hajde kreni ispočetka :roll: !

Kad je već kod načina ubijanja, sad je jel ok jer nema više toliko hvaljenja okolo sa tuđim odsječenim glavama?

Ubijeni su jer se sada ovi svete za etničko čiščenje šijta izvršeno nad sunititima 2006/7 kada je svaki dan po stotinu izmasakriranih tijela sunita izbacivano. Bagdad je skoro skroz etnički očišćen. Naravno da to ništa ne opravdava, ovdje se radi o najkrutijim - oko za oko osvetama.

Šta, ne misliš valjda da neko kolje tek tako bez razloga.

I inače Ema, sjećam se tvojih upisa sa teme o poplavama. Iznosiš jako naivne i neinformisane zaključke.
ema_

#1783 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ema_ »

@saxxovac

Uzmi pušku i idi redom onda po Bosni i ubijaj one koji nemaju znanja o vjeri. Ne zaboravi tekbire.
jastuk1

#1784 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

ema_ wrote:@saxxovac

Uzmi pušku i idi redom onda po Bosni i ubijaj one koji nemaju znanja o vjeri. Ne zaboravi tekbire.
malodušni cinizam. fuj. :(
ema_

#1785 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ema_ »

" Ebu Mabed Mikdad ibn Esved upitao je: Allahov Poslaniče, šta kažeš ako se sukobim sa nevjernikom koji se bori protiv mene i sabljom mi odsiječe ruku, a zatim se sakrije za drvo - i kaže: Prihvatam islam! - smijem li ga ubiti, nakon što je to rekao?!
Ne smiješ! - odgovori mu Allahov Poslanik, .
Allahov Poslaniče, on mi je odsjekao ruku, a onda je rekao: - Hoću li ga ubiti? - ponovo je upitao.
Ne smiješ ga ubiti, jer ako ga tada ubiješ on će biti u položaju u kojem si ti bio prije nego što si ga ubio, a ti ćeš biti u položaju u kojem je on bio prije nego što je to izgovorio! - odgovori mu Allahov Poslanik, .

U El-Evza'inoj i Ibn Džurejdžovoj predaji stoji: Prihvatam islam, a u Ma'merovoj predaji kaže se: Kada sam krenuo k njemu da ga ubijem, izgovorio je La ilahe illellah! (Sahih)
MUHTESAR SAHIH MUSLIM "

Pametnom i razumnom dovoljno.
daxon

#1786 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by daxon »

Challenger__ wrote:Religija cionista, religija političke elite angloameričkog zapada i religija "mudžahida" je jedna te ista religija. Oni su jedan "ummet".
E moj Challenger, znaš kada će ovi tvoji oponenti razumjeti što im pišeš... nikada, a možda ni tada, nemaju oni taj kapacitet i tu širinu, uostalom, da je drugačije ne bi ni bili ovako pogubljeni, niti bi pisali gluposti koje pišu.
ema_

#1787 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ema_ »

saxxxovac wrote:

:-) :-) :-)

jel ti čitaš što pišeš ? :lol:
kakve veze ima sad tvoj post sa svim gore pomenutim?? :-)
baš me briga ko u Bosni šta zna o vjeri a ko ne zna ! jesam li ja igdje rekao da treba ubijati ljude koji znaju/ne znaju o vjeri ?
jastuk1 ti je odgovorio šta se dešava i zbog čega ! jesi li ikada našla volje, interesa i vremena (i dušebrižnosti i morala) da istražiš šta se sve dešavalo u Iraku tokom 2006-2007 godine kada su skoro svake sedmice bile vijesti tipa ''još jedna masovna grobnica otkrivena 50 km od Bagdada, u pustinji nađeno je oko 30 tijela nedavno ubijenih ljudi civila sa rukama svezanim na leđima, šiitske miklicije takozvani odredi smrti ponovo siju strah ulicama Bagdada i drugih iračkih gradova,'' itd itd..
neko ne opravdava šta se desilo sa ovim kamiondžijama, samo nemoj mi se lažno i licemjerno zgrožavati i plačljivo pisati neke srceparajuće postove o tim ljudima iz kamiona a zanemarivati hiljade ubijenih po Iraku, po zatvoru Ebu Grejb od strane šiitskih milicija i bandi, uz pomoć Amerikanaca i uz podsticanje Irana i USA !

Oni koji podržavaju bilo čije masakriranje i kolektivno ubijanje bilo koga nisu puno različiti od počinioca.

Ne znam što si se upalio ko kutnjak i navalio mene prozivati za licemjerstvo :-) , ili podvaljivati da je meni svejedno šta se dešavalo nad sunitima bilo kad i bilo gdje. Ovo što IDIŠ radi niko od ispravne uleme nije stao iza njih i rekao da je OK i veze oni s islamom nemaju, kao što kaže hadis kojeg sam postirala, ovim djelima samo se izjednačavaju sa onima s kojima se žele "obračunati" - i koja je na kraju razlika između njih i alevija?
Opetja033

#1788 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

daxon wrote:
Challenger__ wrote:Religija cionista, religija političke elite angloameričkog zapada i religija "mudžahida" je jedna te ista religija. Oni su jedan "ummet".
E moj Challenger, znaš kada će ovi tvoji oponenti razumjeti što im pišeš... nikada, a možda ni tada, nemaju oni taj kapacitet i tu širinu, uostalom, da je drugačije ne bi ni bili ovako pogubljeni, niti bi pisali gluposti koje pišu.
Tipican primjer pokrivanja vlastite neinteligencije laznom nadmenoscu i laznin samopouzdanjem. Eto neka ti imas kapaciteta huda majko. Usta moja hvalite me kad vec niko drugi nece.
sportman1

#1789 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sportman1 »

hoce li se irak raspast na 3 dijela ili ce se kao u bih napraviti entiteti?? :D
amoninan

#1790 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

Jel to referiraš na posljednje fetwe šejhova s al Azhara, ili?
Last edited by amoninan on 23/06/2014 19:04, edited 1 time in total.
amoninan

#1791 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

saxxxovac wrote:
ema_ wrote:

Ne možeš uspostavljati ddawlatul islam koristeći se metodologijom i taktikama iz ćafirskih/ba'atističkih udžbenika.
Jasno je šta je namjera iza ovog videa bila, nije on tek tako snimljen eto samo radi ubijanja. Radi se o oblasti između sirijsko-iračke granice preko kojih je išla logistika za Assadov režim.... da se obeshrabri vozače i kompanije da vrše ta snabdijevanja. Međutim, cilj ne opravdava sredstvo. Bar kad je riječ o šerijatu. Mogao se zarobiti, ili čak lažirati streljanje - ako se jel baš odluličo za to. Ovo ovako-- nema opravdanja.

I ISISove strategija i taktike nisu samo osuđene od strane "standardne uleme" - kojoj uglavnom glava viri iz šupka kralja/emira/predsjednika. Čast izuzecima.

Nego i od strane onih za koje tvrde da su njihovi šejhovi. Tj, tjepali su im tako, dok isti nisu ukazali na njihove greške i izlaske iz okvira šerijata. Kad su to učinili, odjednom i oni postadoše neznalice.
Point.

#1792 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

Muslimanski svijet je poludio, tj pobudalio skroz na skroz. Svako ratuje protiv svakoga i poziva se na tekbire, jihade i otkida glave u Allahovo ime. A sve musliman na muslimana. Kakve budaletine.
Challenger__

#1793 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

daxon wrote:
- Ja ovo ne pišem radi onih koji su pobožni konzumenti svake naredne mainstream ublehe. Nema te podvale, obmane, fitne, smutnje, na koju se oni neće primiti kao ovce. Pogledaj samo teme Libija, Sirija i Irak - sve će ti se samo kazati.

- Vidi sad ovo: Savjetuje Bibi Obumu: Israel’s Netanyahu Advises Obama On Iraq: ‘When Your Enemies Are Fighting Each Other, Weaken Both’. Dakle, zavadi pa vladaj, sukobi pa oslabi, a što preživi pobij. I tako, u skladu sa ovom doktrinom, ona konjska faca Kerry dolazi u Bagdad...

- Na ovo decenijama ukazuju najbolji (Nasrallah, vlade u Damasku i Teheranu), ali uzalud. Umjesto da se sada dogovore, da se bez posredovanja zajedničkog neprijatelja napravi neki deal unutar samog Iraka i Sirije, od toga nema ništa. Ono tekfiri, ono prijeti da će ući u Bagdad, zapaliti Kerbelu, napasti ponovo Siriju... Izrael i SAD posredno stvaraju "halifat", Izrael tuče pozicije sirijske armije, a sve u skladu sa navedenom doktrinom koju više i ne kriju: Zavadi, oslabi, uništi. I umjesto da se dozovu u pamet, oni su umislili da su nešto bitno, nešto značajno. Koji jad, koji jad... Kakav jad!

Da se vratim na tvoj upis. Stvarno mislim da je viša pravda da propadnu svi mrzitelji, da propadnu svi oni kojima je mržnja pomutila perspektivu i zamaglila istinu. Neka vjeruju u ublehe, neka se obmanjuju, neka propadaju, to je istinska pravda. Imam nadu za samo par likova sa ovih tema i ako se i jedan dozove pameti, moj upisi će naći svoje opravdanje.
The 51st State

#1794 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by The 51st State »

kakvo pateticno verglanje u mjestu...
Kikibombona

#1795 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:kakvo pateticno verglanje u mjestu...
Jarane, jesi ti islamista?

Cvilite nad 'zlocinima Sisija' a tolerisete ISILovce. Pronalazite opravdanja, racionalizujete bezumno ubijanje i izivljavanje nad civilima. Prednjaci 'postenjacina' Jastuk, naravno.

Svaki zlocinac ima opravdanje, SVAKI!!
The 51st State

#1796 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by The 51st State »

Kikibombona wrote:

Cvilite nad 'zlocinima Sisija' a tolerisete ISILovce. Pronalazite opravdanja, racionalizujete bezumno ubijanje i izivljavanje nad civilima. Prednjaci 'postenjacina' Jastuk, naravno.

ma jebo i isilovce, a kamo li da onakve zlocine podrzavam, samo je kvaka sto su oni samo vrh koplja revolta u iraku, inace totalno ortodoksna i nepredvidiva skupina, inace me iritiraju isprazne analize lisene dodira sa realnoscu i povezane jedino u glavama kojekakvih opskurnih likova i internet analiticara.
amoninan

#1797 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

Iraq gives US military advisers immunity

http://thehill.com/policy/defense/21026 ... s-immunity

ISIS claim that it is in FULL control of Baiji refinery NOW. Iraqi gov, sources declined to confirm or deny.
jastuk1

#1798 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:

Bože sačuvaj šta mi imputiraš, a ja fino u dva zadnja upisa stavio da nema nikakvog opravdanja. I gadi mi se da se to mora uopšte navoditi. Niko ovdje ne opravdava zločine. Ono što se navodi je da se stave stvari u perspektivu u smislu da je ovo sada vraćanje za maksimalno ugnjetavanje zanjih 10 godina i za stotine hiljada mrtvih. To nije nikakvo racionalizovanje niti odobravanje. Možeš li nekome zabraniti da se ne sveti? Naravno da je puno bolje oprostiti,k ali očigledno je da se puno stvari i zločina ne može samo tako oprostiti.

Jednostavno je sada dole tako. Zakon jačeg i sila. To nije nikakvo opravdavanje već sagledavanje stvari sa uzrocima i posljedicama. Da se nisu pobunili protiv Malikija, i dalje bi bili donji u cijelom Iraku, u dijelovima gdje su većina. Ponižavani, ismijavani, margilizirani i ubijani.

I pošto nema neke druge ideologije koja će biti vezivno tkivo sunitima - kao što je prije bila vapidna, kretenska bas partija, sada taj vakum popunjava Islam i Islamizam. Rekao sam sinoć da se ne ponavljam. Ako Devla bude nobmalno znala vladati imaju šanse da se konsolidiraju i da prave državu, ako ne sunitska plemena će se pobuniti protiv njih, Devla će se raspasti, a plemena će biti pod jakim uticajem šijta u koje se vremenom čak mogu i utopiti/asimilirati/apsorbovati.

Ono što meni ne ide uglavu je kako ne vidite da su se lihvaro-cionisti uvukli u sve sisiteme i države. Baš sve. Mislite da su Rusija, Sirija, Iran i Kina slobodni od njih. Grdno se varate. !

A Sirija i Assadista, ako neko misli da ga ovi razni neće proganjati i da će moći da održi Siriju - grdno se vara. Ili će on zavradat cijelom Sirijom i Irakom ili će on i sistem kojeg brani ići u propast s njim. Nakon 160,000 ubijenih i skoro 10 milona izbjeglica, srednjeg rješenja, meni se čini neće biti. Može trajati još jako, jako dugo ali srednjeg rješenja "nažalost" nema.

Crta iza koje nema povratka je davno pređena, baš kao i u Ukrajini.
jastuk1

#1799 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

Proslava zauzimanja Baiji rafinerije:

Opetja033

#1800 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:

Ovaj komentar je vrhunac jebenog cinizma i licemjerja koji sam do sada ikada vidio na forumu. Cvili nad zlocinima ISIS-a nad civilima a isti dan, samo nekoliko sati ranije, u potpunosti racionalizuje i relativizira Sisino bezumno ubijanje hiljada civila u Kairu. Ne znam fakat kako imas obraza, "postenjacino"?
Post Reply