iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
hakazvaka

#651 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Op3r4t0r wrote:Hajd da vidim zna li ovo ko a meni treba :)

Imam npr filmove i serije na kompu, takodje imam i titlove za njih, eh sad kako da na iphone sve to lijepo prebacim i gledam film ili seriju sa titlom???
kako to necemo znat :D
imas recimo Videora converter.
kroz nju film konvertujes u iphonov format, i on ti ga automatski ubaci u tvoj iTunes library, i ti onda samo prebacis na iphone.
e sada, sto se titlova tice, ako se dobro sjecam (ne radim ovo cesto :D ), samo je potrebno da je film i titl istog imena i u istom folderu - prije nego sto pocnes konverziju. onda onaj konverter to automatski stopi :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:04, edited 1 time in total.
DYD666

#653 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Op3r4t0r wrote:Hajd da vidim zna li ovo ko a meni treba :)
Imam npr filmove i serije na kompu, takodje imam i titlove za njih, eh sad kako da na iphone sve to lijepo prebacim i gledam film ili seriju sa titlom???
Skines besplatni handbrake, zadnju verziju. http://handbrake.fr/
Ubacis video koji zelis na source
Image
odaberes izlazni preset "iPod/Phone"
Image
preporucujem da manuelno zadas ovako (512kbps) pod video opcijama da bi dobio optimum kvaliteta i velicine filea (preferiram handbrake spram drugih alata upravo radi ove opcije jer mozes ustediti memoriju posto vecina drugih alata zadaje 916kbps i to ne mozes promjeniti pa dobijes mnogo veci file a razliku u kvalitetu golim okom jedva primjetis)
Image
odes pod subtitles i na external prozoves .srt file
Image
i kazes "start"...
Dobices mp4 video sa zakacenim subtitleom koji se naknadno upali na iPod-u a mozes ih ubaciti vise pa ih saltati (prednost spram varijante kada ti "zalijepi"/srenda subtitle na video)
Za Mac imas odlican free Subler program kojim prevod mozes ubaciti naknadno i stimati velicinu fonta itd...
Last edited by DYD666 on 14/04/2010 10:07, edited 2 times in total.
DYD666

#654 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote:Znaci po tebi je bolje poslati nesto preko maila, tj platiti, nego poslati mi BT-om, dzaba? npr. imas neku pjesmu koji sam ja trazio, i ti kazes, no frks, sad cu ja to mailom pa da ja platim, pa ti onda plati kad budes preuzimao?
- sve se danas placa svakako, i da apsolutno, jer je toliko presporo sa BT da vrijedi platiti (jer je smijesna cifra svakako) za to vrijeme, uostalom ko prica o placenom WiFi-u uopste? Imas toliko free lokacija danas...a svakim danom ce biti sve vise. Dakle nije striktno da moras platiti ista. Uostalom ako zaista zuris, i TAXI platis da bi stigao na vrijeme a ne isao free/pjeske.
Qler wrote:za N82, ti bukvalno, ne treba, nikakav program, sem obicnom mini usb kabla da bi prebacio na nju nesto, jer je jednostavno prepozna kao mass storage device, tj kao obicni USB stick.
treba treba, samo se zove Windows u tvom slucaju :) Mislio sam u tom kontextu. Tel je prosto drugacije koncipiran i ne vidim tu apsolutno nista lose. Jesi siguran da neciji vCard ili cal event mozes na tu Noku ubaciti tek tako kao i pjesmu na USB? Sumnjam, treba ti suite koji ce uraditi sync - isto kao sto ovamo treba iTunes, samo ja mislim da kad vec neke stvari radis tako, jednotavnije/prakticnije/brze je da onda sve prebacujes/syncas istim programom ;)
Qler wrote:opet slike sa N82 (Carl Zeiss, 5MP, xenon blic, autofocus) i iPhone-ova u najboljem modelu 3.2MP kamera, se fakat ne mogu porediti.
- zar spadas u one koji po broju megapixela ravnaju i sam kvalitet a ne znaju da je to najmanje bitan faktor cak i na pravim foto aparatima? :) Ali nisam ni rekao da je bolja na iPhoneu, tek da je neznatno losija.
DYD666

#655 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Neelix wrote:nemam nijedan od ovih telefona, al dyd, druze, u ovoj raspravi potucen si do koljena :) ja kad vidim sta taj telefon nema (iz qlerovog posta) pa to je presmijesno :D
imat telefon bez bt, koji nece prikazat ime callera kako treba...c/p koji sam imao na siemensu prije 7-8 godina, bez jave :roll: :-) i slicne gluposti...sto rece, mozes dupe obrisati s njim :)
Sto bi rekli kolege englezi - You got it all wrong : :skoljka:
Qler

#656 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Opet mi nema logitke slati mailom sliku ili pjesmu pored BT-a. Da prebacis jednu pjesmu treba ti manje vremena nego da je posaljes mailom, i da je onaj primi i downloadjuje. Jedno tri puta manje vremena.

Kada spojim mob sa kablom, prebacim mp3ce, izvadim kabal tel kaze da je bila nedavna USB konekcija, želim li da updatujem music library. Simple as that, sto bi rekli englezi. A OS necemo racunati kao potreban program. Moze on i na linux i na MacOS...

Ne poredim MP nego Carl Zeiss optiku, sto sam naveo, a 5MP je svakako prednost, mada znam da MP ne uticu na kvalitetu slike.
Šeha

#657 Re: iPhone - All about

Post by Šeha »

Bluetooh radi za ono sto meni treba. Konektuje se sa autom. Slusalice rade.

Vecina auta sada nude Ipod integraciju. Iphone tu ulece besprijekorno. Prikljucis ga, stavis ga u pretinac i na audio konzoli imas sve kontrole koje imas na Ipodu/Iphone-u. Uporedi to sad sa nokiom (ili bilo kojim drugim telefonom osim Iphone-a) koju moras konektovati preko AUX ulaza. Moras imati poseban punjac i kabl za konektovanje. Zica svuda. Kontrolises samo preko telefona, znaci stavis na random i to je to u sustini.

Samo zbog ovoga vrijedi imati Iphone (meni)
Lawrence

#658 Re: iPhone - All about

Post by Lawrence »

Šeha wrote:Bluetooh radi za ono sto meni treba. Konektuje se sa autom. Slusalice rade.

Vecina auta sada nude Ipod integraciju. Iphone tu ulece besprijekorno. Prikljucis ga, stavis ga u pretinac i na audio konzoli imas sve kontrole koje imas na Ipodu/Iphone-u. Uporedi to sad sa nokiom (ili bilo kojim drugim telefonom osim Iphone-a) koju moras konektovati preko AUX ulaza. Moras imati poseban punjac i kabl za konektovanje. Zica svuda. Kontrolises samo preko telefona, znaci stavis na random i to je to u sustini.

Samo zbog ovoga vrijedi imati Iphone (meni)
Naravno, za pravi ugodjaj, kod mene je Harman-Cardon pre-amp i iPod controller. Matori iPod 40GB crknute baterije - postao mozak muzickog centra auta ;-)
Neelix

#659 Re: iPhone - All about

Post by Neelix »

:-) zar nije jednostavnije imati car radio sa usb utorom, kupiti usb memory stick veceg kapaciteta i koristiti za "mozak muzickog centra auta" onaj dio koji je i namijenjen za to? :-)
Šeha

#660 Re: iPhone - All about

Post by Šeha »

Neelix wrote::-) zar nije jednostavnije imati car radio sa usb utorom, kupiti usb memory stick veceg kapaciteta i koristiti za "mozak muzickog centra auta" onaj dio koji je i namijenjen za to? :-)
Naravno da nije... Gdje su liste? Kako navigiras kroz to? Kako pustis ono sto hoces?
maxim2000

#661 Re: iPhone - All about

Post by maxim2000 »

alemaa wrote:Divi sad...nasla iphone koristen 3G 16GB 650km... Koristen, ne dodje orginalni punjac nego neki unverzalni..da li da ustanem ili da odustanem :-)
Imas na pik-u lik prodaje 3gs 16 g za 850 KM , ja mislim da ti je to isplatljivije
Lawrence

#662 Re: iPhone - All about

Post by Lawrence »

Šeha wrote:
Neelix wrote::-) zar nije jednostavnije imati car radio sa usb utorom, kupiti usb memory stick veceg kapaciteta i koristiti za "mozak muzickog centra auta" onaj dio koji je i namijenjen za to? :-)
Naravno da nije... Gdje su liste? Kako navigiras kroz to? Kako pustis ono sto hoces?
Pravo kaze covjek. Plus, 40GB je skoro sva moja "dobra" muzika.. Citava kolekcija na raspolaganju pa slushash sta ti na um padne...

Osim toga, Harman Cardon iPod controler je toliko dobro pred-pojacalo da je zvuk bolji od ugradjenog CDa...

Mozda najbitnije od svega toga je da se udomio prvi iPod, a ja sam covjek sentimentalan, ne bacam nishta Apple cak ni kad prestari ;-)
Neelix

#663 Re: iPhone - All about

Post by Neelix »

Šeha wrote:
unaprijed se izvinjavam ako sta lupim :) s obzirom da nisam imao priliku voziti neka novija i skuplja auta. al posto vidim iz drugih tema da ti furas te zajebane vozilice :) valjda na onim velikim touch screenovima, gdje je navigacija i sl, imaju kontrole muzickog sistema :?

btw ja imam autoradio sa usb-om, BT-om, "rupom" za SD kartice, a jeftinjak, 130 KM ga platio :D nemam doduse podrsku za playliste, al nije da mi treba, samo poslozim na usbu pjesme u foldere kako hocu. mada i to rijetko koristim, jer obicno lupim shuffle :) jeste "malo" :D komplikovano naci tacno ono sto zelis, ali na radiu postoji sistem i za to, ne moram klikat kroz hiljade pjesama. kontam da ovi megaskupi sistemi imaju to rijeseno kako treba....valjda.
Qler

#664 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

sve je to OK, ali nije Apple :D
Neelix

#665 Re: iPhone - All about

Post by Neelix »

Qler wrote:sve je to OK, ali nije Apple :D
igzekli maj point :D nista bolje nego i ostali proizvodi (na primjeru telefona vidimo i da je mnogo gore) a puno skuplje...sto ti je reklama :D svaka cast jobsu :thumbup:
Šeha

#666 Re: iPhone - All about

Post by Šeha »

Neelix wrote:

unaprijed se izvinjavam ako sta lupim :) s obzirom da nisam imao priliku voziti neka novija i skuplja auta. al posto vidim iz drugih tema da ti furas te zajebane vozilice :) valjda na onim velikim touch screenovima, gdje je navigacija i sl, imaju kontrole muzickog sistema :?

btw ja imam autoradio sa usb-om, BT-om, "rupom" za SD kartice, a jeftinjak, 130 KM ga platio :D nemam doduse podrsku za playliste, al nije da mi treba, samo poslozim na usbu pjesme u foldere kako hocu. mada i to rijetko koristim, jer obicno lupim shuffle :) jeste "malo" :D komplikovano naci tacno ono sto zelis, ali na radiu postoji sistem i za to, ne moram klikat kroz hiljade pjesama. kontam da ovi megaskupi sistemi imaju to rijeseno kako treba....valjda.
Ma nikakvi "mega skupi" sitemi. VW, Ford, Hyundai ... svi sad imaju Ipod/Iphone integraciju. Playliste ti se pokazu kao na audio sistemu, mozes traziti muziku po izvodjacu, pjesmi, zanru... kao i na samom Iphone-u.

Jednostavnost i prakticnost, jedan uredjaj koji je sa mnom stalno. Udjem u auto, telefon je konektovan bluetoothom a jednom uticnicom se i puni i konektuje na audio sistem. Kad telefon zazvoni muzika se ugasi dok razgovor traje i kad se zavrsi muzika se pojaca. Jednostavno i genijalno. A 200 dolara i nije neka para niti je puno skuplje od tvog "jeftinjaka" od 130KM.

Da kosta 100KM k'o u SA nikad ga ne bih kupio.
Šeha

#667 Re: iPhone - All about

Post by Šeha »

Zaboravih dodati da ima i GPS navigaciju koju ja nemam u Autu pa mi dobro dodje i za to.
DYD666

#668 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

alemaa wrote:Imal kakvog habera da ce se ubrzo moci uraditi iphone s 3.1.3 ? Kupila sam skoro pa nov 3G 8G full pack :-D .
Meni na 2G fercera, nisam siguran za 3G, mislim da bi trebalo da moze.
DYD666

#669 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Neelix wrote:
Qler wrote:sve je to OK, ali nije Apple :D
igzekli maj point :D nista bolje nego i ostali proizvodi (na primjeru telefona vidimo i da je mnogo gore) a puno skuplje...sto ti je reklama :D svaka cast jobsu :thumbup:
Nikako da skopacate jednu stvar. Nema te reklame, furke, kajanja ili para koje bi me sprijecile odricanja bilo kojeg proizvoda kada bih bio nezadovljan njim. Điđa ili valja ili ne.
Da sam ikad skontao da mi iPhone i malo nije OK, prodao bih ga tog istog momenta. Ko god misli da je slucajnost i stvar reklame zasto Apple ima najveci "user satisfaction" uopste, neka misli, ali iz licnog iskustva (12 god. intenzivnog PC koristenja + 7 god. intenzivnog Mac koristenja) mogu samo 100% biti siguran da se debelo za&%$o u procjeni.
Tako da, zaista ne pokusavam bilo kome prodati ikakvu pricu niti nametati bilo sta, koristite sta volite i gotovo, ali isto tako, stvarno mi ne treba bolji sudija od sebe samog da mi govori jesam li pogrijesio sto zam uzeo iPhone ili nisam :skoljka:
Ne bih dao svoj 2G za 3 Nexusa a kamo li za bilo koju Nokiu! Eto toliko sam nezadovljan, toliko mi se lose pokazao i toliko me zezao ove 2 god :oops:
Last edited by DYD666 on 15/04/2010 23:01, edited 1 time in total.
Gorštak

#670 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

DYD666 wrote: Ne bih dao svoj 2G za 3 Nexusa a kamo li za bilo koju Nokiu! Eto toliko sam nezadovljan, toliko mi se lose pokazao i toliko me zezao ove 2 god :oops:
Dobro neko gore reče: Ovo je tema na kojoj bi valjda prevashodno korisnici iPhonea trebali razmjenjivati iskustva, preporuke, savjete...
Tema se u zadnjih par stranica pravo zagadila mudroserstvom tipa "moj je babo jači od tvog".

Milioni ljudi vole iPhone, skidaju i koriste neke od 180 000 aplikacija koje su u ponudi.
Ako neko mrzi isti kao pedersko-šminkersku marketinšku ublehu, nije mi jasno koji ga đavo navodi na ovu temu?! Šta mene briga šta tvoja Nokia može? Šta tebe briga šta moj iPhone ne može?

P.S.: @DYD hvala ti na mnogo korisnih postova, na ovoj temi, dosta su mi pomogli.
hakazvaka

#671 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

hajd sad se manite suplje, dok nisam reagovao @ostro i na prvu :D :D
hakazvaka

#672 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Image
na iphonetu SSH ukljucen :(
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:04, edited 1 time in total.
Šeha

#674 Re: iPhone - All about

Post by Šeha »

SaX IPhone App?!?

Kad ce vise? :D :D :D
dinao

#675 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

zdravo iphoneljupci..
malo bezze sto u prvom postu odmah nesto trebam..ali eto..nadam se da mi neko moze pomoci.
ovako..bio sam "pametan" i update-o OS na 3.1.3.. nekako se update-o i baseband na ver. 05.12.01
a samim tim i bootloader ver.05.09., tako da mi se iphone zakljucao..sve sam podatke pogubio..ali hajd...
nekako sam ga jailbreako..ali ne mogu unlock..

pogledao sam mali milion stranica..i ne nadjoh rijesenje..samo sam skontao da ima jos levata poput mene :P

uglavnom..savjet svima..DO NOT UPDATE...i molba..ako neko zna rijesenje..ili ikakvu naznaku o rijesenju,
bio bih jako zahvalan...jer me mozde tipke na obicnim telefonima :D
Post Reply