iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
agent_001

#6926 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Kod oba se mora kartica rezat, bio fabrički ili nekako drugaćije otključan
Chuckie

#6927 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Mora jer ide micro sim. Jednostavno se to uradi sa makazama, skines sa neta template isprintas i po njemu odrezes.
zemomak

#6928 iPhone - All about

Post by zemomak »

laneni10 wrote:Ja imam ovaj aipod u kome ne ide kartica vec mogu samo preko wirless mreze na internet, zanima me jeli ovo prva verzija ovog modela i imali i kakva novija verzija u koju ide kartica sa kojom se moyes bilom gdje prikljucit na internet?.
Jel ipod ili ipad???znam da u ipode ne idu kartice, a u ipade idu zavisno od modela, imas one samo za wifi i one koji podrzavaju i jedan i drugi pristup internetu i wifi i 3g...

Tapatalk via iPhone 4s
vivax

#6929 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

hamdan wrote:probao i opet nece, samo jos nesto da pitam, imam 4.2.1 iOS iphone 3g, moram li raditi downgrade sa nekih drugim iOS ili iPad iOS?
Za 3gs moras dici na 5.1.1..A za 3g ne znam..Potrazi malo na ovim tutorialima.. mora pisati negdje..
laneni10

#6930 Re: iPhone - All about

Post by laneni10 »

zemomak wrote:
laneni10 wrote:Ja imam ovaj aipod u kome ne ide kartica vec mogu samo preko wirless mreze na internet, zanima me jeli ovo prva verzija ovog modela i imali i kakva novija verzija u koju ide kartica sa kojom se moyes bilom gdje prikljucit na internet?.
Jel ipod ili ipad???znam da u ipode ne idu kartice, a u ipade idu zavisno od modela, imas one samo za wifi i one koji podrzavaju i jedan i drugi pristup internetu i wifi i 3g...

Tapatalk via iPhone 4s
Pise pozadi ipad 16 gb..ali nema mjesta nigdje da se umetne kartica izgleda da nije programiran zato? Ili je ovo prva verzija ove stvrcice mozda ima novih modela u koje ide kartica ?
Lady Saray

#6931 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

laneni10 wrote: Pise pozadi ipad 16 gb..ali nema mjesta nigdje da se umetne kartica izgleda da nije programiran zato? Ili je ovo prva verzija ove stvrcice mozda ima novih modela u koje ide kartica ?
ipad moze biti samo wifi ili 3/4G + wifi.. imas ipad 1, ipad 2 i new ipad tj ipad 3 i svaki od njih ima modela sa i bez gprs tj da ide kartica za net ili ne.
laneni10

#6932 Re: iPhone - All about

Post by laneni10 »

Lady Saray wrote:
laneni10 wrote: Pise pozadi ipad 16 gb..ali nema mjesta nigdje da se umetne kartica izgleda da nije programiran zato? Ili je ovo prva verzija ove stvrcice mozda ima novih modela u koje ide kartica ?
ipad moze biti samo wifi ili 3/4G + wifi.. imas ipad 1, ipad 2 i new ipad tj ipad 3 i svaki od njih ima modela sa i bez gprs tj da ide kartica za net ili ne.
U ovaj dakle ne ide, u redu je jarAne fala ti ;)
pinokio04

#6933 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:Mora jer ide micro sim. Jednostavno se to uradi sa makazama, skines sa neta template isprintas i po njemu odrezes.
hvala, malo sam pogledao po youtube kako to ide, a reci mi ako znas je li kod x sim i rebela, kad uneses i memorises redovno od nekog broj sa plus 387 61 ... ..., jel tu nema problema u smisli kad te zove taj broj, da pise ime i preizme kako si ga unio i memoriso...
Chuckie

#6934 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Nemam pojma imao sam samo simfree telefone.
Duge

#6935 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

pinokio04 wrote:
Chuckie wrote:Mora jer ide micro sim. Jednostavno se to uradi sa makazama, skines sa neta template isprintas i po njemu odrezes.
hvala, malo sam pogledao po youtube kako to ide, a reci mi ako znas je li kod x sim i rebela, kad uneses i memorises redovno od nekog broj sa plus 387 61 ... ..., jel tu nema problema u smisli kad te zove taj broj, da pise ime i preizme kako si ga unio i memoriso...
Kada memorises sa +387... onda caller id radi perfektno. Ako memorises bez coda drzave onda moras sa cydia-e instalirati caller id format fix. U ovom slucaju svejedno je jel sim free ili ne.
Chuckie

#6936 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Kako ja nikad nisam instalirao caller id a uvijek mi imena prikazuje korektno, ukucani su sa +387.

Sent from my iPhone using Tapatalk
iSwagga

#6937 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

pinokio04 wrote:
neces imati problema, kao sto si ti vec objasnili, jedini problem koji ces sa xsim imati jesti kad ti stizu poruke (SMS) doci ce ti sa +387 ... i neces moci na reply .. vec ces morati napraviti novi poruku bez +387 kako bi stigla do ciljane osobe, cak ti ni caller id nece pomoci
Duge

#6938 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Chuckie wrote:Kako ja nikad nisam instalirao caller id a uvijek mi imena prikazuje korektno, ukucani su sa +387.

Jesi li procitao sta sam napisao?! Kada je upisan country code onda caller id (prikaz broja pozivaoca) radi perfektno. Caller ID & Format fix je za one koji nemaju upisan country code u imeniku
zemomak

#6939 iPhone - All about

Post by zemomak »

Ja taj problem sa caller id nisam imao dok sam imao iphone 4, a sa iphone 4s imam od pocetka, jedino rjesenje je da se brojevi unose u oba formata i sa prefiksom +38766 i 066, kad dobijem sms pise mi da je poruka poslata sa +38766 , a kad je poziv u pitanju dolazi sa 066 i naravno to je taj neki americki format, a moj iphone 4s i jeste iz amerike!

Tapatalk via iPhone 4s
Chuckie

#6940 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Duge wrote:
Chuckie wrote:Kako ja nikad nisam instalirao caller id a uvijek mi imena prikazuje korektno, ukucani su sa +387.

Jesi li procitao sta sam napisao?! Kada je upisan country code onda caller id (prikaz broja pozivaoca) radi perfektno. Caller ID & Format fix je za one koji nemaju upisan country code u imeniku
Jesi ti procitao sta sam ja napisao? Nikad nisam imao caller id na telefonu i nikad nisam imao problema sa prikazom imena pozivaoca. Ako je to istina sa porukama na xsimu nikad i zivotu nebi kupio 4S sa xsimom, koja je to glupost.

Ady88

#6941 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Chuckie wrote:
Duge wrote:

Jesi ti procitao sta sam ja napisao? Nikad nisam imao caller id na telefonu i nikad nisam imao problema sa prikazom imena pozivaoca. Ako je to istina sa porukama na xsimu nikad i zivotu nebi kupio 4S sa xsimom, koja je to glupost.

Jesi ti procitao sta je on napisao, posto sam ja procitao sta ste obojica napisali :D :lol: Normalno da nisi imao problema sa prikazom imena pozivaoca jer kako si i sam rekao SVAKI broj si kucao sa +387 tako da ti nije ni trebao CallerID Format Fix.
Chuckie

#6942 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Mozda sam se ja preracunao, dakle nikad nikakav tweak sa Cydie nisam imao, a prikazuje mi imena sasvim normalno.

zemomak

#6943 iPhone - All about

Post by zemomak »

Ja sam mislio da caller id ima svaki telefon...samo sto na cyidii imas taj tweak caller id format fix koji ti modifikuje postojeci, a koji ti je apple dao, odnosno softverski ugradio i koji ne fercera kako treba na svim mrezama diljem svijeta...

Tapatalk via iPhone 4s
Duge

#6944 iPhone - All about

Post by Duge »

Naravno, svaki mobitel ima caller id, a tweak na cydia-i samo popravi format prikaza broja pozivaoca.
Chuckie

#6945 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Pa ne vidim u cemu je problem sa gmail accounta izvest imenik u xls otvorit ga u excelu i uvalit na 1000 brojeva +387 u dvije sekunde te vratiti imenik na gugl account te syncat sa telefonom.

Duge

#6946 iPhone - All about

Post by Duge »

Kod mene su svi brojevi sa +387 ali opet imam instaliran fix. Kada hocu da provjerim imam li taj broj u imeniku dovoljno je da ukucam 0xx xxx xxx i on prepoznaje broj. Dakle ne moram ukucavati +387. Svidja mi se recimo kako prikazuje broj kad ga ukucam tj. ispise +387 xx xxx xxx a ne sve zajedno kao bez fixa, +387xxxxxxxx
Vertig0

#6947 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Caller ID format fix je jedan od nekoliko razloga zasto sam uradio JB na mobitelu...
Tako da po meni vrlo korisna stvar :D
Chuckie

#6948 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Dajte mi jedan razlog da instaliram taj fix iako nemam nikakvih problema.

Vertig0

#6949 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ne znam, ako nemas nikakvih problema sada sa tim onda i nema potrebe da ga instaliras. Ja sam naviko da brojeve unosim samo sa 061 xxx xxx i takodjer cesto umjesto da trazim u imeniku biram neke broje koje znam napamet, a to opet radim sa 061 xxx xxx i onda mi izbaci ime, dok recimo kad nemas fix ne izbaci ti nista ako nisi ukucao +387...
Onda npr. kod poruka, ako mi je neko spasen bez +387 i posaljem toj osobi poruku kad mi odgovori poruka dolazi u skroz novo konverzaciji tako da nazovem :-)
pinokio04

#6950 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

kako da spasim brojeve iz imenika telefona 3gs, a koji nisu snimljeni na sim kartici. S obzirom da imam neku šemu za zamjenu, mozda uskoro predjem na 4 ku ili cak 4s. Ali me interesuje kako da sacuvam podatke sa svog mobitela:
telefonske brojeve koji su snimljeni na mob
slike
i sl.
je li to uopste moguce.. :? ako jee, kako to uraditi :?: trebaju mi upute i smjernice, sto jednostavnije, uprosteno :)
inace na lap topu imam itunes kojeg sam nekad davno instalirao pa prije 5 mjeseci sigurno, i vrlo slabo uopceno prikljucujem svoj iphon na lap top..
Post Reply