Irak

Post Reply
insomnia78

#16226 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Opetja033 wrote:Je li ovo Kurdi trolaju po twitteru ili je Daesh fakat uzeo večeras par sela oko Kirkuka i da napreduju prema samom gradu?
To bi bio preokret. Dodje Daesh i istjera ih i jedne i druge iz Kirkuka :lol:
salik79

#16227 Re: Irak

Post by salik79 »

vivaldi wrote: i mosul kojeg se sjecam je takav primjer. ne znam kako je moguce da zarobe odjednom nekoliko hiljada do zuba naoruzanih vojnika :-)

Vidi se da slabo pratis. Nisu zarobili "do zuba naoruzane vojnike", nego nenaoruzane kadete (mladice) u bazi "Speicher" u Tikritu (ne u Mosulu). To je kao kada bi rekao da su kadeti na Vracama, koje cetalji pobise, bili do zuba naoruzani.
karakters

#16228 Re: Irak

Post by karakters »

Opetja033 wrote:Je li ovo Kurdi trolaju po twitteru ili je Daesh fakat uzeo večeras par sela oko Kirkuka i da napreduju prema samom gradu?
Ranj Talabany‏ @ranj_talabany now1 minute ago

Correction: klix numbers are 400-500 #ISIS. Heavy fighting ongoing.Ranj Talabany added,

#KDP has armed 2,500 #ISIS detainees, dressed in peshmerga clothes, who have just launched multi pronged attack on ISF in Dibz.
Sve je moguće na Bliskom istoku i u pjesmama Tome Zdravkovića.
vivaldi

#16229 Re: Irak

Post by vivaldi »

General War wrote:Mislim da je iracka vlada sama sebi pucala u nogu ovim...mirise mi na klasicnu namjestaljku, jer ce tesko biti objasniti zasto su napali kirkuk, zasto samo kirkuk (za sada to im je plan a ne cijeli kurdistan)...zbog cega kurdi civili bjeze od "svoje vojske"?
ma nemam blage veze ni da su kurdi bili u ovom kirkuku, nego vidim veceras se samo o tome pise i da su se pokupili kolektivno.

nadam se samo da ce se zavrsiti sva ta sranja sto prije, jer iako se tamo ratuje oduvijek, ovo je prvi put da tamosnje belaje osjecamo i mi.
sarajevoxxxx

#16230 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

Uzeli su dva sela u distriktu Dubs u južnom dijelu pokrajine Kirkuk.
Opetja033

#16231 Re: Irak

Post by Opetja033 »

General War wrote:
vivaldi wrote:
General War wrote:Bezveze svrsavanje na nista...kurdi se vecinom povukli, sto to samo oni znaju...jesu li bas tolike pizde ili ne vidjet cemo ako iracka vojska krene poslije kirkuka.
:thumbup:

u regionu gdje vec godinama traje svjetsko prvenstvo u nevidjenim zvjerstvima, moralisat i srat po kurdima je smjesno. jedino je smjesnije ismijavanje njihove hrabrosti/kukavicluka. kolko se sjecam, najvecu pojedinacnu vojnicku katastrofu su dozivjeli danasnji oslobodici u mosulu svojevremeno.
Mislim da je iracka vlada sama sebi pucala u nogu ovim...mirise mi na klasicnu namjestaljku, jer ce tesko biti objasniti zasto su napali kirkuk, zasto samo kirkuk (za sada to im je plan a ne cijeli kurdistan)...zbog cega kurdi civili bjeze od "svoje vojske"?
Nema im šta biti teško objasniti jer Kirkuk nije sastavni dio Kurdistana, tj KRG-a. I nisu napali samo Kirkuk nego sva područja zauzeta od strane Peshmergi 2014. Dakle u principu napali su teritoriju koju su peshmerge okupirale 2014. godine i koja nije bila u sastavu autonomnog iračkog Kurdistana.
salik79

#16232 Re: Irak

Post by salik79 »

handžar88 wrote: Kasimaga isijava ko melek 8-)
Ejvallah! :thumbup: Evlijullah 1/1.
General War

#16233 Re: Irak

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote: Mislim da je iracka vlada sama sebi pucala u nogu ovim...mirise mi na klasicnu namjestaljku, jer ce tesko biti objasniti zasto su napali kirkuk, zasto samo kirkuk (za sada to im je plan a ne cijeli kurdistan)...zbog cega kurdi civili bjeze od "svoje vojske"?
Objasniti kome? Kome se trebaju pravdati u svojoj zemlji? Osim toga tesko da je ovi izvedeno bez amina velikog bjelog oca tako da...
Ako gledas od ex yu, preko Ukrajine...pa i sirije...imas ti svasta nesto objesnjavat ili trazi sebi selameta kad pocnes biti na prvim stranicama novina i vijesti...tvoja je zemlja ali je i tvoj narod bez obzira sta oni mislili...kad rafalima po njima opalis...onda dode se na : "jesmo vam rekli".
karakters

#16234 Re: Irak

Post by karakters »

salik79 wrote:
Šijullah 1/1. A ne ko ti.
General War

#16235 Re: Irak

Post by General War »

insomnia78 wrote:
To bi bio preokret. Dodje Daesh i istjera ih i jedne i druge iz Kirkuka :lol:
Pa nemoj mislit da nije nemoguce :D
vivaldi

#16236 Re: Irak

Post by vivaldi »

salik79 wrote:Vidi se da slabo pratis. Nisu zarobili "do zuba naoruzane vojnike", nego nenaoruzane kadete (mladice) u bazi "Speicher" u Tikritu (ne u Mosulu). To je kao kada bi rekao da su kadeti na Vracama, koje cetalji pobise, bili do zuba naoruzani.

slabo pratim to sam vec rekao, ali se sjecam hiljada zarobljenih, ogormne tehnike zarobljene i stotina miliona dolara koje su ostale u banci.

a to je tada trebalo da ima samo jednu reakciju - da neko udje u sva minsitrstva i zgrade vlade u bagdadu i sve glavonje povjesa za prvu banderu bez ikakvog pitanja
karakters

#16237 Re: Irak

Post by karakters »

General War wrote: Pa nemoj mislit da nije nemoguce :D
:?

:D
insomnia78

#16238 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Pa naravno da je moguce. Ne mogu oni ni jedni ni drugi terorima papuca okrenuti sto se tice rata. Pogotovo ako Ameri zakasne sa zracnim udarima
salik79

#16239 Re: Irak

Post by salik79 »

karakters wrote:
salik79 wrote:
Obojica smo zaljubljenici u Ehli Bejt. ;-)
General War

#16240 Re: Irak

Post by General War »

Opetja033 wrote:
General War wrote: Mislim da je iracka vlada sama sebi pucala u nogu ovim...mirise mi na klasicnu namjestaljku, jer ce tesko biti objasniti zasto su napali kirkuk, zasto samo kirkuk (za sada to im je plan a ne cijeli kurdistan)...zbog cega kurdi civili bjeze od "svoje vojske"?
Nema im šta biti teško objasniti jer Kirkuk nije sastavni dio Kurdistana, tj KRG-a. I nisu napali samo Kirkuk nego sva područja zauzeta od strane Peshmergi 2014. Dakle u principu napali su teritoriju koju su peshmerge okupirale 2014. godine i koja nije bila u sastavu autonomnog iračkog Kurdistana.
Ok, Ali sta predstavlja ova operacija...mi cemo uzet naftu ili slamanje kurdske autonomije/secesije?
salik79

#16242 Re: Irak

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Pa naravno da je moguce. Ne mogu oni ni jedni ni drugi terorima papuca okrenuti sto se tice rata. Pogotovo ako Ameri zakasne sa zracnim udarima

:lol: :lol: :lol: :skoljka:
Challenger__

#16243 Re: Irak

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Pa naravno da je moguce. Ne mogu oni ni jedni ni drugi terorima papuca okrenuti sto se tice rata. Pogotovo ako Ameri zakasne sa zracnim udarima

:lol: :lol: :lol: :skoljka:
Pusti mu omiljeni bend, opet je počeo da preskače. Evo, ja ću:

General War

#16244 Re: Irak

Post by General War »

vivaldi wrote:
salik79 wrote:Vidi se da slabo pratis. Nisu zarobili "do zuba naoruzane vojnike", nego nenaoruzane kadete (mladice) u bazi "Speicher" u Tikritu (ne u Mosulu). To je kao kada bi rekao da su kadeti na Vracama, koje cetalji pobise, bili do zuba naoruzani.

slabo pratim to sam vec rekao, ali se sjecam hiljada zarobljenih, ogormne tehnike zarobljene i stotina miliona dolara koje su ostale u banci.

a to je tada trebalo da ima samo jednu reakciju - da neko udje u sva minsitrstva i zgrade vlade u bagdadu i sve glavonje povjesa za prvu banderu bez ikakvog pitanja
Stotine miliona dolara su bili u Mosulu...tu ih ISIS nije mogao stici :D
salik79

#16245 Re: Irak

Post by salik79 »

vivaldi wrote:

Bilo je o tome govora u irackom parlamentu, ali, koliko znam, nikada to nije istjerano do kraja. Ta oprema i tehnika jeste ostala iza vojske koja se raspala/razbjezala, a momci iz Speichera nisu imali nista s cim bi se mogli suprotstaviti svojim dzelatima. Klasicni kadeti.
Challenger__

#16246 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Opet ona budaletina Lieberman i šef mu Natanjahu.
Opetja033

#16247 Re: Irak

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
karakters wrote:
salik79 wrote:
Obojica smo zaljubljenici u Ehli Bejt. ;-)
Ehli Bejt a.s. je čist od ovih zločinačkih spodoba. Povezujuci ih sa ovim monstruma, nanosite nepravdu čistom Ehlu Bejtu a.s. taman kao Muavija i Jezid l.a. ali na drugi način.
salik79

#16248 Re: Irak

Post by salik79 »

@Chelli

:thumbup: :D
insomnia78

#16249 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Pa sta je smjesno. Kasim Sulejmani? Vidjeli smo i njegovo umjece. Tako bi i ja znao. Navuces desetorostruko vise vojnika i tehnike. Pustis Amere da im danima razvlace pamet i opet izgubis kamaru vojnika i vremena dok zauzmes grad.

Kolko im je dana trebalo da oslobode prvi grad u Iraku? Koliko zracnih udara i uz koje gubitke? Kako ono, cuvaju ljudstvo :lol:

Da ne spominjemo Mosul
Challenger__

#16250 Re: Irak

Post by Challenger__ »

:pisnuo:
Post Reply