Irak

Post Reply
insomnia78

#13726 Re: Irak

Post by insomnia78 »

[emoji1]
insomnia78

#13727 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Image
Skoro. Vidi kako su ovu gospodju u cosku natjerali da se zamota toliko da joj samo oci vire
salik79

#13728 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Salice, objasni mu da Iranke ne nose nikabe!

:D
Jednom pokusao, al', jarane, zid-zid...i to armirano-betonski.
salik79

#13729 Re: Irak

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Image
Skoro. Vidi kako su ovu gospodju u cosku natjerali da se zamota toliko da joj samo oci vire
A sto su to bas nju "natjerali" da se zamota?!
Point.

#13730 Re: Irak

Post by Point. »

Gledaj crnih nindzi.
Kikibombona

#13731 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:Ne ispituju Kurdi civile kad zauzmu neko mjesto al dok snime ko kakvu kucu,stan il radnju ima malo-malo otkriju neke 'spavače ISIL-a' :D
Ovi u Iraku ispituju itekako.

Danas su objavili da su uhapsili par stotina ISILovaca koji su se infiltrirali medju civile. Barzani je rekao ea ce svako ko je ucestvovao u zlocinima na bilo koji nacin sigurno odgovarati.

Sirijski Kurdi se tim ne bave. Nemaju resurse kao ovi u Iraku.
insomnia78

#13732 Re: RE: Re: Irak

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
A sto su to bas nju "natjerali" da se zamota?!
Bezbeli grdna
salik79

#13733 Re: Irak

Post by salik79 »

Druge nema...
Point.

#13734 Re: Irak

Post by Point. »

U Kirkuku kurdsta vlast tjera sunni arape iz grada i rusi im kuce. Oko 250 familija bilo prisiljeno napustiti Kirkuk. Ne treba ovo Kurdima. Ne treba se spustati na kozojebni nivo.
insomnia78

#13735 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Jesi ono ti neki dan pit'o kako je moguce milion izbjeglica nakon oslobodjenja Mosula?
Vidis kako.
Jos su Kurdi daleko najumjereniji. Mozes misliti kad "sufije" stanu "ispitivati"
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13736 Re: Irak

Post by Truba »

Image
Point.

#13737 Re: Irak

Post by Point. »

insomnia78 wrote:Jesi ono ti neki dan pit'o kako je moguce milion izbjeglica nakon oslobodjenja Mosula?
Vidis kako.
Jos su Kurdi daleko najumjereniji. Mozes misliti kad "sufije" stanu "ispitivati"
Vjerujem da je ovo u Kirkuku zbog ovih zadnjih belaja tamo al opet, nado sam se da Kurdi nisu toliko osvetoljubivi i brutalni ko siitske milicije i isisovi kozojebi prije njih. Jadan narod, siba ih ko stigne.
DaysleepeR

#13738 Re: Irak

Post by DaysleepeR »

To za Kirkuk bi bilo recimo donekle smatrano relevantnim da ima bilo kakav izvor. Ovako je, ko reko? Point reko...
Point.

#13739 Re: Irak

Post by Point. »

DaysleepeR wrote:To za Kirkuk bi bilo recimo donekle smatrano relevantnim da ima bilo kakav izvor. Ovako je, ko reko? Point reko...
Ko reko, Amnesty International reko.
DaysleepeR

#13740 Re: Irak

Post by DaysleepeR »

Point. wrote:
DaysleepeR wrote:To za Kirkuk bi bilo recimo donekle smatrano relevantnim da ima bilo kakav izvor. Ovako je, ko reko? Point reko...
Ko reko, Amnesty International reko.
vidio sam ja članak. ali u članku malo drugačije piše. a to se linkom riješi.
sarajevoxxxx

#13741 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

Selo Adajeh, jugozapad Mosula:Irački Hašd eš-Šabi pogubio na desetine muškaraca u selu Adajeh, veliki broj žena i djece odveden u nepoznatom pravcu.

Sve se desilo jučer kada su civili iz sela Adajeh prilikom žestokih borbi uputili se u pravcu teritorije koja je pod kontrolom šiitskih milicija. Po dolasku počelo je razdvajanje žena i djece od odraslih muškaraca. Svi muškarci su pogubljeni a žene i djeca odvedeni u nepoznatom pravcu.

Amak je objavio sliku na kojoj tvrde da se vide djeca i žena pored auta odvojena od muškaraca:
Image
Amak
Kikibombona

#13742 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Kirkuk officials deny displacing Arabs in anti-IS operation

http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... sunni.html

Bilo je nekakvog sranja, zvanicnici priznaju. Kada je ISIL napao i po gradu poceo praviti haos, masakrirati gradjane Kirkuka, na ulice su izasli naoruzani civili, Kurdi i Turkmeni. Vec im je ISILa preko glave, njihovih napada na grad i sela u okolini, masovnih zlocina koje cine. U Kirkuku svaki muskarac ima automatsko oruzje. Na ulice su hizasle hiljade naoruzanih civila da traze ISILovce po gradu. ISIL u Kirkuku ima veliki broj spavaca medju suni Arapima. Do sada ih je uhapseno vise od 1 000, zaplijenjena gomila oruzja. Sve to znaju gradjani Kirkuka. I sada je ISIL imao podrsku nekih suni Arapa. To je razljutilo Kurde i Turkmene, pa su se izgleda krenuli svetiti civilima koje su smatrali pomogacima, ali su to vlasti brzo zaustavile. ISILovce su masakrirali. Vidjeli smo neke ruzne slike. Jednog su objesili, tijela vukli po ulici, bacali u kante za smece i sl. To vojska i policija nikada nisu radili. Tako je kada ogorcena rulja uzme pravdu u svoje ruke.

Kirkuk je osjstljivo podrucje. U gradu i okolini Sadam je od ranih sedamdesetih poceo sa etnickim ciscenjem Kurda iz Kirkuka, kako bi grad i okolina bogati naftom postali dominantno suni podrucje. Uspio je u tom planu. Kirkuk je postao vecinski arapski grad. Sadam je Kurde protjerivao u Erbil i Sulejmaniju, a na njihova mjesta naseljavao suni Arape kojima je dijelio 20 000 dolara po porodici i posao u naftnoj industriji, kako bi mogli otpoceti novi zivot. Sve je kolmuniralo kampanjom an-Anfal i genocidom krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih.

Tenzije su ogromne. Kurdi Arape iz Kirkuka, koje je naselio Sadam na kurdsku zemlju, nazivaju 'Dinari Arapi', aludirajuci na novac koji im je davao ako odluce preseliti u Kirkuk. Nakon sto je svrgnut Sadam, Kurdi su se poceli vracati u grad. Sada su ponovo vecina, 60-65%. Tu sliku je ovaj put narusio ISIL. Desetine hiljada suni Arapa je izbjeglo u Kirkuk. Kurdske stranke ne zele da oni tu ostanu. Ne zele da Arapi po drugi put dobiju Kirkuk, ovaj put zahvaljujuci genocidnom ISILu. Kirkuk je za Kurde isto sto za Arape Meka. Mjesto stradanja, kulturni centar. Tepaju mu nazivajuci ga 'kurdski Jerusalem'.
Point.

#13743 Re: Irak

Post by Point. »

Sve ja to razumijem i nadam se da ce se Kurdi pokazati dostojanstvije od Isis barbara i pokazati da su zreli za nesto vise od obicne autonomije. Ganjati civile po gradu i bez dokaza ih maltretirati nije rjesenje.
tigar777

#13744 Re: Irak

Post by tigar777 »

insomnia78 wrote:[emoji1] [emoji106]
Zanima me ako, cuj mene budale ako, kad Kurdi jednog dana oslobode Iran da li ce i Iranke odbaciti nikabe. Jbg njima nisu nametnuti. One su ih, ipak izglasale
[emoji1]
Hahaha,fakat, mogla bi da nastupi najazda kurda i na iran pa bi ovdje imali pravi mali sukob ajatolaha i bombone.
Kikibombona

#13745 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Mosul. Znacajan napredak iracke armije u gradu.

Image

Siitske milicije napreduju oko grada!

Peshmerge zauzele Bashiku, najveci grad pod kontrolom ISILa u okolini Mosula. Trenutno trkeljaju po tunelima, stakori se razbjezali pod zemljom.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13746 Re: Irak

Post by japin_mutapi »

ja počeo gotivit ove kurde, pešmerge, asajiš, onu vojnu policiju, brkate trebe čije slike kiki svako malo postavlja
što ti je propaganda
Kikibombona

#13747 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Peshmerge vs ISIL, snimano kamerom americkih avanturista :thumbup: :lol: :lol:

https://mobile.twitter.com/UniteKurdist ... 86/video/1

Ode autobomba...

https://mobile.twitter.com/UniteKurdist ... 82/video/1

:D :D

CTU Erbil, jedna od specijalnih jedinica koja ucestvovala u ciscenju Bashike!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Imanu dosta ovih antiteroristickih jedinica, ko bi ih sve pohvatao... sve istrenirano i obuceno od zapadnjaka... cesto idu na obuku u Njemacku i druge drzave, a u samom Kurdistanu zapadne drzave su osnovale veliki broj trening kampova... i radi se od kada je Sadam smaknut...

U ofanzivi na Bashiku su sudjelovale u 'Rojava Peshmerge'. Njima YPG ne dozvoljava da se vrate u Rojavu, za sada! :D Rojava Peshmerga je obucena i opremljena od strane Zeravani Peshmerga.

Image

Image

Image

Nadam se da ce prevazici politicke razlike i da ce se vratiti u Rojavu... bili bi od velike pomoci da sudjeluju o ofanzivi na Raku, ali eto...
rajv0sa

#13748 Re: Irak

Post by rajv0sa »

I ti propo moj insomnija, samo se ponavljaš. Pa dajmo kakve maštovitosti, nekog novog materijala.
salik79

#13749 Re: Irak

Post by salik79 »

Prominent Cleric stresses respect for Sunni sanctities during Arba’een

Image

Grand Ayatollah Nasser Makarem Shirazi, Iranian senior Shia jurisprudent, met with a group of administrators for Arba’een ceremonies calling the event as an active program transcending honor of Islam, reported Taqrib News Agency (TNA).

The cleric said,” Imam Hussein (AS) belongs to the whole world, therefore, naturally people from other Islamic denominations are among the participants and they should be properly behaved.”

Senior cleric stressed necessity of utmost respect for Sunni sanctities saying,” To respect Sunni community will lead to solidarity and boosting of unity among Muslims.”

He called for prevention of attending trivial differences warning against that as the ground for dispersion of the Muslim nation.”

Ayatollah Makarem hailed the increasing welcome of the people for Arba’een ceremonies with millions of pilgrims from across the globe walking the long path towards the holy city of Karbala and called for discipline and order during the ceremony.

Arba’een is the 40th day after martyrdom of Imam Hussein (AS), third Shia Imam and grandson of Prophet Mohammad (PBUH), martyred in the Battle of Karabala accompanied with his family members and loyal companions back in 680 AD.

Every year millions of people from across the globe participate in the ceremonies which include long distance walk towards Karbala where the holy shrine of Imam Hussein (AS) is located.

Highly respected by Shia Muslims, Sunni community and also some Christians express their respect for Imam Hussein (AS) by attending the ceremony.
moke_31

#13750 Re: Irak

Post by moke_31 »

salik79 wrote:Prominent Cleric stresses respect for Sunni sanctities during Arba’een

Image

Grand Ayatollah Nasser Makarem Shirazi, Iranian senior Shia jurisprudent, met with a group of administrators for Arba’een ceremonies calling the event as an active program transcending honor of Islam, reported Taqrib News Agency (TNA).

The cleric said,” Imam Hussein (AS) belongs to the whole world, therefore, naturally people from other Islamic denominations are among the participants and they should be properly behaved.”

Senior cleric stressed necessity of utmost respect for Sunni sanctities saying,” To respect Sunni community will lead to solidarity and boosting of unity among Muslims.”

He called for prevention of attending trivial differences warning against that as the ground for dispersion of the Muslim nation.”

Ayatollah Makarem hailed the increasing welcome of the people for Arba’een ceremonies with millions of pilgrims from across the globe walking the long path towards the holy city of Karbala and called for discipline and order during the ceremony.

Arba’een is the 40th day after martyrdom of Imam Hussein (AS), third Shia Imam and grandson of Prophet Mohammad (PBUH), martyred in the Battle of Karabala accompanied with his family members and loyal companions back in 680 AD.

Every year millions of people from across the globe participate in the ceremonies which include long distance walk towards Karbala where the holy shrine of Imam Hussein (AS) is located.

Highly respected by Shia Muslims, Sunni community and also some Christians express their respect for Imam Hussein (AS) by attending the ceremony.
Šta nam hoćeš rijet salik? Da postoje neka posebna sunitska svetišta koja šiitima nisu svetišta i da druge islamske denominacije,uključujući sunite, dolaze da pohode Kerbelu, čak i kršćani? Jeftina ti propaganda :D

Ili je naglasak bio da šiitski teolog izražava poštovanje za "sunitske" svetinje (mada ja ne znam koje su to) koje kao nisu šiitske u isto vrijeme, mada je to veoma upitno?

Nego, neki dan te neko upita na temi o Siriji kako to da šiiti gotive samo hazreti Huseina a Hasana i ostale sinove Alija r.a. ništa, ono ovlaš spomenu hazreti Hasana a o ostalima ni mukajet. Pa i oni su unuci poslanika s.a.v.s.

Kad već reklmairaš šiizam lijepo bi bilo da nam i ovo razjasniš :D
Post Reply