Zgoljo wrote:Pa jebiga,onda su ti Isilovci strava borci,strah i trepet ako odolijevaju tolikoj sili.
Na stranu sad sto su gamad bolesna ali fakti su fakti.
Ili je ipak problem s druge strane,odnosno da su ovi koji napadaju teske pi......e?
Zajebani su kada nemaju gdje.
Aris Rusinos, novinar koji je na mosulskom frontu, u kontaku sa americkim Delta Force i britnaskim SASom, kaze da americki i britanski specijalci veoma postuju borce ISILa. Kazu, citiram 'nigdje se ne predaju, bore se do kraja, fanaticni maksimalno'. Moras ih pobiti, nema ti druge. Neces naci nijedan video da su se predali ISILovci, njih 10 ili 20, a o 100 i vise da ne govorim. Bijeg sa fronta se kaznjava smrcu. Evo i ovaj video sa Peshmergama. Jedan se predao, za ostalu cetvoricu kaze da se nece predati. Dakle, zna da ce se boriti do smrti. I tako je i bilo. Na kraju havarija. Nekoliko tesko i laske ranjenih Peshmergi.
Kod nas u ratu, kada te okruze, svi su se predavali, da glavu sacuvaju. Ove budale vole smrt. Da si ti neki ekstra specijalac, da ides na ISILovca spremnog na sve u nekoj zgradi, ne bih se kladio na tebe druze moj, koliko god da si sposoban.

Velike su sanse da se detonira i povede te sa sobom. Normalan vojnik ce se predati, pokusati spasiti glavu, dok kod ovih vaze neka druga pravila i principi.
Sada ne radi Arisov profil, otidji nekad poslije ako ti naumpadne, pa vidi sta pise... Covjek kaze da se vode teske borbe i da su sve strane pokazuju neizmjernu hrabrost. Prekopirao sam ovdje neke njegove komentare, kaze da su SASovci i Delte fascinirane hrabroscu Peshmrgi, tj. ludoscu, kako se zalijecu...
https://twitter.com/arisroussinos
I Fantassin, koji je u Siriji, je pisao da su ISILovci totalni ludaci i da se jebeno bore. Pa covjece, sipa im po glavi sve zivo a oni nista.

Da nama Ameri, Rusi, Francuzi, Britanci, i kamara drugih istresu na glavu samo 1% onoga sto bacaju na njih, mi bi se predali momentalno!

ISILovci kazu da im te bombe jacaju vjeru i da od toga budu jos hrabriji.
Danas su ISILovci oko Tel Afara napadali sa 7 autobombi. Evo jedne, poslao je kornet u zrak. Oni i dalje pokusavaju. Nekada su vodili evidenciju koliko ih se raznijelo. Cetverocifrena brojka.
https://twitter.com/teamsmediawar/statu ... 97?lang=en