I to valjda nešto govori.sumirprimus wrote:Cemu ismijavanje maloljetnika.i to djevojcice koja mema ni 10 godina haman?
Irak
-
sarajevoxxxx
#16526 Re: Irak
-
sumirprimus
#16527 Re: Irak
Eh eh nije ni isil idfsarajevoxxxx wrote:Pripazio ih ko malu djecu, prošetao bi im se Isil kroz Bagdad lakše nego kroz Mosul.insomnia78 wrote:Martinu oni da dignu po jedan spomenik u Teheranu i Bagdadu
Nego de iskreno jesl navijo da pesmerdje tohnu kasima
- dječak sa šibicama
#16528 Re: Irak
Jasta, ko sto su se kroz Damask i Aleppo prosetali.
- insomnia78
#16529 Re: Irak
Pa do neki dan su bili u Damasku. Mozda su i sada. Da se Ruje nisu umjesale Sirija bi davno bila zavrsena. Tanki su ovi svi spram isila
-
zrakomlat
#16530 Re: Irak
će da izginusarajevoxxxx wrote:Pešmerge bi se mogle sutra vratiti u Sindžar koji izgleda nije dio dogovora.
-
zrakomlat
#16531 Re: Irak
Kareem Abdul wrote:Mislim da nema smisla vući paralele sa ratovima na našim prostorima.
Amerika vjerojatno Kurdima nije naredila da se povuku. Oni su pobjegli radi izdaje od strane vlastitog vodstva i velike doze kukavičluka.
Kada su 1975. sjeveni Vjetnamci krenuli u opću ofanzivu protiv južnih, Južni Vjetnam je bio jedna od najopremljenijih vojski na svijetu sa oko 600.000 mobiliziranih boraca, 2000 oklopnih vozila uključujući tenkove i preko 1500 borbenih helikoptera i aviona.
Sjeverni Vjetnam je imao duplo manje boraca, oklopa i nije imao avijaciju.
U roku od nekoliko tjedana vojska Južnog Vjetnama je krenula u povlačenje na sam jug države koji se pretvorio u bježaniju i opći kaos po naređenju njihovog predsjednika jer je isti smatrao da će se na taj način regrupirati. Kako je to regrupiranje završilo vidi se i dan danas.
Da su njihovi vojnici i zapovjednici imali volje za borbu obranili bi se jer su ratovali protiv u svemu inferiornog neprijatelja - osim u moralu.
Amerika nije naredila Južnom Vijetnamu da se preda. Samo im tada nije pružila zračnu podršku.
Pešmerge su ovih dana pokazali da im je trenutni moral za borbu nikakav ako ih neka veća sila ne podržava. A o njihovim kriminalnim liderima ne treba trošiti riječi. Prodali bi vlastitu majku za položaj u državi kako god se država nazivala.
Isto tako mislim da apsolutno nikakvog napada od strane Amerikanaca protiv Kurda nebi bilo da su se odlučili boriti. Jer da je Kurdima moral bio na visini taj napad bi bio odbijen u začetku sa teškim gubicima za šijske milicije a onda bi se pregovaralo o primirju i političkoj sudbini.
-
sarajevoxxxx
#16532 Re: Irak
Najbitnije je da nema nasilja i razaranja, sve ostalo je manje važno.sumirprimus wrote:Eh eh nije ni isil idfsarajevoxxxx wrote:Pripazio ih ko malu djecu, prošetao bi im se Isil kroz Bagdad lakše nego kroz Mosul.insomnia78 wrote:Martinu oni da dignu po jedan spomenik u Teheranu i Bagdadu.zapeli bi u bagdadu vjerovatno.sbb kbb sad.al opet ameri na nebu.donji su kako god.dakle spomenik
![]()
Nego de iskreno jesl navijo da pesmerdje tohnu kasimaal iskreno
-
sarajevoxxxx
#16533 Re: Irak
Dvojica pripadnika Hašda poginula nakon žestoke razmjene vatre sa Pešmergama u blizini brane u Mosulu.
- Challenger__
#16534 Re: Irak
E. Magnier-Today I wld like 2congratulate #Yazidi for having back their land so they return & visit d graves of their dear ones
- #Yazidi were betrayed by #Peshmerga #Kurds & massacred by #ISIS: this is a historical day for the oppressed in #Iraq
- Challenger__
#16535 Re: Irak

Vraćanje u posjed naftnih polja će ići u korist naroda Iraka, umjesto da se ispod cijene, preko Turske, prodaje Izraelu i odlazi u šlajpek džeparoša Barzanija.The recaptured oil fields will benefit the people of Iraq instead of being sold to Israel via Turkey & the profit being pocketed by Barzani
- Challenger__
#16536 Re: Irak
Izrael preko pro-turskih/katarskih "islamista" bukvalno lešinari nad naftnim resursima Libije, a preko Bagdadija i Barzanija (a preko Turske) naftu Iraka i Sirije.
Ovo su novi momenti koji remete lešinarsku praksu u Iraku ali i Siriji.
Ovo su novi momenti koji remete lešinarsku praksu u Iraku ali i Siriji.
- rajv0sa
- Challenger__
#16538 Re: Irak
U regionalnoj pljački, Izrael i Turska (sa Barzanijem i Bagdadijem ) su bili (i ostali?) dva oka u glavi.
- madner
#16539 Re: Irak
Dokle je kontra? Ili se prema kolona prema Turskoj kao kada su Sadama pustili da se brani?
- Opetja033
#16540 Re: Irak
salik79 wrote:Koji politicki vrh, kada je taj vrh do kraja prkosio i pozivao sve pod oruzje?! Je li bio onaj premijer Kirkuka cak i na ulici svo vrijeme?! De ba, Kiki, presaberi se...Kikibombona wrote:Poenta je u tome da kada politicki i vojni vrh naredi povlacenje to je kraj.salik79 wrote:
Zaboravio si ti Kiki da je Srebrenica bila demilitarizovana zona i zona pod zastitim UN-a. Da su Srebrenicani imali upola ljudi i oruzja kao pesmerge (sam si nam konvoje s oruzjem danonocno postavljao), ne bi ih zaustavili do Beograda. A ne da brane Srebrenicu. Sve fula za fulom, moj kiki, ne dao Bog tebe imati za kakvog savjetnika, ili analiticara.
Ostati i najebati mogu jedino avanturisti i totalni fanatici.
Uglavnom, Srebrenicani su se sa par puskica lavovski branili, a kasnije i lavovski probili do slobodne teritorije. Znam komandante koji su vodili proboj. Ti ljudi da su imali djelic oruzja pesmergi sada bi na Djerdapu kahvu pili.
Nevjerovatno je sta frajer poredi, nigdje veze sa vezom.
- Challenger__
#16541 Re: Irak
UN iznose podatak da je 61.000 ljudi napustila Kirkuk. Dakle, skoro deset puta manje nego što je tvrdio Kiki ("pola miliona").
- Kikibombona
#16542 Re: Irak
Radi se samo o gradu Kirkuk. Okolina je potpuno prazna. Tuz je prazan. Dakuk itd.
Egzodus iz Kirkuka se nastavlja. Kolone civila bjeze iz okupiranog grada u pravcu Slemanija. Siitsko-turkmenski fanatici siju strah po Kirkuku. Izbjeglice iz Kirkuka prenose da je gradjanima za koje se zna da su simpatizeri KDP zabranjen povratak u grad.
https://mobile.twitter.com/RudawEnglish ... 08/video/1
Sve sto je silom oteto bice vraceno. Ovo nije prvi put da je Kirkuk okupiran.
Egzodus iz Kirkuka se nastavlja. Kolone civila bjeze iz okupiranog grada u pravcu Slemanija. Siitsko-turkmenski fanatici siju strah po Kirkuku. Izbjeglice iz Kirkuka prenose da je gradjanima za koje se zna da su simpatizeri KDP zabranjen povratak u grad.
https://mobile.twitter.com/RudawEnglish ... 08/video/1
Sve sto je silom oteto bice vraceno. Ovo nije prvi put da je Kirkuk okupiran.
- DaysleepeR
#16543 Re: Irak
jel ovo Rudaw?
- Opetja033
#16544 Re: Irak
Kikibombona wrote:Sve sto je silom oteto bice vraceno. Ovo nije prvi put da je Kirkuk okupiran.
- Kikibombona
#16545 Re: Irak
Kurdi su se vratili na granice prije rata.Opetja033 wrote:Kikibombona wrote:Sve sto je silom oteto bice vraceno. Ovo nije prvi put da je Kirkuk okupiran.![]()
![]()
![]()
Sta kontrolisu suni ekstremisti?
Sunitski teritorij je porusen, milioni izbjeglica itd. Slomljeni su 100%. A ti si ovdje govorio o autonomiji i razne druge gluposti. Lijepo sam ti govorio da sije uzimaju rat...
Sjecas se kada sam pisao da suniti trebaju dobiti Mosul, Faludzu, Alep, Raku, Zor... a da sijama pripadne Damask, Homs, Hama, Dara itd. Ti si tada govorio da mrzim sunite. A vidis sada da sam bio dobronamjeran?
- Opetja033
#16546 Re: Irak
Jedino sto mogu vidjeti jeste da ti ili nekvalitetno trolas ili nazalost nisi normalan.Kikibombona wrote:Kurdi su se vratili na granice prije rata.Opetja033 wrote:Kikibombona wrote:Sve sto je silom oteto bice vraceno. Ovo nije prvi put da je Kirkuk okupiran.![]()
![]()
![]()
Sta kontrolisu suni ekstremisti?
Sunitski teritorij je porusen, milioni izbjeglica itd. Slomljeni su 100%. A ti si ovdje govorio o autonomiji i razne druge gluposti. Lijepo sam ti govorio da sije uzimaju rat...
Sjecas se kada sam pisao da suniti trebaju dobiti Mosul, Faludzu, Alep, Raku, Zor... a da sijama pripadne Damask, Homs, Hama, Dara itd. Ti si tada govorio da mrzim sunite. A vidis sada da sam bio dobronamjeran?
Najveci dobitnici ovim brutalnim debaklom Kurda oko Kirkuka i Sinjara su Sunni Arapi u Iraku. Dao Bog zdravlja a ti zapamti sta sam napisao.
- DaysleepeR
#16547 Re: Irak
Kiki šta bi sa onim "Pesherge su se zaklele da će se iskupiti Jezidima što su ih napustili"
After Peshmerga fled from Shingal, Ezidis removed the "monument of shame", a poster of Masoud Barzani, on Mt. Shingal.

After Peshmerga fled from Shingal, Ezidis removed the "monument of shame", a poster of Masoud Barzani, on Mt. Shingal.

Last edited by DaysleepeR on 18/10/2017 15:14, edited 1 time in total.
- salik79
#16548 Re: Irak
tuz-Kikibombona wrote:Radi se samo o gradu Kirkuk. Okolina je potpuno prazna. Tuz je prazan. Dakuk itd.
Tavuk (dakuk)with a majority of Shia Turkmen Tuz Khormato, along with Altun Kupri, Amerli, Bashir, Bustamli, Mahalabiyah, Qarah Tappah, Sulaiman Bek, Tal Afar, Taza Khurmatu, and Yankjah, make up the largest Turkmen-majority cities in Iraq
The town is multi-ethnic, approximately 3% Kaka'i[5] Kurds, 20% kurds, 7% Arabs, and 70% Turkmen

Last edited by salik79 on 18/10/2017 15:24, edited 3 times in total.
- salik79
#16549 Re: Irak
Sve prazno, zbrisali Turkmeni, Arapi, Kurdi,....Ili su Kurdi ove ostale vec ranije protjerali?! 
- Kikibombona
#16550 Re: Irak
Najveci dobitnici su siiti i Iran.Opetja033 wrote:
Jedino sto mogu vidjeti jeste da ti ili nekvalitetno trolas ili nazalost nisi normalan.
Najveci dobitnici ovim brutalnim debaklom Kurda oko Kirkuka i Sinjara su Sunni Arapi u Iraku. Dao Bog zdravlja a ti zapamti sta sam napisao.
Da je Kurdistan zadrzao Kirkuk bio bi znatno jaci. Siitski obruc je dugorocno neprihvatljiv za Kurde. Zbog toga bi Kurdi morali raditi na jacanju sunita kao tampon zone sa sijama i stvaranju preduslova da suniti dobiju autonomiju i tako Kurdistan dobije otvoren koridor za Jordan. Sunitski lideri su u proteklim danima govorili o autonomiji. Sastajali su se sa Barzanijem i sl.
Sada su Kurdistanu potkresana krila i oni vise za sunite ne mogu uraditi nista. Slijedi 10-20 godina reorganizacije. Suniti mogu zaboraviti na bilo kakva prava. Za njih se nema ko zauzeti. Sto im sije bace to ce imati. Suniti ce morati cekati da Kurdistan ojaca.
Sunitska situacija je trenutno beznadezna. Jedino sto mogu ocekivati jesu siitski misionari. Sije ce sada kupiti oportunisticke sunitske lidere i masovno siriti siitsku ideologiju.
Ja sam ovdje zagovarao sunitsku drzavu. Provincija Anbar, pa sve od Tikrita do Mosula. Iz Sirije Idlib, Alep, Raku i Zor. Sijama sve ostalo. I ti si me tada napadao, a da se ovo sada ponudi sunitima, uzeli bi sa pjesmom.
U Iraku i Siriji sunitski narod je dozivio pravu kataklizmu.