Irak
- insomnia78
#13952 Re: Irak
Kiki sta mislis hoce l sad Trump smjeniti McGurka?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13953 Re: Irak
ovo sam u kontekstu mosula govorioinsomnia78 wrote:+ perzijanci
jer sam vec najavio oslobadjanje mosula u raji
ima mjesec
sva sreca nikog nije briga...
uvjeren sam da iran salje drugorazredne vojnike
-
Djulizar
#13954 Re: Irak
Nakon ISILa u Mosulu neizbjezan je sukob izmedju Arapa i Kurda. Kurdi zele da nesto ucare na racun nesrece u Iraku. To je nemoralno i zato Kurdi moraju da se integriraju u iracko drustvo. Da sam Kurd ja bih se odmah asimilirao u Arape jer to je cast da se jedan narod arabizuje. Muhammed s.a.v.s. je bio Arapin i ponos je svakom muslimanu postati Arapinom.Kikibombona wrote:Elitna Zlatna divizija devastirana u Mosulu. 50% divizije, specijalno obucene za urbano ratovanje, izbaceno iz stroja. Izvor - Pentagon.insomnia78 wrote:Sta je s Mosula?
ISIL koristi civile kao zivi stit. Djelovanje avijacije i artiljerije je maksimalno limitirano. Amerikanci ne zele negativan publicitet, a ne zeli ni Bagdad. Kurdi (svi) hvale Abadija i govore da ima sluha za sunite, Kurde i druge manjine. Kazu da bi Irak imao sanse da su svi kao Abadi. Realnost je takva, kazu oni, da je u Bagdadu puno vise 'Malikija' (sektas) nego 'Abadija' (dobricina).
Hashd al-Shabi napreduje oko Mosula i Tal Afara. Zestoke borbe. Iracka armija ide veoma sporo, kucu po kucu. Snajperi, bombasi samoubice... Nije lako, zvijer satjerana u cosak, a predaja nije opcija.
Kurdski klubovi se povukli iz iracke Premier lige nakon sto su u Nadzefu na utakmici Nadzef-Erbil navijaci skandirali 'Kurdi su ISIL'.
- Kikibombona
#13955 Re: Irak
Kurdi su komunisti. Od svih islamskih naroda na BI, oni su najlosiji vjernici. Zene im se ne pokrivaju, hoce popiti itd. Goli nevjernik, kjafir, munafik, fuj, fuujjj...Djulizar wrote:Nakon ISILa u Mosulu neizbjezan je sukob izmedju Arapa i Kurda. Kurdi zele da nesto ucare na racun nesrece u Iraku. To je nemoralno i zato Kurdi moraju da se integriraju u iracko drustvo. Da sam Kurd ja bih se odmah asimilirao u Arape jer to je cast da se jedan narod arabizuje. Muhammed s.a.v.s. je bio Arapin i ponos je svakom muslimanu postati Arapinom.
Turci bi se vec mogli arabizirati. To bi bilo super. Erdogan je veliki MUSLIMAN, cak se u Kur'anu spominje. Treba narod odmah arabizirati, jer je prece biti dio naroda Muhamedovog nego nekakav Turcin. Turci se u Kur'anu nigdje ne spominju za razliku od velikih Arapa. Usput, mogao si se i ti arabizirati, ne znam sta cekas...
Insomnia
Ne vjerujem. McGurk je radio za Busha, sada Obamu. Njega moze smijeniti neko iz Pentagona ako je nezadovoljan njegovim radom.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13957 Re: Irak
dal je bilo bolje za vrijeme huseinage sadama
- General War
#13958 Re: Irak
Djulizar wrote:Nakon ISILa u Mosulu neizbjezan je sukob izmedju Arapa i Kurda. Kurdi zele da nesto ucare na racun nesrece u Iraku. To je nemoralno i zato Kurdi moraju da se integriraju u iracko drustvo. Da sam Kurd ja bih se odmah asimilirao u Arape jer to je cast da se jedan narod arabizuje. Muhammed s.a.v.s. je bio Arapin i ponos je svakom muslimanu postati Arapinom.Kikibombona wrote:Elitna Zlatna divizija devastirana u Mosulu. 50% divizije, specijalno obucene za urbano ratovanje, izbaceno iz stroja. Izvor - Pentagon.insomnia78 wrote:Sta je s Mosula?
ISIL koristi civile kao zivi stit. Djelovanje avijacije i artiljerije je maksimalno limitirano. Amerikanci ne zele negativan publicitet, a ne zeli ni Bagdad. Kurdi (svi) hvale Abadija i govore da ima sluha za sunite, Kurde i druge manjine. Kazu da bi Irak imao sanse da su svi kao Abadi. Realnost je takva, kazu oni, da je u Bagdadu puno vise 'Malikija' (sektas) nego 'Abadija' (dobricina).
Hashd al-Shabi napreduje oko Mosula i Tal Afara. Zestoke borbe. Iracka armija ide veoma sporo, kucu po kucu. Snajperi, bombasi samoubice... Nije lako, zvijer satjerana u cosak, a predaja nije opcija.
Kurdski klubovi se povukli iz iracke Premier lige nakon sto su u Nadzefu na utakmici Nadzef-Erbil navijaci skandirali 'Kurdi su ISIL'.
- insomnia78
#13959 Re: RE: Re: Irak
Moglo se na klupi spavatijapin_mutapi wrote:dal je bilo bolje za vrijeme huseinage sadama
- General War
#13960 Re: RE: Re: Irak
Mozes vala kod kurda spavat gdje hoces, jos ce ti i caj donijet...insomnia78 wrote:Moglo se na klupi spavatijapin_mutapi wrote:dal je bilo bolje za vrijeme huseinage sadama
-
Djulizar
#13962 Re: Irak
Turci se ne moraju asimilirati u Arape jer Turci su postigli znacajan uspjeh u islamskoj historiji. Oni su urezali svoj doprinos Islamu zlatnim slovima. Kurdi nemaju racuna drzati Kurdistan u srcu jer ta drzava ne bi bila bogata nego bi bila jos jedna siromasna zemlja. Ovako, Kurdi mogu da se arabizuju i da predju u Arape koji bi gradili Irak i Siriju na jedan fini nacin. Inace Irak je zemlja Islama je to je jedna carobna zemlja koja ima prelijepe Dzamije koje su neke zlatom oblozene. Irak se moze izvuci iz krize samo ako poraze ISIL u Mosulu i ako oslobode taj grad. Irak ce onda moci da se razvija kao prava islamska zemlja gdje ce se narod voljeti i gdje nece vise biti auto-bombi i samoubilackih akcija. Iracani su dobri ljudi i pomirit ce se sunnije i siije. Naime Siije u Iraku nisu iste kao siije u Siriji jer u Siriji su alevije a u Iraku su 12 Imama. U Iraku ce doci do pomirenja izmedju sunnija i siija i nece biti nikakvog problema jer Irak ce ponovo biti jak jer Irak lezi na nafti i ta nafta se moze prodavati i puniti budzet Iraka.Kikibombona wrote:Kurdi su komunisti. Od svih islamskih naroda na BI, oni su najlosiji vjernici. Zene im se ne pokrivaju, hoce popiti itd. Goli nevjernik, kjafir, munafik, fuj, fuujjj...Djulizar wrote:Nakon ISILa u Mosulu neizbjezan je sukob izmedju Arapa i Kurda. Kurdi zele da nesto ucare na racun nesrece u Iraku. To je nemoralno i zato Kurdi moraju da se integriraju u iracko drustvo. Da sam Kurd ja bih se odmah asimilirao u Arape jer to je cast da se jedan narod arabizuje. Muhammed s.a.v.s. je bio Arapin i ponos je svakom muslimanu postati Arapinom.
Turci bi se vec mogli arabizirati. To bi bilo super. Erdogan je veliki MUSLIMAN, cak se u Kur'anu spominje. Treba narod odmah arabizirati, jer je prece biti dio naroda Muhamedovog nego nekakav Turcin. Turci se u Kur'anu nigdje ne spominju za razliku od velikih Arapa. Usput, mogao si se i ti arabizirati, ne znam sta cekas...
Insomnia
Ne vjerujem. McGurk je radio za Busha, sada Obamu. Njega moze smijeniti neko iz Pentagona ako je nezadovoljan njegovim radom.
- DaysleepeR
#13963 Re: Irak
wtf did I just read?
- Kikibombona
#13964 Re: Irak
Ne moraju, ali bi bilo lijepo! Zamisli da su svi muslimani Arapi, Kurejsevici, narod Muhamedov!?Djulizar wrote:Turci se ne moraju asimilirati u Arape jer Turci su postigli znacajan uspjeh u islamskoj historiji.
Turci su veliki nacionalisti a islam ne tolerise nacionalizam. Turski nacionalizam ne radi u korist islama i muslimana. Previse isticu taj turski nacionalizam, tu tursku zastavu...! Sta imaju od toga, hoce im to na ahiretu pomoci!? Bolje im je da koketiraju sa islamom a ne Ataturkovim, nevjernickim, turskim nacionalizmom. Trebam li te podsjecati sta je Ataturk govorio za Arape i islam!?? Jebeni otac nacije. Ta nacija je od Allaha prokleta kada ju je utemljio kjafir Ataturk. O, muslimani Anadolije, uzmite zastavu islama, njom masite i islam velicajte...
- Putnik ali stvarno
#13965 Re: Irak
Za sada kako stvari stoje.
Irak ce morati ostati jedna drzava. Dok Iran jos uvek postoji
Pre toga nema nista od razlaza.
Federacija, IKR, Anbar, Federalna jedinica Samara, Federalna jedinica Mosul i ostatak neki sijakistan, tek treba da se nazove nekako, a da nije Persija
Btw do sada oko Mosula u okviru PMU ima 1000 zrtava medju Irancima. Koliko je medju Iracanima, cucemo za koju deceniju.... Peshmerge se stede
i uzivaju.
Irak ce morati ostati jedna drzava. Dok Iran jos uvek postoji
Pre toga nema nista od razlaza.
Federacija, IKR, Anbar, Federalna jedinica Samara, Federalna jedinica Mosul i ostatak neki sijakistan, tek treba da se nazove nekako, a da nije Persija
Btw do sada oko Mosula u okviru PMU ima 1000 zrtava medju Irancima. Koliko je medju Iracanima, cucemo za koju deceniju.... Peshmerge se stede
i uzivaju.
-
Haman2
#13966 Re: Irak
TBTIrak: Ključ budućih veza šijita i sunita
U ljeto 2014. godine trupe tzv. Islamske države u jednom su danu pregazile Mosul, dvomilijunski grad, pa je ondje Abu Bakr al-Bagdadi proglasio kalifat. Iran i SAD su u panici utrčali na teren jer i pad Bagdada nije bio nemoguć. Zatim su postavili novu vladu, reorganizirali vojsku i počeli malo-pomalo potiskivati džihadiste. Sada traje borba za Mosul, svi su znali da neće biti ni laka, ni kratka. Nedvojbeno je da će biti uspješna. A tek onda stiže pravi izazov: kako osigurati da suniti i šijiti nastave dijeliti istu državu, da počnu jedni drugima vjerovati, da grade zajedničku državu. Šijiti tvrde da su svi suniti za Islamsku državu, a suniti, pak, da ih ovi žele sve pobiti. Kurdi gledaju i čekaju. Hoće li opstati država ili će se krvlju crtati nove granice?
- Kikibombona
#13967 Re: Irak
Sarvin Nabadar, studentica iz irackog Kurdistana, ziva spaljena. Danas je preminula u bolnici. Spalio ju je rodjeni otac jer se planirala udati za 'pogresnog' muskarca.

Kakav monstrum od oca, gori je od Bagdadijevih koljaca. Ubistvo iz casti nije tako rijetko u Kurdistanu, mada je takvih primjera sve manje. Ubistvo iz casti je kriminalizovano i javnost reaguje ostro na ovakve slucajeve. Cijeli iracki Kurdistan se digao i trazi najgoru kaznu za 'oca ubicu'. Vlasti vrse pritisak na sud da izrekne maksimalnu kaznu.

Kakav monstrum od oca, gori je od Bagdadijevih koljaca. Ubistvo iz casti nije tako rijetko u Kurdistanu, mada je takvih primjera sve manje. Ubistvo iz casti je kriminalizovano i javnost reaguje ostro na ovakve slucajeve. Cijeli iracki Kurdistan se digao i trazi najgoru kaznu za 'oca ubicu'. Vlasti vrse pritisak na sud da izrekne maksimalnu kaznu.
- insomnia78
#13968 Re: Irak
Jebo majku kakav je to mentalni sklop nikad mi nece biti jasno. Onaj neki dan posla cerkicu u samoubilacku misiju. Gledam na netu lik u Palestini "napuckava" malca od par godina na izraelsku patrolu, pun kurac ovih ubistava "iz casti"...Meni je moje djete bukvalno najvaznija stvar na svijetu. Za nju bi bez problema skin'o glavu kome god treba.
- Kikibombona
#13969 Re: Irak
Ima i kod nas bolesnika, samo ne bas ovako bolesnih. Znam xy slucajeva da su se roditelji odrekli sina/kcerke jer je u braku sa drugom nacijom/vjerom. Bude tu i nasilja, svega, ali za ubistvo iz casti nisam cuo. Na srecu.insomnia78 wrote:Jebo majku kakav je to mentalni sklop nikad mi nece biti jasno. Onaj neki dan posla cerkicu u samoubilacku misiju. Gledam na netu lik u Palestini "napuckava" malca od par godina na izraelsku patrolu, pun kurac ovih ubistava "iz casti"...Meni je moje djete bukvalno najvaznija stvar na svijetu. Za nju bi bez problema skin'o glavu kome god treba.
Mozda i ovaj bolesni otac voli svoje dijete, al' je u ludoj glavi nekakva 'porodicna cast' ispred svega.
- Krokodajl
#13970 Re: Irak
A možda on vjeruje, ne možda nego vjerovatno, vjeruje da on time što nju šalje u samoubilačku misiju zapravo čini uslugu, jer će joj olakšati put do rijeka meda, mlijeka i vina.Kikibombona wrote:Ima i kod nas bolesnika, samo ne bas ovako bolesnih. Znam xy slucajeva da su se roditelji odrekli sina/kcerke jer je u braku sa drugom nacijom/vjerom. Bude tu i nasilja, svega, ali za ubistvo iz casti nisam cuo. Na srecu.insomnia78 wrote:Jebo majku kakav je to mentalni sklop nikad mi nece biti jasno. Onaj neki dan posla cerkicu u samoubilacku misiju. Gledam na netu lik u Palestini "napuckava" malca od par godina na izraelsku patrolu, pun kurac ovih ubistava "iz casti"...Meni je moje djete bukvalno najvaznija stvar na svijetu. Za nju bi bez problema skin'o glavu kome god treba.
Mozda i ovaj bolesni otac voli svoje dijete, al' je u ludoj glavi nekakva 'porodicna cast' ispred svega.
-
sarajevoxxxx
#13971 Re: Irak
Zamjenik vrhovnog komandanta PDK-a zaprijetio vojnom intervencijom pripadnicima PKK-a ako ne napuste Šinkal/Sindžar.
- sunceKOtepsija
#13972 Re: Irak
US-led coalition’s commander hails Hashd al-Sha’abi
http://presstv.ir/Detail/2016/12/27/503 ... d-alShaabi
Kakav moras biti kad te neprijatelj hvali
http://presstv.ir/Detail/2016/12/27/503 ... d-alShaabi
Kakav moras biti kad te neprijatelj hvali
- Kikibombona
#13973 Re: Irak
Komadant PKK na Shingalu!sarajevoxxxx wrote:Zamjenik vrhovnog komandanta PDK-a zaprijetio vojnom intervencijom pripadnicima PKK-a ako ne napuste Šinkal/Sindžar.
PKK: Nobody can remove us from SinjarAgit Kalari -#HPG commander: Its a shame Nechirvan is going around saying things that do not serve kurds and kurdistan
Agit Kalari-HPG commander: We call to Nechirvan & #KDP to not repeat such words again & instead contribute to th kurdish
Agit Kalari-#HPG commander: Its a shame that they wear kurdish clothes & speak kurdish, but instead think/act like turks
Agit Kalari-#HPG commander: #PKK does not surrender to anyone. #KDP knows this very well, as we have fought before in the
Agit Kalari-HPG commander: #KDP knows very well the pain of fighting PKK & felt this in the past. We hope this will not repeat
Agit Kalari-HPG commndr: If KDP has problems with others. We hope 4 once they will accept National Kurdish Conference 2
http://kurdishquestion.com/article/3742 ... ign=buffer
-
sarajevoxxxx
#13974 Re: Irak
PKK zaprijetio iračkom Kurdistanu totalnim ratom: Napravit ćemo od Hulira (Erbil) drugi Haleb
#عاجل ..
حزب ال PKK يهدد بالحرب الشاملة ضد كوردستان..
عكيد كيلاري المسؤول العسكري لمنظومة حزب العمال الكوردستاني في شنكال :
إذا ما حوربنا سنجعل من هولير حلب الثانية ....!
حزب العمال الكوردستاني لن يخرج من شنكال بأي شكل من الأشكال وسنقوم بنقل ساحة تصفية الحسابات إقليم كوردستان إلى هولير ..
#عاجل ..
حزب ال PKK يهدد بالحرب الشاملة ضد كوردستان..
عكيد كيلاري المسؤول العسكري لمنظومة حزب العمال الكوردستاني في شنكال :
إذا ما حوربنا سنجعل من هولير حلب الثانية ....!
حزب العمال الكوردستاني لن يخرج من شنكال بأي شكل من الأشكال وسنقوم بنقل ساحة تصفية الحسابات إقليم كوردستان إلى هولير ..
-
sarajevoxxxx
#13975 Re: Irak
Amerikanci svim silama napadaju na Mosul. Video snimak američkog granatiranja Mosula:
https://www.facebook.com/groups/TahrirS ... 545974456/
https://www.facebook.com/groups/TahrirS ... 545974456/

[emoji1]