Irak

Post Reply
salik79

#13326 Re: Irak

Post by salik79 »

Bobi wrote:
Challenger__ wrote:- najmanje 70 iračkih vojnika poginulo u samoubilačkom konvoju na iračku vojsku u Mosulu.
gut translejšn :D
:lol:
Kikibombona

#13327 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:- najmanje 70 iračkih vojnika poginulo u samoubilačkom konvoju na iračku vojsku u Mosulu.
Prelud video. :-) :o :shock: :shock:

Bombas samoubica na iracke tenkove. Najmanje jedan je odletio u pm!

https://mobile.twitter.com/Conflicts/st ... 6869998592

12 samoubilackih napada danas. Koja bolest grob te jebo.

Izgleda da su prihvatili borbu. To znaci da ce civili ispastati i da ce grad tesko stradati.

Dosta mrtvih irackih vojnika... :roll: :(

Peshmerge danas uzele 9 sela. Izgubili su 5 boraca. Ubili veliki broj ISILovaca!

Peshmerga, ubijeni ISILovci

https://pbs.twimg.com/media/Cu-1z63WAAAkLED.jpg

https://mobile.twitter.com/AfarinMamost ... 3071394816

Poruka za Bagdadija

https://mobile.twitter.com/AzadiRojava/ ... 29/video/1

Pesh trebe :D

Image

Iracka vojska je imala ozbiljne gubitke, ali su potamanili veliki broj ISILovaca, zauzeli 13 sela. Zaletili su se. Info sa terena prenosi da je na front stigao veeeliiikiiii konvoj elitne iracke 'zlatne divizije'.
Kikibombona

#13328 Re: Irak

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
A sta sam ja govorio?! 8-) :D
Malo sam sumnjao da je istina, toliko su isforsirali tu pricu sa 'sunitskim plemenima', sufija, potlacenim sunijama koje su se digle protiv Bagdada... kao, ISIL samo u Mosulu... :D :D

Neke 'naskabendi' u Tikritu, nesto!? Kada je usla iracka vojska, na svakom objektu Bagdadijeva zastava. :D

Pa onda ono Sadamovo hrdjavo govno... kako se ono zove...
salik79

#13329 Re: Irak

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:
A sta sam ja govorio?! 8-) :D
Malo sam sumnjao da je istina, toliko su isforsirali tu pricu sa 'sunitskim plemenima', sufija, potlacenim sunijama koje su se digle protiv Bagdada... kao, ISIL samo u Mosulu... :D :D

Neke 'naskabendi' u Tikritu, nesto!? Kada je usla iracka vojska, na svakom objektu Bagdadijeva zastava. :D

Pa onda ono Sadamovo hrdjavo govno... kako se ono zove...
Izoni al-Duri :mrgreen:
Ironmen

#13330 Re: Irak

Post by Ironmen »

Krokodajl wrote:
@pmu_english 2 minutes ago
#BREAKING - #Iraqi Special Forces have captured #Mosul sulfur factory from #ISIS in helicopter raid
@Black Swan, da, kada se sjetim kako se brojalo kad će Bagdad pasti, one kolone kroz pustinju, pa kad su uzeli Mahin u Siriji kad je bilo sad će popoloviti Siriju na 2 dijela i ulaze u Libanon pa pred Damaskom...

Zlo nikad neće pobijediti.

Image

Ejh, ja mislio ovo blizu Mosula a ovo dalje od ovih gradova što su uzeli ... medijski senzacionalizam.

Meni su najgori trenuci bili kada su isil koljaci bili dva metra od Kobanija a turci zatvorili granicu i stavili tenkove na granicu Erdogan pricao na TV kako ce Kobani pasti svake sekunde a sarajevoxxx dozivljavao kosmicke ekstaze u live prenosu napada monstruma isila na Kobani. Tacno bi sada da imam malo vise zivaca prelistao ovu temu u potrazi za savoxovim ekstazama.

To mi je bilo toliko tesko i gnusno citati da vam nemogu opisati kakvi se sve osjecaji tada pomjesaju a evo sada kolo srece se okrece polako i monstrumi placaju ceh. Za ovo boldano :thumbup:
Krokodajl

#13331 Re: Irak

Post by Krokodajl »

Ironmen wrote:.....
Meni su najgori trenuci bili kada su isil koljaci bili dva metra od Kobanija a turci zatvorili granicu i stavili tenkove na granicu Erdogan pricao na TV kako ce Kobani pasti svake sekunde a sarajevoxxx dozivljavao kosmicke ekstaze u live prenosu napada monstruma isila na Kobani. Tacno bi sada da imam malo vise zivaca prelistao ovu temu u potrazi za savoxovim ekstazama.

To mi je bilo toliko tesko i gnusno citati da vam nemogu opisati kakvi se sve osjecaji tada pomjesaju a evo sada kolo srece se okrece polako i monstrumi placaju ceh. Za ovo boldano :thumbup:
Evo ja sam prelistao temu, oktobar 2014.
I nakon nekog vremena sam prestao jer mi je bilo gnjusno čitati pisanja nekih forumaša na temu borbi u Kobaneu i Alepu a koji se danas frapiraju nad situacijom, ne bih dalje, no comment.

Neke stvari je i smiješno čitati, sa današnje pozicije naravno :D
Ironmen

#13332 Re: Irak

Post by Ironmen »

Krokodajl wrote:
Ironmen wrote:.....

Evo ja sam prelistao temu, oktobar 2014.
I nakon nekog vremena sam prestao jer mi je bilo gnjusno čitati pisanja nekih forumaša na temu borbi u Kobaneu i Alepu a koji se danas frapiraju nad situacijom, ne bih dalje, no comment.

Neke stvari je i smiješno čitati, sa današnje pozicije naravno :D

Kako se tek slavilo kada je pala Kindi bolnica koje su to eksaze bile sa slikama ovog cecena na temi Sirije koji zijanio glavom. Zatim svaki dan izvjestaji o Kweirsu kako je isil usao kako su pukle linije kako borci isila i sunitksa plemena u Iraku pred vratima Bagdada ali trn u oku im je bio bas mali grad Kobani cak su bili i objavili da je grad pao ali bas zanimljivo kako se sva situacija kroz godinu dvije okrenu, sada tih likova nema koji su kosmicili nigdje nema boraca isila i sunitskih plemena.
Challenger__

#13333 Re: Irak

Post by Challenger__ »

:mrgreen:
seldzuk

#13334 Re: Irak

Post by seldzuk »

kako se zove ovaj motorizovani top? do sirije i libije nisam vidio ovoliko motorizovanih cijevi.
Ironmen

#13335 Re: Irak

Post by Ironmen »

US Air force B-52 bombers carry out airstrikes against Islamic State group, while Peshmerga troops advance on ground. #MosulOffensive
Koalicija ravna komplet Mosul nigdje izvjestaja o civlnim zrtvama.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#13336 Re: Irak

Post by Bobi »

jel dobiše iračani one f-16, znam da je bilo nešto zapelo, piloti su bili u US na obuci ?
Anadmix

#13337 Re: Irak

Post by Anadmix »

sumirprimus wrote:isil je ko grupa tu skoro od pocetka,samo su dodavali slova u naziv grupe i mijenjali lidere
Upravo ovo

@Zgoljo
Mozes li objasnit ovu situaciju. Čisto sa vojnog i historijskog aspekta. Godina 624 ili 2 godina po Hidžri. Muhamed sa 300 pristalica u prvoj većoj bitki pobjeđuje protivnike. Za samo jedno desetljeće, tačnije 12, 12 i po godina, njegove pristalice su uspjele da pobjede najjače vojske dvaju svjetskih supersila Rimskog i Perzijskog carstva. Na Jermuku su Rimljani skupili 240 000 dok su muslimani imali 40 000 (a 12 godina ranije samo 300 pristalica), dok su na Kadisiji koja se desila 3 mjeseca poslije, Perzijanci imali 200 000 a muslimani 30 000. Na Jermuku je Istočnom rimskom carstvu slomljena kičma, dok su nedugo nakon Kadisije muslimani ušli u glavni perzijski grad Medein. Teorije zavjere glase da su Rimljani finansirali i pomagali Muhameda. Takođe zapadni historičari tvrde, u pokušaju da opravdaju svoje poraze, da su Rimljani i Perzijanci bili istrošeni nakon zadnjeg sukoba. Da su bili istrošeni ne bi mogli skupiti vojske od 200 - 250 000. Takođe ta dva carstva ratovala su 700 godina (naravno ne konstantno), tako da su bila prekaljena što se tiče vojnog znanja i sposobnosti.
Challenger__

#13338 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Ironmen wrote:
US Air force B-52 bombers carry out airstrikes against Islamic State group, while Peshmerga troops advance on ground. #MosulOffensive
USAF bombe ubijaju samo vojnike, ne ubijaju civile, 'na'.
sarajevoxxxx

#13339 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

Završene borbe oko Mosula, po svoj prilici ne baš onako kako je očekivala međunarodna koalicija i iračka vojska i policija. Američki Apači nisu korišteni, Turska po svoj prilici izbačena iz svih šema.Vlada u Bagdadu odlučna da ih maksilmalno udalji od vojne operacije zauzimanja Mosula.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13340 Re: Irak

Post by japin_mutapi »

Martin i Kasim ponovo jašu.
Co0l

#13341 Re: Irak

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Ironmen wrote:
USAF bombe ubijaju samo vojnike, ne ubijaju civile, 'na'.
sarajevoxxxx wrote:9 građana poginulo među kojima 3 djece i jedna žena u američkom granatiranju kvarta Ez-Zendžili u Mosulu.
Slijepi kod očiju...
Challenger__

#13342 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Bio sam ironičan. Bukvalisto.
Co0l

#13343 Re: Irak

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Bio sam ironičan. Bukvalisto.
Uvijek si.Ali tek kad te provale.
Challenger__

#13344 Re: Irak

Post by Challenger__ »

Auuu... Ti, kao, nešto provaljuješ... Razumijem. Nastavi, ne daj da te prevare.

______
salik79

#13345 Re: Irak

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:Martin i Kasim ponovo jašu.
Image

Ustat' pa spomenut'!
Co0l

#13346 Re: Irak

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Auuu... Ti, kao, nešto provaljuješ... Razumijem. Nastavi, ne daj da te prevare.

______
Ma jok, ja to samo onako, usput...
Kikibombona

#13347 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Svaka cast ovom liku. Gdje god Kurdi biju veliku bitku, tu je Holandez Vladimir van Vilgenburg! :thumbup:

Stigao u Mosul!

https://mobile.twitter.com/vvanwilgenbu ... 7275385856

Vrijedi pratiti.

Iracka armija turske i saveznicke suni snage drzi u okruzenju. :lol: :lol: Tako im je bolje, ako ih se docepaju sija milicije, gotovi su. Navodno, Turci poslali delegaciju u Bagdad na pregovore.

Nevjerovatan video... Okruzeni ISILovac se raznio kako ne bi pao u zarobljenistvo...

https://mobile.twitter.com/Conflicts/st ... 5200515072

Kakav ponizavajuci poraz ih ceka...
Krokodajl

#13348 Re: Irak

Post by Krokodajl »

na Kasimu po obrvi prepoznaš da je šiit.

Image

Image

:D :D :D
Kikibombona

#13349 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:na Kasimu po obrvi prepoznaš da je šiit.

Image

Image

:D :D :D
Kaze sejh Bilal Husein Bosnic da sijama posivi lice kada lazno govore da sunije dozivljavaju kao bracu itd. :D

Kaze tako je najlakse prepoznati siju... samo ga pitas sta misli o Ebu Bekru, Omeru, Aisi... odmah posive...
Krokodajl

#13350 Re: Irak

Post by Krokodajl »

A jezik se pretvori u keramičku pločicu.
Post Reply