Irak

Post Reply
karakters

#16026 Re: Irak

Post by karakters »

zrakomlat wrote:
Pa šta ti smeta onda jedna sirijska zastava s predsjednikom svih sirijaca, dr bashar al asadom koji zeli siriju za sve građane?
Jbt, lik koji iz petnih žila podržava najsmrdljiva sektaška govna na svijetu, čije se slike u encikopedijama nalaze pored pojmova "sektaš", "psihopata", "sociopata", "sadista", od "oslobodilaca" Nusre i "branitelja naroda" ISIL-a i drugih stotina glavosječkih vehabijskih ahrara i kuraca palaca, protiv sekularne sirijske vlade, se našao da nekom drugom priča o sektaštvu i potrebi za poštivanjem državne zastave. :lol:
zrakomlat

#16027 Re: Irak

Post by zrakomlat »

karakters wrote:
zrakomlat wrote:
Pa šta ti smeta onda jedna sirijska zastava s predsjednikom svih sirijaca, dr bashar al asadom koji zeli siriju za sve građane?
Jbt, lik koji iz petnih žila podržava najsmrdljiva sektaška govna na svijetu, čije se slike u encikopedijama nalaze pored pojmova "sektaš", "psihopata", "sociopata", "sadista", od "oslobodilaca" Nusre i "branitelja naroda" ISIL-a i drugih stotina glavosječkih vehabijskih ahrara i kuraca palaca, protiv sekularne sirijske vlade, se našao da nekom drugom priča o sektaštvu i potrebi za poštivanjem državne zastave. :lol:
:lol: :lol: :thumbup:
zvizdan wrote:Mislim da bi moderacija trebala sankcionisati upotrebu pezorativa "sektasi" kad se govori o pripadnicima jednog od dva velika ogranka islamske kulture i civilizacije - siitskom. Sta znaci sektasi? U odnosu na koje to pravovjerje? Ono koje zagovara upravo jedna sekta - vehabijska? Ko bi, onda, bili krscanski sektasi kad je rijec o tri velike denominacije u krscanstvu: katolici, pravoslavci ili protestanti? Mislim, pravo ruzno da se takvo sto dopusta.
+1
Challenger__

#16028 Re: Irak

Post by Challenger__ »

pasha078 wrote:WOW koja glupost! Sjetili se Rusije 99??? A one posjete Palama za vrijeme rata, blokiranje intervencije itd.... Cak suradnja ide i prije pocetka rata u Jugoslaviji.
Sad trebamo svi kolektivno to da zaboravimo??
Ti se fino sa Kikijem uhvati pod ruku pa fantazirajte do zore. Nije mi namjera raspravljati sa ljudima koji nemaju pojma o elementarnim stvarima. POENTA: USA su nikakav saveznik, NULA. POENTA 2: Tajna uspješne politike; dogovor sa Rusijom.

#16029 Re: Irak

Post by Challenger__ »

zvizdan wrote:Mislim da bi moderacija trebala sankcionisati upotrebu pezorativa "sektasi" kad se govori o pripadnicima jednog od dva velika ogranka islamske kulture i civilizacije - siitskom. Sta znaci sektasi? U odnosu na koje to pravovjerje? Ono koje zagovara upravo jedna sekta - vehabijska? Ko bi, onda, bili krscanski sektasi kad je rijec o tri velike denominacije u krscanstvu: katolici, pravoslavci ili protestanti? Mislim, pravo ruzno da se takvo sto dopusta.
:thumbup:
sarajevoxxxx

#16030 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

Izgleda da je ipak malo preuveličana teza o izdaji i da od ponavljanja iste možda najviše koristi imaju protivnici Kurda.

Supruga Dželala Talabanija: Moj najbliži rođaci se nalaze na prvoj liniji u Kirkuku.

http://xeber24.org/archives/46753
zrakomlat

#16031 Re: Irak

Post by zrakomlat »

Kirkuk još nije pao, a kaće, ne znamo. Ili je ono Đekna bila? nemam pojma...
Mrljavi

#16032 Re: Irak

Post by Mrljavi »

sarajevoxxxx wrote:
Da smeta mi "ja Husein" jer mislim da ako se boriš za državu da nema mijesta sektaškim zastavama. Neka bude jedna iračka zastava, neka pokaže Bagdad da zaista želi državu za sve građane a ne samo za šiite ili čak zaguljene sektaše. I da smeta mi kada vrijeđaš, ako nisi u stanju da normalno razgovaraš onda se sam banuj.
Tako je brate moj, dobro se sjecam kako su nam prije par godina smetale razlicite zastave revolucije. Nocima nismo spavali zbog brige sto nije samo jedna zastava borbe za gradansku drzavu. :thumbup:
Last edited by Mrljavi on 16/10/2017 19:05, edited 1 time in total.
salik79

#16033 Re: Irak

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote: Pogledaj današnje zastave u Kirkuku "ja husein" i dr. čovječe Irak se guši u sektaštvu. Zašto rat protiv Kurda? Jesu li Kurdi puštali Isil u Siriju i Irak ili Turska? Zar nije logično da za pad Mosula odgovara vlada u Bagdadu?

Šije i njihovu opsjednutost vehabijama koristili su protiv Isila, danas ih koriste protiv Kurda, ko je slijedeći na redu? A u oba rata i protiv Isila i evo sada protiv Kurda sve uredno Iran i šiitske milicije sarađuju sa Amerikancima :-)
Ahaaaa, smeta ti "ja Husein!", a nije ti smetalo "ja Muavyah" kada je tvoj miljenik, krepali Zehran Aloush, pocetkom revolucije uzvikivao (zelis li da opet postavljam video?)?! I sta kazes, nisi munafik, vrijedja te to?!

Znas li ti, uopce, sta znaci "ja Husein"?! To moze smetati iskljucivo nasibijama, mrziteljima casnog Ehli Bejta.

Za hazreti Huseinovu casnu borbu, ustanak protiv nepravde, tiranije i zla je svako cuo, sirom Dunjaluka, bez obzira na vjeroispovijest i licna uvjerenja. Zna se kome jedino ta parola moze smetati.
Da smeta mi "ja Husein" jer mislim da ako se boriš za državu da nema mijesta sektaškim zastavama. Neka bude jedna iračka zastava, neka pokaže Bagdad da zaista želi državu za sve građane a ne samo za šiite ili čak zaguljene sektaše. I da smeta mi kada vrijeđaš, ako nisi u stanju da normalno razgovaraš onda se sam banuj.
Nisi mi odgovorio zasto ti Zehranove parole nisu tako smetale?! Zasto one nisu smetale, nego si otkid'o i dan danas otkidas na njega. Odgovori, ili zauvijek zasuti!

"Ja Husein" nije sektaska parola, nego parola svih obespravljenih, ugnjetavanih tamosnjih naroda, kao parola ustanka protiv tiranije. A svako ko voli Poslanika a.s. i njegov Casni Ehli Bejt a.s., ne moze biti protiv hazreti Imama Husejna i odazivanju njegovom pozivu na ustanak za pravo, slobodu i pravdu za sve!
Last edited by salik79 on 16/10/2017 19:04, edited 1 time in total.
General War

#16034 Re: Irak

Post by General War »

Kikibombona wrote:Kurdi apsolutno svjesni da iza svega stoji Amerika i kurdski izdajnici!
I receive so many bad news. I won't share but don't have any hope for Kirkuk. Talabani family and USA made a deal on our back
Siitski Irak je americka tvorevina. Amerika ne zeli nestanak siitskog Iraka i tom cilju je predana. Kurdi su se malo zajebali. Platili su jos jedan skup ceh u svojoj historiji.

Ovo je izuzetna lekcija za YPG u Siriji. Imaju dobre odnose sa Amerikom i zato Amerika postavlja transportere izmedju njih i Turaka. Ako se okrenu Rusima, najebali su, Amerika ce pustiti Turke i eto krvoprolica...

Bice da je Amerima isto tako zasmetalo jer je Barzani sklopio dil sa Rusima. Sada je potpuno odbacen od strane Amerikanaca.
Kiki, cijena se mora platiti, ako je cijena Kirkuk za nesto drugo...jebes kirkuk, jos nije pala mrtva glava (barem ne u tolikoj mjeri) da se stvari ne mogu srediti. Ne znam zasto krive ameriku kad im je jasno i glasno rekla (kao i europa) prije referenduma da ne idu na to...
Challenger__

#16035 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Niko USA nije ravan u nepouzdanosti. Takve političke bagre nema nadaleko. Prije će te Firaun ispoštovati nego oni. Samo su im Turci blizu: nema kome nisu zabili nož u leđa. Po tome su dva oka u glavi. Sa druge strane, Rusija i Iran su države koje se drže slova dogovora PO SVAKU CIJENU.

Primjer, Sirija.
jao_situacije

#16036 Re: Irak

Post by jao_situacije »

savko se sad otkrio za sva vremena svima bi sada trebalo biti jasno da su mu gazde neki saudovi trabanti

čuj smeta mu husein ccc

Bože sačuvaj
General War

#16037 Re: Irak

Post by General War »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Bice da je Amerima isto tako zasmetalo jer je Barzani sklopio dil sa Rusima. Sada je potpuno odbacen od strane Amerikanaca.
Nagađaš, pišeš napamet, a veliki umovi su odavno definisali kob i tajnu uspješne politike.

Kob:

Image
Image

Tajna uspješne politike:

Image
Pa mislim :-) :-) :-)
Eto bas nesto sjedim i razmisljam sto li Francuzi i Njemci saradjuju, Japan Kina...Amerika -Vijetnam...BIh -Srbija...Srbija- Turska....

Cuj molim te ko sa rusima dobar dil imati :lol:
General War

#16038 Re: Irak

Post by General War »

Challenger__ wrote:Niko USA nije ravan u nepouzdanosti. Takve političke bagre nema nadaleko. Prije će te Firaun ispoštovati nego oni. Samo su im Turci blizu: nema kome nisu zabili nož u leđa. Po tome su dva oka u glavi. Sa druge strane, Rusija i Iran su države koje se drže slova dogovora PO SVAKU CIJENU.

Primjer, Sirija.
Kontra primjer...Ukrajina, BiH :D
sarajevoxxxx

#16039 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
Nisi mi odgovorio zasto ti Zehranove parole nisu tako smetale?! Zasto one nisu smetale, nwgo si otkid'o i dan danas otkidas na njega. Odgovori, ili zauvijek zasuti!

"Ja Husein" nije sektaska parola, nego parola svih obespravljenih, ugnjetavanih tamosnjih naroda, kao parola ustanka protiv tiranije. A svako ko voli Poslanika a.s. i njegov Casni Ehli Bejt a.s., ne moze biti protiv hazreti Imama Husejna i odazivanju njegovom pozivu na ustanak za pravo, slobodu i pravdu za sve!
Dobar si popravljaš se. Vidiš da možeš pričati bez "ja bi tebe govnjivom motkom" ili "streljao bi te kao četnika".

Zehran Aluš je otišao sa ovog svijeta čistog obraza, ne možeš mu staviti na teret masakre nad civilima.Niti u jednoj paroli nije pozivao na ubijanje. Ne samo on nego i ostale vojne formacije opozicije. Pod zastavom "ja Husein" do temelja je srušen Haleb i počinjeni su najveći masakri i u Siriji i u Iraku, a šiitske formacije neka samo zahvale licemjerstvu i duplim standardima međunarodne zajednice inače bi nestale sa lica zemlje davno a ako Bog da dobit će što su zaslužili ili odgovarat će za zločine neka se ne zavaravaju.
Challenger__

#16040 Re: Irak

Post by Challenger__ »

General War wrote:
Challenger__ wrote:Niko USA nije ravan u nepouzdanosti. Takve političke bagre nema nadaleko. Prije će te Firaun ispoštovati nego oni. Samo su im Turci blizu: nema kome nisu zabili nož u leđa. Po tome su dva oka u glavi. Sa druge strane, Rusija i Iran su države koje se drže slova dogovora PO SVAKU CIJENU.

Primjer, Sirija.
Kontra primjer...Ukrajina, BiH :D
:lol:
Challenger__

#16041 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Dobro nas i Bog gleda kakva polirtička "pamet" vlada... :lol:
salik79

#16042 Re: Irak

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:

Šije i njihovu opsjednutost vehabijama koristili su protiv Isila, danas ih koriste protiv Kurda, ko je slijedeći na redu?
al kaida? :lol: ipak i oni su poput isila borci za slobodu i prava gradano :izet:
Kikibombona

#16043 Re: Irak

Post by Kikibombona »

General War wrote:
Kiki, cijena se mora platiti, ako je cijena Kirkuk za nesto drugo...jebes kirkuk, jos nije pala mrtva glava (barem ne u tolikoj mjeri) da se stvari ne mogu srediti. Ne znam zasto krive ameriku kad im je jasno i glasno rekla (kao i europa) prije referenduma da ne idu na to...
Izgleda da bi sutra mogli proglasiti nezavisnost!

Tako se spekulise...
salik79

#16044 Re: Irak

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:
Nisi mi odgovorio zasto ti Zehranove parole nisu tako smetale?! Zasto one nisu smetale, nwgo si otkid'o i dan danas otkidas na njega. Odgovori, ili zauvijek zasuti!

Dobar si popravljaš se. Vidiš da možeš pričati bez "ja bi tebe govnjivom motkom" ili "streljao bi te kao četnika".

Zehran Aluš je otišao sa ovog svijeta čistog obraza, ne možeš mu staviti na teret masakre nad civilima.Niti u jednoj paroli nije pozivao na ubijanje. Ne samo on nego i ostale vojne formacije opozicije. Pod zastavom "ja Husein" do temelja je srušen Haleb i počinjeni su najveći masakri i u Siriji i u Iraku, a šiitske formacije neka samo zahvale licemjerstvu i duplim standardima međunarodne zajednice inače bi nestale sa lica zemlje davno a ako Bog da dobit će što su zaslužili ili odgovarat će za zločine neka se ne zavaravaju.
Opet lazes sta napises. Zehran je govorio upravo ono sto sam napisao i ja sam to dokazao i s video prilogom u kojem jasno i glasno cujes sta govori. Govorio je da ce vratiti Umejevicku dinastiju na vlast i da ce sijama podrobiti/zdrobiti glave. Zelis li da ponovo postavim taj video?! Najgori koljaci i sektasi su tvoje zvijezde vodilje.

I da, slagao si da sam napisao da bih te strijeljao ko cetnika (navedi citat, ili priznaj da lazes). A da bi te govnjljivom motkom, za svu podrsku isilima i nusrama, to bi.

Usput, jos jedan sektas :oops:

Image
salik79

#16045 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
General War wrote:
Izgleda da bi sutra mogli proglasiti nezavisnost!

Tako se spekulise...
Tamam da daju povoda da se ova "oluja" uspjesno realizira na cijelom prostoru Iraka.
sarajevoxxxx

#16046 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Šije i njihovu opsjednutost vehabijama koristili su protiv Isila, danas ih koriste protiv Kurda, ko je slijedeći na redu?
al kaida? :lol: ipak i oni su poput isila borci za slobodu i prava gradano :izet:
Nakon Kurda sve je moguće. Dovoljno je proglasiti nekoga da je dio zavjere i nakon toga dozvoljeno je sve pa i najveći masakri. Mozak sektaša funkcioniše na principu fetve nekog autoriteta, ništa savijest, razum. Reko Ajatollah svi su vehabije i to je to. Sve je nakon toga dozvoljeno i nema gluho bilo propitivanja. Šuti i radi kako ti se kaže. Imaju viši ciljevi zbog kojih je u Siriji i Iraku dozvoljeno ubijati civile, žene i djecu, rušiti gradove, protjerivati milione, sami su krivi, što su se bunili, da su stali pod zastavu "ja Husein" ne bi im ništa bilo.
sarajevoxxxx

#16047 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:

Opet lazes sta napises. Zehran je govorio upravo ono sto sam napisao i ja sam to dokazao i s video prilogom u kojem jasno i glasno cujes sta govori. Govorio je da ce vratiti Umejevicku dinastiju na vlast i da ce sijama podrobiti/zdrobiti glave. Zelis li da ponovo postavim taj video?! Najgori koljaci i sektasi su tvoje zvijezde vodilje.

I da, slagao si da sam napisao da bih te strijeljao ko cetnika (navedi citat, ili priznaj da lazes). A da bi te govnjljivom motkom, za svu podrsku isilima i nusrama, to bi.

Usput, jos jedan sektas :oops:

Image
Sredi se malo nije lijepo govoriti drugima lažeš.

A evo posta na koji sam mislio, bilo ih je još.
salik79 wrote:
mirsek wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ovim ljudima je planeta u Savjetu bezbjednosti 7 puta okrenula zadnjicu i pustila ih da je odrade izmišljenim vetom. Zbog tih ljudi svijet je izvršio nuždu na sve ratne konvencije na sve ono što je napisano o ljudskim pravima, i učinio nam da nam se gade riječi ljudska prava, ratne konvencije itd.
Pa sam si rekao sta to fali izrahellu koji je prekrsio na desetine, stotine UN rezolucija, ljudskih prava i zenevskih konvencija i to rade 70 godina, sto sad glumis humanistu pokvarena osobo.
Takvi kao ti i cetnici bi meni isli pred isti zid. :bih:
:thumbup: :kiss:

Prvo govnjljivom motkom, a onda pred zid.
karakters

#16048 Re: Irak

Post by karakters »

Nadigla se govnjiva motka na te, bježi preko zida dok te nisu stigli :lol:
zrakomlat

#16049 Re: Irak

Post by zrakomlat »

- Ovim ljudima je planeta u Savjetu bezbjednosti 7 puta okrenula zadnjicu
- Zbog tih ljudi svijet je izvršio nuždu na sve ratne konvencije
:lol: :lol:
Last edited by zrakomlat on 16/10/2017 19:43, edited 1 time in total.
asurbanipal

#16050 Re: Irak

Post by asurbanipal »

salik79 wrote:

Simbolika i značaj Huseinove žrtve je mnogo veća od pukog natpisa na zastavi, pa i samog pokliča. Svakako je da se ta parola i sentiment vežu za vjersku grupaciju koja svoje ishodište ima u ši'itskom učenju. Ovaj put bih se složio sa savoxxx-om i smatram mnogo ispravnijom i mudrijom odlukom da se koriste zastava i simboli iračke države, ukoliko se zaista bore za Irak.
Post Reply