Irak moze biti uzor Americi!

Vodenjak

Post by Vodenjak »

Panasonic wrote:Zapad je kriv, jer im neda da sami biraju vlast.
Na ovim podrucjima su nastale prve civilizacije, kada je zapad bio gomila zemlje sa majmunima koji su skakali po drvecima.
Veliki naucnici i govornici iz historije bas dolaze sa ovog podrucja. Ako si ikad cuo za Al-Birunija, znat ces o cemu je rijec. Heh, a arapsko pismo je jedno od najslozeniji i pismo sa najvise rijeci.
A i TI! Cackas tamo po TUDJOJ istoriji staroj 9000 godina i pokusavas NJIHOVU krivu Drinu da ispravis, a kad ti neko kaze da se vratis samo par decenija unazad i pogledas djelo svoga OCA i MAJKE, sta su radili i sta su stvarali, PLJUJES PO TOME!

Bruko! :x :x :x
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Uhhh, al´im se nagovorih, ha? :wink:

:D
livadic

#28 Re: Irak moze biti uzor Americi!

Post by livadic »

Panasonic wrote:...i moze biti uzor za sve (koje se nazivaju "razvijene") danasnje drzave.
Naime,
Perzijsko carstvo je jedno od najstarijih na svijetu, i od Grckog. Oni, kad su imali civilizaciju, za Grke, Egipcane, Rimljane se nije ni znalo.
Irak, na primjer, je nastarija drzava na svijetu. U vrijeme napada Amerikanaca na Irak, to su i sami uocili (a englezi su to i prenosili u nekim novinama).
Naime, Irak je star oko 9000 godina.
Vidjeli su Amerikaci i basnoslovne muzeje.
Ni za Ameriku, ni za Englesku, Njemacku, Evropu, Hrvatsku, Srbiju, Grcku, Egipat ni za p.m. se nije znalo kada je Irak imao muzeje!
iracani su bili superkultura ... 8)

ali ... :D ... u vrijeme *dzahilijeta* ... :shock:

a kada je stigao islam ... :cry:

... sve to lagano potonu ... :(

;)

ispravite me ako grijesim ... :oops:

;)

meldina

Post by meldina »

Livadicu nije nego kada je islam dosao u Irak tada je njihova kultura "procvijetala" :D
I u Bosni ima dosta obicaja sto imaju veze sa islamom i islamski svijetom a to je tebi krivo jeli? :D :D
light_25

Post by light_25 »

Ovoga se boju amerika, rusija, engleska, israel.
Image

Boju se proslosti.

Boju se da se muslimani opet ne ujedinu. Kod muslimana nema nacionalizma, sve jedno je iz koje si drzave, koji jezik govoris, koje si boje koze, samo ako si musliman.

Pokusavaju silom da zaustave taj proces, al sto vise silu optrebljavaju, taj se proces sve vise ubrzava.

Zbog toga se bore protiv muslimana, zato sto muslimani dobivaju politicku savjest, nedaju se vise porobljivat.

Pokusaju da zaustavu, stvaranje nove supersile = Islama.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

light_25 wrote:Ovoga se boju amerika, rusija, engleska, israel.

Boju se proslosti.

Boju se da se muslimani opet ne ujedinu. Kod muslimana nema nacionalizma, sve jedno je iz koje si drzave, koji jezik govoris, koje si boje koze, samo ako si musliman.

Pokusavaju silom da zaustave taj proces, al sto vise silu optrebljavaju, taj se proces sve vise ubrzava.

Zbog toga se bore protiv muslimana, zato sto muslimani dobivaju politicku savjest, nedaju se vise porobljivat.

Predajem se! I ja se bojUm! :-?

:zzzz: :zzzz: :zzzz:
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Vodenjak wrote:
Jedini period u svom zivotu (ako ista ZNAS o tom zivotu!) [b wrote:kad ti drugi nisu svirali i govorili kako ces[/b] da igras je bio bas onaj po kojemu i ti i...
Haj' da i ovo znamo
spiel4

#33 Re: Irak moze biti uzor Americi!

Post by spiel4 »

livadic wrote:
Panasonic wrote:...i moze biti uzor za sve (koje se nazivaju "razvijene") danasnje drzave.
Naime,
Perzijsko carstvo je jedno od najstarijih na svijetu, i od Grckog. Oni, kad su imali civilizaciju, za Grke, Egipcane, Rimljane se nije ni znalo.
Irak, na primjer, je nastarija drzava na svijetu. U vrijeme napada Amerikanaca na Irak, to su i sami uocili (a englezi su to i prenosili u nekim novinama).
Ni za Ameriku, ni za Englesku, Njemacku, Evropu, Hrvatsku, Srbiju, Grcku, Egipat ni za p.m. se nije znalo kada je Irak imao muzeje!
iracani su bili superkultura ... 8)

ali ... :D ... u vrijeme *dzahilijeta* ... :shock:

a kada je stigao islam ... :cry:

... sve to lagano potonu ... :(

;)

ispravite me ako grijesim ... :oops:

;)

u sadasnje vrijeme mnogo mojih iz evrope prelazi na u Muhamedovu vjeru i moze se reci da je obracanje Evrope u Islam vec pocelo.
(Bernard So)

Muhamede,zao mi je sto nisam bio tvoj savremenik
(Oto von Bizmark)

nikad nije citao,a sad-gledaj!
jedna takva rijec,i mudracu nedosegnuta!
(Rilke)

vidite i sami da toj nauci nista ne nedostaje a da mi,sa svim nasim sistemima,nista dalje odmakli nismo i da,uopste,niko nije kadar dalje da stigne
(Gete)

bilo je drugih ljudi koji su ispovijedali monoteizam ali ni jedan nije bio ravan njegovoj cistoj i cvrstoj vjeri u Jednoga Boga
(Tomas Karlajl)

ako se uzme velicina cilja,mala kolicina sredstava,i grandioznost rezultata,kao tri mjere ljudskog genija,ko bi se onda usudio da sa Muhamedom uporedi jednog velikog covjeka moderne historije
(Lamartin)

nema nikakve sumnje u to da je Vjerovjesnik Muhamed jedan od najvecih reformatora covjecanstva.Pripada mu najveca slava jer je on covjecanstvo uputio istinskom svijetu,pravdi i miru,jer je sprijecio prolivanje neduzne ljudske krvi i tako otvorio put ka napretku i civilizaciji.

ovo veliko djelo nije mogao izvesti niko drugi do covjek koji je imao nadnaravnu snagu,covjek koji je dostojan svakog postovanja,divljenja i paznje.
(Lav Nikolajevic Tolstoj)

pozdrav od forumasa sa x-Bosnia
tataratira

Post by tataratira »

religija je bruka moderne civilizacije
a patentirali su je Jevreji i svi se na njih furaju
al nedovoljno dobro.....

nako ja :-D
Panasonic

#35 Re: Irak moze biti uzor Americi!

Post by Panasonic »

spiel4 wrote:
u sadasnje vrijeme mnogo mojih iz evrope prelazi na u Muhamedovu vjeru i moze se reci da je obracanje Evrope u Islam vec pocelo.
... (Bernard So)
Nije to Muhammedova vjera, on je samo bio Poslanik. Vjera je Allahova dz.s.
livadic

Post by livadic »

(Bernard So)

--------------------------

neki zavrse i na heroinu ... :shock:

... a neki drugi ... :D ... predju na islam ... :roll:

;)

Muhamede,zao mi je sto nisam bio tvoj savremenik
(Oto von Bizmark)

---------------------------

i bizmark je sanjao o osvajanju svijeta ... :oops:

pa i nije cudo da je u muhamedovoj ratobornoj & osvajackoj ideologiji ... :shock: :shock: :shock:

... vidio svijetli uzor ... :roll:

;)

nikad nije citao,a sad-gledaj!
jedna takva rijec,i mudracu nedosegnuta!
(Rilke)

vidite i sami da toj nauci nista ne nedostaje a da mi,sa svim nasim sistemima,nista dalje odmakli nismo i da,uopste,niko nije kadar dalje da stigne
(Gete)

----------------------------

:roll: :roll: :roll:

opet izmisljamo ... :( ... ???

;)

itd ... :D ... itd ... :D

;)

light_25

Post by light_25 »

livadic wrote:u sadasnje vrijeme mnogo mojih iz evrope prelazi na u Muhamedovu vjeru i moze se reci da je obracanje Evrope u Islam vec pocelo.
(Bernard So)

eto vidis, jedni izaberu pravi put Islam (gdje su sve droge zabranjene cak i alkohol) drugi izaberu los put i drogiraju se (recimo alkoholom)
Panasonic

Post by Panasonic »

light_25, mislim da je suvisno komentarisati livadiceve postove i da je najbolje jednostavno preci preko toga. Stvarno, ne mozemo svima objasnjavati,

jer neki su glupi i ne mogu jednostavo da shvate ... :shock:

... a neki ,opet, :D nisu...

Pozdrav
tataratira

Post by tataratira »

Panasonic wrote:light_25, mislim da je suvisno komentarisati livadiceve postove i da je najbolje jednostavno preci preko toga. Stvarno, ne mozemo svima
sebe smatras pametnim :(

pa vidi ti teme, hoces da se vratis 9000 godina unazad
a tvoj skromini istomisljenik nesto manje
pravi ste islamonostagicari 8) gluposti...

Bosna do Irana :?
livadic

Post by livadic »

light_25 wrote:
livadic wrote:u sadasnje vrijeme mnogo mojih iz evrope prelazi na u Muhamedovu vjeru i moze se reci da je obracanje Evrope u Islam vec pocelo.
(Bernard So)

eto vidis, jedni izaberu pravi put Islam (gdje su sve droge zabranjene cak i alkohol) drugi izaberu los put i drogiraju se (recimo alkoholom)
oni na heroinu unistavaju samo sebe ... :cry:

a ovi na islamu ... :shock: ... sve oko sebe ... :(

pa ti vidi koje je manje zlo ... ;)

;)
light_25

Post by light_25 »

livadic wrote:
light_25 wrote:
(Bernard So)

a ovi na islamu ... :shock: ... sve oko sebe ... :(

;)
Dobro livadicu ajd sad ljubi popo popovima
livadic

Post by livadic »

Šeha wrote:Livadicu priznaj da cak ni tebi nije zanimljivo prepirati se sa ovim neobrazovanim... :D :)
i oni imaju svojih cari ... ;)

;)
spiel4

Post by spiel4 »

livadic wrote:
light_25 wrote:
(Bernard So)

a ovi na islamu ... :shock: ... sve oko sebe ...
:(
narocito porusise po Bosni na stotine dzamija i mostova

;)
Panasonic

Post by Panasonic »

tataratira wrote:
Panasonic wrote:light_25, mislim da je suvisno komentarisati livadiceve postove i da je najbolje jednostavno preci preko toga. Stvarno, ne mozemo svima
sebe smatras pametnim :(

pa vidi ti teme, hoces da se vratis 9000 godina unazad
a tvoj skromini istomisljenik nesto manje
pravi ste islamonostagicari 8) gluposti...

Bosna do Irana :?
Ovdje se radi o kulturnoj bastini jedne drzave koje je Irak imao kada su se maje majale i puzale po 1km kvadratnom u Americi...
Mrmak

#45 Re: Irak moze biti uzor Americi!

Post by Mrmak »

Naime,
Bas tako?
Pa i Maye su bile u znanstvenom pogledu ispred svih civilizacija njihovog doba pa propali. Cak tu svoju propast i predvidjeli isto kao sto su predvidjeli i smak svijeta 2012.
Ili Egipcani.

Al' sto ti velis, sa jednim malim izuzetkom koji si namjerno napravio pa ti je ja boldiram ovdje:
Ni za Ameriku, ni za Englesku, Njemacku, Evropu, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu, Hercegovinu, Grcku, Egipat ni za p.m. se nije znalo kada je Irak imao muzeje!
Fair Life

Post by Fair Life »

light_25 wrote:Ovoga se boju amerika, rusija, engleska, israel.
http://www.iris-bg.org/publications/Map ... 20(En).jpg

Boju se proslosti.

Boju se boju... zelene boje.
Nego kad su to muslimani bili ujedinjeni.
Light_25 ti ne znas pisati, a kamoli misliti.
Panasonic

#47 Re: Irak moze biti uzor Americi!

Post by Panasonic »

Mrmak wrote:
Naime,
Bas tako?
Pa i Maye su bile u znanstvenom pogledu ispred svih civilizacija njihovog doba pa propali. Cak tu svoju propast i predvidjeli isto kao sto su predvidjeli i smak svijeta 2012.
Ili Egipcani.

Al' sto ti velis, sa jednim malim izuzetkom koji si namjerno napravio pa ti je ja boldiram ovdje:
Ni za Ameriku, ni za Englesku, Njemacku, Evropu, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu, Hercegovinu, Grcku, Egipat ni za p.m. se nije znalo kada je Irak imao muzeje!
Pa dobro, mislim, svakome se moze izmaci :D :D :D
beharrr

Post by beharrr »

Sve se vrti oko istine?
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Ovaj je na pocetku polupo loncice.
Perzijsko i Babilonsko kraljevstvo!!!!

Za sadama mi nije nimalo zao, vidio sam dosta kako je unistavao Kurde- bracu muslimane, a isto tako rat sa Iranom.

Bio je glup i zeljan vlasti.

Zao mi je Irackog naroda koji pati zbog njegovog cejfa.
sadam je bio i namjesten od USA, ali nije znao da igra igru kada im je okrenuo ledja.
Post Reply