Irak

Post Reply
Challenger__

#11776 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

:lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11777 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

hahaha hau jes no ... to defaet ISIS, we need to bomb FSA - putin :lol: :lol:
salik79

#11778 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:hahaha hau jes no ... to defaet ISIS, we need to bomb FSA - putin :lol: :lol:

Fak, taljige! :lol:
dragma
Vozim: Pješe

#11779 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Co0l wrote:
dragma wrote:
Co0l wrote: Napisao si nesto poput ovog: 'Isto kao Asadovo pomaganje teorista u Iraku,itd.'Znaci,isto kao nesto o cemu smo pricali a pricali smo o ovom sranju u Parizu. Znaci ipak se jesi referisao na ovo veceras ali bitnije od toga je paralela sa pomaganjem terorista.Ovo sa Asadovom ulogom u pomaganju terorista u Iraku i pustanju ekstremista iz zatvora su poznate stvari.I to nisu moje tvrdnje nego cinjenice. Sta ti tu nije jasno?
Dalje,napisao sam da oni koji su tvrdili da se ovo desava u Parizu zato sto teroristi tako pokazuju svoju zahvalnost za francusku podrsku na BI bi onda trebali principijelno imati isti stav kada su i teroristi u Siriji i Asadova ranija podrska njima u pitanju.A sto znamo da nije slucaj.Sta ti tu nije jasno?
Bravo, vidiš da možeš kad hoćeš, potrebno je samo da se malo više potrudiš i napredak (ne baš velik) je vidljiv.

Tačno je to da sam se referisao na ovo što se desilo u Parizu ali nisam uopšte parafrazirao (kao što si rekao da jesam) rečenicu koju ti nisi napisao nego si na nju samo odgovorio kako je smiješna ili šta već tvrdnja da su se teroristi koje je pomagala Francuska sada okrenuli protiv nje.
Ja sam rekao (ti shvati kako hoćeš) baš ono što sam želio da kažem, pozivajući na vaše ranije upise a ne tvrdeći ništa, da je teorija o teroristima u Francuskoj jednako moguća kao i ona o teroristima u Siriji jer činjenice o kojima govoriš jednako su poznate kao i one da je u Siriji dio takozvane MZ zajedno sa Francuskom, a sa Amerikom na čelu, u početku tajno i indirektno a u zadnje vrijeme javno pomagao i naoružavao frakcije koje se bore protiv SAA. Dobar dio ljudstva iz tih frakcija je napustio FSA i pridružio se ekstremnim i terorističkim grupama kao što su ISIL, Nusra i co. protiv kojih sad ta ista MZ vodi kampanju u vidu borbe protiv terorizma.
Assad nije iz zatvora oslobodio Bagdadija, vođu ISIL-a, najopasnije i najbrutalnije terorističke organizacije na svijetu.

Prema tome mani me te seljačko-kabadahijske priče tipa kontaš, jel ti jasno, sumnjam itd ,kojom me tjeraš da ti na isti način (koji ne volim) odgovorim i da gubim vrijeme u natezanje sa tobom i na tebe uopšte.
Osim toga ima dobar film na tv-u.
Ovo sto si napisao se sve svodi na vec osporenu spiku rezima i njegovih sponzora u Siriji a to je da su svi koji se bore protiv njih isti.Samo sto ti to malo ublazis pa kazes da je dobar dio ovih koji,kao,nisu isti,presao u ove iste.A istina je da je bilo tih prelazaka ali da uopste nisu toliki kao sto se pokusava prikazati.Daleko vise ima prebjega sa rezimske strane.
Ko je bolan šta osporio i sa kojim argumentima? Razni portali na koje se ti, Saxx i co. pozivate? Oružje i lova pobunjenicima padaju sa neba, od početka rata pa na ovamo?
Na osnovu čega si zaključio i gdje sam to ja napisao da su svi isti?
Jesam, ali samo jedanput, kada sam rekao da dole nema dobrih momaka, i jedni i drugi, svi su loši i svi su isti. Svi u pet deka. I to opet kažem, boli me briga sviđa li se to nekome ili ne. Prema tome, ništa ja ne ublažavam niti idem niz dlaku ni jednim (pro Assad) niti ovim drugim (pro rebels). Imam svoje mišljenje i stojim iza njega a ti sve što napišem sad i ubuduće shvati kako hoćeš.
A kad kažeš da u ove ekstremne grupe (ISIL, Nusra itd. koje su kako tvrdite nastale mnogo kasnije) nije bilo u tolikoj mjeri prelazaka iz FSA ko onda čini okosnicu istih i većinu u njima? Stranci možda?
Čudilo bi me pravo, jer ste uvjek pisali kako je minoran broj stranaca u odnosu na rođene sirijce u ovim frakcijama i inače...
Last edited by dragma on 16/11/2015 19:11, edited 1 time in total.
Challenger__

#11780 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:hahaha hau jes no ... to defaet ISIS, we need to bomb FSA - putin :lol: :lol:
Jah, treb'o je ostavit' na miru Tajipovu "raju iz Idliba".

:lol: :lol: :lol:
fosna2014

#11781 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by fosna2014 »

Potpisano primirje izmedju Peshmergi i Hashda u Tuz Kornatu.
General War

#11782 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

salik79 wrote:
Black swan wrote:Image
:lol: :thumbup:
jah

Image
japin_mutapi

#11783 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

a mogao je i zaista bombardovat isil
japin_mutapi

#11784 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

fosna2014 wrote:Potpisano primirje izmedju Peshmergi i Hashda u Tuz Kornatu.
zar pešmerge potpisuju primirja
kiki demantuj ovo ... ne daj da mi padnu u očima
Kikibombona

#11785 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Hussein Yazdanpana, lider PAK Peshmergi, ekipe iz tzv. Irana :mrgreen: :mrgreen:

Image

Oni su prvi otisli u Tuz da se obracunaju sa Hashd milicijom sponzorisanom iz Irana.

Leader of PAK Peshmerga says "Our hearts and minds are with the French people."

Image

Kurdi ga hvala i govore da se radi o izuzetno karizmaticnom lideru koji ne priznaje bilo kakve podjele unutar kurdske (zamisljene) drzave i naroda.
fosna2014

#11786 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by fosna2014 »

Ponovo pucacina izmedju Hashda i Peshmergi.
Co0l

#11787 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Co0l »

dragma wrote:
Co0l wrote:
Ovo sto si napisao se sve svodi na vec osporenu spiku rezima i njegovih sponzora u Siriji a to je da su svi koji se bore protiv njih isti.Samo sto ti to malo ublazis pa kazes da je dobar dio ovih koji,kao,nisu isti,presao u ove iste.A istina je da je bilo tih prelazaka ali da uopste nisu toliki kao sto se pokusava prikazati.Daleko vise ima prebjega sa rezimske strane.
Ko je bolan šta osporio i sa kojim argumentima? Razni portali na koje se ti, Saxx i co. pozivate? Oružje i lova pobunjenicima padaju sa neba, od početka rata pa na ovamo?
Jesam, ali samo jedanput, kada sam rekao da dole nema dobrih momaka, i jedni i drugi, svi su loši i svi su isti. Svi u pet deka. I to opet kažem, boli me briga sviđa li se to nekome ili ne. Prema tome, ništa ja ne ublažavam niti idem niz dlaku ni jednim (pro Assad) niti ovim drugim (pro rebels). Imam svoje mišljenje i stojim iza njega a ti sve što napišem sad i ubuduće shvati kako hoćeš.
A kad kažeš da u ove ekstremne grupe (ISIL, Nusra itd. koje su kako tvrdite nastale mnogo kasnije) nije bilo u tolikoj mjeri prelazaka iz FSA ko onda čini okosnicu istih i većinu u njima? Stranci možda?
Čudilo bi me pravo, jer ste uvjek pisali kako je minoran broj stranaca u odnosu na rođene sirijce u ovim frakcijama i inače...
Vecinu u nabrojanim skupinama cine Sirijci.Sto ne znaci da su prije toga bili u FSA,ne znam kojom si logickom metodom zakljucio to.Nit je FSA od nastanka toliko bila masovna niti su svi koji su u ovim teroristickim grupama nuzno prije bili u nekoj drugoj formaciji.Mnogima su to i prvi vojni angazmani.
fosna2014

#11788 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by fosna2014 »

Various reports that #HPG/#PKK fighters are arriving in #TuzKhormato to aid #Peshmerga
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11789 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

radije cu sveceniku iz alepa vjerovati kako je doslo do protesta u alepu nego belosvetskim komedijasima
fosna2014

#11790 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by fosna2014 »

#VID: Kata'ib Hezbollah sending its special forces to Tuz Khormato to assist Shia Turkmen against #Peshmerga.
mirsek

#11791 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

Znaci Kurdi ipak izabrali da budu proksi ratnici cionisticko zapadnjackim interesima kao protuteza Iranu a jos ni autonomiju nisu kvalitetno gustirali.
Koji debili. :-)
Ocigledno nisu ni zasluzili da imaju mir sa susjednim drzavama ili sunarodnjacima.
Dobro je Cheli procjenio da zapad karte prebacuje na Kurde a ISIL su ohalalili.
dragma

#11792 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Co0l wrote:
dragma wrote:
Co0l wrote:
Vecinu u nabrojanim skupinama cine Sirijci.Sto ne znaci da su prije toga bili u FSA,ne znam kojom si logickom metodom zakljucio to.Nit je FSA od nastanka toliko bila masovna niti su svi koji su u ovim teroristickim grupama nuzno prije bili u nekoj drugoj formaciji.Mnogima su to i prvi vojni angazmani.
Jah...

Hajmo onda malo tvojom logikom.
Znači FSA u početku nije bila tako masovna a ISIL, nusra i co. iako formirane kasnije (i sačinjene od sirijaca) vrlo brzo postaju vodeće vojne formacije u ratu protiv SAA a samim tim i glavna alternativa režimu.
Aferim.
Co0l

#11793 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Co0l »

dragma wrote:
Co0l wrote:
Jah...

Znači FSA u početku nije bila tako masovna a ISIL, nusra i co. iako formirane kasnije (i sačinjene od sirijaca) vrlo brzo postaju vodeće vojne formacije u ratu protiv SAA a samim tim i glavna alternativa režimu.
Aferim.
FSA nije bio masovan kao sto su to danas sve formacije koje su protiv rezima da bi se moglo reci da su nastale prelaskom iz FSA,kao sto ti sugerises.
I da,u odnosu na FSA, ostale formacije koje se bore protiv rezima (a neke od njih se bore i protiv FSA) su jace u mnogim dijelovima Sirije.To nije moja logika,takvo je trenutno stanje na terenu i nikad nisam tvrdio drugacije.A da su glavna alternativa rezimu je samo tvoj neuspio pokusaj ironije.
General War

#11794 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

mirsek wrote:Znaci Kurdi ipak izabrali da budu proksi ratnici cionisticko zapadnjackim interesima kao protuteza Iranu a jos ni autonomiju nisu kvalitetno gustirali.
Koji debili. :-)
Ocigledno nisu ni zasluzili da imaju mir sa susjednim drzavama ili sunarodnjacima.
Dobro je Cheli procjenio da zapad karte prebacuje na Kurde a ISIL su ohalalili.
:-D
zapad duha isil dvije godine, isil odavno proglasio teroristckom organizacijom, nije na asada ni petardu bacio...i nekim spinom eto podrzavao isil
Kurdi proxi, a pola hezbolaha vec ukopano u siriji i iranske republikanske garde sa komandnim kadrom :-) ...i dje je putin bio do sada? Bombardovao isil u ukraini? :mrgreen:
japin_mutapi

#11795 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

za koliko su rusi trebali uništiti isil
blickrig i to
dragma

#11796 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Co0l wrote:
dragma wrote:
Co0l wrote:
Jah...

Aferim.
FSA nije bio masovan kao sto su to danas sve formacije koje su protiv rezima da bi se moglo reci da su nastale prelaskom iz FSA,kao sto ti sugerises.
I da,u odnosu na FSA, ostale formacije koje se bore protiv rezima (a neke od njih se bore i protiv FSA) su jace u mnogim dijelovima Sirije.To nije moja logika,takvo je trenutno stanje na terenu i nikad nisam tvrdio drugacije.A da su glavna alternativa rezimu je samo tvoj neuspio pokusaj ironije.
Jok, eto oni su sporedni a čine samu okosnicu u borbi protiv SAA, usput uzimaju teritorij i razoružavaju FSA ko malu djecu gdje god stignu i ti mi pričaš o nekakvom odnosu snaga između FSA i radikalnih formacija u Siriji.
Još me intelektualac optuži za neuspješan pokušaj ironije :lol: :lol:

Haj se ti prvo dogovori sam sa sobom, svaki drugi upis ti je demant neke budalaštine iz prethodnog.
Da te nema morali bi te izmisliti :kiss:
sarajevoxxxx

#11797 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Srušena džamija i zgrade u okolini u današnjem bombardovanju Mosula od strane međunarodne koalicije.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2296481109
sarajevoxxxx

#11798 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 5 građana poginulo i 30 ranjeno u današnjem bombardovanju Mosula od strane međunarodne koalicije.

Video snimak pogubljenih civila od strane iračkog Hašda.

18+
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2296481109
Co0l

#11799 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Co0l »

dragma wrote:
Co0l wrote:
Jok, eto oni su sporedni a čine samu okosnicu u borbi protiv SAA, usput uzimaju teritorij i razoružavaju FSA ko malu djecu gdje god stignu i ti mi pričaš o nekakvom odnosu snaga između FSA i radikalnih formacija u Siriji.
Još me intelektualac optuži za neuspješan pokušaj ironije :lol: :lol:

Haj se ti prvo dogovori sam sa sobom, svaki drugi upis ti je demant neke budalaštine iz prethodnog.
Da te nema morali bi te izmisliti :kiss:
Sad vec pricas gluposti.Pa fino sam napisao da su na mnogim dijelovima Sirije jaci od FSA,nisam ni tvrdio drugacije,ne razumijem sta ti tu nije jasno :-) Kako sam time demantovo sebe?
Neuspjesan ti je pokusaj ironije da su teroristi alternativa rezimu,ne znam sta ti ni tu nije jasno :-)
japin_mutapi

#11800 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

evo i francuzi ko rusi
dvajes avijona - trijes bombi - pedes meta uništli
Post Reply