Irak
- DaysleepeR
#12876 Re: Irak
ko god ide sa ciljem da se ubije i da sa tim svojim samoubistvom morebit bidne a more bit ne bidne ubije više neprijatelja, nije dobar u glavu
- mirsek
#12877 Re: Irak
Ako ti je to jedina ocija i nada da se jaci neprijatelj zaustavi to je vrlo normalna opcija jer si u suprotnom svakako donji.DaysleepeR wrote:ko god ide sa ciljem da se ubije i da sa tim svojim samoubistvom morebit bidne a more bit ne bidne ubije više neprijatelja, nije dobar u glavu
Zamisli onih par hiljada irackih muskaraca sto je isil ko stoku pobio, zamisli da su onako goloruki pokusali da pruze otpor, bar bi ubili kojeg dzelata a neki mozda i pobjegli i prezivjeli.
Sve zavisi od snage ideala i situacije u kojoj se nalazis.
Meni je normalno da se tako boris i nemam neku osudu i zgrazanje zbog takvog nacina borbe ALI samo protiv vojnika, ne i civila.
- Co0l
#12878 Re: Irak
A ni šijesalik79 wrote:Mislis napad na kasarnu? Tada Hizbullah nije ni postojao.Gojeni H wrote:Nigdje nisam ni rekao da je isto, vec pokusavao da objasnim pojedine pojave proizasle iz kulta mucenistva.salik79 wrote:
Jurisati preko minskih polja, u cilju odbrane zivota najmilijih i opstanka svoje drzave, nije isto sto i samoraznositi se opasan dinamitom...
Ovo "navodno" i ostaje na tom, jer ne postoji niti jedan dokaz (od samog osnutka pokreta) da se je neki borac Hizbullaha samoraznio. Pogledati sve sukobe sa IDF-om, u kojima su "slabija strana"...
Za drugi dio sam znao da bi ti ili zvizdan ili asurbanipal mogli tako reagovati.
Garant je napad na ambasadu izvrsila sirijska vojska? Naravno da su price o Iranu pune stereotipa, ali de se dohavizaj.
-
RepublikanskaGarda
#12880 Re: Irak
Ako se ne varam Amerikancima je trebalo mjesec-dva da uđu u Falluju, a posto Iracani kao i SAA pokazuju poslovicnu nesposobnost u zauzimanju vecih gradova jako bi me iznenadilo da na brzinu zauzmu Falluju.
- insomnia78
#12881 Re: Irak
Prvi ili drugi put?RepublikanskaGarda wrote:Ako se ne varam Amerikancima je trebalo mjesec-dva da uđu u Falluju, a posto Iracani kao i SAA pokazuju poslovicnu nesposobnost u zauzimanju vecih gradova jako bi me iznenadilo da na brzinu zauzmu Falluju.
-
RepublikanskaGarda
#12882 Re: Irak
Mislim drugi put, nakon pobune sunitskih plemena 
- Gojeni H
#12883 Re: Irak
Kad god je u posljednjem ratu neki od boraca istrcao pred cetnicki tenk s ovom "bejbi" na slici, moze se slobodno reci da je bio 99,99999% "bombas samoubica", ali bilo je "ili ces cetnike zaustaviti ili neces". I takvih ljudi je bilo ... veeeoma malo, ali je bilo.mirsek wrote:Ako ti je to jedina ocija i nada da se jaci neprijatelj zaustavi to je vrlo normalna opcija jer si u suprotnom svakako donji.DaysleepeR wrote:ko god ide sa ciljem da se ubije i da sa tim svojim samoubistvom morebit bidne a more bit ne bidne ubije više neprijatelja, nije dobar u glavu
Zamisli onih par hiljada irackih muskaraca sto je isil ko stoku pobio, zamisli da su onako goloruki pokusali da pruze otpor, bar bi ubili kojeg dzelata a neki mozda i pobjegli i prezivjeli.
Sve zavisi od snage ideala i situacije u kojoj se nalazis.
Meni je normalno da se tako boris i nemam neku osudu i zgrazanje zbog takvog nacina borbe ALI samo protiv vojnika, ne i civila.

- asurbanipal
#12884 Re: Irak
Gojeni H wrote:
Kad god je u posljednjem ratu neki od boraca istrcao pred cetnicki tenk s ovom "bejbi" na slici, moze se slobodno reci da je bio 99,99999% "bombas samoubica", ali bilo je "ili ces cetnike zaustaviti ili neces". I takvih ljudi je bilo ... veeeoma malo, ali je bilo.
Znam i slučajeve gdje se pred tenk izlazilo sa školskim tromblonom. Šta za to reći ?
- Opetja033
#12885 Re: Irak
Sejh Rafi' er - Rifa'i, sunnitski muftija u Iraku:
“Mi smo trenutno u Faludzi na strašnom iskušenju. Pred stanovnicima Faludže su samo dva izbora. Ili će ostati pod vlašću Isila ili će biti pod vlašću šijskih milicija koje su hiljadu puta gori izbor i rješenje.
Dakle, mi sad u Faludži treba da biramo između obične džehennemske vatre ili najdubljeg sloja rasplamsalog džehennema”
https://twitter.com/Dr_Magid1987/status ... 8429419521
“Mi smo trenutno u Faludzi na strašnom iskušenju. Pred stanovnicima Faludže su samo dva izbora. Ili će ostati pod vlašću Isila ili će biti pod vlašću šijskih milicija koje su hiljadu puta gori izbor i rješenje.
Dakle, mi sad u Faludži treba da biramo između obične džehennemske vatre ili najdubljeg sloja rasplamsalog džehennema”
-
sumirprimus
#12886 Re: Irak
jedan je klejasurbanipal wrote:Gojeni H wrote:
Kad god je u posljednjem ratu neki od boraca istrcao pred cetnicki tenk s ovom "bejbi" na slici, moze se slobodno reci da je bio 99,99999% "bombas samoubica", ali bilo je "ili ces cetnike zaustaviti ili neces". I takvih ljudi je bilo ... veeeoma malo, ali je bilo.
Znam i slučajeve gdje se pred tenk izlazilo sa školskim tromblonom. Šta za to reći ?
- salik79
#12887 Re: Irak
Pravo su ga sinhronizovaliOpetja033 wrote:Sejh Rafi' er - Rifa'i, sunnitski muftija u Iraku:
- asurbanipal
#12888 Re: Irak
salik79 wrote:
Pravo su ga sinhronizovali
Taman koliko treba...
- Opetja033
#12889 Re: Irak
Situacija u Iraku. Obratite paznju na mali zeleni dio oko granicnog prijelaza sa Sirijom. Ne znam da li se o tome pisalo dok sam bio banovan ali to je FSA zauzela sa iracke strane granice prije vise od 20 dana... I jos uvijek drzi. Ludnica fakat.

- Gojeni H
#12890 Re: Irak
To je nedostatak mozga.asurbanipal wrote:Gojeni H wrote:
- asurbanipal
#12891 Re: Irak
Gojeni H wrote:To je nedostatak mozga.asurbanipal wrote:Gojeni H wrote:
Ja bih bio malo blaži. Prije bih to nazvao nedostatkom obuke i naouružanja...
- Kikibombona
#12892 Re: Irak
Da li je istina da je Satan Panonski pred srpski tenk negdje oko Vinkovaca istrcao sa sjekirom!??asurbanipal wrote:Gojeni H wrote:
Tako se nekada pricalo, ne znam da li je istina...
Nema sumnje da bi ta akcija bila u Satanovom stilu!
To bi Walter mogao znati, cini mi se da je fan Satana!
- arzuhal
#12893 Re: Irak
Pa svi postupci koja svaka od strana bude preduzimala u vremenu pred nama će odlučivati o daljnjem razvoju situacije i planetarnim odnosima između muslimana...Možda budu sudbonosne odluke za budućnost i nestanak mnogih, ili bude sasvim drukčije...Prema ovom muftiji gore su šiitske milicije? Onda šiije ima loptu kod sebe i mogu odlučiti o razvoju događaja, pa i svojoj budućnosti, bumo videli...Opetja033 wrote:Sejh Rafi' er - Rifa'i, sunnitski muftija u Iraku:
- Kikibombona
#12894 Re: Irak
Ne zna covjek da li bi se smijao ili plakao. Na kraju, malo mi je zao ovih boraca ISILa, posebno kada primjetim da se radi o ne tako inteligentnim ljudima, koje je lako izmanipulisati. Njihovu naivnost, glupost i povodljivost su iskoristile prefrgane lijetine i do kosti zli ljudi. Umjesto da obradjuju njive i ne bakcu se politikom, oni dobise puske i eksploziv da se idu raznositi, ginuti i padati u zarobljenistvo radi suludog projekta...
Tragikomedija!
Zestok video, Peshmerge unistavaju ISIL istocno od Mosula
Tragikomedija!
-
handžar88
#12895 Re: Irak
Joj al mi ovo lici na propagandu, necu da kazem da je propaganda u potpunosti ali vrlo vjerovatno su ga prebili nakon snimanja.. pogledaj na prvom video na 2:00 nakon sto je dirao isilovca krenuo da opere ruke pa se predomislio kad se sjetio da snimajuKikibombona wrote:Ne zna covjek da li bi se smijao ili plakao. Na kraju, malo mi je zao ovih boraca ISILa, posebno kada primjetim da se radi o ne tako inteligentnim ljudima, koje je lako izmanipulisati. Njihovu naivnost, glupost i povodljivost su iskoristile prefrgane lijetine i do kosti zli ljudi. Umjesto da obradjuju njive i ne bakcu se politikom, oni dobise puske i eksploziv da se idu raznositi, ginuti i padati u zarobljenistvo radi suludog projekta...
Tragikomedija!
- Kikibombona
#12896 Re: Irak
Pa jasno da je propaganda. Video je snimljen u propagandne svrhe. Ali, i ovo je spas za ISILovce. Video je dokaz da su ih uhvatili zive i to im je garancija da ce zivi ostati. Ne postoji vise od jednog dokaza da su ubili zarobljenog ISILovca. To se zvanicno desilo samo jednom. Vojnici su ubili pripadnika ISILa nakon sto su ga zarobili. Kurt Resul, Peshmerga general, je tada reagova i rekao da je to nedopustivo i da ce odgovorni odgovarati. Nakon toga nije bila nijedna informacija da je ubijen neki zarobljeni pripadnik ISILa. Svi su uredno zbrinuti u zatvorima. Kako ce im se suditi, to fakat ne znam. Nisam nesto istrazivao.handžar88 wrote: Joj al mi ovo lici na propagandu, necu da kazem da je propaganda u potpunosti ali vrlo vjerovatno su ga prebili nakon snimanja.. pogledaj na prvom video na 2:00 nakon sto je dirao isilovca krenuo da opere ruke pa se predomislio kad se sjetio da snimaju
Sto se tice prebijanja, vjerovatno bude, kada se kamere ugase... U kojoj mjeri i koliko cesto, mozemo samo nagadjati. To je za osudu ako se desava, taman da udaraju zarobljenog Bagdadija. Civilizovan covjek, covjek koji ima trunku morala, nece udariti svezanog covjeka. To rade samo najvece picketine. Nema mi nista mrze od toga. Mrzim ljude, picketine, koje to rade.
Zarobljene ISILovce kojim se zlocini dokazu osuditi na dozivotnu robiju. Oni koji nisu ubijli, mislim da trebaju dobiti drugi sansu, ako se radi o zavedenim seljacima, ljudima slabijeg obrazovanje, inteligencije i sl. Ideologe osuditi na dozivotnu, sve do posljednjeg.
- walter kurtz
#12897 Re: Irak
Kecer IIKikibombona wrote:Da li je istina da je Satan Panonski pred srpski tenk negdje oko Vinkovaca istrcao sa sjekirom!??asurbanipal wrote:Gojeni H wrote:
Znam i slučajeve gdje se pred tenk izlazilo sa školskim tromblonom. Šta za to reći ?![]()
![]()
![]()
![]()
Tako se nekada pricalo, ne znam da li je istina...
Nema sumnje da bi ta akcija bila u Satanovom stilu!![]()
To bi Walter mogao znati, cini mi se da je fan Satana!![]()
-
sarajevoxxxx
#12898 Re: Irak
Al Abadi odustao od ofanzive na Faludžu.
Izgleda da je Arzo bio u pravo, mislim da je on pisao kako je ofanziva i napad na Faludžu odvraćanje pažnje od dešavanja u zelenoj zoni.
-
sarajevoxxxx
#12899 Re: Irak
"Mi smo žene" - Ponižavanje izbjeglica iz Faludže od strane iračkog Hašda. Čovjek na video snimku dok ih motkom udara tjera grupu ljudi iz Faludže da govore "Mi smo žene" ...ko brani Faludžu "žene" šta ste vi "žene"...Glasnije ne čujem "žene"
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0729029892
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0729029892
-
duga devetka
#12900 Re: Irak
Ovo nisu izbjeglice već teroristi isila koji su se preobučeni u žensku robu pokušali probiti iz Faludže. Uhvaćeni od Iračke vojske.