iPhone - All about
Moderator: Benq
- Lady Saray
#7928 Re: iPhone - All about
kontam da nabacim ios6 na 4S fabricki otkljucan ali se dvoumim jer nema jos JB (btw zna li se kada ce?) pa me zanima ako se predomislim i pozelim nazad na 5.1.1 i JB ima li povratka i kako bih mogla downgrade?
-
Chuckie
#7929 Re: iPhone - All about
Za 4S nema nazad. Za četvorku i 3Gs ima sa shsh blobovima.
-
abidsakalas
#7930 Re: iPhone - All about
Navratim ovdje povremeno, kako bih eventualno razmijenio poneku informaciju vezanu za iPhone, nazalost toga je premalo jer se teme uglavnom zachatava djetinjastim poredjenjima iPhona i drugih mobitela.
Isto je potpuno djetinjasti i nepotrebno te govori vise o onima koji ucestvuju u nebuloznim diskusijama, ali govori mnogo o aljkavosti moderatora koji bi trebao da banuje one koji razvodnjavaju temu u potpuno pogresnom smjeru.
Elem nakon malo poduzeg uvoda da predjem na poentu... posto nisam na zadnjih 10 strana procitao nista korisno podijelit cu sa vama jednu informaciju kojom ocigledno ne vladate, a mogla bi spadati u ove prepucavacke kvazi diskusije.
Naime kompanija Apple ima jednostavno genijalan biznis model koji im omogucuje da budu nekoliko kilometara ispred svih ostalih kompanija. Ta strateska prednost najbolje se ogleda na iphonu.
Raspravljate se o procesorima, velicinama ekrana i ostalim stvarima, a nikada se niko nije zapitao zasto iPhone u vecini drazava svijeta nije moguce kupiti u slobodnoj prodaji kao svaki drugi telefon.
Na prvu takva strategija zvuci kao samoubistvo, ali iPhone je za razliku od svih konkurenata toliko suveren na trzistu da sebi ne samo da moze da priusti takav luksuz, nego mu ta strategija upravo omogucuje kilometarsku prednost.
iPhone pravi unikatne ugovore sa telekom operaterima, a u ugovorima stoji da od svakog impulsa koji napravi korisnik iPhone uredjaja, telekom operater određeni procenat mora da da iPhonu, odnosno Applu.
Ovakav ugovor sa telekom operatrima nemoze da napravi niti jedna druga kompanija iz prostog razloga jer bi sutradan morala da se zatvori.
Dakle iPhone je apsolutni lider na trzistu i Apple je trenutno najjaca kompanija na svijetu najvise zbog iPhona i ove poslovne strategije. Moze vam se dopadati ili ne, ali iPhone je najskupli, vrijedi najvise i pravi kompaniji novac cak i kad ga prodaju.
Naravno ima jos puno genijalnih poslovnih odluka vezanih za sistem proizvodnje aplikacija koji je opet sam po sebi jedna nova genijalnost, ali o tome nekom drugom prilikom jer sam vec razvodnio previse.
Zelim vam daljnu ugodnu raspravu o jacini procesora i velicini ekrana
Isto je potpuno djetinjasti i nepotrebno te govori vise o onima koji ucestvuju u nebuloznim diskusijama, ali govori mnogo o aljkavosti moderatora koji bi trebao da banuje one koji razvodnjavaju temu u potpuno pogresnom smjeru.
Elem nakon malo poduzeg uvoda da predjem na poentu... posto nisam na zadnjih 10 strana procitao nista korisno podijelit cu sa vama jednu informaciju kojom ocigledno ne vladate, a mogla bi spadati u ove prepucavacke kvazi diskusije.
Naime kompanija Apple ima jednostavno genijalan biznis model koji im omogucuje da budu nekoliko kilometara ispred svih ostalih kompanija. Ta strateska prednost najbolje se ogleda na iphonu.
Raspravljate se o procesorima, velicinama ekrana i ostalim stvarima, a nikada se niko nije zapitao zasto iPhone u vecini drazava svijeta nije moguce kupiti u slobodnoj prodaji kao svaki drugi telefon.
Na prvu takva strategija zvuci kao samoubistvo, ali iPhone je za razliku od svih konkurenata toliko suveren na trzistu da sebi ne samo da moze da priusti takav luksuz, nego mu ta strategija upravo omogucuje kilometarsku prednost.
iPhone pravi unikatne ugovore sa telekom operaterima, a u ugovorima stoji da od svakog impulsa koji napravi korisnik iPhone uredjaja, telekom operater određeni procenat mora da da iPhonu, odnosno Applu.
Ovakav ugovor sa telekom operatrima nemoze da napravi niti jedna druga kompanija iz prostog razloga jer bi sutradan morala da se zatvori.
Dakle iPhone je apsolutni lider na trzistu i Apple je trenutno najjaca kompanija na svijetu najvise zbog iPhona i ove poslovne strategije. Moze vam se dopadati ili ne, ali iPhone je najskupli, vrijedi najvise i pravi kompaniji novac cak i kad ga prodaju.
Naravno ima jos puno genijalnih poslovnih odluka vezanih za sistem proizvodnje aplikacija koji je opet sam po sebi jedna nova genijalnost, ali o tome nekom drugom prilikom jer sam vec razvodnio previse.
- vukojebina
#7931 Re: iPhone - All about
Steve Jobs ti je to predpostavljam sapnuo kao top secret prije nego je utonuo u vjecni pocinak...
Ja svakavih likova majko...
Ja svakavih likova majko...
-
Chuckie
#7932 Re: iPhone - All about
Što me nasmija ovaj iznad. 
- vivax
#7933 Re: iPhone - All about
Zar može ios6 na 3gs..:S... ???
-
Rob_Atl
#7935 Re: iPhone - All about
Ma nako beze postavio, LTE je cudo, ne znam ima li S3 nisam bas u fazonima sa telefonima pa i ne znam bas punostroga normala wrote:Kakve veze ima njegova internet konekcija sa brzinom Iphone-a
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Last edited by Rob_Atl on 25/09/2012 20:10, edited 1 time in total.
-
Chuckie
#7936 Re: iPhone - All about
Sad ćeš dobiti odgovor da je S3 to imao od prije Krista.Rob_Atl wrote: Sad ne znam koji jos telefoni imaju LTE mogucnost
-
Rob_Atl
#7937 Re: iPhone - All about
Ispravio sam se, nisam bas manijak za telefonima pa nisam znao bas puno u vezi LTE i tako tih zajebancija al eto malo da se zakuha svakako 
- Revolucionar ★
#7938 Re: iPhone - All about
Jobs je progovorio u vidu abida sakalasa
Apple umije prodat i to je tako, djaba se mi nadjebajemo ko je bolji
Apple umije prodat i to je tako, djaba se mi nadjebajemo ko je bolji
- vivax
#7939 Re: iPhone - All about
Da ga ne bi usporav'o, radi toga mislim, a i radi nekih opcija, mislim da neke opcije ne bi podrzavale 3gs konfiguraciju.Chuckie wrote:Što nebi mogao.
-
Muuky
#7940 Re: iPhone - All about
jel ima ovde itko da prodaje iPhone 5 ?! ili bilo kakav drugi nacin da kupim
-
amelinoo
#7941 Re: iPhone - All about
kada sam pokušao uraditi restore na 5.1.1 preko itunesa pojavila se ova greška
.
slijedio sam uputsva sa isrbija, ali sam greškom izbrisao sve linije iz onog host file, da li to ima veze???
kako to nije moglo vratio sam se na 5.0.1 i sve je prošlo ok.
do čega bi moglo biti???
.slijedio sam uputsva sa isrbija, ali sam greškom izbrisao sve linije iz onog host file, da li to ima veze???
do čega bi moglo biti???
- Edinho2011
#7942 Re: iPhone - All about
abidsakalas wrote:Navratim ovdje povremeno, kako bih eventualno razmijenio poneku informaciju vezanu za iPhone, nazalost toga je premalo jer se teme uglavnom zachatava djetinjastim poredjenjima iPhona i drugih mobitela.
Svasta se i ovdje moze procitati. Sta mislis koga zaboli racku ta ovo
- HRossi
#7943 Re: iPhone - All about
Ne moze se vratiti na 5.1.1 ili bar ja nisam uspio na ip4, pokusao sve moguce kombinacije i sa custom i bez, ima jedna koja je prosla, da ipsw sa ubacenim shsh od 5.1.1 restoras, onda izbaci error -1 u pola restora, onda nakon toga samo se odradi klasicni jailbreak 5.1.1 i proradi, ali ne moze da se aktivira ni simfree telefon, ostane no service... toliko od 5.1.1 uzivaj u 6 , sto je najgore meni treba JB radi pristupa sistemskim fajlovimaamelinoo wrote:kada sam pokušao uraditi restore na 5.1.1 preko itunesa pojavila se ova greška
.
slijedio sam uputsva sa isrbija, ali sam greškom izbrisao sve linije iz onog host file, da li to ima veze???
do čega bi moglo biti???
- pinokio04
#7944 Re: iPhone - All about
za sve one koji tvrde da je s3 jaci od nove 5 ice
http://www.youtube.com/watch?v=P1UEraHD ... re=related
- Curve
#7945 Re: iPhone - All about
pinokio04 wrote:za sve one koji tvrde da je s3 jaci od nove 5 ice
-
Chuckie
#7946 Re: iPhone - All about
Vidi ovog majmuna što ga struže u prodavnici
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
- XPERIA
#7948 Re: iPhone - All about
Jeste li gledali video u kojem covjek daje ljudima iPhone 4s tvrdeći da je to iPhone 5 i pita ih za mišljenje. Oni svi tvrde kako je bolji, mekši, lakši(perverznjaci znam šta mislite) a jedan čak tvrdi da je bolji ekran od njegovog 4S-a
To govori koji moroni kupuju iPhone samo kako bi se kurčili po gradu. Kako to zna iznervirat -.-
To govori koji moroni kupuju iPhone samo kako bi se kurčili po gradu. Kako to zna iznervirat -.-
- nermin.padez
#7949 Re: iPhone - All about
Sta te ima nerviratiXPERIA wrote: To govori koji moroni kupuju iPhone samo kako bi se kurčili po gradu. Kako to zna iznervirat -.-
-
Chuckie
#7950 Re: iPhone - All about
Veci je moron onaj koji je povjerovao u taj snimak.XPERIA wrote:Jeste li gledali video u kojem covjek daje ljudima iPhone 4s tvrdeći da je to iPhone 5 i pita ih za mišljenje. Oni svi tvrde kako je bolji, mekši, lakši(perverznjaci znam šta mislite) a jedan čak tvrdi da je bolji ekran od njegovog 4S-a![]()
![]()
![]()