ex-Efendija wrote:HM 2011 wrote:ex-Efendija wrote:
Mudžiza, ništa drugo. Pola parlamenta pobjeglo a drugo pola došlo tobe i vratili se islamu

! Hilafet raste brze nego za vrijeme prvih generacija najboljih muslimana!
Burageru - meni ovo nešto žestoko smrdi - posebno ovo hilafet i slično.....
Slabo ja pojma imam o svemu tome, međutim, kako se ono kaže, šubha jel ? e šubha je da je ovo hilafet.....
Kad bih ti postavio par slikica kako gore aVta, zgrade, par masovnih grobnica, ljude razapete u 21 stoljeću, djecu kako nosaju prave puške, uče bacati bombe i slično - uglavnom jako uznemirujuće scene koje su svakodnevnica tog regiona - a ispod napisao Ovo je HIlafet - kaže ex Efendija - Bujrum dođite....
Sumnjam da bi ti iko došao - nego bi čak od lica od kojih bi očekivao podršku dobio negativan odgovor.....
Eh sad ako je cilj mir i mirno stanje - kako postići mir - pa da
Selam Alejkum zaista dođe do svog značenja.
E moj ti, da su prve generacije muslimana bile tako malodušne, ti bi danas bio bogumil i obožavao bi stećke
A kada, jednog dana, zavlada mir u Hilafetu, radnici ce biti u fabrikama, djeca u skolama a imami ce upucivati narod na dobra djela. Ući ćemo i u UN, i u FIFU

pa cemo cak i odigrati prijateljsku sa Iranom

. Sabura, sabura ...
Pošto žestoko provociraš da ti odgovorim na provokaciju a već sam ti u postovima na ovu temu odgovorio:
1. Prvo moraš uspostaviti MIR - MIR je odustvo RATA, uspostavljanje REDA,
2. Kada dođe do uspostave MIRA i REDA - možeš slobodno proglasiti HALIFAT ali
3. Halifat nije Halifat ako svi ljudi pod vblasti tog Halife nisu zadovoljni sa njim u potpunosti - tj. ako to nije najbolji od svih njih, što u kontekstu politike koja glasi "Ako se ne stavite pod našu vlast - da mi dominiramo - tekfirimo Vas kao nevjernike i ubijamo" dovodi do zaključka da pripadnici tog Halifata mogu biti samo poslušnici i klimoglavci a ko nije takav "Biti će ubiven" - a to NIJE HALIFAT I TO VEZE SA HALIFATOM NEMA.....
4. Imaš problem sa regionalnim priznanjem jer političke elite iz regiona ako priznaju Halifat a ne stave se pod vlast istog NISU NITI PRIZNALI NITI HALIFAT NITI HALIFU,
ako ne priznaju HALIFAT onda ih HALIFAT I HALIFA - TEKFIRE kao nevjernike, a to znači tekfire se svi i na istoku i na zapadu koji se ne stavljaju pod komandu HALIFE - HALIFATA...
Takođe u vezi sa regionalnim priznanjem, ako nisi priznat kao Halifat i ako Halifa nije priznat u regionu, kako onda očekivati svjetsko priznanje te činjenice i učešće u UN-u ?
5. Halifa i Halifat imaju jednu jako bitnu svrhu a to je neposredno čuvanje minimalno DVA SVETA HAREMA, a dobro znaš da postoji i TREĆI SVETI HAREM U ISLAMU, kakav je stav sadašnjih čuvara svetih harema o tome da bi ih neko zamjenio kao čuvare - o tome ćeš možda razmišljati kada dođeš do te faze,
Iz navedenih razloga kažem da je nazivanje ovakvih aktivnosti prije provođenja jako teških zadataka - obična ŠUBHETINA.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Međutim i dalje tvrdim da će ovakve aktivnosti kao i aktivnost koje pogađaju sve države arapskog svijeta, i koje će izgleda pogoditi još i više država arapskog svijeta - na kraju ultimativno i dovesti do povezivanja i premrežavanja te ujedinjenja svih.....
A do tada, kako se stvari sporo odvijaju - naše kosti će biti razgrađene u prahove prahova, pa zaista nema smisla nazivati Halifatom nešto što nije ni sjaj u očima prije nastanka Halifata....
TO ti je u rangu nazivanja posuđivanja uz naknadu posuđivanjem bez kamate.....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poremse ti se na ideologiju onako sa Bosanskog stećka ono ljudski - eto ti od mene lično....