Irak

Post Reply
Kikibombona

#15526 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Siitski fanatici tvrde da su Kurdi tokom borbi u Tuzu bili fokusirani na siitske svetinje a ne picoke iz Hashd al Shabija! :lol:

Pojavljuje se ove slike...

Image

Udarili Kurdi na poslanikovu porodicu, sada su gotovi! :lol: :lol:

EDIT

Sije traze da se Kurdi povuku iz Kirkuka!

Kurdi traze da se sije povuku iz Kerbele!

Prvo neka sije Kurdima predaju Kerbelu pa ce Kurdi razmisliti da njima predaju Kirkuk.

:lol:
GIVI

#15527 Re: Irak

Post by GIVI »

Kikibombona wrote:Prva linija u Kirkuku!

Image

Oko cijelog Kirkuka su prokopani transeji u dva reda. Nakon toga idu druge prepreke, minska polja itd. Koliko su siitske mule spremne zrtvovati djece iz Basre?

Image

Na ulicama Kirkuka!

Image

Al' sta znaju fanatici iz Iraka. Njihov maksimalan domet je molitva, samokaznjavanje i rat. Nece se valja okrenuti sportu, umjetnosti, obrazovanju i ekonomiji. Sta ocekivati od ajatolaha i mula? :roll:

Sumire bolan, vidis da se radi o civilima koji su izasli na ulice obuceni u 'ratnu - nacionalnu nosnju'!? :-)
Kiki ove linije u rovovima u pjesku sve padaju za jedan sat ukoliko Iračke zračne snage izvedu napade.Ili ukoliko PMU ispali salvu raketa po njima.To je ratovanje koje spada pod prvi svjetski rat.Salik sivi vukovi su fašistička pan Turska organizacija koja zagovara priključenje Azerbaiđana Turskoj.još gore glavni cilj im je okupacija Tabriza.Ne bi se čudio da te smradove financira Bibi direktno,iskreno trebalo bi da ih Kurdi sve pobiju koji god dođe.
sarajevoxxxx

#15528 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

Građanin iz Kirkuka poziva miru i razumijevanju između svih strana, te tvrdi kako nema povjerenja u Hašd jer oni nisu Iračani, hvali Pešmerge.

‏مواطن #شيعي #عربي من #كركوك يدعو الى السلم والتفاهم بين جميع الاطراف
ويقول لا اثق بالحشد_الشعبي لانهم ليسوا #عراقين
ويمدح #البيشمركة https://t.co/DFH0cVsGoE
sarajevoxxxx

#15529 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

Glasnogovornik iračkih plemena u Ninivi Mezahim El Huvejs: Spremni smo da branimo Kurdistan zajedno sa Pešmergama u slučaju bilo kakvog napada Safewijskog Hašda.

‏المتحدث باسم العشائر #العربية في #نينوى مزاحم الحويت: مستعدون للدفاع عن #كوردستان بجانب قوات #البيشمركة ضد اي هجوم يقوم بها #الحشد_الصفوي https://t.co/SjpDFka1S5
Saul Alvarez

#15530 Re: Irak

Post by Saul Alvarez »

Opet iracka plemena :D
Challenger__

#15531 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Jadna vojna analiza: :arrow: "Pešmerge" vs Iračka armija.

Umjesto zaključka:
If finally war erupts just between the Peshmerga and the Iraqi Army the last ones have most of the chances of win, mainly because even under a good defense prepared by the Kurdish the loses in men and equipment that Iraq can asume are enormous while the Kurdish have very limited supplies and men and so just a brilliant defensive plan along a fully mobilized society can lead to a Kurdish victory, still it is also true that the victory for Iraq can cause them a huge blow in money, lives and degradation for their armed forces.

Finally if Kurdish want to have a chance they would have to fight another hybrid warfare but this time closer to a conventional one than the battles fought against ISIS and under a huge firepower inferiority.
Kikibombona

#15532 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Dzenana u Kirkuku, sa komadantom Kemalom Kerkukijem!

Image
1/ Watch our story from the front lines of west #Kirkuk where Peshmerga forces are on high alert. Hoping for peace but ready for war.

2/ We followed top peshmerga commander Kemal Kerkuki who was basically touring the front lines making sure his fighters ready for the worst.

3/ On the front lines, I was told by peshmerga commanders next 48hrs r crucial. Now diplomatic efforts ongoing
20,000 Arab Tribal Fighters Ready to Defend Kirkuk against Possible Assault

http://www.basnews.com/index.php/en/new ... tan/385442

Neka sije imaju na umu da se izmedju Kurdistana i Siaistana nalaze suni Arapi koji istina ne vole Kurde, ali trenutno narocito ne vole sije. :D

Kurdi se nece libiti da uz pomoc Saudije i drugih suni drzava naoruzaju suni Arape i zaganjaju siite do Kerbele.

Sije igraju veoma, veoma opasnu igru.
insomnia78

#15533 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:Siitski fanatici tvrde da su Kurdi tokom borbi u Tuzu bili fokusirani na siitske svetinje a ne picoke iz Hashd al Shabija! :lol:

Pojavljuje se ove slike...

Image

Udarili Kurdi na poslanikovu porodicu, sada su gotovi! :lol: :lol:

EDIT

Sije traze da se Kurdi povuku iz Kirkuka!

Kurdi traze da se sije povuku iz Kerbele!

Prvo neka sije Kurdima predaju Kerbelu pa ce Kurdi razmisliti da njima predaju Kirkuk.

Jadna zabludjela stvorenja. Idolopoklonici
Kikibombona

#15534 Re: Irak

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Jadna zabludjela stvorenja. Idolopoklonici
Zaludjena je sirotinja ispranog mozga. Zaludjeni su nepismeni idioti.

Medjutim, igraci koji vuku poteze, igraci iz Teherana i Bagdada, dobro znaju sta rade. Boli ih cuna za 'Kurdima ateistima', zanima ih nafta Kirkuka. Sve pocinje i zavrsava sa parama. A sektaska prica je namijenjena za priglupu sirotinju.

Ispod Kirkuka leze stotine milijardi dolara. Sta mislis zasto fanatike loze bas na Kirkuk!?? Sigurno nije radi ljepote grada i ljubavi prema njemu.

Image

Al' dobit ce kurac!!
salik79

#15535 Re: Irak

Post by salik79 »

Image
zamjenik generalnog sekretara turkmenskog fronta i zastupnik u irackom parlamentu Hasan Turan danas posjetio turkmenske borce u okviru irackih snaga, gdje je o aktuelnoj situaciji u i oko Kirkuka razgovarao sa komandantima turkmenskih jedinica
NajdraziVodjaa

#15536 Re: Irak

Post by NajdraziVodjaa »

Jel ovi Iracani imaju avijaciju? Ako imaju, ne znam samo cemu se ovaj Kiki nada ili se samo lazno tjesi? Ja kad bi ulagao pare sigurno bi se klado na Iracane, imaju opremljenu vojsku, imaju bruku ovih paravojnih formacija, a plus vrlo je moguce da im pomognu Turska i Iran koji ce blokirati Kurde a mozda cak i direktno intervenisati? Nekom logikom na duze staze sta Kurdi imaju traziti tu, ne proizvode oruzje, ono sto imaju da li mogu servisirati, sigurno je da mogu pruziti otpor na patriotizam i nacionalni naboj ali na duze staze zavrsie kao pobunjenici u Siriji u enklavama...
Krokodajl

#15538 Re: Irak

Post by Krokodajl »

NajdraziVodjaa wrote:Jel ovi Iracani imaju avijaciju? Ako imaju, ne znam samo cemu se ovaj Kiki nada ili se samo lazno tjesi? Ja kad bi ulagao pare sigurno bi se klado na Iracane, imaju opremljenu vojsku, imaju bruku ovih paravojnih formacija, a plus vrlo je moguce da im pomognu Turska i Iran koji ce blokirati Kurde a mozda cak i direktno intervenisati? Nekom logikom na duze staze sta Kurdi imaju traziti tu, ne proizvode oruzje, ono sto imaju da li mogu servisirati, sigurno je da mogu pruziti otpor na patriotizam i nacionalni naboj ali na duze staze zavrsie kao pobunjenici u Siriji u enklavama...
Imaju 40-ak posebno za potrebe Iračke vojske razvijenih F-16, doduše mislim da su u zadnjih mjesec dva dobili još, uz to nisam siguran da li su od Amerikanaca otkupili/dobili neki F-16 kojeg su Ameri koristili u invaziji na Irak, a ako i jesu to su vjerovatno avioni za trening, al 40 minimalno imaju 100%.

Kupili su u ovih L-159. od Čeha, bila je isporuka letjelica za obuku a mislim i da su prve borbene letjelice pristigle.

Uz to mislim i da imaju nešto Su.25 koji su u letnom stanju, da li je to ostalo od Sadamovog vakta ili su to nekad poslije od nekog nabavili nisam siguran.
insomnia78

#15539 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Mislim da bi se u slucaju rata sa šijama u kurdskim rukama iznenada nas’o PVO
MMM1977

#15540 Re: Irak

Post by MMM1977 »

Gdje pratimo mape? :mrgreen:
Challenger__

#15541 Re: Irak

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Mislim da bi se u slucaju rata sa šijama u kurdskim rukama iznenada nas’o PVO
Naravno. Ako je baba-Jakub popušio u zapadnom Iraku i Siriji, ne mora popušiti u Kirkuku.

Evo jedna za tebe:

handžar88

#15542 Re: Irak

Post by handžar88 »

Najveci show na planeti nastavlja po planu i scenariju, nakon epizode "ISIS" slijedi epizoda "Kurdistan".. emitovanje nove epizode pocinje ubrzo nakon oslobodjenja Rake.. s nestrpljenjem iscekujemo nove zaplete i rasplete.
Challenger__

#15543 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Bagadad pao nije, Damask takođe. Ovo će biti "ne kara majka Muju što se kocka...".
sumirprimus

#15544 Re: Irak

Post by sumirprimus »

najace kad hoce da zajebu tuzlaka pocnu s ovim kalesijskim konotacijama.. :lol:
pa koliko proucavate geopolitku i svjetdke odnose,.,red bi bio da naucite da nema u bosni autohtonijeg plemena od kahejskog kalesijskog.. svi smo doslje napsram njih.. :lol:
MMM1977

#15545 Re: Irak

Post by MMM1977 »

Sta je sa amerima, locirase li ih?
Challenger__

#15546 Re: Irak

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:najace kad hoce da zajebu tuzlaka pocnu s ovim kalesijskim konotacijama.. :lol:
Ko je Tuzlak? Pa ON LIČNO PISAO da kada, citiram, "u njegovom selu" vide čovjeka na konju, pitaju "gdje ste pošli vas dvojica".

sumirprimus

#15547 Re: Irak

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
sumirprimus wrote:najace kad hoce da zajebu tuzlaka pocnu s ovim kalesijskim konotacijama.. :lol:
Ko je Tuzlak? Pa ON LIČNO PISAO da kada, citiram, "u njegovom selu" vide čovjeka na konju, pitaju "gdje ste pošli vas dvojica".

druze... tipicna zajebancija... ja sam seljak cojk a vi kako hocete... da vidite kako u mom selu tek :lol:
paaa ne mogu da verujem da niste provalili :lol: onaj jedan vice babin abdicevac :lol:
Challenger__

#15548 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Barzani, Bagdadi, Bagdadi, Barzani, Bagdadi, Bagdadi, Barzani...
Not confirmed yet, rebels of Arab Sunni tribes who had been accused to cooperation with ISIL in 2014 joined Barzani Peshmerga in Kirkuk
sumirprimus

#15549 Re: Irak

Post by sumirprimus »

specifican nacin zajebancije na svoj racun..tz... hard core.. sado vise mazo :lol: :D
Challenger__

#15550 Re: Irak

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:druze... tipicna zajebancija... ja sam seljak cojk a vi kako hocete... da vidite kako u mom selu tek :lol:
paaa ne mogu da verujem da niste provalili :lol: onaj jedan vice babin abdicevac :lol:
Ne interesuje me on uopšte.

Naletio sam na ove likove što pjevaju kalesijske napjeve i našao da je zgodno da podjelim kao muzičku digresiju.
Post Reply