iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Lady Saray

#576 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

dzemmo wrote:ma ja ne brinem za flash, jebo flash :D

nego da hoce u ovih 100 features stavit neke detalje, ubih se sa ovih 5 sms tonova..
sitnice cine promjenu..

onaj status notifier bi bio pun pogodak
pa promijenis sms ton :D to je prva stvar nakon jailbreaka sto sam uradila :D

a ako vam je flight control dobra igrica probajte ovo

http://itunes.apple.com/app/traffic-rus ... 23174?mt=8

uh kad se zapetlja pa se frka napravi
Gorštak

#577 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

dzemmo wrote:onaj status notifier bi bio pun pogodak
Fkt bilo mi bezveze pitati da se ne provalim, ali ja sam prije ajfona uvijek nosio motorolu. I uvijek mi telefon pisne s vremena na vrijeme ako nisam pročitao poruku ili pregledao propušten poziv. Znalo je biti veoma iritirajuće, ali drugi dio mene žali za tim, jer je stvarno praktično, pogotovo ako si rasijan kao ja.

Ima li kakva aplikacija slučajno za to?
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 23/04/2015 11:20, edited 1 time in total.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 23/04/2015 11:20, edited 1 time in total.
Gorštak

#580 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

dzemmo wrote:na jailbreakovanom je status notifier, a na legalnom se nadam da ce me iznenadit u junu..

tipa: missed calls, mails, facebook, mute on/off i tako
Gdje ga mogu naći, na apptrackr.org nema?
Hvala :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 23/04/2015 11:20, edited 2 times in total.
DYD666

#582 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Ma sve je ovo sad do korisnika, koliko ljudi toliko cudi, svima se ugoditi ne moze, a ako utrpaju sve moguce varijante, telefon nece vise liciti ni na sta.
Meni je idealno fabricki, valjda imam srece. Pogovoto sad kad mogu limitirati na samo 1 upozorenje za novi SMS, sto mi i jeste super da tako javlja samo za SMS. Ni ne zelim da mi zvucno javlja bilo sta drugo sto sam propusio, poziv itd. Prvo sto trosi bateriju drugo jer sasvim dovoljno cesto koristim/otkljucavam telefon tako da vidim i sâm onaj crveni kruzic.

Flash sucks btw generalno. Nadam se da i nece nikad ugraditi support.
taxi_driver

#583 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

ako neko zeli da proba o.s 4 nek javi.
Eborg

#584 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Da li ovo znači da kada je upaljen GPS i zazvoni telefon da će se moći javiti bez prekida navigacije?
hakazvaka

#585 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Eborg wrote:Da li ovo znači da kada je upaljen GPS i zazvoni telefon da će se moći javiti bez prekida navigacije?
:lol: mozda?
Eborg

#586 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Nadajmo se. :D

Koliko sam čuo sada se dešava upravo suprotno. :D
taxi_driver

#587 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

dva dana vec korsitim os 4.Vecina programa sto imam rade.od poznatih beejive,facebook,navigon,igos,shazam....
Multitsaking sa navigaciom nisam probao ali sa ostalim radi .Kako pise i u upustvu radi i sa navigacijom ali samo na 3GS.
Mape su haos,mada programe koje najcesce koristim nisam stavio u mape.
odbrojavanje znakova na sms-u radi ali samo od 60-og znaka.
inbox mapa za sve mail-ove je isto dobra stvar.
game center nisam probao.
imao sam probleme sa wifi ali i to sam rijesio.sad za sad se ne mozes konektovati na n router .moras ga prebaciti na g i onda mozes.
eto toliko,danas cu probati i navigaciju.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:05, edited 1 time in total.
soaked

#589 Re: iPhone - All about

Post by soaked »

Help!!! Razbila sam iphone (samo mi nemojte govoriti kako sam smotana i sl. toga sam se vec naslusala :( )
Isla sam u onaj apple centar na umjetnickoj akademiji, da vidim moze li se sta popraviti, ali mi onaj lik sto radi rekao da oni ne mogu nista uraditi ( kao staklo koje pokriva display je zalijepljeno nekim specijalnim ljepilom, pa ga ne mogu mijenjati....) rekao mi je da je najblizi servis za to u Turskoj :'( i da bi to kostalo najmanje 400 KM...
Pa sad pitam vas, da li postoji neko kod nas da vrsi servis za iphone? Znaci, razbilo mi se staklo na displayu, skroz. Ocajna sam
Lady Saray

#590 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

soaked wrote:Help!!! Razbila sam iphone (samo mi nemojte govoriti kako sam smotana i sl. toga sam se vec naslusala :( )
Isla sam u onaj apple centar na umjetnickoj akademiji, da vidim moze li se sta popraviti, ali mi onaj lik sto radi rekao da oni ne mogu nista uraditi ( kao staklo koje pokriva display je zalijepljeno nekim specijalnim ljepilom, pa ga ne mogu mijenjati....) rekao mi je da je najblizi servis za to u Turskoj :'( i da bi to kostalo najmanje 400 KM...
Pa sad pitam vas, da li postoji neko kod nas da vrsi servis za iphone? Znaci, razbilo mi se staklo na displayu, skroz. Ocajna sam
kupis na ebayu komplet masku i zarovis se na google i youtube da naucis kako promijeniti :mrgreen:
DYD666

#591 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

soaked wrote: Pa sad pitam vas, da li postoji neko kod nas da vrsi servis za iphone? Znaci, razbilo mi se staklo na displayu, skroz. Ocajna sam
Pokusaj ovdje http://www.market.ba/mobiteli/iphone/oglas/191220 pa nam javi sta su ti rekli, i mene zanima zlu netrebalo, uvijek se tel moze ruzno ispustiti iz ruke :wink:
taxi_driver

#592 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

dzemmo wrote:haj probaj ima li mogucnost promjene tona za SMS, probaj search brojeva, ima li igdje neke oznake da je mute ukljucen

ne bilo ti zapovjedjeno, bas me zanima

hvala

kako mislis promjena tona za sms.ima ali samo 5-6 melodija.search brojeva kod mene ne radi ,a nema ni oznake da je mute ukljucen.Sad za sad je tako ko zna mozda s drugom beta verzijom i to bude.
soaked

#593 Re: iPhone - All about

Post by soaked »

DYD666 wrote: Pokusaj ovdje http://www.market.ba/mobiteli/iphone/oglas/191220 pa nam javi sta su ti rekli, i mene zanima zlu netrebalo, uvijek se tel moze ruzno ispustiti iz ruke :wink:
Hajde bas cu i njih kontaktirati... Danas sam nasla jedan oglas takodje na market.ba (http://www.market.ba/mobiteli/iphone/oglas/99492), pitala njih. Rekli mi da mogu popraviti i da bi kostalo 70 KM. Jos cu se malo raspitati, sve se bojim da se ne zeznem...
taxi_driver

#594 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

70 maraka je oko 35 eura.a samo frontpanel je 55 dolara.ko zna odakle su i koje kvalitete su dijelovi .ja bih ipak sam narucio i popravio.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
soaked

#596 Re: iPhone - All about

Post by soaked »

taxi_driver wrote:70 maraka je oko 35 eura.a samo frontpanel je 55 dolara.ko zna odakle su i koje kvalitete su dijelovi .ja bih ipak sam narucio i popravio.
Da, i meni je to malo sumnjivo...
Ali evo stupila sam u kontakt s drugim servisom. Cekam da mi odgovore na upit.... Ipak, ja i alat- losa kombinacija :D jedino ako nagovorim nekog rodjaka da popravlja
taxi_driver

#597 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

dzemmo wrote:
taxi_driver wrote:
dzemmo wrote:haj probaj ima li mogucnost promjene tona za SMS, probaj search brojeva, ima li igdje neke oznake da je mute ukljucen

ne bilo ti zapovjedjeno, bas me zanima

hvala

kako mislis promjena tona za sms.ima ali samo 5-6 melodija.search brojeva kod mene ne radi ,a nema ni oznake da je mute ukljucen.Sad za sad je tako ko zna mozda s drugom beta verzijom i to bude.
mislio sam promjenu sms tona ili kupovinu kao i ringtone, ocito nisu to uradili
a i ove dvije opcije su izignorisali, mute, search brojeva, lock info.. ljudima se jebe sta ko misli
furaju svoj fazon

ma to i mene najvise nervira kod apple-a.
DYD666

#598 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

taxi_driver wrote:
dzemmo wrote: mislio sam promjenu sms tona ili kupovinu kao i ringtone, ocito nisu to uradili
a i ove dvije opcije su izignorisali, mute, search brojeva, lock info.. ljudima se jebe sta ko misli
furaju svoj fazon
ma to i mene najvise nervira kod apple-a.
Sve je to od korisnika do korisnika.
Ne kontam ovo za SMS - prosto mi iPhone ima toliko interesantnijih stvari za raditi na njemu nego da vrtim 1000 raznoraznih SMS tonova kad ono sto uz njega dodje i vise nego sluzi svrsi. Meni je veci problem onda kako ukinuti sve osim onog "glass" ako cemo tom logikom sta bi ko volio :) jer bih najradije imao samo taj.
Mute takodje - sasvim mi je ono dugme sa strane, gdje se pojavi orange tacka, dovoljno i vidljivo i opipljivo bilo kad je telefon skroz ugasen/lock ili ako je i otkljucan/sa upaljenim displayem, nego sto bi bila ma kakva softwareska notifikacija.
Search brojeva - puno mi je lakse zapamtiti necije ime nego +37861 blababla... sa onim sto iPhone nudi kad je search u pitanju, mogu bilo koga u tel. ponaci za manje od 2-3 sec, ne vidim kako bih to izveo brze ukucavajuci brojeve koje sam btw jos morao zapamtiti.
Lock notify - Cemu to? Black screen=lock ON

Sve te Nokia (i ostali telefoni) - ALA "cake" kad bi iPhone imao, ne bi to vise bilo to vjerujte :)
Koristim ga 7/24 zadnje 2 god i nikad se nisam doveo u situaciju da primjetim kako mi i najmanje nedostaje bilo koja od ovih navedenih stvari. Iskreno.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 16:44, edited 2 times in total.
Post Reply