Irak

Post Reply
asker

#16251 Re: Irak

Post by asker »

Challenger__ wrote:
pasha078 wrote:Ko sto rece neko, vjerovatno su se takticki povukli.
Nema veze sa tim već sa dogovorm jačih igrača. Većina ljudi ovo radi ne zato što mrzi Kurde, taman posla, već vraćaju Kikiju, koji ih je bez mjere glorifikovao a Iračane ponižavao.
Kurdi ce ostati i opstati u sve 4 drzave. Neka se obrazuju, bore za svoja prava, rastu u svakom pogledu.
Gadjenje forumskog puka prema Kurdskom politickom mafijaskom vrhu je izazvao upravo forumski Kurd propagator. Zasluzuje svako ismijavanje i provokaciju. Sinoc u ovo doba je lik pisao 3 posta u minuti, tako podrugljivo i osiono, a to radi godinama, a stari ljudi kazu jutro je pametnije od veceri.
Isto tako zdrav razum nalaze svakom mislecem bicu da shvati poruke apsolutno SVIH relevantnih faktora planete zemlje oko referenduma i eventualne nezavisnosti tzv Kurdistana.
Svima osim ovom forumskom liku. Pa malo mase Izraelskim zastavama, pa malo Ameri do zuba naoruzavaju Kurde, pa malo Kurdkinje radjaju vise, pa Irak vjestacka tvorevina, pa Rusi potpisali ugovor oko nafte, pa milioni naoruzanih Pesmergi, pa silne slike stranih placenika/fanatika u Kurdskim redovima (svakom normalnom je neki Sved u kurdskim redovima isti kurac kao onaj majmun iz Bosne u Nusri). Cudna vrsta kurcenja, utemeljena na prdimahovini. Nana od 80 godina s kalasem, hebo te led :-)

Ohrabruju ovi zvanicni dokumenti legitimne Iracke vlasti koju su forumasi postavljali na temi. Nikakav progon, osveta, zlocini se ne propagiraju. Vratiti ustavnopravni poredak na teritoriji medjunarodno priznate drzave. Ko normalan moze biti protiv toga? Pogotovo iz BiH, gdje imamo svog Barzanija iz Laktasa.

Ako Bog da, uskoro i Sirija i Irak da ociste sav retrogradni sljam sa svojih teritorija, te da se posvete boljem zivotu svih svojih gradjana.
vivaldi

#16252 Re: Irak

Post by vivaldi »

salik79 wrote:Bilo je o tome govora u irackom parlamentu, ali, koliko znam, nikada to nije istjerano do kraja.
jbg salik to je nevjerovatno krvoprolice. jebote dozvolis da ti toliko djece pokolju za jedan dan, da zarobe toliku masu oruzja kojim su poslije pobili ko zna jos koliko i onda se ne zna kako se to zavrsilo..covjece to se moralo znati u roku od sat vremena. ko je kriv za masakr nad vlastitom omladinom?

ko zna koliko su ti generali koji su najodgovorniji za te katarstofalne propuste poslije vodili drugih bitki i drugih zajeba napravili...
salik79

#16253 Re: Irak

Post by salik79 »

Opetja033 wrote: Ehli Bejt a.s. je čist od ovih zločinačkih spodoba. Povezujuci ih sa ovim monstruma, nanosite nepravdu čistom Ehlu Bejtu a.s. taman kao Muavija i Jezid l.a. ali na drugi način.
Ako je Kasim Sulejmani monstrum i ja zelim biti monstrum. Sto bi Sejh Buti k.s. rekao za Sejha Nasrullaha:"Volio bih da sam vrijedan samo jagodice (vrha) prsta Hassana Nasrullaha." Eh, isto tako ja hadzi Kasim-age Sulejmanija.

Jezid i Muavija su zvijezde vodilje Aloushima i slicnim "revolucionarima".
salik79

#16254 Re: Irak

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Pa sta je smjesno. Kasim Sulejmani? Vidjeli smo i njegovo umjece. Tako bi i ja znao. Navuces desetorostruko vise vojnika i tehnike. Pustis Amere da im danima razvlace pamet i opet izgubis kamaru vojnika i vremena dok zauzmes grad.

Kolko im je dana trebalo da oslobode prvi grad u Iraku? Koliko zracnih udara i uz koje gubitke? Kako ono, cuvaju ljudstvo :lol:

Da ne spominjemo Mosul
Chelli, de mu jos jednom pusti onu njegovu :lol: :lol: :lol:

De, dok slusas, citaj ovo (clanak iz 2014):
https://www.theguardian.com/theobserver ... amic-state

8-)
Last edited by salik79 on 16/10/2017 23:59, edited 1 time in total.
Challenger__

#16255 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Pentagon says Iraqi train-and-equip mission could end if attacks on Kurds continue.
PLUS, prebaciti ISIL-majmune na Abadijevu raju, to ne ide kroz saopštenje... :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#16256 Re: Irak

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Pa sta je smjesno. Kasim Sulejmani? Vidjeli smo i njegovo umjece. Tako bi i ja znao. Navuces desetorostruko vise vojnika i tehnike. Pustis Amere da im danima razvlace pamet i opet izgubis kamaru vojnika i vremena dok zauzmes grad.

Kolko im je dana trebalo da oslobode prvi grad u Iraku? Koliko zracnih udara i uz koje gubitke? Kako ono, cuvaju ljudstvo :lol:

Da ne spominjemo Mosul
Chelli, de mu jos jednom pusti onu njegovu :lol: :lol: :lol:
Odmah!

BETON stvar... Image
Opetja033

#16257 Re: Irak

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote: Ehli Bejt a.s. je čist od ovih zločinačkih spodoba. Povezujuci ih sa ovim monstruma, nanosite nepravdu čistom Ehlu Bejtu a.s. taman kao Muavija i Jezid l.a. ali na drugi način.
Ako je Kasim Sulejmani monstrum i ja zelim biti monstrum. Sto bi Sejh Buti k.s. rekao za Sejha Nasrullaha:"Volio bih da sam vrijedan samo jagodice (vrha) prsta Hassana Nasrullaha." Eh, isto tako ja hadzi Kasim-age Sulejmanija.

Ma možeš držati njegovu sliku u kući i sedzdu mu činiti, to se mene ne tiče.

Međutim dovoditi u kontekst ovo vaše morbidno onanisanje na Sulejmanija u kontekst ljubavi prema Ehlul Bejtu a.s. je morbidno, pogresno, ekstremno, ljigavo i nadasve sasvim sektaški. Dovoditi ljubav prema Sulejmaniju u kontekst ljubavi prema Ehlul Bejtu a.s. je bolest, krajnji stepen fanatizma.

Na kraju krajeva i vrlo uvredljivo prema nama koji smatramo da ovo imperijalistički djubre zaslužuje metak u čelo, ali isto tako gajimo ljubav prema Ehlul Bejtu a.s.
Od kada je to verbalno (?) onanisanje na Sulejmanija temelj ljubavi prema Ehlul Bejtu?

Sektasi, sektasi. Jasta nego sektasi.
salik79

#16258 Re: Irak

Post by salik79 »

vivaldi wrote:
salik79 wrote:Bilo je o tome govora u irackom parlamentu, ali, koliko znam, nikada to nije istjerano do kraja.
jbg salik to je nevjerovatno krvoprolice. jebote dozvolis da ti toliko djece pokolju za jedan dan, da zarobe toliku masu oruzja kojim su poslije pobili ko zna jos koliko i onda se ne zna kako se to zavrsilo..covjece to se moralo znati u roku od sat vremena. ko je kriv za masakr nad vlastitom omladinom?

ko zna koliko su ti generali koji su najodgovorniji za te katarstofalne propuste poslije vodili drugih bitki i drugih zajeba napravili...

Ima citav iracki dokumentarac o tome...Mozes naci na youtubeu. Uglavnom katastrofa, ali do sada se iscistio taj oficirski kadar. Kao sto rekoh, preko 50% tog kadra su cinili Kurdi. Pretpostavljam upravo oni koji su se rukovali i slikali na checkpointima sa "isilovcima" i oni s kojima je rudav htio intervjue praviti (jucer sam postavljao snimke i pisao o tome). Sve to nakon tih pokolja. Izdato-prodato.
karakters

#16259 Re: Irak

Post by karakters »

Opetja033 wrote: Sektasi, sektasi. Jasta nego sektasi.
Nek si mu reko. Mi sekularisti, sa strane posmatrajući, sektaša i religijskog fanatika odmah uočimo.
salik79

#16260 Re: Irak

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:

Međutim dovoditi u kontekst ovo vaše morbidno onanisanje na Sulejmanija u kontekst ljubavi prema Ehlul Bejtu a.s. je morbidno, pogresno, ekstremno, ljigavo i nadasve sasvim sektaški. Dovoditi ljubav prema Sulejmaniju u kontekst ljubavi prema Ehlul Bejtu a.s. je bolest, krajnji stepen fanatizma.

Na kraju krajeva i vrlo uvredljivo prema nama koji smatramo da ovo imperijalistički djubre zaslužuje metak u čelo, ali isto tako gajimo ljubav prema Ehlul Bejtu a.s.
Od kada je to verbalno (?) onanisanje na Sulejmanija temelj ljubavi prema Ehlul Bejtu?

Onaniso si ti na Zehrana, onaniso, sve dok je bio ziv. A ovamo, lafo mamone "Ehlul Bejt a.s.". Ah, dusa draga :oops: Ko vas ne zna... :skoljka:
salik79

#16261 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
zrakomlat wrote:A znam, tako je. Nismo mi druže ni za kakvog poređenja. Ne znaju ni političari, policija, a vjerujem slabo i granična.
Pavel Talibani, jedan od lidera PUKa, poziva na mir, na perfektnom engleskom, cak i naglasak engleski! :D

Svi znaju engleski, osim Mesuda Barzanija. Al' on je svakako neobrazovan, covjek ratnik. :D

Kod nas od vodecih politicara niko beknuti ne zna... :roll: :roll:
gdje smo mi a gdje kurdistan
Kikibombona wrote:

Kurdi se nece libiti da uz pomoc Saudije i drugih suni drzava naoruzaju suni Arape i zaganjaju siite do Kerbele.
Kikibombona wrote:Prva linija u Kirkuku!

Image

Oko cijelog Kirkuka su prokopani transeji u dva reda. Nakon toga idu druge prepreke, minska polja itd. Koliko su siitske mule spremne zrtvovati djece iz Basre?

Image

Na ulicama Kirkuka!

Image

Al' sta znaju fanatici iz Iraka. Njihov maksimalan domet je molitva, samokaznjavanje i rat. Nece se valja okrenuti sportu, umjetnosti, obrazovanju i ekonomiji. Sta ocekivati od ajatolaha i mula? :roll:
impresivne odbrambene linije
Kikibombona wrote: A te zahtjeve mogu isprintati u potreban broj primjeraka i sebi u supak ugurati. :lol:

Kao sto kaze savjetnik predsjednika Barzanija: 'ne testirajte nasu odlucnost'.

Sije mogu samo najebati u Kirkuku ...
:D :lol: :bih:
karakters

#16262 Re: Irak

Post by karakters »

salik79 wrote:

Onaniso si ti na Zehrana, onaniso, sve dok je bio ziv. A ovamo, lafo mamone "Ehlul Bejt a.s.". Ah, dusa draga :oops: Ko vas ne zna... :skoljka:
Ako je tako, Zahran je onda zagino na vrijeme. Prije nego što ga je Opetja33 stigo upoznati.
insomnia78

#16263 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Tekfirom ga
Challenger__

#16264 Re: Irak

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:
zrakomlat wrote:A znam, tako je. Nismo mi druže ni za kakvog poređenja. Ne znaju ni političari, policija, a vjerujem slabo i granična.
Pavel Talibani, jedan od lidera PUKa, poziva na mir, na perfektnom engleskom, cak i naglasak engleski! :D

Svi znaju engleski, osim Mesuda Barzanija. Al' on je svakako neobrazovan, covjek ratnik. :D

Kod nas od vodecih politicara niko beknuti ne zna... :roll: :roll:
gdje smo mi a gdje kurdistan
Kikibombona wrote:

Kurdi se nece libiti da uz pomoc Saudije i drugih suni drzava naoruzaju suni Arape i zaganjaju siite do Kerbele.
Kikibombona wrote:Prva linija u Kirkuku!

Image

Oko cijelog Kirkuka su prokopani transeji u dva reda. Nakon toga idu druge prepreke, minska polja itd. Koliko su siitske mule spremne zrtvovati djece iz Basre?

Image

Na ulicama Kirkuka!

Image

Al' sta znaju fanatici iz Iraka. Njihov maksimalan domet je molitva, samokaznjavanje i rat. Nece se valja okrenuti sportu, umjetnosti, obrazovanju i ekonomiji. Sta ocekivati od ajatolaha i mula? :roll:
impresivne odbrambene linije
Kikibombona wrote: A te zahtjeve mogu isprintati u potreban broj primjeraka i sebi u supak ugurati. :lol:

Kao sto kaze savjetnik predsjednika Barzanija: 'ne testirajte nasu odlucnost'.

Sije mogu samo najebati u Kirkuku ...
:D :lol: :bih:
:cry:

:lol: :lol:
zvizdan

#16265 Re: Irak

Post by zvizdan »

karakters wrote:
Opetja033 wrote: Sektasi, sektasi. Jasta nego sektasi.
Nek si mu reko. Mi sekularisti, sa strane posmatrajući, sektaša i religijskog fanatika odmah uočimo.
:D :thumbup:
karakters

#16266 Re: Irak

Post by karakters »

Sad Kiki zbog Pavelovog savršenog engleskog mrzi i američki.
vivaldi

#16267 Re: Irak

Post by vivaldi »

salik79 wrote:Ima citav iracki dokumentarac o tome...Mozes naci na youtubeu.
to se rijesava prijekim sudom, a ne dokumentarcem i skupstinskim istragama kao da se radi o 10 tona pokradene nafte iz robnih rezervi, aj hajd..

to je samo jedna od stvari koje tamo ne kontam. nadam se samo skorom miru, i zbog njih i zbog nas i smirivanju strasti u evropi
exliberal-ex

#16268 Re: Irak

Post by exliberal-ex »

A da vi to sektasko religijsko prepucavnje ostavite na forumu o religij....
jebem ti sunce zadnjih par stranica citam sta pisete i sve kontam ko je ovdje lud...nista nekontam

jos cu reci da mi fali kiki sa svjim ponjavama :-) :-)
General War

#16269 Re: Irak

Post by General War »

salik79 wrote:
vivaldi wrote:

Ima citav iracki dokumentarac o tome...Mozes naci na youtubeu. Uglavnom katastrofa, ali do sada se iscistio taj oficirski kadar. Kao sto rekoh, preko 50% tog kadra su cinili Kurdi. Pretpostavljam upravo oni koji su se rukovali i slikali na checkpointima sa "isilovcima" i oni s kojima je rudav htio intervjue praviti (jucer sam postavljao snimke i pisao o tome). Sve to nakon tih pokolja. Izdato-prodato.
De malo odvadi :lol:
Jesul to kurdi cuvali te regrute? Smijes se kikiju a bas tvoji sad postovi lice na njegove :roll:
Challenger__

#16270 Re: Irak

Post by Challenger__ »

exliberal-ex wrote:jos cu reci da mi fali kiki sa svjim ponjavama :-) :-)
Komšija, opusti se bolan. Slušalice u uši pa odvrni do daske onaj kalesijski bend i Bog te veselio. Sve ti se samo kaže.
General War

#16271 Re: Irak

Post by General War »

exliberal-ex wrote:A da vi to sektasko religijsko prepucavnje ostavite na forumu o religij....
jebem ti sunce zadnjih par stranica citam sta pisete i sve kontam ko je ovdje lud...nista nekontam

jos cu reci da mi fali kiki sa svjim ponjavama :-) :-)
Evo celi i salik uletili kizeci :D
Opetja033

#16272 Re: Irak

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote: Ako je Kasim Sulejmani monstrum i ja zelim biti monstrum. Sto bi Sejh Buti k.s. rekao za Sejha Nasrullaha:"Volio bih da sam vrijedan samo jagodice (vrha) prsta Hassana Nasrullaha." Eh, isto tako ja hadzi Kasim-age Sulejmanija.

1) koga to nas?
2) sve i da si u pravu za Zehrana, nikada ali nikada - niti njega niti bilo koga drugog kada je u pitanju ovaj prljavi sukob u Siriji i Iraku nisam stavljao u ovakav kontekst. Niti spominjao Poslanika a.s., Ehlul Bejt a.s., ashabe. Oni su čisti od ovoga. Ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da ih uvlacim u ovo blato. Nije jer imam previsoko mišljenje o njima. Ti ih uvlačis jer za tebe očito ne predstavljaju ništa više od jeftinih slogana.
Nisi glup, naprotiv - smatram te i dalje jednim od inteligentnijih forumaša na ovim temama. Ali poštovanje koje sam imao prema tebi se nažalost večeras prepolovili. Jesi li uopće svjestan koliko opasnom retorikom se služis? Ovo što si napisao je vrhunac fanatizma i sektastva.
3) Nisi mi odgovorio na pitanje: od kada se ljubav prema Ehlul Bejtu a.s. mjeri idolopoklonstvom prema Sulejmaniju?

Ehlul Bejt je čist i od Sulejmanija i od vas.
jao_situacije

#16273 Re: Irak

Post by jao_situacije »

e jesam se ismijao zadnjih par stranica

:lol: :lol:
rajv0sa

#16274 Re: Irak

Post by rajv0sa »

Selam od sektaša, ili ovaj put hvaljen isus :mrgreen:
Image
karakters

#16275 Re: Irak

Post by karakters »

rajv0sa wrote:Selam od sektaša, ili ovaj put hvaljen isus :mrgreen:
Image
Taj ko da je od isilovaca nabavljo spajalicu za obrve.
Post Reply