Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
The 51st State wrote:ovo je samar kurdima samo takav, mitovi i bajke su prezentirane godinama, izgleda da su sporobni samo za gerilu i pod kisobranom aviona ratovati, a i sami su krivi kad imaju 5 nekakvih pesmergi.
Ljudi ih bez ispaljenog metka otjeraše iz Kirkuka, za šta poginu onolika Kurdska omladina
Ovo je još jedan od pokazatelja zašto Kurdi nemaju državu a ovi nesposobni i podjeljeni Iračani imaju.
salik79 wrote:Mislim da je vakat da Kiki ugasi internet, smota kablove, ili da ko covjek/@Mlohavi prizna da je pogrijesio, da je pogresnim ljudima vjerovao i da mijenja stranu (ovdje mislim na Barzanijeve fanatike i bandite). Ljudi smo, skloni smo grijesenju, ha ja...
????? Sta je bilo sa @Mlohavim, to sam fulio? Promijenio stranu?
Mrljavi wrote:Pozdravljam vas i selamim drugari...
Citao sam i citat cu i dalje al' pisati necu nakon ovog posta, kroz temu sam haman zavolio ovu zemlju. Ukratko, iz nekog razloga sam osjetio potrebu da uputim od mene izvinjenje i hvala svima koji su od samog pocetka zlo nazivali zlom, za razliku od mene.
Diktator, mozda, ali sto vise diktatora poput porodice Asad i onih koji su ih podrzali, a sto manje demokratije poput ove koja je godinama gostovala u ovoj napacenoj al' pobjednickoj zemlji.
Ovo je nevjerovatno. Kirkuk ima ogromnu, kako simbolicku tako i ekonomsku, vaznost za iracki Kurdistan. Pa vojska je duze branila Mosul nego ovi Kirkuk, Assadovi u Deir Zoru godinama odsjeceni od ostatka svijeta, pobunjenici u Halepu pruzili epski otpor a ravnali su ih cime su stigli. Da ne spominjem Jobar i Ghoutu.
Nije samo @Kiki prosipao pricu o nepobjedivosti i junastvu peshmergi, gurali su to svjetski mediji - a on je samo popusio tu propagandu. Gubitak Kirkuka je ogroman, presudan udarac Kurdima i njihovom samopouzdanju - kako u Iraku tako i u Siriji, Turskoj, Iranu. Sto je Ayn al Arab znacio u pozitivnom kontekstu za moral Kurda, to ce gubitak Kirkuka biti u negativnom kontekstu. I to mnogo puta vise.
salik79 wrote:Nemojmo zaboraviti da je vrhovni zapovjednik irackih snaga Kurd!
To vec ima logike. Samo Kurdi mogu poraziti Kurde.
Uh kako ce ovo tek da utice na medjukurdske odnose u regiji. Skoro ja govorih da smo pred vrlo interesantnim razdobljem kada je BI u pitanju. Bice ovdje jos svega, zivi bili pa vidjeli.
Tursko ministarstvo vanjskih poslova izdalo, a konzulat u Erbilu, prenio saopstenje u kojem pozdravljaju "korake koje je iracka vlada poduzela u ocuvanju teritorijalnog integriteta i cjelovitosti zemlje" te pohvaljuju iracke snage zbog odlucnosti "u borbi protiv PKK koja je nezakonito okupirala turkmenski Kirkuk"
Joj raja dobre vam ove fore....satro neka Iracka vojska, neki Hasd, neke sije... nesto...
Haj ti meni reci Kiki kakvo je pravo stanje na terenu ?
Ne vjerujem ovim sijoljubcima nista...
Opetja033 wrote:????? Sta je bilo sa @Mlohavim, to sam fulio? Promijenio stranu?
Mrljavi wrote:Pozdravljam vas i selamim drugari...
Citao sam i citat cu i dalje al' pisati necu nakon ovog posta, kroz temu sam haman zavolio ovu zemlju. Ukratko, iz nekog razloga sam osjetio potrebu da uputim od mene izvinjenje i hvala svima koji su od samog pocetka zlo nazivali zlom, za razliku od mene.
Diktator, mozda, ali sto vise diktatora poput porodice Asad i onih koji su ih podrzali, a sto manje demokratije poput ove koja je godinama gostovala u ovoj napacenoj al' pobjednickoj zemlji.
Ovo ili je dogovor "Kirkuk za samostalnost" ili su peshmerge obicni p.... dim. A Abadijeva najava da se operacija nastavlja sve dok peshmerge ne stave pod potpunu kontrolu vojske i ministarstva sigurnosti ne idu u prilog prvoj teoriji.
Kikibombona wrote:Kurdski mediji sa vojskom na prvoj liniji! Jedan komadant Peshmergi kaze da su im hitno potrebna nova oklopna vozila i tesko naoruzanje, te da ce to dobiti kada najure siitske fanatike, koji su poznati po bjezanju. Rijeci komadanta su izazvale smijeh njegovih boraca.
Kikibombona wrote:Kurdski mediji sa vojskom na prvoj liniji! Jedan komadant Peshmergi kaze da su im hitno potrebna nova oklopna vozila i tesko naoruzanje, te da ce to dobiti kada najure siitske fanatike, koji su poznati po bjezanju. Rijeci komadanta su izazvale smijeh njegovih boraca.