Irak

Post Reply
The 51st State

#15326 Re: Irak

Post by The 51st State »

iran je cio trojanac, bukadzjije, a u sustini nesviesni izvodjaci radova, kao i njihova dogmatska braca iz SA i satelita.
The 51st State

#15327 Re: Irak

Post by The 51st State »

Kikibombona wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebi ga Kiki meni nešto nije jasno. Ne valjaju Turci, vaki, naki, ovakvi, genocidini...itd. Ne valjaju suniti, vaki, naki, divljaci, ovo, ono...itd. Ne valjaju sada ni šiti, vaki, naki, divljaci..itd. Ali interesantno da im valja Izrael, "svjetionik demokratije i ljudskih prava"...

Image
Image

Mislim znamo da za novac širiš kurdski smrad na forumu ali de barem malo konzistentnosti u svojim tvrdnjama i stavovima. :oops: Ono mene bi malo bilo stid da tvrdim to što ti pokušavaš ovdje poturiti zajedno sa drugima koji ti plješću tvojim budalaštinama.
Nikada nisam rekao da su Turci genocidni. Boze sacuvaj. Turci su, za vrijeme Otomanskog perioda, sacuvali mnoge manjinske narode, kulture i obicaje. Po tome su bili kozmopolite u odnosu na neke zapadnjacke imperije. Na kraju krajeva, Turci su sacuvali bosnjacku, srpsku i hrvatsku kulturu, tradiciju i obicaje, tj. nisu unistavali druge i drugacije. Turke su prezivjeli Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Grci, Bugari, Albanci... i mnogi drugi mali narodi Anadolije i Bliskog istoka.

Turski nacionalizam je iskosnko zlo. Sve sto su Otomani cuvali, prema cemu su se maksimalno tolerantno odnosili, turski sovinisti nastoje unistiti. Dakle, ja sam suprostavljen turskom nacionalizmu a ne turskom narodu koji je dao veliki doprinos razvoju covjecanstva.

Vecina sunita i siita nisu divljaci. Problem je sto su divljaci medju njima najglasniji i najaktivniji.

Nikada nisam rekao da je Izrael svjetionik. Izrael je nastao na zlocinu i brutalnoj represiji. S tim da se ni Arapi koji su koristili Palestince nisu pokazali kao djeca cvijeca. Naprotiv.

Nista ne pokusavam poturiti, ti mi podvaljujes ono sto nikada nisam rekao.
fasiras glupostima, turci ko i svaki narod koji je u mogucnosti brine o sebi, u svoj toj istorujskoj prici, kurdi su nezahvalnici i gudala kod sviraca. glupo je to tvoje agitovanje, kurdi nek savoju koljeno sto bi deneris rekla, pa da se nastavi, a moze i panj i kurac.
The 51st State

#15328 Re: Irak

Post by The 51st State »

Kikibombona wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebi ga Kiki meni nešto nije jasno. Ne valjaju Turci, vaki, naki, ovakvi, genocidini...itd. Ne valjaju suniti, vaki, naki, divljaci, ovo, ono...itd. Ne valjaju sada ni šiti, vaki, naki, divljaci..itd. Ali interesantno da im valja Izrael, "svjetionik demokratije i ljudskih prava"...

Image
Image

Mislim znamo da za novac širiš kurdski smrad na forumu ali de barem malo konzistentnosti u svojim tvrdnjama i stavovima. :oops: Ono mene bi malo bilo stid da tvrdim to što ti pokušavaš ovdje poturiti zajedno sa drugima koji ti plješću tvojim budalaštinama.
Nikada nisam rekao da su Turci genocidni. Boze sacuvaj. Turci su, za vrijeme Otomanskog perioda, sacuvali mnoge manjinske narode, kulture i obicaje. Po tome su bili kozmopolite u odnosu na neke zapadnjacke imperije. Na kraju krajeva, Turci su sacuvali bosnjacku, srpsku i hrvatsku kulturu, tradiciju i obicaje, tj. nisu unistavali druge i drugacije. Turke su prezivjeli Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Grci, Bugari, Albanci... i mnogi drugi mali narodi Anadolije i Bliskog istoka.

Turski nacionalizam je iskosnko zlo. Sve sto su Otomani cuvali, prema cemu su se maksimalno tolerantno odnosili, turski sovinisti nastoje unistiti. Dakle, ja sam suprostavljen turskom nacionalizmu a ne turskom narodu koji je dao veliki doprinos razvoju covjecanstva.

Vecina sunita i siita nisu divljaci. Problem je sto su divljaci medju njima najglasniji i najaktivniji.

Nikada nisam rekao da je Izrael svjetionik. Izrael je nastao na zlocinu i brutalnoj represiji. S tim da se ni Arapi koji su koristili Palestince nisu pokazali kao djeca cvijeca. Naprotiv.

Nista ne pokusavam poturiti, ti mi podvaljujes ono sto nikada nisam rekao.
fasiras glupostima, turci ko i svaki narod koji je u mogucnosti brine o sebi, u svoj toj istorujskoj prici, kurdi su nezahvalnici i gudala kod sviraca. glupo je to tvoje agitovanje, kurdi nek savoju koljeno sto bi deneris rekla, pa da se nastavi, a moze i panj i kurac.
General War

#15329 Re: Irak

Post by General War »

The 51st State wrote:iran je cio trojanac, bukadzjije, a u sustini nesviesni izvodjaci radova, kao i njihova dogmatska braca iz SA i satelita.
...jos ih salih hvali sto za amere i izrael odradjuju posao :D :-)
salik79

#15330 Re: Irak

Post by salik79 »

General War wrote:Pravis se nemust, ja nisam pricao o al qaidi vec ti...hajd ovako, sto Mahdijeva vojska nikad nije ratovala sa Al qaidom?
Agenti CIA-e rade razlicite stvari...pa i one u Bosni kad su bas Ti agenti CIA-e nadzirali isporuku oruzja za ABiH iz Irana...jel i to problem?
Mogu ja procitati ali se samo nasmijem ;-)

Ne, prvo ti meni odgovori na pitanje gdje su to Mehdijevci ubijali sunite, ili pozivali na ubijanje/klanje istih?! Mehdijevci su znali ko je osnivac Al-Kaide i udarali su direktno u glavu, jer zmiju treba obezglaviti.

Agenti CIA-e su tako bili i u Afganistanu 6 mjeseci prije sovjetske intervencije. Agenti britanske i francuske obavjestajne slube su dosli u Bosnu zajedno sa "mudzahedinima", medju kojima je bio i francuski agent Lionel Dumont, a oni sto uzese efendiju Kubata iz Butmira i njegovu porodicu za taoce su, opet, bili britanski obvjestajci...itd, itd, itd....

Opet ti velim - smanji dozivljaj, ba!
Kikibombona

#15331 Re: Irak

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
General War wrote:
salik79 wrote:Je l' odrzan referendum u Kirkuku? Kakvi su rezultati? :mrgreen: 8-)
Ako mene pitas nemam pojma, jesul to iranci sprijecili? :D

Jok Iranci, velim ti, Hasd se provoz'o, smijenili guvernera, referendum zdra'o...I tako.

A Iranci, tacnije - ustat' pa spomenut' - Hadzi Kasim Aga Sulejmani, Allah ga pomogao, dodje i zaustavi pad Bagdada, kada su ga svi ocekivali. A, onda, dok ih je postrojio, konsolidovao, objasnio neke stvari, krenuse u protuofanzivu i oslobodise haman citavu okupiranu teritoriju Iraka. Ostaci isilovskog smeca, kojeg su Ameri i saveznici planirali "trijebiti" decenijama (do 30 godina), ce uskoro biti pometeni. ;-)
Da si ziv i zdrav Salice, u Kirkuku je odzan referendum. Cini mi se da je izlaznost bila 76% i da je velika vecina, 95% glasala za nezavisnost Kurdistana.

Bez Kirkuka nema Kurdistana. Kirkuk je Kurdistan. Mislio sam da je to jasno. :-)

Kurdish Peshmerga go to Kirkuk

https://www.youtube.com/watch?v=GN0irr3Lc4o

Kakav crni Hashd, Kirkuk kontrolisu Peshmerge!
salik79

#15332 Re: Irak

Post by salik79 »

General War wrote:
The 51st State wrote:iran je cio trojanac, bukadzjije, a u sustini nesviesni izvodjaci radova, kao i njihova dogmatska braca iz SA i satelita.
...jos ih salih hvali sto za amere i izrael odradjuju posao :D :-)

Tamam ste se nasli :lol:
salik79

#15333 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Da si ziv i zdrav Salice, u Kirkuku je odzan referendum. Cini mi se da je izlaznost bila 76% i da je velika vecina, 95% glasala za nezavisnost Kurdistana.

Bez Kirkuka nema Kurdistana. Kirkuk je Kurdistan. Mislio sam da je to jasno. :-)

Neki dan si postavljao rezultate referenduma i nigdje Kirkuka. :-? Prije toga sam oucio ono vozikanje Kirkukom, te smjenu nekakvog guvernera i sabrao 2 i 2. Vremena, a ni zelje, za daljnjim istrazivanjem nisam imao, jer me taj referendum interesuje kao lanjski snijeg.
General War

#15334 Re: Irak

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:Pravis se nemust, ja nisam pricao o al qaidi vec ti...hajd ovako, sto Mahdijeva vojska nikad nije ratovala sa Al qaidom?
Agenti CIA-e rade razlicite stvari...pa i one u Bosni kad su bas Ti agenti CIA-e nadzirali isporuku oruzja za ABiH iz Irana...jel i to problem?

Ne, prvo ti meni odgovori na pitanje gdje su to Mehdijevci ubijali sunite, ili pozivali na ubijanje/klanje istih?! Mehdijevci su znali ko je osnivac Al-Kaide i udarali su direktno u glavu, jer zmiju treba obezglaviti.

Agenti CIA-e su tako bili i u Afganistanu 6 mjeseci prije sovjetske intervencije. Agenti britanske i francuske obavjestajne slube su dosli u Bosnu zajedno sa "mudzahedinima", medju kojima je bio i francuski agent Lionel Dumont, a oni sto uzese efendiju Kubata iz Butmira i njegovu porodicu za taoce su, opet, bili britanski obvjestajci...itd, itd, itd....

Interesantan ti zakljucak, mahdijevi u glavu na jugu a al qaida na sjeveru isto u glavu :-) meni se to cini kao saradnja a ne borba.
Sad ti prosiri pricu i na britanske obavjestajce i francuze...Svako je nekad dosao, odakle Iranci u Bosni? i jesu li se pozalili Aliji. Hu d fak je efendija kubat? Al qaida je i ovdje klala pa nevidjeh da se opet nesto Iran zalio, a i ti kao glasnogovornik...
I sta ponavljas to ; smanji dozivljaj??
The 51st State

#15335 Re: Irak

Post by The 51st State »

general je raja, idealista tako reci, ti kao sektaski pijun nemas tu sirinu.
General War

#15336 Re: Irak

Post by General War »

Kikibombona wrote: Da si ziv i zdrav Salice, u Kirkuku je odzan referendum. Cini mi se da je izlaznost bila 76% i da je velika vecina, 95% glasala za nezavisnost Kurdistana.

Ma niti ja znam da je hasd (IGRC) negdje tutnjio...al nisam pratio u zadnje vrijeme, politika me ne interesuje.
Kikibombona

#15337 Re: Irak

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Neki dan si postavljao rezultate referenduma i nigdje Kirkuka. :-? Prije toga sam oucio ono vozikanje Kirkukom, te smjenu nekakvog guvernera i sabrao 2 i 2. Vremena, a ni zelje, za daljnjim istrazivanjem nisam imao, jer me taj referendum interesuje kao lanjski snijeg.
Bilo je dosta price oko Kirkuka. Na kraju se referendum odrazo uz visoku izlaznost i veliku podrsku nezavisnom Kurdistanu od strane gradjana Kirkuka.

Peshmerge su poslale desetine hiljada vojnika da osiguraju miran referendumski proces u Kirkuku. Brojnost kurdske vojske je obeshrabrila siitske fantike tako da je sve proslo bez ikakvih incidenata, uz veliko slavalje kurdistanskog naroda.

Peshmerge su pustile 6 vozila sa pripadnicima Hashd al-Shabija u Kirkuk kao znak dobre volje, da se izbjegnu eventualni sukobi.

Guvernera je smijenio iracki parlament. Guverner je rekao da je ta odluka za njega vazna kao odluka Fadila Novalica da poveca akcize na gorivo. Guverner Karim je rekao da ga nije izabrao iracki parlament i da ga iracki parlament nece smijeniti. Guverner Karim redovno obnasa funkciju povjerenu od strane kurdsitanskog naroda (Kurdi, Arapi, Turkmeni itd).

U Kirkuku je par dana uoci referenduma boravio Kasim Sulejmani s ciljem da izvrsi pritisak na kurdistanske partije, kako bi odustale od referenduma u gradu. Odjeban je hladno.

Kerkuk Kurdistane!

Image
salik79

#15338 Re: Irak

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:

Interesantan ti zakljucak, mahdijevi u glavu na jugu a al qaida na sjeveru isto u glavu :-) meni se to cini kao saradnja a ne borba.
Sad ti prosiri pricu i na britanske obavjestajce i francuze...Svako je nekad dosao, odakle Iranci u Bosni? i jesu li se pozalili Aliji. Hu d fak je efendija kubat? Al qaida je i ovdje klala pa nevidjeh da se opet nesto Iran zalio, a i ti kao glasnogovornik...
:roll: Uredu je, sve placeno :thumbup:

Inace, "smanji dozivljaj" ponavljam, jer ako si nekada hamalio, ili jos ponekad hamalis za Amere u Iraku, to ne znaci da si upoznat sa desavanjima izvan baze u kojoj si stacioniran. Sto od njih saznas to i "znas".
salik79

#15339 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Neki dan si postavljao rezultate referenduma i nigdje Kirkuka. :-? Prije toga sam oucio ono vozikanje Kirkukom, te smjenu nekakvog guvernera i sabrao 2 i 2. Vremena, a ni zelje, za daljnjim istrazivanjem nisam imao, jer me taj referendum interesuje kao lanjski snijeg.
Bilo je dosta price oko Kirkuka. Na kraju se referendum odrazo uz visoku izlaznost i veliku podrsku nezavisnom Kurdistanu od strane gradjana Kirkuka.

Peshmerge su poslale desetine hiljada vojnika da osiguraju miran referendumski proces u Kirkuku. Brojnost kurdske vojske je obeshrabrila siitske fantike tako da je sve proslo bez ikakvih incidenata, uz veliko slavalje kurdistanskog naroda.

Peshmerge su pustile 6 vozila sa pripadnicima Hashd al-Shabija u Kirkuk kao znak dobre volje, da se izbjegnu eventualni sukobi.

Guvernera je smijenio iracki parlament. Guverner je rekao da je ta odluka za njega vazna kao odluka Fadila Novalica da poveca akcize na gorivo. Guverner Karim je rekao da ga nije izabrao iracki parlament i da ga iracki parlament nece smijeniti. Guverner Karim redovno obnasa funkciju povjerenu od strane kurdsitanskog naroda (Kurdi, Arapi, Turkmeni itd).

U Kirkuku je par dana uoci referenduma boravio Kasim Sulejmani s ciljem da izvrsi pritisak na kurdistanske partije, kako bi odustale od referenduma u gradu. Odjeban je hladno.

Kerkuk Kurdistane!

Image

Haj' sve, vjerovat cemo Rudawu :D , ali zasto Kirkuka nije bilo na onoj tabeli koju si postavljao?! :-?
Kikibombona

#15340 Re: Irak

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Haj' sve, vjerovat cemo Rudawu :D , ali zasto Kirkuka nije bilo na onoj tabeli koju si postavljao?! :-?
A ja tebe, referendum je bio. Trebam li postavljati slike slavlje sa ulica i mnogobrojne zastave Kurdistana i Izraela? :D

IZLAZNOST

Image

Izdala je Sulejmanija. Samo 55% izlaznost, od toga 20% protiv.
General War

#15341 Re: Irak

Post by General War »

:roll: Uredu je, sve placeno :thumbup:

Inace, "smanji dozivljaj" ponavljam, jer ako si nekada hamalio, ili jos ponekad hamalis za Amere u Iraku, to ne znaci da si upoznat sa desavanjima izvan baze u kojoj si stacioniran. Sto od njih saznas to i "znas".
Tipicno homeinijevski, :mrgreen:
Kad nema odgovora hajmo licno :-)
A kako ti dobijas informacije? Vrhovna shura ti dostavlja uz selame izvjestaje direkt iz teherana?
Kikibombona

#15342 Re: Irak

Post by Kikibombona »

madner wrote:Gdje ljudi i roba mogu sada izaci bez kontrole Irackog granicara?
Granicni prijelazi su u Iraku.
Ne moraju ni izlaziti. Sta fali malo blokade, zrtvovati se za nezavisnost.

Kurdistan bi pogodilo ako bi Turci odustali od jeftine nafte i plina, ako bi odustali od izvoza u Kurdistan. Neka se odreknu 20 milijardi dolara godisnje, nema problema, Kurdi ce traziti nove partnere. Medjutim, Turci to za sada ne cine, brukaju se sa ovim granicama. :D

A evo odgovora na siitsko-turske nebuloze!
Kurdistan High Council for Referendum" to meet on Sunday & will change the name to "Kurdistan High Council for Independence".
salik79

#15343 Re: Irak

Post by salik79 »

Al' paz', "kad nema odgovora" rece lik od cijeg spina ti se lijepo zavrtoglava :D

Ja bih volio da imam ikakve veze s Iranom, u tom smislu, pa makar i hamalio, ali nazalost nisu rasireni svuda po svijetu, pa da im treba jeftine radne snage u vojnim bazama, k'o tvojim gazdama. :(
salik79

#15344 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Haj' sve, vjerovat cemo Rudawu :D , ali zasto Kirkuka nije bilo na onoj tabeli koju si postavljao?! :-?
A ja tebe, referendum je bio. Trebam li postavljati slike slavlje sa ulica i mnogobrojne zastave Kurdistana i Izraela? :D

IZLAZNOST

Image

Izdala je Sulejmanija. Samo 55% izlaznost, od toga 20% protiv.

Rekoh li ja, bez Rudawa nista :D Mora da ona prosla tabela nije bila njihova :lol: Ili joj ja nisam posvetio dovoljno paznje :? :D
NajdraziVodjaa

#15345 Re: Irak

Post by NajdraziVodjaa »

Jebote Kurdi nezavisni a morace Iracke papire da nosaju da ih puste Iracki granicari van :mrgreen:
mirsek

#15346 Re: Irak

Post by mirsek »

Madner kaze prelazi su u Iraku.
Sad ne kontam, ako su granicni prelazi prema Iranu i Turskoj tj. oni koje je preuzela iracka vojska, ako se oni nalaze na irackom teritoriju koje onda prelaze trazi vlada u Bagdadu od Kurda ?
Koje onda prelaze Kurdi kontrolisu ?
muhafuca

#15347 Re: Irak

Post by muhafuca »

NajdraziVodjaa wrote:Jebote Kurdi nezavisni a morace Iracke papire da nosaju da ih puste Iracki granicari van :mrgreen:
I na Irackim aerodromima u po "kurdistana ca im bit isto
Transport minister in #KRG sent a letter to #Iraq federal transport minister, to give control of Suly and Erbil to Fed Aviation Authority.

Code: Select all

https://twitter.com/ammaraltahan/status/914102111964680193
Doduse nije to njima nikakav novitet. Svi ovi sto u Njemackoj masu PKK zastavama, kad hoce kuci malo odu Erdoganu po papire.
Sanjarko

#15348 Re: Irak

Post by Sanjarko »

Sta ovo znaci. Proglasili nezavisnost a nisu preuzeli kontrolu nad granicama. Ko mi.
Kikibombona

#15349 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Vizionar 1985 wrote:Sta ovo znaci. Proglasili nezavisnost a nisu preuzeli kontrolu nad granicama. Ko mi.
Kako nisu preuzeli granice?

Granice su 100% pod kontrolom kurdistanske vlasti, granicne policije i vojske.

Radi se o tome da Bagdad uz dopustanje Turske i Irana pravi granicne prijelaze na njihovom teritoriju. :D Ne moze Kurdistan zabraniti da Iracani postave granicne prijelaze u Izmiru i Isfahanu. :D
insomnia78

#15350 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Dole sektastvo, zaludjivanje naroda i nametnuti nikabi
Post Reply