iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Curve

#9501 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

u univerzalnom je 16gb - 1240 KM
Gorštak

#9502 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

Better Man wrote:Čitam danas kako BH telekom nelegalno ispod stola prodaje iPhone! Gledam cijene kod nas i to je čista pljačka! Kad odem kod sestre mogu iPhone 5-icu free sim kupiti uz povrat poreza za čak 600 KM jeftinije nego ovdje. Sestra mi kaže da je kod njih u Engleskoj android na većoj cijeni od iPhone-a, naročito Samsung Galaksy. Meni je logičnije uzeti iPhone, zbog toga što ga mogu povezati sa svojim MacBook Pro, dok Samsung ne bih mogao povezati. Trenutno koristim Samsung F480 i njegov program sam instalirao na kompu na poslu, obzirom da ne mogu na Macu. F480 se za ove sve godine (imam ga od kad se pojavio) pokazao odličnim, kako kvalitetom i dužinom trajanja baterije, tako i ostalim karakteristikama. Obzirom da planiram mjenjati Phone, najvjerovatnije ću uzeti iPhone zbog kompatibilnosti sa Mac-om.
Gotovo je. Better man je zagadio i ovu temu.

Prvo nam je napisao sve što nismo željeli znati:

1. Da čita i informira se
2. Da njje levat i da ne nasjeda na bh telecom prevare
3. Da poznaje cijene na tržištu
4. Da ima sestru u dijaspori
5. Da posjećuje sestru u dijaspori
6. Da je već kupovao u dijaspori i da zna kako vratiti porez
7. Da sestra, preciznije, živi u Engleskoj (ne u prozaičnoj Njemačkoj, npr - da ne bude zabune)
8. Da ima para da kupi iPhone
9. Da ima MacBook Pro
10. Da ima Samsung telefon
11. Da ima "komp" i na poslu
12. Da je Samsung kupio kad je tek izašao i bio skup
13. Da je zadovoljan svojim Samsungom
14. Da će iako je zadovoljan Samsungom kupiti iPhone

Kakva koncentracija malograđanštine i provincijalizma u jednom jedinom postu, bez ikakvog smisla i veze sa temom.
I onda pošto je to ostalo nezapaženo, nastavi zagađivati temu besmislenim postovima.

Hajd Allaha ti prođi se ove teme.
Better Man

#9503 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Gorštak wrote:
Better Man wrote:Čitam danas kako BH telekom nelegalno ispod stola prodaje iPhone! Gledam cijene kod nas i to je čista pljačka! Kad odem kod sestre mogu iPhone 5-icu free sim kupiti uz povrat poreza za čak 600 KM jeftinije nego ovdje. Sestra mi kaže da je kod njih u Engleskoj android na većoj cijeni od iPhone-a, naročito Samsung Galaksy. Meni je logičnije uzeti iPhone, zbog toga što ga mogu povezati sa svojim MacBook Pro, dok Samsung ne bih mogao povezati. Trenutno koristim Samsung F480 i njegov program sam instalirao na kompu na poslu, obzirom da ne mogu na Macu. F480 se za ove sve godine (imam ga od kad se pojavio) pokazao odličnim, kako kvalitetom i dužinom trajanja baterije, tako i ostalim karakteristikama. Obzirom da planiram mjenjati Phone, najvjerovatnije ću uzeti iPhone zbog kompatibilnosti sa Mac-om.

7. Da sestra, preciznije, živi u Engleskoj (ne u prozaičnoj Njemačkoj, npr - da ne bude zabune)
9. Da ima MacBook Pro

Kakva koncentracija malograđanštine i provincijalizma u jednom jedinom postu, bez ikakvog smisla i veze sa temom.
I onda pošto je to ostalo nezapaženo, nastavi zagađivati temu besmislenim postovima.

Da li te je ko šta pitao?
Gorštak

#9504 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

Better Man wrote:
Gorštak wrote:

9. Da ima MacBook Pro

Da li te je ko šta pitao?
Samo da si nam još nekako uspio staviti do znanja da navijaš za ManĆester, teferič bi bio potpun. :D
DYD666

#9505 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Son1 wrote:jedini problem sa jailbreakom za sada je to sto Weather stock app ne radi na iPhonima.
Ako se postavi widget na notificarion center - radi makar on. Mada ima finih free meteo applikacija svakako...
vivax

#9506 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Vozdra ajfonovci..
Pošto vidim da imate problem sa ovim vremenskim neprilikama poslije džeilbrejka..:D
Evo vam riješenje..:D

http://www.redmondpie.com/how-to-fix-we ... jailbreak/

Ne' vam je Bog dragi na pomoći sa ovim..:D
Jazzy.ba

#9507 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Koliko zajeba za jedan weather app koji niko od nas ne upali 2x godišnje. :D
novikorisnik

#9508 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Jel ovo samo ja ne mogu ni jedan repo da instaliram za onaj appsync ili jos neko ima isti problem?
Jazzy.ba

#9509 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Aj ti u banovice i uklanjaj mrlje.
Lady Saray

#9510 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

Jazzy.ba wrote:Koliko zajeba za jedan weather app koji niko od nas ne upali 2x godišnje. :D
meni app radio nakon jb ali ne radi nakon sto je backup vracen
DYD666

#9511 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Lady Saray wrote:
Jazzy.ba wrote:Koliko zajeba za jedan weather app koji niko od nas ne upali 2x godišnje. :D
meni app radio nakon jb ali ne radi nakon sto je backup vracen
Meni je radio regularno nakon samog JB-a ali nakon sam restartovao (onako reda radi) telefon, tek tada je prestao.
Kako rekoh widget na notification centru radi svejedno. Sa onim lokacijama koje su od ranije zadate. Nezgodno je za dodati novu. Ali ako je neko JB tel. onda svakako moze skinuti i neku od "legalnih" weather app koje su fakat dobre.
Saka

#9512 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Vala baš. Ionako uvijek pitam Siri za vrijeme i to radi regularno.
Better Man

#9513 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Apple savjetuje da ne jailbreakate iPhone

Gotovo paralelno s izlaskom novog jailbreak alata (evasi0n), Apple je prilagodio upozorenje za korisnike da to ne čine. Kako piše cnet, čini se da su u Cupertinu zabrinuti za neke od opasnosti koje vrebaju korisnike ovog jailbreak alata.

Među mnogim potencijalnim problemima su tako navedeni nestabilnost, sigurnosne rupe, povećano korištenje baterije, nepouzdan podatkovni prijenos kao i problemi s pozivima, itd. Nekolicina korisnika koji su odradili jailbreak (Forbes inače navodi kako je evasi0n alat iskoristilo gotovo dva milijuna ljudi od njegove objave) se žale upravo na nestabilnosti vezane za integrirani widget za vrijeme, Siri, App Store itd. Puno upozorenje Applea slijedi u nastavku:

Kako ih je zamislio i kreirao Apple, iOS i iPhone, iPad te iPod touch su dizajnirani tako da rade pouzdano. Neovlaštene izmjene sustava iOS (jailbreak) može uzrokovati brojne probleme na navedenim uređajima. Primjeri problema koji mogu nastupiti ovim izmjenama iOS sustava uključuju i sljedeće:

Nestabilnost: Učestala i neočekivana rušenja uređaja, rušenja i smrzavanja integriranih aplikacija kao i onih od treće strane, uz gubitak podataka.
Sigurnosni propusti: Sigurnost uređaja je ugrožena ovim modifikacijama, a napadačima bi mogle omogućiti krađu osobnih podataka, izazivanje štete na samom uređaju, napadanje bežične mreže ili ubacivanje malware koda i virusa.

Skraćeno trajanje baterije: Izmijenjeni softver izaziva ubrzano pražnjenje integrirane baterije na iPhone, iPad ili iPod touch uređajima.

Nepouzdana podatkovna veza i veza općenito: Prekidanje poziva, slaba ili nepouzdana podatkovna veza, kašnjenje u lokacijskim informacijama ili jednostavno netočni podaci o lokaciji.

Poremećaj u radu servisa: Integrirani servisi/aplikacije poput Visual Voicemail, vremenske prognoze i dionica mogu prestati raditi na uređaju. Aplikacije iz App Storea koje koriste Apple Push Notification servis mogu imati poteškoća s primanjem obavijesti ili čak primiti obavijesti s drugog modificiranog uređaja. Ostale usluge koje koriste push poput iCloud i Exchange imaju problema sa sinkronizacijom podataka.

Nemogućnost nadograđivanja softvera: Neke od neovlaštenih izmjena sustava mogu napraviti štetu na iOS platformi koja se više ne može popraviti. Ovo rezultira time da modificirani iPhone, iPad ili iPod touch mogu postati potpuno neupotrebljivi za korištenje kada Apple isporuči novu inačicu iOS sustava na uređaj.

Apple upozorava protiv instaliranja bilo kakvog softvera kojim se modificira iOS. Važno je imati na umu da bilo kakvo neovlašteno mijenjanje sustava predstavlja kršenje krajnje korisničkog ugovora i zbog toga Apple može odbiti servisiranje takvih iOS uređaja.

Vrijedi svakako spomenuti da je Apple niti tjedan dana nakon što je iOS 6.1 pušten u “pogon” developerima jutros omogućio pristup sljedećoj nadogradnji – iOS 6.1.1. Znakovito, obzirom da je prošlo jedva 48 sati nakon što je evasi0n jailbreak ugledao svjetlo dana. Nije poznato hoće li novi update onemogućiti navedenu modifikaciju.

Izvor: c|net
DYD666

#9514 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Better Man wrote:Apple savjetuje da ne jailbreakate iPhone
Mah...umjesto da pošteno kažu "time gubimo zilione $$$$ jer se drastično povećava broj korisnika koji neće davati "samo" 0,99$ za svoje prijeko potrebne apps"...mislim... :oops: Eh, pošto bi to bilo preofirno, šta drugo nego prepadati raju :?:

P.S.
Ne kažem da i ovo njihovo nužno ne stoji bar djelimično, ali... :zoka:
guber90

#9515 Re: iPhone - All about

Post by guber90 »

DYD666 wrote:
Better Man wrote:Apple savjetuje da ne jailbreakate iPhone
Mah...umjesto da pošteno kažu "time gubimo zilione $$$$ jer se drastično povećava broj korisnika koji neće davati "samo" 0,99$ za svoje prijeko potrebne apps"...mislim... :oops: Eh, pošto bi to bilo preofirno, šta drugo nego prepadati raju :?:

P.S.
Ne kažem da i ovo njihovo nužno ne stoji bar djelimično, ali... :zoka:
Ma njihovo sigurno stoji do nekih granica. Medjutim onaj ko ima neke jako bitne podatke na iPhone nece ga ni JB, jer mu ocito prvenstveno isti sluzi za poslovne svrhe, barem u vecini slucajeva.

Ljudi JB iPhone iz razloga sto je isti pretjerano zasticen i za prosjecnog korisnika je to okey, ali ako neka hoce imali nesto vise, nesto da izmjeni, razbije monotoniju izgleda, doda kojekakav tweak nema nista bez JB, tako da sam ja vala spreman na taj rizik :D .
agent_001

#9516 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Imal neko viška vremena, da mi malo pojasni kako jb odraditi da sačuvam sve što treba, da neuradim nešto što netreba..

Zadnji ios5.0.1
Firmware 04.11.08

using Tapatalk
vivax

#9517 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

agent_001 wrote:Imal neko viška vremena, da mi malo pojasni kako jb odraditi da sačuvam sve što treba, da neuradim nešto što netreba..

Zadnji ios5.0.1
Firmware 04.11.08

using Tapatalk
Skopcaj telefon na itunes.Uradi backup.I spiči jailbrake.

Sent from my GT-I9300
Lady Saray

#9518 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

vivax wrote:
agent_001 wrote:Imal neko viška vremena, da mi malo pojasni kako jb odraditi da sačuvam sve što treba, da neuradim nešto što netreba..

Zadnji ios5.0.1
Firmware 04.11.08

using Tapatalk
Skopcaj telefon na itunes.Uradi backup.I spiči jailbrake.

Sent from my GT-I9300
prvo update preko itunesa na 6.1 a ne preko telefona i na kraju restore tog backupa
agent_001

#9519 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Ma ima i ovaj sad 5.0.1 jb i nešto sam pokušo' 5.1 nije mi htjelo update i ja odusto mrsko mi bilo... Jel to ta kvaka, prvo itunes pa onda skopčat' tel pa odradit update

using Tapatalk
Curve

#9520 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

skopcaj tel
pokreni itunes
klikni na update 6.1
kad zavrsi klikni na restore from backup
onda pokreni evasion JB

guber90

#9521 Re: iPhone - All about

Post by guber90 »

Je li neko uspio naci IntelliscreenX crackovan :D , koliko sam uspio naci na netu nisu jos uspjeli ga crackat al et :D.
Jazzy.ba

#9522 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

ISX ne postoji krakovan.
agent_001

#9523 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Ostat' ću bez isx nakon 6.1 :)
Link za evasion pljiz :)

using Tapatalk
Jazzy.ba

#9524 Re: iPhone - All about