livadic wrote:Panasonic wrote:...i moze biti uzor za sve (koje se nazivaju "razvijene") danasnje drzave.
Naime,
Perzijsko carstvo je jedno od najstarijih na svijetu, i od Grckog. Oni, kad su imali civilizaciju, za Grke, Egipcane, Rimljane se nije ni znalo.
Irak, na primjer, je nastarija drzava na svijetu. U vrijeme napada Amerikanaca na Irak, to su i sami uocili (a englezi su to i prenosili u nekim novinama).
Naime, Irak je star oko 9000 godina.
Vidjeli su Amerikaci i basnoslovne muzeje.
Ni za Ameriku, ni za Englesku, Njemacku, Evropu, Hrvatsku, Srbiju, Grcku, Egipat ni za p.m. se nije znalo kada je Irak imao muzeje!
iracani su bili superkultura ...
ali ...

... u vrijeme *
dzahilijeta* ...
a kada je stigao islam ...
... sve to lagano potonu ...
ispravite me ako grijesim ...

u sadasnje vrijeme mnogo mojih iz evrope prelazi na u Muhamedovu vjeru i moze se reci da je obracanje Evrope u Islam vec pocelo.
(Bernard So)
Muhamede,zao mi je sto nisam bio tvoj savremenik
(Oto von Bizmark)
nikad nije citao,a sad-gledaj!
jedna takva rijec,i mudracu nedosegnuta!
(Rilke)
vidite i sami da toj nauci nista ne nedostaje a da mi,sa svim nasim sistemima,nista dalje odmakli nismo i da,uopste,niko nije kadar dalje da stigne
(Gete)
bilo je drugih ljudi koji su ispovijedali monoteizam ali ni jedan nije bio ravan njegovoj cistoj i cvrstoj vjeri u Jednoga Boga
(Tomas Karlajl)
ako se uzme velicina cilja,mala kolicina sredstava,i grandioznost rezultata,kao tri mjere ljudskog genija,ko bi se onda usudio da sa Muhamedom uporedi jednog velikog covjeka moderne historije
(Lamartin)
nema nikakve sumnje u to da je Vjerovjesnik Muhamed jedan od najvecih reformatora covjecanstva.Pripada mu najveca slava jer je on covjecanstvo uputio istinskom svijetu,pravdi i miru,jer je sprijecio prolivanje neduzne ljudske krvi i tako otvorio put ka napretku i civilizaciji.
ovo veliko djelo nije mogao izvesti niko drugi do covjek koji je imao nadnaravnu snagu,covjek koji je dostojan svakog postovanja,divljenja i paznje.
(Lav Nikolajevic Tolstoj)
pozdrav od forumasa sa x-Bosnia