Irak

Post Reply
MMM1977

#11926 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Da li su se Jezidi uopšte pokušali braniti ili su, poput brace im iz Kobanea, odmah se dali u bijeg?

Porede se neke situacije iz prošlosti, poredi se Holokaust, gdje imamo milione Nacista pod oružjem kontra nenaoružanih Jevreja. Koliko je Isilovaca napadalo Sindzar? 100.000? Gdje su bile Pešmerge, YPG, YPY, PKK i ostale skraćenice u Kurda? Ako se ne varam, bila je neka podrška i iz zraka?

Kurdi, pa i Jezidi su samo kukavice i samo traže da neko drugi obavlja posao za njih, kada se posao završi onda dolaze zastave, ženske brigade, zajebani pogledi i sl. na slikanje.

Isil ubija redom gdje stigne, nisu Jezidi iznimka. I muslimani koji Islam vide drugačije su meta tako da i taj argument otpada. Po meni je ovaj zločin u rangu onoga što je bilo u Prijedoru početkom našeg rata.
Kikibombona

#11927 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:Da li su se Jezidi uopšte pokušali braniti ili su, poput brace im iz Kobanea, odmah se dali u bijeg?

Porede se neke situacije iz prošlosti, poredi se Holokaust, gdje imamo milione Nacista pod oružjem kontra nenaoružanih Jevreja. Koliko je Isilovaca napadalo Sindzar? 100.000? Gdje su bile Pešmerge, YPG, YPY, PKK i ostale skraćenice u Kurda? Ako se ne varam, bila je neka podrška i iz zraka?

Kurdi, pa i Jezidi su samo kukavice i samo traže da neko drugi obavlja posao za njih, kada se posao završi onda dolaze zastave, ženske brigade, zajebani pogledi i sl. na slikanje.

Isil ubija redom gdje stigne, nisu Jezidi iznimka. I muslimani koji Islam vide drugačije su meta tako da i taj argument otpada. Po meni je ovaj zločin u rangu onoga što je bilo u Prijedoru početkom našeg rata.
Kakav otpad od komentara!

Jezidi su bili nenaoruzani. ISIL je ratovao sa sirijskom vojskom, sirijskim pobunjenicima, sirijskim Kurdima i irackom vojskom. Iracka vojska, koja je bila na Singalu je pobjegla pred ISILom. Podrucje je nakon toga osiguravalo 250 Pesmergi. Bili su uvjereni da ih ISIL nece smjeti napasti. Zakazali su. Zakazale su sve moguce zapadnjacke obavjestajne sluzbe koje su prisutne u Iraku i Kurdistanu. ISIL je napao iznenada, 250 Pesmergi nije imalo nikakve sanse protiv brojcano visestruko nadmocnijeg protivnika. Uskocio je PKK koji spasio Jezide od totalnog unistenja. Poslije su se Pesmerge vratile sa 10 000 vojnika, ali je steta vec bila ucinjena.

Iz Kobanija niko nije pobjegao. YPG je evakuisao civile. Sta su trebali, ostaviti 100 000 ljudi u gradu pa da imaju 30 000 mrtvih i 50 000 ranjenih? Radi se o mikro prostoru. YPG je imao malo oruzja i municije za par dana. Nisu imali problem sa ljudstvom. Da Kurdi iz Iraka nisu slali municiju a Ameri bacali iz zraka, YPG bi veoma brzo ostao bez municije. Grad bi sigurno pao, jer se nozevima ne bi mogli odbraniti. Susjedna Turska je cijelo vrijeme navijala da grad padne. Al kurac za zube. :D

Ova mapa pokazuje u kakvoj je situaciji Kobane bio! :-) :-)

https://cdn0.vox-cdn.com/thumbor/U-EmRf ... _map.0.png

To da su Jezidi kukavice je dokaz tvoje nemoralnosti. To bi bilo kao da neko Bosnjake Bijeljine i Zvornika optuzi za kukavicluk. Jadno od tebe, ali mi se cini da ti mozes jos nize.

Jezidi su mala zajednica. Njih je 200 000, suni Arapa pod vlascu ISILa vise od 10-15-20 000 000.

ABiH je isto tako imala pomoc od mnogih drzava, kao sto je recimo Iran. Imala je pomoc zapada koji je uveo 'no flay zone' i koji je Srbiju drzao na konopcu da se ne ukljuci aktivno u rat. I bilo je molbi zapadu da pomogne, sto je normalno u takvim okolnostima. Mozda si ti neki Rambo, super heroj, ne znam...

Cijeli svijet govori o tome kako su Kurdi jedine snage koje nanose poraze ISILu, a ti ovdje pises nekakva sranja. Da li zato sto si ogranicen, sto mrzis, ili jednostavno pokusavas provocirati... nisam siguran... nesto od to troje mora biti.

Opet relativizacija genocida i zla. Isil ubija mnoge, ali su samo za jezide rekli da ce ih sve pobiti, da ce potpuno unistiti taj 'idolpoklonicki narod'. I tako je bilo, unistili su svakoga koga su uhvatili. Nekoga su ubili, nekome odredili robovanje i patnju. Nikoga nisu postedili. Nijedan jedini jezid nije postedjen! I to ovaj genocid cini jednim od najstrasnijih u historiji.

A sto se tice Kurda...

Pa ISIL trenutno ne kontrolise nijedan kurdski grad, nijedan jedini! :lol: :lol:

Stavise, Kurdi kontrolisu neuporedivo veci teritorij nego su kontrolisali prije rata. Oni su nesreco teritorijalno najvise profitirali! :thumbup: :mrgreen:

Posto je ovo tema Irak. Moram reci da se uspjesi ISILa protiv Pesmergi svode na iznenandni napad na Shingal, osvajanje mosulske brane i jos par sela. To je sve sto su napravili. I sve su to uradili u prvih par dana nakon iznenadnog napada. I sto je vazno istaci, NISTA OD OVOGA NIJE BIO TERITORIJ KURDISTANA. Ove lokacije su pokrivale Pesmerge nakon sto je iracka armija pobjegla. Samo su osiguravali ta podrucja. Nakon toga su ih satrali u svakom okrsaju. Nijedna ofanziva nije trajala vise od par dana. Zahvaljujuci ISILu, prosirili su teritorij Kurdistana za duplo i nista od toga nemaju namjeru vracati Bagdadu. :thumbup:
Kikibombona

#11928 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Aaaaa, pa sad sam se sjetio... ti si onaj sto je poslovao sa Kurdima nesto... rekao si da si ih upoznao dosta...

1. Bacili ti oko na zenu/djevojku
2. Dobio mare
3. Izlevatio te neki Kurdo

Nisam skuzio odmah, inace ti ne bih odgovarao... ali neka stoji kad sam vec napisao... :D :D :D :D
Ironmen

#11929 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

MMM1977 wrote:Da li su se Jezidi uopšte pokušali braniti ili su, poput brace im iz Kobanea, odmah se dali u bijeg?

A cime da se brane sa prackama i kamenicama nisu imali nsita kada su ih horde krvnika i djecoubica napale sto je zapanjujuce u svemu ovome svjetski mediji su dali tako malo prostora ovome genocidu kao da se i nije dogodilo.
Co0l

#11930 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Co0l »

Mozda cak ima i istine u tome sto si napisao ali koliko god Kiki pretjerivao,zlocin nad Jezidima nema opravdanja.
MMM1977

#11931 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Niti jedan zločin ne može biti opravdan pa tako ni ovaj. Ukazujem na sasvim drugu stvar ali Kiki, po običaju, fula poentu.

Kurdi nisu nikakvi superborci kakvim ih predstavlja nego skup kukavica. Uvijek im neko drugi priprema teren za napad i uvijek ih neko drugi treba braniti. A oni će se brinuti za PR.

Dakle, ISIS je napao Jezide u momentu kada su svi bili protiv njih, sam je napisao. Dakle, ne bi se baš bilo teško braniti samo da je bilo srca. Ali toga nema. Kako se Sarajevo odbranilo, da ne pričam o Gradačcu, Buzimu ili takvim mjestima.

Kurdi su bili i ostali marionete u nečijim rukama. Danas rade za interese USA i Izraela, sutra će raditi za Ruse, prekosutra za crnog vraga ako im je to interes u datom momentu. Da tu ima imalo pameti davno bi oni imali svoju državu obzirom na brojnost. A nikada je neće dobiti, uvijek će biti samo kurton za jednokratnu upotrebu koji će koristiti ko god želi.

Kiki, ja nemam i nisam imao bilo kakvih problema sa Kurdima samo, za razliku od tebe, znam dosta detalja o njima.

Još jedan bitan detalj: Da su Kurdi htjeli braniti Jezide to bi i uradili. Ali Barzani je sa strane, uz navijanje za ISIS, gledao kako se ostvaruju njegovi interesi.
Co0l

#11932 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Co0l »

Jel istina da je zagino onaj Rambo bradonja,'Andjeo smrti'?Naidjoh na tu vijest sa nakog opskurnog sajta u ciju vjerodostojnost bas i nisam ubjedjen pa reko mozda neko zna vise...
nosara

#11933 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by nosara »

MMM1977 wrote:Niti jedan zločin ne može biti opravdan pa tako ni ovaj. Ukazujem na sasvim drugu stvar ali Kiki, po običaju, fula poentu.

Kurdi nisu nikakvi superborci kakvim ih predstavlja nego skup kukavica. Uvijek im neko drugi priprema teren za napad i uvijek ih neko drugi treba braniti. A oni će se brinuti za PR.

Dakle, ISIS je napao Jezide u momentu kada su svi bili protiv njih, sam je napisao. Dakle, ne bi se baš bilo teško braniti samo da je bilo srca. Ali toga nema. Kako se Sarajevo odbranilo, da ne pričam o Gradačcu, Buzimu ili takvim mjestima.

Kurdi su bili i ostali marionete u nečijim rukama. Danas rade za interese USA i Izraela, sutra će raditi za Ruse, prekosutra za crnog vraga ako im je to interes u datom momentu. Da tu ima imalo pameti davno bi oni imali svoju državu obzirom na brojnost. A nikada je neće dobiti, uvijek će biti samo kurton za jednokratnu upotrebu koji će koristiti ko god želi.

Kiki, ja nemam i nisam imao bilo kakvih problema sa Kurdima samo, za razliku od tebe, znam dosta detalja o njima.

Još jedan bitan detalj: Da su Kurdi htjeli braniti Jezide to bi i uradili. Ali Barzani je sa strane, uz navijanje za ISIS, gledao kako se ostvaruju njegovi interesi.
Provaljujes se... Odmori malo... :oops:
Gojeni H

#11934 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

Sindzar nije dio originalne kurdske autonomne oblasti. Dakle, kurdske oruzane formacije su imale slabo ili nikakvo prisustvo prije genocida.

A, komentar ti je bezveze. Bosnjacki narod je prezivio genocid. Ako si Bosnjak, kako bi se osjecao da neko pocne vaziti o Podrinjcima kao o kukavicama?
Kikibombona

#11935 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:

Sindzar nije dio originalne kurdske autonomne oblasti. Dakle, kurdske oruzane formacije su imale slabo ili nikakvo prisustvo prije genocida.

A, komentar ti je bezveze. Bosnjacki narod je prezivio genocid. Ako si Bosnjak, kako bi se osjecao da neko pocne vaziti o Podrinjcima kao o kukavicama?
Zalostan je Gojeni. Sve ovo sto nabija na nos Kurdima i jezidi Kurdima, neko drugi nabija na nos Bosnjacima.

U zadnjem komentaru kaze da je Barzani namjerno dopustio genocid na Singalu. Pa isto tako pojedini bolesnici tvrde da je dopusten pad Srebrenice i genocid u istoj radi marketinskih razloga. Bezbroj teorija na istu temu. Pa hajde onda reci da i 1977 nije bolesnik!?

Ne znam kako okarakterisati ovo njegovo pisanje. Moze pod ruku sa cetnicima i ustasama. Ista sorta.
Kikibombona

#11936 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Kurdish Independence “A Matter of Time”: Czech President

http://www.basnews.com/index.php/en/news/world/246189

Sve manjine imaju svoje mjesto u Kurdistanu. Nema sumnje da ce se teritorij jos vise prosiriti.

Shabak Minority Ask Barzani to Liberate Their Area

http://www.basnews.com/index.php/en/new ... tan/246040

Kurdski jevreji

Kurdistan celebrates Kurdish Jews

http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=175800

Peshmerge nekad

Image

Peshmerge sada

http://kurdistanskyscrapers.com/topic/9346414/1/

Naoruzani do zuba. I to je samo pocetak. Znaju dobro da moraju nagomilati sto vise oruzja jer zive sa krvozednim komsijama. Arapi im vec sada mogu poflautati, sto se pokazalo u Siriji i posebno Iraku. Nekada su Arapi mogli terorisati narod koji je branilo par hiljada gerilaca sa lovackim puskama. Vidimo kako se sada provode. Ponizeni su. Doslo je vrijeme da Erbil otvoreno porucuje Bagdadu da odjebe i da makne prste od Kirkuka. Ovi na to mogu samo pognuti glavu.

Samo budala moze misliti da se narod od 30 000 000 moze vjecno drzati kao taoc. Ovaj narod ce u bliskoj buducnosti imati, 50, 60 miliona... Raspolazu resursima, gomilaju oruzje, ekonomija napreduje, politicki su sve jaci... Pitanje je vremena kada ce Turska i Iran prestati biti prijetnja Kurdistanu. Lako je slati vojsku na narod i gerilu koja se brani puskicama.
Em2r

#11937 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Kikibombona wrote:
Gojeni H wrote:

Zalostan je Gojeni. Sve ovo sto nabija na nos Kurdima i jezidi Kurdima, neko drugi nabija na nos Bosnjacima.

U zadnjem komentaru kaze da je Barzani namjerno dopustio genocid na Singalu. Pa isto tako pojedini bolesnici tvrde da je dopusten pad Srebrenice i genocid u istoj radi marketinskih razloga. Bezbroj teorija na istu temu. Pa hajde onda reci da i 1977 nije bolesnik!?

Ne znam kako okarakterisati ovo njegovo pisanje. Moze pod ruku sa cetnicima i ustasama. Ista sorta.
pa selefijski sejhovi vaze da smo zasluzili srebrenicu i da ce nam se opet ponoviti. ne znam sto si iznenadjen kiki.
Mlohavi

#11938 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Jel' to Kurdi otimaju i teritorij gdje nisu vecina ili gdje ih cak prije ovog sranja nije ni bilo??? Fino od njih Boga mi, Kurdistan do Tokija.
Mlohavi

#11939 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Em2r wrote:
pa selefijski sejhovi vaze da smo zasluzili srebrenicu i da ce nam se opet ponoviti. ne znam sto si iznenadjen kiki.
Ja sam naravno kad sam cuo prvi put taj govor doticnom od srca opsovao nekoliko njih iz kuce mu. Nego evo sta jedan rusofilni "sejh" kaze za tu istu Srebrenicu, jesi li i ti njemu sta opsovO??

Kikibombona

#11940 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Em2r wrote:
Ne vjerujem da je 1977 selefija. Pretpostavljam da se radi o turkofilu i da njegova mrznja prema Kurdima proizilazi iz toga. Ili je jednostavno imao problema :D a, posto je ranije pisao da je saradjivao sa njima. :D

Simptomaticno je da ovi sto nesto spocitavaju Srbima i Hrvatima ne vide da su na primjeru 'brace' ponasaju ISTO kao oni. Ja kao slobodni strijelac sa strane to mogu jasno vidjeti. Isto, ista prica, iste teorije, ista pravdanja, iste relativizacije... Sve isto!

To se vidi na primjeru odnosa Turska/Kurdi odnosno Izrael/Palestinci, na primjeru terorizma motivisanog vjerom, na primjeru zlocina poput ovog nad jezidi Kurdima ili Armenima, ratova na BI za koje su svi krivi osim muslimana itd itd...

Rugalo se ruglo ruglu!
Em2r

#11941 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Mlohavi wrote:
Em2r wrote:
Ja sam naravno kad sam cuo prvi put taj govor doticnom od srca opsovao nekoliko njih iz kuce mu. Nego evo sta jedan rusofilni "sejh" kaze za tu istu Srebrenicu, jesi li i ti njemu sta opsovO??

Ne psujem ja nikome nista, roditelji me tako odgojili.
Ne znam sto to tebe interesuje uopste?

Jeli izjava ove budale mozda umanjuje rijeci druge budale koja je isto to rekla ?

Kako je selefijski mozak ogranicen to je cudo jedno.
Em2r

#11942 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Kikibombona wrote:
Em2r wrote:
Ne vjerujem da je 1977 selefija. Pretpostavljam da se radi o turkofilu i da njegova mrznja prema Kurdima proizilazi iz toga. Ili je jednostavno imao problema :D a, posto je ranije pisao da je saradjivao sa njima. :D

Simptomaticno je da ovi sto nesto spocitavaju Srbima i Hrvatima ne vide da su na primjeru 'brace' ponasaju ISTO kao oni. Ja kao slobodni strijelac sa strane to mogu jasno vidjeti. Isto, ista prica, iste teorije, ista pravdanja, iste relativizacije... Sve isto!

To se vidi na primjeru odnosa Turska/Kurdi odnosno Izrael/Palestinci, na primjeru terorizma motivisanog vjerom, na primjeru zlocina poput ovog nad jezidi Kurdima ili Armenima, ratova na BI za koje su svi krivi osim muslimana itd itd...

Rugalo se ruglo ruglu!
Nisi ni ti kurd pa ti je razmisljanje kurdsko :)
Kikibombona

#11943 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:Jel' to Kurdi otimaju i teritorij gdje nisu vecina ili gdje ih cak prije ovog sranja nije ni bilo??? Fino od njih Boga mi, Kurdistan do Tokija.
Ne, upravo suprotno!

Lahur Talibani kaze da ISIL ima veoma slabu odbranu u dominatno sunijskim sredinama, jer znaju da Peshmerge tamo ne zele same napredovati... Barzani je rekao 100 puta, mi necemo oslobadjati arapske gradove. Ako je Arapima dobro pod ISILom, ko ih jebe. Ako se zele organizovati i osloboditi svoje gradove, mi cemo pomoci. Mozes izguglati xy takvih izjava. Jednostavno, ne zele ginuti za interese drugih, osim ako im se ne ponudi nesto zauzvrat.

Kurdi oslobodili teritorij koji nije bio priznat od Bagdada kao Kurdistan, ali na kojem su Kurdi bili vecina. Primjer je Kirkuk. U tim sredinama ce biti raspisan referendum pa ce se gradjani izjasniti da li zele u zagrlja Erbilu ili ostaju pod kontrolom Bagadada. Onda tu dodju pozivi manjina kao sto su jezidi, shabak, krscani... Sve tri manjinske zajednice su Peshmerge vec naoruzale. Oslobodili su i oslobodit ce njihovu zemlju, pa ce im nakon rata dati sansu da se izjasne da li ce sa Kurdima ili Arapima. Ne moze biti postenije. Bagdad ce morati postovati volju naroda.
Kikibombona

#11944 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Em2r wrote: Nisi ni ti kurd pa ti je razmisljanje kurdsko :)
Meni je razmisljanje palestinsko, cecensko, ujgursko, tibetansko, tajvansko...

A niposto rusko, tursko, americko, kinesko, saudijsko, iransko!
Em2r

#11945 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Kikibombona wrote:
Em2r wrote: Nisi ni ti kurd pa ti je razmisljanje kurdsko :)
Meni je razmisljanje palestinsko, cecensko, ujgursko, tibetansko, tajvansko...

A niposto rusko, tursko, americko, kinesko, saudijsko!
To se cijeni :thumbup:
Sto puta sam rekao na siriji narod gine a forumasi mjere ko ( i ciji diktator) ima veci, a svima im se zajedno *ebe za sirijcima i iracanima.
Kikibombona

#11946 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Em2r wrote: To se cijeni :thumbup:
Sto puta sam rekao na siriji narod gine a forumasi mjere ko ( i ciji diktator) ima veci, a svima im se zajedno *ebe za sirijcima i iracanima.
Stvar je tome sto vecina ljudi sanja o pravoslavnoj, islamskoj i katolickoj dominaciji. Zato u njihovim stavovima nema ni mrvice principijelnosti, morala, pravde, postenja...

I zbog toga su religije najvece zlo!
Rampage

#11947 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
Em2r wrote: To se cijeni :thumbup:
Stvar je tome sto vecina ljudi sanja o pravoslavnoj, islamskoj i katolickoj dominaciji. Zato u njihovim stavovima nema ni mrvice principijelnosti, morala, pravde, postenja...

I zbog toga su religije najvece zlo!
Zanimljivo je da upravo ti, iako se predstavljaš kao "ateista", pokazuješ najveću dozu fanatizma na temama o Siriji i Iraku. Tvoja mržnja prema religijama je odavno prerasla u fanatizam, kako to ne vidiš?
Last edited by Rampage on 01/12/2015 14:20, edited 1 time in total.
Mlohavi

#11948 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Em2r wrote:
Ne psujem ja nikome nista, roditelji me tako odgojili.
Ne znam sto to tebe interesuje uopste?

Jeli izjava ove budale mozda umanjuje rijeci druge budale koja je isto to rekla ?

Kako je selefijski mozak ogranicen to je cudo jedno.
Kad se treba ispasti fin i braniti Srebrenicu od zlosutnih bradatih sejhova, na istoj smo strani.
Oprosti mi molim te sto sam i pomislio da psujes, do mene je. Ja da prostis, kad se pljuje po necemu na sto sam slab umijem da se zacrvenim od muke pa i lanem kO pseto, al' sta ces, nismo svi dobili roditeljski odgoj poput tvog.

Jos jednom, izvini molim te, ti naravno takav nisi i potpuno shvatam zasto ces kad ti ide u korist opsovati i najveceg borca protiv terorizma danasnjice, al' neces opsovati covjeka koji rece da u Srebrenici genocida nije bilo. Budalica malena, kako je on samo fino rekO da nije bilo genocida a kako su ona govna vehabijska bezobrazno rekla da je taj genocid zasluzen.
Em2r wrote: Kad moram vec lanut, jebem vise i asada!
Mlohavi

#11949 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote: Ne, upravo suprotno!

Oslobodili su i oslobodit ce njihovu zemlju, pa ce im nakon rata dati sansu da se izjasne da li ce sa Kurdima ili Arapima. Ne moze biti postenije. Bagdad ce morati postovati volju naroda.
Kako su krasni ovi Kurdi :D
Ukratko za buducnoti da smo nacisto. Mislim da su upravo Kurdi dole pocinili najmanje zlocina i da ako uopste postoji opravdanje za zlocin, najvece su sanse da se moze pronaci kod Kurda. Da su bezgrijesni daleko su oni od toga, da su pokazali neke vojne sposobnosti, po mom misljenju nikakve ali eto ne bih ni o tome sada, volio bi nastaviti razgovor s kolegom Em2r, ako je i on za.

Samo bi volio da vidim znas li mozda ti, da li se nesto nalik ovom boldiranom desilo nekad kroz historiju??? :D
Kikibombona

#11950 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Rampage wrote: Zanimljivo je da upravo ti, iako se predstavljaš kao "ateista", pokazuješ najveću dozu fanatizma na temama o Siriji i Iraku. Tvoja mržnja prema religijama je odavno prerasla u fanatizam, kako to ne vidiš?
Za razliku od vas vjernike, ja sebe odlicno vidim.

Uopste nije sporno da sam negativno nastrojen prema religijama. To je tacno 100%. To je velika posast i zlo. Organizovane religije covjecanstvu nista dobro nisu donijele.

U naprednim drustvima religija gubi bitku. Nove generacije odbacuju retrogradne ideologije koje su prije 1 000 i kusur godina bile progresivne, ali koje je vrijeme davno pregazilo... Papu vise niko je jebe ni 2%. Vatikan je na politickim marginama. Poceli su lagano liberalizovati vjeru kako bi prezivjeli. :lol: Sada i ateisti idu u raj. Juupiiiii. :D Cak se mozemo i sa kondomima guziti. Jeeee. :D Izgleda da je Bog poslao signal da i pederluk sada moze. :lol: Cestitam pederi. :D Itd, itd...

Kod sirotinje koja treba NADU, religije ce se odrzati jos neko vrijeme... Propast je ipak zagarantovana.

Dakle, vidis, ja sve priznajem, svjestan sam sebe.

Vi vjernici ili niste svjesni ili lazete! Nesto od to dvoje.
Post Reply