Koristim iFiles i AirSharing...Chuckie wrote:Koji mi je najbolji wifi server da šaltam fajlove između pc-a i telefona?
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
DYD666
#5526 Re: iPhone - All about
-
Chuckie
#5527 Re: iPhone - All about
Ah taj iFile, imam ga i uvijek zaboravim na njega, hvala. 
- aux
#5528 Re: iPhone - All about
hajd probat cu mada me zeza prokleti net framework,trazi verziju 4.0 a kod mene 2.0 pa sad moram prvo instalirati 3.0.pa 3.5 pa tek onda 4.0 i onda bi trebalo da radi,odoh sad to instalirati sve pa se javimDYD666 wrote:Napravi sa Handbrake pls.aux wrote:Uspio sam nekako konvertovati video ali ne znam kako da prebacim na telefon,uspio sam sa Leawo converterom ali nikako ne mogu da prebacim na telefon,mislio sam da je mozda do iTunesa da mi ne treba neka novija verzija pa da ce mozda onda upaliti
Stavi m4v file gdje ti je dostupan, recimo na desktop, upali iTunes i lijevo kad ti izbaci iPhone na sidebaru, samo sa desktopa povuci m4v na iPhone.
Naravno uslov je
Ili, povuci m4v na iTunes library, i pojavice se u Movies sekciji.
Onda povuces ovako
Sačekas sync da odradi...
- Suicidal Siberian
#5529 Re: iPhone - All about
Jesi li imao JB kada si imao 5.0.1?[/quote]
Ne, nisam.
Ne, nisam.
-
Chuckie
#5530 Re: iPhone - All about
Jel ti iOS 5.0.1 ili 5.1 na telefonu? Pogledaj dobro.Ne, nisam.
Jailbreak za 5.1 je tethered, tj moraš uvijek konektovat telefon na komp kablom kad se ugasi da bi ga upalio.
Ako ti to odgovara, evo uputa:
Skini Redsn0w odavde:
https://sites.google.com/a/iphone-dev.c ... ects=0&d=1
1. Pokreni ga.
2. Klikni Jailbreak, ubaci telefon u DFU mode pomoću programa iREB http://downloads.ih8sn0w.com/iREB-r5.zip
3. Sjedi i uživaj.
Last edited by Chuckie on 12/03/2012 18:37, edited 1 time in total.
- shalla
#5531 Re: iPhone - All about
Za šta je ovaj hotspot?Lady Saray wrote:
ja ne znam do cega je ali meni fali ova opcija hotspot.. nisam je imala ni na cetvorci.. probala restart network setting, i nije se pojavila.. nadjoh negdje kao da idem Open Settings > General > Network Activate Personal Hotspot ali ni to nemam.. ima li ko kakav savjet?
napravila![]()
ako ko zapne dovoljno je samo napisati apn pod internet tethering i restartovati telefon da se opcija personal hotspot pojavi..
-
iSwagga
#5532 iPhone - All about
Ako nisi imao jb na 5.0.1 a sad si na 5.1 i sim-free iphone onda ti ne treba iREB. Samo pokreni redsnow i klikni jailbreak i prati upute na ekranu. Kad bude pisalo Done u redsnow nemoj ga gasiti jer ce ti trebati da pokrenes iphone. Dakle klikni na Back i klikni opciji Just Boot tethered i to je to.Chuckie wrote:Skini Redsn0w odavde:Ne, nisam.
1. Pokreni ga.
2. Klikni Jailbreak, ubaci telefon u DFU mode pomoću programa iREB http://downloads.ih8sn0w.com/iREB-r5.zip
3. Sjedi i uživaj.
(sve iUredjaje osim iphone4s i pad2 mozes jb)
Sent from my iPad using Tapatalk HD
- zemomak
#5533 iPhone - All about
Za djeljenje interneta tj. od iphona napravis nesto kao wifi routershalla wrote:Za šta je ovaj hotspot?Lady Saray wrote:
ja ne znam do cega je ali meni fali ova opcija hotspot.. nisam je imala ni na cetvorci.. probala restart network setting, i nije se pojavila.. nadjoh negdje kao da idem Open Settings > General > Network Activate Personal Hotspot ali ni to nemam.. ima li ko kakav savjet?
napravila![]()
ako ko zapne dovoljno je samo napisati apn pod internet tethering i restartovati telefon da se opcija personal hotspot pojavi..
Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
- Suicidal Siberian
#5534 Re: iPhone - All about
Chuckie wrote:Jel ti iOS 5.0.1 ili 5.1 na telefonu? Pogledaj dobro.Ne, nisam.
Jailbreak za 5.1 je tethered, tj moraš uvijek konektovat telefon na komp kablom kad se ugasi da bi ga upalio.
Skini Redsn0w odavde:
1. Pokreni ga.
3. Sjedi i uživaj.
5.0.1. je ios..?
- aux
#5535 Re: iPhone - All about
Kako napraviti ove covere albuma da izgleda ovako identicno kao na ovoj slici

-
Chuckie
#5536 iPhone - All about
Eto ti onda upute za jb.Suicidal Siberian wrote:Chuckie wrote:Jel ti iOS 5.0.1 ili 5.1 na telefonu? Pogledaj dobro.Ne, nisam.
Skini Redsn0w odavde:
1. Pokreni ga.
3. Sjedi i uživaj.
5.0.1. je ios..?
Sent via iPhone / ttalk
- Suicidal Siberian
#5537 Re: iPhone - All about
Success! hvala momci/cure
Kako sada da instaliram navigon? probao sam preko iTunesa ali ne ide :s..sto ima i logike jel, posto je ilegalna kopija.
Kako sada da instaliram navigon? probao sam preko iTunesa ali ne ide :s..sto ima i logike jel, posto je ilegalna kopija.
- fosil
#5538 iPhone - All about
Jel' se to jos zove tetering i mogu li ti telefonske kompanije extra naplacivati za tu zajebanciju?zemomak wrote:Za djeljenje interneta tj. od iphona napravis nesto kao wifi routershalla wrote:Za šta je ovaj hotspot?Lady Saray wrote:
napravila![]()
Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
Ima li ko kakav odgovor za moj problem sa baterijom?
-
Chuckie
#5539 iPhone - All about
Suicidal Siberian wrote:Success! hvala momci/cure
Potrazi iGo primo na iSrbija forumu, skini ipa na komp, i instaliraj ga na tel iFunboxom.
- aux
#5540 Re: iPhone - All about
Hvala Chuckie za ovaj forum,ima dosta korisnih stvari
- Suicidal Siberian
#5541 Re: iPhone - All about
to je drugaciji navi od navigona? ne postoji neki nacin da postavim navigon?Chuckie wrote:Suicidal Siberian wrote:Success! hvala momci/cure
Potrazi iGo primo na iSrbija forumu, skini ipa na komp, i instaliraj ga na tel iFunboxom.
-
Chuckie
#5542 Re: iPhone - All about
Što će ti Navigon kad je iGo primo ponajbolji.
-
Duge
#5543 Re: iPhone - All about
Nemoj zaboraviti da instaliras Installous ili Appsync 5.x na cydia, repo ti je cydia.hackulo.us. Dok to ne instaliras neces moci instalirati krekovane aplikacije.
Slazem se sa Chuckiem, iGo je najbolji
Slazem se sa Chuckiem, iGo je najbolji
- Lady Saray
#5544 iPhone - All about
zove se i ne mogu ti nista dodatni naplacivati.. Bukvalno trosis svoj gprs.. Ne zna npr telekom jel ti trosis preko iphona ili preko laptopa..fosil wrote:
Jel' se to jos zove tetering i mogu li ti telefonske kompanije extra naplacivati za tu zajebanciju?
-
iSwagga
#5545 iPhone - All about
gdje mogu u settingsu naci tethering opciju da ukucam al ? Ne mogu da nadjem..Lady Saray wrote:zove se i ne mogu ti nista dodatni naplacivati.. Bukvalno trosis svoj gprs.. Ne zna npr telekom jel ti trosis preko iphona ili preko laptopa..fosil wrote:
Jel' se to jos zove tetering i mogu li ti telefonske kompanije extra naplacivati za tu zajebanciju?
-
DYD666
#5546 Re: iPhone - All about
Jedan od načina;aux wrote:Kako napraviti ove covere albuma da izgleda ovako identicno kao na ovoj slici
Potraži artwork na netu (standard je 500x500 veličina). Skini na desktop, ili ostavi otvoren prozor u browseru.
Upalis tunes, selektuješ sve zeljene pjesme, tj. album. Klikni dole lijevo da ti izbaci album art, i povuci sliku sa desktopa ili iz browsera ovako (Ako te šta pita poput "jesi siguran da hoćeš ovo aplicirati na više itema-a reci da) i obrati paznju da prije povlacenja, gore lijevo gdje piše "now playing" klikneš tu i prebacis na "selected item", zaboravio sam.
Trebao bi dobiti ovo
Kad prebacis na tel, to je to.
Mozes kopirati sliku u clipboard i desni klik paste na sam artwork
Last edited by DYD666 on 12/03/2012 22:27, edited 1 time in total.
-
Duge
#5547 Re: iPhone - All about
Da se nadovezem na DYD666, potrudi se da imas dobro upisan Artist, Album, Song, itd. iTunes dosta toga sam nadje
-
DYD666
#5548 Re: iPhone - All about
Da, ako ti je razasuto tagovana muzika, biće rasuta i na telefonu.Duge wrote:Da se nadovezem na DYD666, potrudi se da imas dobro upisan Artist, Album, Song, itd. iTunes dosta toga sam nadje
Ista procedura, slektujes pjesme albuma, desni klik "get info" (jesi siguran da hoces za više itema? Kažeš "Jesam i ne pitaj me više")
Ako ti ne pozna pjesme, upises rucno ili koristis neki od 3rt party programa koji ce ti to uraditi.
- Lady Saray
#5549 iPhone - All about
Odes u networks tamo gdje ukucavas podatke za gprs i mms i na dnu imas trecu tabelu tethering i samo ukucas apn i restart. I nakon toga se treba hot spot opcija pojaviti u networks prozoru.. Meni se tek kasnije pojavila i na prvom ko na sliciiSwagga wrote:gdje mogu u settingsu naci tethering opciju da ukucam al ? Ne mogu da nadjem..Lady Saray wrote:zove se i ne mogu ti nista dodatni naplacivati.. Bukvalno trosis svoj gprs.. Ne zna npr telekom jel ti trosis preko iphona ili preko laptopa..fosil wrote:
- Lady Saray
#5550 iPhone - All about
Dupli