hoces li crni ili bijeli ? fabricki otkljucani, novSorel wrote:Ko će mi prodat iPhone 4 S
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Muuky
#9076 Re: iPhone - All about
-
almirr_51
#9077 Re: iPhone - All about
raja da li je neko koristio aTube downloader iz cydie, radio je super i nakon update mi se jako kratko pojawi kao da otwara app. ali se pprekine ubrzo. Ima li neko sawjet sta da radim ? 
-
Ox Show
#9078 Re: iPhone - All about
Instaliraj stariju verziju,i cekaj novi updatealmirr_51 wrote:raja da li je neko koristio aTube downloader iz cydie, radio je super i nakon update mi se jako kratko pojawi kao da otwara app. ali se pprekine ubrzo. Ima li neko sawjet sta da radim ?
-
almirr_51
#9079 Re: iPhone - All about
nisam uspio naci stariju werziju da instaliram, ali sam nasao slican program gotowo identičan mxtube
-
iSwagga
#9080 Re: iPhone - All about
Da li je moguce otkljucati iPhone 4S ako ga updateujem na iOS6? Naime, trenutno mi je na 5.1.1 otkljucan sa XSIM, hocu li moci istim tim xsimom otkljucati i baseband na iOS6 ili kupovati drugi? Ili jednostavno da ne cackam nista? JB mi nije bitan..hvala 
-
azdralovic
#9081 Re: iPhone - All about
koliko vidim ovi po piku prodaju x-sim koji podrzava 6.0.1 i 3.0.04 , pa ako imas neko uputstvo ili nesh uz taj svoj vidi koja je verzija pa provjeri po netu da li radiiSwagga wrote:Da li je moguce otkljucati iPhone 4S ako ga updateujem na iOS6? Naime, trenutno mi je na 5.1.1 otkljucan sa XSIM, hocu li moci istim tim xsimom otkljucati i baseband na iOS6 ili kupovati drugi? Ili jednostavno da ne cackam nista? JB mi nije bitan..hvala
- _amy_
#9082 Re: iPhone - All about
Meni treba info
Da li znate gdje mogu odnijeti telefoncic da mu instaliraju noviji ios (trenutno je 4.2.)? 
-
Son1
#9083 Re: iPhone - All about
Blizu wireless rutera, konektovati se na net, uci u settings, about i software update._amy_ wrote:Meni treba infoDa li znate gdje mogu odnijeti telefoncic da mu instaliraju noviji ios (trenutno je 4.2.)?
Mozes i spojiti na itunes i downloadovati novi os.
Uradi backup prije instaliranja i to je to.
- _amy_
#9084 Re: iPhone - All about
Hmmmm posljednji put kad sam downlodovala ios sa itunesa, telefon se zaključao, pa sve kontam da će opet isto jer nije farbrički otključanSon1 wrote:Blizu wireless rutera, konektovati se na net, uci u settings, about i software update._amy_ wrote:Meni treba infoDa li znate gdje mogu odnijeti telefoncic da mu instaliraju noviji ios (trenutno je 4.2.)?
Uradi backup prije instaliranja i to je to.
- zemomak
#9085 Re: iPhone - All about
Odnesi čika Čakiju 
TT via iPhone 5
TT via iPhone 5
-
Chuckie
#9086 Re: iPhone - All about
Amy, malo nam informacija daj, koji telefon, iOS, Modem firmware, zakljucan/otkljucan, gevey, xsim i sl.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- vivax
#9087 Re: iPhone - All about
Koji je telefon?_amy_ wrote:Hmmmm posljednji put kad sam downlodovala ios sa itunesa, telefon se zaključao, pa sve kontam da će opet isto jer nije farbrički otključanSon1 wrote:Blizu wireless rutera, konektovati se na net, uci u settings, about i software update._amy_ wrote:Meni treba infoDa li znate gdje mogu odnijeti telefoncic da mu instaliraju noviji ios (trenutno je 4.2.)?
Uradi backup prije instaliranja i to je to.Am I right?
-
amelinoo
#9089 Re: iPhone - All about
iphone 3 8Gb( ubacio sam sim, ima bh telecom mreže) ios 4.2.1, modem firmware 5.15.04.
kako uraditi jailbreak, jeli se može odmah preko ulstrasnow uraditi jailbreak i instalirati cydia.
ili moram onu komplikovanu proceduru napraviti custom ipsw pa nanovo instalirai ios. i na kraju uraditi jailbrek?
pojednostavljeno, kako da uradim jailbreak a da zadržim ovaj baseband, a da ga ne podignem na ipad 6.15 bb?
kako uraditi jailbreak, jeli se može odmah preko ulstrasnow uraditi jailbreak i instalirati cydia.
ili moram onu komplikovanu proceduru napraviti custom ipsw pa nanovo instalirai ios. i na kraju uraditi jailbrek?
pojednostavljeno, kako da uradim jailbreak a da zadržim ovaj baseband, a da ga ne podignem na ipad 6.15 bb?
Last edited by amelinoo on 24/12/2012 01:07, edited 2 times in total.
- shalla
#9090 Re: iPhone - All about
Raja, preporučite mi neku reminder aplikaciju ali da ima alarm ili bar neki zvučni signal...
Naime, Clear je super i dobro je što ima counter na ikoni ali meni treba nešto što će mi doslovce zvukom javiti ono što ja napravim kao podsjetnik jer imam toliko posla u zadnje vrijeme da se haman gubim šta trebam uraditi
pa bih sebi ovako naveče napravio remindere sa alarmom za sutrašnji dan, da mi u 10h zazvoni i napiše "uradi to i to", u 11h "uraditi to i to" itd...
Hvala
Naime, Clear je super i dobro je što ima counter na ikoni ali meni treba nešto što će mi doslovce zvukom javiti ono što ja napravim kao podsjetnik jer imam toliko posla u zadnje vrijeme da se haman gubim šta trebam uraditi
Hvala
- Lady Saray
#9091 Re: iPhone - All about
shalla wrote:Raja, preporučite mi neku reminder aplikaciju ali da ima alarm ili bar neki zvučni signal...
Naime, Clear je super i dobro je što ima counter na ikoni ali meni treba nešto što će mi doslovce zvukom javiti ono što ja napravim kao podsjetnik jer imam toliko posla u zadnje vrijeme da se haman gubim šta trebam uraditipa bih sebi ovako naveče napravio remindere sa alarmom za sutrašnji dan, da mi u 10h zazvoni i napiše "uradi to i to", u 11h "uraditi to i to" itd...
Hvala
any.DO a i standardni kalendar ima alarm..
- Lady Saray
#9092 Re: iPhone - All about
je li neko kupovao kakve bolje slusalice od ovih originalnih sto dodju (na 4S)? znam da bi idealno bilo da imaju mic i/ili daljinski
ali prvenstveno me zanima bolji i jaci zvuk
-
DYD666
#9093 Re: iPhone - All about
Jesam probao raznorazne i na kraju skontao da su originalne poprilicno best buy varijanta (pod uslovom da se korste sa onim "spuzvicama" inace zvuk bude zaista slabiji). Jedino jos nisam probao ove od "petice" ali hocu prvom prilikom. Sve druge koje sam probavao su trajale znatno krace nego originalne, ili se kablovi pokidaju, ili mic. prestane raditi ili neki treci belaj...Lady Saray wrote:je li neko kupovao kakve bolje slusalice od ovih originalnih sto dodju (na 4S)? znam da bi idealno bilo da imaju mic i/ili daljinskiali prvenstveno me zanima bolji i jaci zvuk
-
Chuckie
#9094 Re: iPhone - All about
Eh kad probas kakve sluske od 150€, vidis koliko su one defaultne lose.
- hakazvaka
#9095 Re: iPhone - All about
Petica in da haus! 
Savrsenstvo i ljubav na prvi pogled
Jeste postavili ovaj Find my iphone, trosi li previse baterije?
-
Chuckie
#9096 Re: iPhone - All about
Trosi. Gasi i iCloud i sve te gluposti. 
-
DYD666
#9097 Re: iPhone - All about
Za te pare možeš komplet telefon uzeti...ali zaista jesam probao neke u istom ili čak većem cijenovnom rangu od defaultnih. Ne pricam o "kinezima" koji kostaju 1-5$. No pokazale su se onako...Chuckie wrote:Eh kad probas kakve sluske od 150€, vidis koliko su one defaultne lose.![]()
-
iSwagga
#9098 Re: iPhone - All about
Ja ne bi iCloud ugasio, nema sanse..Chuckie wrote:Trosi. Gasi i iCloud i sve te gluposti.
-
Duge
#9099 Re: iPhone - All about
Meni je upaljen Find my iPhone na 4S i ne troši mi značajno više nego kad je ugašen.hakazvaka wrote:Petica in da haus!
- amidzazeher
#9100 Re: iPhone - All about
Istog sam misljenja! Mada sam imao i Appleove inears, skupe jesu ali su meni bile super!DYD666 wrote:Jesam probao raznorazne i na kraju skontao da su originalne poprilicno best buy varijanta (pod uslovom da se korste sa onim "spuzvicama" inace zvuk bude zaista slabiji). Jedino jos nisam probao ove od "petice" ali hocu prvom prilikom. Sve druge koje sam probavao su trajale znatno krace nego originalne, ili se kablovi pokidaju, ili mic. prestane raditi ili neki treci belaj...Lady Saray wrote:je li neko kupovao kakve bolje slusalice od ovih originalnih sto dodju (na 4S)? znam da bi idealno bilo da imaju mic i/ili daljinskiali prvenstveno me zanima bolji i jaci zvuk
Doduse meni je bitno da radi i mic i sve kontrole na njima a to ti je uvijek lutrija sa drugim slusalicama
Isto tako nema sanse da ugasim, ne vidim razlog ako cu ustediti baterije nekih minuta a zijaniti funkciju iCloudaiSwagga wrote:Ja ne bi iCloud ugasio, nema sanse..Chuckie wrote:Trosi. Gasi i iCloud i sve te gluposti.