IPI akademija u Tuzli

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ivory_eyes

#1 IPI akademija u Tuzli

Post by ivory_eyes »

Da li ko pohadja ovu akademiju? Kakav je kvalitet studija ovdje?
Zainteresovana sam za informacione tehnologije ali ne znam gdje je najbolje to studirati.
Znam da ima FIT u Mostaru i eto sad ovaj novi fakultet u Tuzli, ali koji mi je bolje upisati? Ima li mozda i neka treca opcija?
Please help! :)
ABDstudent

#2 Re: IPI akademija u Tuzli

Post by ABDstudent »

ETF ILI FIT.Cuo sam da je ETF mnogo bolji ali je fit i ipi lakse upisati
purgatorio

#3 Re: IPI akademija u Tuzli

Post by purgatorio »

Ovaj IPI je privatno nešto, nije još ni akreditiran, tako da bolje upisi ETF/FIT. Ne znam kolike su cijene na IPI ali je i to bitan faktor u izboru, jer su drzavni jeftiniji.
ivory_eyes

#4 Re: IPI akademija u Tuzli

Post by ivory_eyes »

Ista je cijena studija u FIT-u i IPI-u, ali mozda je ipak bolje upisati dtazvni fakultet :)
Hvala na savjetima :)
obrazovanje

#5 Re: IPI akademija u Tuzli

Post by obrazovanje »

Lista licenciranih visokoskolskih ustanova u BIH se nalazi na http://cip.gov.ba/index.php/bs/2014-01-21-22-32-01 . Na istoj se nalaze FIT Mostar, kao i IPI Akademija Tuzla.
IPI Akademija Tuzla bi trebala naredne godine ici i u proces akreditacije, koji je tek nedavno zavrsio Univerzitet Dzemal Bijedic Mostar.
Duzina trajanja dodiplomskog studija 3 godine. FIT orgamnizira, osim toga, drugi i treci ciklus.
Predavaci na IPI Akademija su vecinom strucnjaci iz prakse (magistri i doktori nauka - BH Telecom, Elektroprivreda, Bankarski sektor, IT kompanije...) za razliku od FIT Mostar gdje su uglavnom osobe sa akademskom karijerom bez znacajnijeg iskustva iz prakse.
Klitemnestraaa

#6 Re: IPI akademija u Tuzli

Post by Klitemnestraaa »

ABDstudent wrote:ETF ILI FIT.Cuo sam da je ETF mnogo bolji ali je fit i ipi lakse upisati
Ja sam cula da je ETF bolji za inzinjering, a FIT za programiranje. FIT je ono bas skroz usmjeren ka programiranju i moderniji je, dok nakon ETF-a si diplomirani inzenjer elektrotehnike, koji god da odsjek zavrsis. Tako da ovisi cime se vise zelis baviti. Velim, tako sam cula, ne pohadjam nijedan pa ne znam.
yoyoy

#7 Re: IPI akademija u Tuzli

Post by yoyoy »

Mislim da ova IPI Akademija nije losa s obzirom na velik broj softwerskih firmi u Tuzli pa mi je nekako logicno da imas veliku mogucnost konkretne prakse,sve zavisi koliko ces da se trudis sama,a to gdje ces studirati za ovaj posao i nije od presudnog znacaja,to je neko moje misljenje.
robinbhhood

#8 Re: IPI akademija u Tuzli

Post by robinbhhood »

Ako si iz Tuzle, pogledaj Fakultet elektrotehnike i Visoku školu računarstva i poslovnih kom. Empirica. Na FE imaš informatiku, na Empirici informatiku sa besplatnom cisco akademijom. Pa sretno!
Post Reply