Irak

Post Reply
Avetinho

#11201 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Poklon jeste i dalje stojim iza toga. Svijesno su pustili da se cijeli region radikalizuje i umjesto konkretne pomoci poslali tim narodima radikale.U čemu je problem? Šta ti nije jasno?
Slažem se sa tvojom ocjenom, u njoj ne vidim ništa soprono OSIM u jednoj maloj sitnici: "Poklon" su dale USA, GB, Izrael, Turska i nekoliko Zalivskih država a ne "međunarodna zajednica".

Evropa, Afrika, Latinska Amerika, Australija i Okeanija, Kina, Indija, Rusija... s tim nemaju ništa.
Ne budi smijesan. Rusija na aparatima odrzava vec pet godina najveceg masovnog ubicu danasnjice. Bez Rusije, Sirija bi davno bila na putu da postane normalna drzava. Ovako, moze se samo nadati sto brzem i sto bezbolnijem krvavom raspadu.
Goldenhand

#11202 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Goldenhand »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote: Ma hajde, sta se sikiras, pobjedit ce onaj uz koga je Alah dragi. Da se sve vojske svijeta udruze protiv Alahovih mudzahida, samo bi im podudlati mogli. :D
Allah dž.š. je iznad svega. Kada bi se cijeli svijet sakupio da ti nanese štetu, neće se to desiti ako je propisano drugačije, imaš hadis o tome i to je vjerovanje svakog muslimana i to nema veze sa Isilom.

Sasvim druga stvar što Allah dž.š. neke narode pomaže, a što nekada izostane Božija intervencija.
U Siriju je stigla Božija intervencija u obliku Putina. Allah ga koristi kao svoj instrument da odbrani Sirijce od najvećeg zla koje je stupilo na ovaj svijet.
Arteta

#11203 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Arteta »

Nusra ,ISIL, Ahrar ash sham, Jaysh al Islam i Islamic front nisu za normalnu drzavu.
Avetinho

#11204 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Arteta wrote:Nusra ,ISIL, Ahrar ash sham, Jaysh al Islam i Islamic front nisu za normalnu drzavu.
Ako meni odgovaras, na njih nisam ni mislio. Oni su se pojavili godinama kasnije u vakkumu koji je stvoren nakon Ass-sadistickih masovnih ubistava pocetkom 2011.

Mislio sam na normalne Sirijce u normalnom drustvu bez progona, tajnih zatvora i ubistava u reziji diktatora.
Challenger__

#11205 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Poklon jeste i dalje stojim iza toga. Svijesno su pustili da se cijeli region radikalizuje i umjesto konkretne pomoci poslali tim narodima radikale.U čemu je problem? Šta ti nije jasno?
Slažem se sa tvojom ocjenom, u njoj ne vidim ne vidim ništa soprono OSIM u jednoj maloj sitnici: "Poklon" su dale USA, GB, Izrael, Turska i nekoliko Zalivskih država a ne "međunarodna zajednica".

Evropa, Afrika, Latinska Amerika, Australija i Okeanija, Kina, Indija, Rusija... s tim nemaju ništa.
Naravno.Nedamo vam savremeni PVO možete dobiti strane dobrovoljce i to je to.
Dali su što su mogli. Zar ne vidiš da su se tvoji favoriti oslanjali na ljude i to loše, a ne na Boga... Nego da te pitam nešto Sa'vox, bez trunke zlobe. Da li ti je ikad palo na pamet da je ruska pomoć Siriji podrška od Boga?
Goldenhand

#11206 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Goldenhand »

Challenger__ wrote: Dali su što su mogli. Zar ne vidiš da su se tvoji favoriti oslanjali na ljude i to loše, a ne na Boga... Nego da te pitam nešto Sa'vox, bez trunke zlobe. Da li ti je ikad palo na pamet da je ruska pomoć Siriji podrška od Boga?
Kako mi odmah ukrade ideju. :mrgreen:
zrakomlat

#11207 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Desetine poginulih i ranjenih pripadnika Pesmergi u jutrošnjem napadu na selo Kulat u distriktu Tell Afera na sjeverozapadu Mosula.
Pesmerge javljaju da nemaju poginulih za sada!
Breaking: loyal ISIS Sunni tribe of Mitewta in Shingal try to escape from the village of Jilo and Ain Ghazal now; ISIS prevent it
A onih sedam vojnih vozila nakon edita posta ? :D
Challenger__

#11208 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Goldenhand wrote:Kako mi odmah ukrade ideju. :mrgreen:
Nisam svega mi ( :-D ), vidio sam kad sam postovao koment.

_____

Sa'vox... Pada li ti na pamet da Bog ponižava tvoje, a pomaže naše favorite...?

Baš sam znatiželjan.
General War

#11209 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

Challenger__ wrote:A najsmješnije od svega je to što se na staroj temi hvalio kako je ISIL "poklon međunarodne zajednice narodu Sirije". MZ kod njega znači USA i sateliti, a referirao se na opštepoznatu činjenicu da su ih u Jordanu i Turskoj obučavali američki i drugi instruktori. Ne samo to, nego na primjedbu da je to tvorevina iza koje stoji zapad, lakonski je odgovarao "to je politika". Sada, kada je taj isti proxy, ISIL, taj monstrum otpisan od svojih tvoraca, sada proklinje svijet.

Pa prijatelju, tvoje riječi - "to je politika".

_____

Da ne bi bilo disleksične zablude, ovo je replika G. Waru:

______
[/quote]

"Mjesas" moj stav prema FSA i ISIL...nisam ja Lavrov, znam napraviti razliku...sto se tice instruktora, znaci nije legitimno obucavati u "drugoj" zemlji opozicione snage protiv rezima koji je na vlasti, ali je sasvim zanemarljivo i normalno kad vec pricamo o tome; obucavati asadove snage i jos uz to i izgubiti glavu sijaset Iranskih "instruktora", i ruskih "turista" u po Sirije :-) na prvoj crti linije...sta su ih ucili? da drze pusku?
zrakomlat

#11210 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

sumirprimus wrote:
tandaras wrote: dobar dan..pa i trebao bi :D

Peshmerga forces now only 3km away from Shingal town centre.
pitanje.
ako su kurdi dijelili taj singal sa isilom u nekom omjeru..zar nisu od starta bili blizu centra..nije da je milionska metropola u pitanju. :)
:D
Kikibombona

#11211 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Horor na Singalu. Koliko mrtvih ISILovaca... :roll:

A ima i zraboljenih...

Pesmerge

Image

YPG i YPJ uhvatili zivog ISIL komadanta :D

Image

Inace, na Singalu je veoma hladno, al mudzahidi su ostali vjerni papucama...

YPG je navodno za ovog komadanta trazio da oslobode 100 jezidi djevojaka, ali su bolesnici odbili. Slutim da ce mnoge zarobljene jezidi Kurde docekati teska sudbina. Svi su premjesteni u Mosul. U njihovom zatocenistvu je najmanje 5 000 zena. :sad: :sad: :sad: :sad:

PKK borac sa jezidi djevojcicom

Image

Iranska Pesmerga, poginuo na Singalu

Image

YPG salje pojacanja sa Singal

https://twitter.com/zerdest000/status/6 ... 7931432960

Pesmerga borac koji je poginuo prije par sati

Image

PKK, YBS imaju isto tako manje gubitke...
Arteta

#11212 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Arteta »

Avetinho wrote:
Arteta wrote:Nusra ,ISIL, Ahrar ash sham, Jaysh al Islam i Islamic front nisu za normalnu drzavu.
Ako meni odgovaras, na njih nisam ni mislio. Oni su se pojavili godinama kasnije u vakkumu koji je stvoren nakon Ass-sadistickih masovnih ubistava pocetkom 2011.

Mislio sam na normalne Sirijce u normalnom drustvu bez progona, tajnih zatvora i ubistava u reziji diktatora.
Oni su ti koji cine vecinu opozicije Assadu i naravno kada je opozicija takva uvijek sam uz sekularnog poludiktatora.
U pocetku sam bio naravno uz opoziciju dok nisam vidio kakvi su to ljudi.
Em2r

#11213 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Jest lijepo gledat vehabo-tekfiricioniste sto kmece na najnoviji razvoj situacije.
Challenger__

#11214 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

General War wrote:"Mjesas" moj stav prema FSA i ISIL...nisam ja Lavrov, znam napraviti razliku...sto se tice instruktora, znaci nije legitimno obucavati u "drugoj" zemlji opozicione snage protiv rezima koji je na vlasti, ali je sasvim zanemarljivo i normalno kad vec pricamo o tome; obucavati asadove snage i jos uz to i izgubiti glavu sijaset Iranskih "instruktora", i ruskih "turista" u po Sirije :-) na prvoj crti linije...sta su ih ucili? da drze pusku?
:lol:

Skoncetriši se prije čitanja. Komentarišeš moju repliku Sa'voxu.
zrakomlat

#11215 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

Arteta wrote:
Jedna ekipa jedna raja jedna duša.
:lol: :lol:
sarajevoxxxx

#11216 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Dali su što su mogli. Zar ne vidiš da su se tvoji favoriti oslanjali na ljude i to loše, a ne na Boga... Nego da te pitam nešto Sa'vox, bez trunke zlobe. Da li ti je ikad palo na pamet da je ruska pomoć Siriji podrška od Boga?
Vjernik se uvijek oslanja na Boga, a sto se tice Rusa ne gotivim ih nesto posebno.U Ukrajini sam bio vise na njihovoj strani, u Siriji realno odradjuju posao za Ameriku.Briga Putina za Asadom, vjerovatno je dobio kes da odradi posao i to je sve.

Evo ovo na jugu Haleba.Iz zraka djeluje ruska avijacija, na kopnu 9 milicija koje se bore uz rezim i koje dolaze iz 6 zemalja:Afganistana, Pakistana, Iraka, Palestine i Libanona, i naravno lokalne milicije od NDF/a pa do Nesur ez-Zubea, sirijskog Hezbollaha, Brigade Bas, itd.

Mislim gdje je taj sirijski narod koji podrzava Asada? Niti su svojom avijacijom bilo sta postigli gubili grad za gradom, niti sa Hezbollahom, i eto Rusija treba da donese tu toliko zeljenu pobjedu.

Kakav je to narod koji ni pored tolike sile nije u stanju zauzeti jedno selo, ili jedno brdo ako je uz Asada i ako ga podrzava? Iako su milion puta vojno snazniji od protivnika, bjeze i napustaju linije, cijeli gradovi padaju preko noci, bas kao da protivnik ima avijaciju helikoptere snaznu artiljeriju, logistiku i sve sto treba.
Kikibombona

#11217 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Peshmerga i PKK na Singalu

Politika ih ne moze posvadjati! :D

Image

http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=171096
Challenger__

#11218 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Vjernik se uvijek oslanja na Boga, a sto se tice Rusa ne gotivim ih nesto posebno.U Ukrajini sam bio vise na njihovoj strani, u Siriji realno odradjuju posao za Ameriku.Briga Putina za Asadom, vjerovatno je dobio kes da odradi posao i to je sve.

Evo ovo na jugu Haleba.Iz zraka djeluje ruska avijacija, na kopnu 9 milicija koje se bore uz rezim i koje dolaze iz 6 zemalja:Afganistana, Pakistana, Iraka, Palestine i Libanona, i naravno lokalne milicije od NDF/a pa do Nesur ez-Zubea, sirijskog Hezbollaha, Brigade Bas, itd.

Mislim gdje je taj sirijski narod koji podrzava Asada? Niti su svojom avijacijom bilo sta postigli gubili grad za gradom, niti sa Hezbollahom, i eto Rusija treba da donese tu toliko zeljenu pobjedu.

Kakav je to narod koji ni pored tolike sile nije u stanju zauzeti jedno selo, ili jedno brdo ako je uz Asada i ako ga podrzava? Iako su milion puta vojno snazniji od protivnika, bjeze i napustaju linije, cijeli gradovi padaju preko noci, bas kao da protivnik ima avijaciju helikoptere snaznu artiljeriju, logistiku i sve sto treba.
Ne pitam te to bolan. Pitam te da li ikada imaš impresiju da Bog sada ponižava ISIL/Nusru/FSA a pomaže i uzdiže SAA/Hezbollah/Kurde?
jao_situacije

#11219 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jao_situacije »

kiki šta bi, jel završeno rokanje
jesul ih zgazili kurdi :mrgreen:
General War

#11220 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

Challenger__ wrote:
General War wrote:"Mjesas" moj stav prema FSA i ISIL...nisam ja Lavrov, znam napraviti razliku...sto se tice instruktora, znaci nije legitimno obucavati u "drugoj" zemlji opozicione snage protiv rezima koji je na vlasti, ali je sasvim zanemarljivo i normalno kad vec pricamo o tome; obucavati asadove snage i jos uz to i izgubiti glavu sijaset Iranskih "instruktora", i ruskih "turista" u po Sirije :-) na prvoj crti linije...sta su ih ucili? da drze pusku?

Skoncetriši se prije čitanja. Komentarišeš moju repliku Sa'voxu.
svejedno, dupli arsini ostaju.

Radikali su proizasli iz tog naroda, i u Siriji i u Iraku...pusti ti tu pricu, duhovni vodja ISIL-a bivsi Sadamov obavjestajni oficir.(The group's second-in-command, al-Baghdadi's deputy, is a former Saddam-era army major, Saud Mohsen Hassan, known by the pseudonyms Abu Mutazz and Abu Muslim al-Turkmani)
A zipa ovo:
Saddam-era veterans also serve as "governors" for seven of the 12 "provinces" set up by the ISIL group in the territory it holds in Iraq.
Maliki je odbio pomoc SAD i njegovo otvoreno koketiranje sa Iranom i kenjanje po Sunijima...je rezultiralo pojavom ISIL-a tj nastavak rezima koji je palio i zario u doba Sadama samo pod drugim imenom ali ista metoda...
sarajevoxxxx

#11221 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Goldenhand wrote:Kako mi odmah ukrade ideju. :mrgreen:
Nisam svega mi ( :-D ), vidio sam kad sam postovao koment.

_____

Sa'vox... Pada li ti na pamet da Bog ponižava tvoje, a pomaže naše favorite...?

Baš sam znatiželjan.
Neka svako dobije ono sto je zasluzio, nista ni vise ni manje od toga.Oni koji su pravili one silne masakre u Siriji nema sumnje da ce odgovarati za svoja nedjela, ako ne na ovom na onom svijetu sigurno.
sarajevoxxxx

#11222 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Vjernik se uvijek oslanja na Boga, a sto se tice Rusa ne gotivim ih nesto posebno.U Ukrajini sam bio vise na njihovoj strani, u Siriji realno odradjuju posao za Ameriku.Briga Putina za Asadom, vjerovatno je dobio kes da odradi posao i to je sve.

Ne pitam te to bolan. Pitam te da li ikada imaš impresiju da Bog sada ponižava ISIL/Nusru/FSA a pomaže i uzdiže SAA/Hezbollah/Kurde?
Nekada narod ne zasluzuje Boziju intervenciju i to je sve.
Challenger__

#11223 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Nekada narod ne zasluzuje Boziju intervenciju i to je sve.
Izgleda da ovima uz Damask pomaže, da ih uzdiže nad svih njihovim neprijateljima... (Ali 'Imran, 26)
zrakomlat

#11224 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:___________-
YPG i YPJ uhvatili zivog ISIL komadanta :D

Image

Inace, na Singalu je veoma hladno, al mudzahidi su ostali vjerni papucama...

Crveno obuuucii nek sluuti na radost :D
Kikibombona

#11225 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

jao_situacije wrote:kiki šta bi, jel završeno rokanje
jesul ih zgazili kurdi :mrgreen:
Ubili sevdah u njima za par sati. To se zove ozbiljna vojska, sto bi rekli Madner i Insomnija. Nema jalovog napredovanja danima, vec po kratkom postupku, kao i svaki put do sada... :D

Komadant Pesmergi kaze da su ispunili 90% planova vezanih za Singal. Jos malo i gotovo. Onda idu dalje, Singal je samo dio, pocetni dio ofanzive...

Pesmerge su uhapsile preko 50 dzihadista... nemam podatak za ostale grupe... ima slika na kojima se vidi da su pripadnici PKK, YPG, YBS zarobili neke ISILovce...

Zivjela Peshmerga! :D

Image
Post Reply